Čtvrtek 25. duben 2024 22:24
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
CapXmaster

Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií?

12.05.2021 13:01  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V rámci technické a fundamentální analýzy se opětovně zaměříme na technologickou společnost, konkrétně na akcie Tesla. Pokud vás zajímají ekonomické výsledky i jiných technologických firem, před týdnem jsme pro vás zpracovali komplexní přehled tzv. FAANG akcií (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google).

Co se týče dnešní analyzované společnosti, podíváme se na aktuální události ohledně Tesly, rozebereme si výsledky společnosti a zaměříme se na cenový graf.

Logo tesla s cenovým grafem

V článku se dozvíte:

  1. Důležité události ovlivňující akcie Tesla
  2. Fundamentální analýzaakcie Tesla
  3. Technická analýza akcie Tesla
  4. Závěrem
  5. Obchodujte s akciemi Tesla u LYNX

Důležité události ovlivňující akcie Tesla

Jednou z nejdůležitějších informací je, že se společnosti Tesla povedlo za minulý rok dosáhnout rentability její ekonomické činnosti. Nicméně onen zisk společnost dosáhla jenom díky obchodovatelným emisním povolenkám, které jsou čím dál dražším artiklem.

Díky produkci bezemisních aut má Tesla přebytek emisních povolenek. Ty poté přeprodává ostatním automobilkám, které bez nich nemohou vyrábět, aniž by nečelily obrovským pokutám. Tesle zmíněné povolenky za posledních pět let přinesly asi 3,3 miliard USD.

Tesla vydělala na investici do bitcoinu

Uvedené téma trochu souvisí s emisními povolenkami, neboť společnost část kapitálu v prvním kvartálu investovala do trhu s Bitcoinem v objemu 1,5 miliard USD. Tesla za několik týdnů menší část (10 %) zase odprodala, díky čemuž dosáhla zisku 101 milionů USD. Emisní povolenky a Bitcoin tak tvoří hlavní zdroj zisku. Elon Musk byl každopádně za tento počin také dost kritizován.

Kritika spočívala v tom, že automobilka má za kapitál investorů především vyrábět auta, nikoliv spekulovat na trhu s Bitcoinem. Společnost tím  také narušila diverzifikaci portfolia investorů, kteří nemusí být ani příznivci kryptoměn. Faktem je, že cena akcie Tesly vůbec pozitivně na nákup Bitcoinu nezareagovala.

Tesla čelí začínajícím problémům na čínském trhu

Tesle se na čínském trhu v poslední době dost dařilo a pracuje i na produkci, která by měla být šitá na míru pro čínské kupující. Nicméně v Šanghaji došlo k incidentu, kdy měl elektromobil Tesla údajně závažnýproblém se selháním brzd. Dříve by se podobný incident obešel bez větší pozornosti, ale událost byla natočena a hojně sdílena na sociálních sítích, kde ji zhlédlo minimálně na desítky milionů lidí.

Mimoto s rostoucím podílem na čínském trhu úměrně roste snaha firmu kontrolovat ze strany čínské vlády. Je vcelku známo, že Čína je v tomto ohledu dost neúprosná. Aneb budujte klidně u nás kapitalismus, ale v naši režii. Každý investor musí proto počítat s ovlivňováním tamního vývoje a produkce.

Otevření nové továrny v Německu se odkládá

Tesla již delší dobu plánuje otevření nové továrny u našeho německého souseda poblíž Berlína. Původně se kalkulovalo s otevřením na 1. července 2021, ale nakonec dojde ke zpoždění a to i o několik měsíců. Zdrojem problému je prý německá byrokracie u schvalovacího procesu.

Bob Lutz a jeho kritika Tesly

Vzhledem k tomu, že se Tesla stala nejhodnotnější automobilkou, se dost diskutuje o tom, zda ji řečené prvenství vydrží. Jedním z nejhlasitějších dlouhodobých kritiků je bývalý viceprezident BMW, Fordu a General MotorsBob Lutz, který prohlašuje, že Tesla je odsouzena ke zkáze.

Jeho hlavním argumentem je, že Muskovo vizionářství znamená pro Teslu dlouhodobou ztrátovost a tudíž neudržitelnost dosavadního byznysu. Taktéž zmiňuje informaci ohledně emisních povolenek. K tomu ještě zmiňuje, že dochází k tzv. poolování s evropskými výrobci překračujícími emisní limity. Ti se tímto způsobem vyhýbají pokutám. Tesla si za tuto „pomoc“ samozřejmě nechá zaplatit.

Lutz také tvrdí, že firma nemá žádnou významnou technickou výhodu nad konkurencí. Uznává, že popsaný obchodní model sice může fungovat, ale otázkou je, na jak dlouho. Jakmile se totiž konkurence začne rychle přeorientovávat na elektromobily, společnost uvedené „konkurenční“ výhody ztratí a akcie Tesla by mohl čekat pád.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza akcie Tesla

Nyní se dostáváme k důležitým ekonomickým údajům a ukazatelům. Na úvod fundamentální analýzy určitě uvedu, že se akciím Tesla předpovídá další rekordní rok. Základem pro zmíněný odhad je právě výborný první kvartál, ale jak jsme si již řekli, hlavním zdrojem ekonomické rentability jsou emisní povolenky a investice do vysoce rizikového aktiva jako je Bitcoin. Pravdou ovšem je, že benefity z emisních povolenek během několika měsíců určitě nezmizí, takže z nich Tesla může těžit i nadále.

Účetní období Q1 2021

Začněme čerstvými ekonomický daty z prvního kvartálu letošního roku. Celkové tržby dosahují 10,39 miliard USD, což pro Teslu znamenalo mezikvartálně stagnaci. Provozní výnos je na 493 milionech USD a EBITDA činí 1,1 miliard USD. Pak by nemělo nikoho překvapovat, že navzdory stagnujícímu obratu společnost dosáhla zisku 438 milionů USD, což je o 62,2 % více oproti Q4 2020.

Co se týče důležitých ekonomických ukazatelů, EPS je 0,39 bodů, což je v kontrastu s předešlými analyzovanými tituly dost málo. Ukazatel P/E dělá 668 bodů. Zdá se vám uvedený údaj jako vysoký? Za Q4 činilo P/E 1120 bodů. Rovnou konstatuji, že titul je na základě ukazatele velmi předražený. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) pak zakotvila na 6,91 %.

Účetní období FY 2020

Za uplynulý rok celkové tržby společnosti činily 31,54 miliard USD, což je meziroční nárůst o 28,31 %. Provozní výnos zaznamenal neuvěřitelný meziroční skok o 2 392 % na téměř 2 miliardy USD. EBITDA dosahuje 4,32 miliard USD, což implikuje meziroční zlepšení o více jak 93 %. Čistý zisk vzrostl o 179,31 % na 690 milionů USD. Volné cash flow Tesla navýšila o 178,62 % na 2,71 miliard USD.

Co se týče základních ukazatelů, EPS máme na 0,64 bodech. Druhý ukazatel P/E ukazuje 1 110 bodů, zatímco ROE činí 4,78 %. Zde vlastně platí stejná slova jako u novějšího účetního období.

Technická analýza akcie Tesla

Nyní se konečně dostáváme k technické stránce trhu, k čemuž jsem vybral denní graf akcie Tesla. Z grafu je znát, že od „covidového“ dna z března roku 2020 do ledna 2021 trval velmi silný rostoucí trend, který ovšem letos viditelně zeslábl. Abychom ale nepředbíhali, Tesla se od března 2020 po současné all time high zhodnotila o více jak 1 200 % na historické maximum 900 USD, což je za tak krátký čas u akciového titulu vážně neuvěřitelné zhodnocení.

Samotná expanze byla do léta 2020 ještě vcelku udržitelná. Můžeme totiž sledovat, že došlo k silnému růstu, ale pak následovalo vytvoření rovnováhy v podobě symetrického trojúhelníku. Takové struktury jsou velmi příhodné pro reakumulaci, trh si odpočine a po průrazu se může zase vydat na cestu. Popsané se i stalo, protože v polovině listopadu 2020 došlo k průrazu, po čemž cenová rozpínavost začala maximálně akcelerovat. Obdobná price action samo o sobě avizuje, že se trh minimálně blíží ke svému krátkodobému vrcholu.

Denní graf akcie Tesla

Denní graf akcie Tesla

Jak již bylo řečeno, onen vrchol je na 900 USD, kde cena zarotovala směrem dolů. Následný pokles vydržel pár týdnů, během kterého došlo ke znehodnocení o 40 %. Šlo o jeden z nejhorších poklesů za předešlých cca 12 měsíců. Sestup se zastavil až na S/R pásmu kolem 566 USD, kde dost rychle nastal silný odraz. Agresivita nakupujícím ovšem nevydržela moc dlouho a proto trvalo déle, než cena akcie Tesla otestovala rezistenční pásmo kolem 765 USD.

U řečené úrovně máme i klíčovoufibonacciho hladinu 61,8 %. To znamená, že trh dokázal umazat na 61,8 % ztrát z poklesu. Hlavně se ale jedná o úroveň, kde se začíná nejvíce shortovat. Poměr potenciálního zisku a ztráty je zde totiž jednoznačně ve prospěch medvědů, kteří mohou ztratit málo, ale získat hodně. Tudíž je reakce na S/R levelu 765 USD po takovém propadu přirozená. Horší už však bylo, že zamítnutím na uvedené hladině se v grafu vytvořila typická medvědí vlajka.

U tohoto typu útvarů bývá vysoce pravděpodobné, že dojde průrazu spodní hrany, což samozřejmě vyústí v pokračování regrese ceny. To se skutečně stalo a nyní podruhé testujeme S/R pásmo 566 USD. Toto pásmo podpory musí vydržet, protože další možnost odrazu je až na bývalé rovnováze (trojúhelník) kolem pásma 420 USD. Když by cena klesla tak hluboko, ztráta dělá až 50 %.

Co se týče indikátoru RSI, momentum převažuje negativní a tento týden vygradovalo.Pokud ale medvědi prorazí těch 566 USD, na indikátoru je šance na vygenerování malé býčí divergence. Díky čemuž roste šance na to, že průraz supportu bude v konečném důsledku falešný a cena se rychle vrátí zpátky. Obchodní týden ovšem není ani zdaleka u konce, takže třeba budou býci v obraně hladiny úspěšní i bez býčí divergence.

Závěrem

Z hlediska fundamentálního rozboru jsou akcie Tesla pozoruhodné, protože na jednu stranu generují slušný zisk, ale na stranu druhou jsou námi sledované ukazatele dost hrozné. P/E na 1 120 (Q1 2021) bodech a 1 110 (FY 2020) bodech je vážně bizarní číšlo. Pak si člověk říká, že investice do Tesly nemůže být racionální. Nicméně opak je možná pravdou, protože je racionální (a možná cynickou) strategií spoléhat na zelenou politiku Evropské Unie a hlavně Spojených států. Dokud se totiž tradiční automobilky nedokáží transformovat, pro Teslu budou emisní povolenky pořád zlatým dolem.

Co se týče technické analýzy, akcie Tesla procházejí klesajícím obdobím. Po 1 200% zhodnocení by bylo naivní si myslet, že komplexnější korekce nepřijde. Vlastně je i dost možné, že kurz akcie Tesla těch 50 % od maxima shodí. Nemyslím si ovšem, že to automaticky implikuje konec bull trendu. Na to je potřeba řada potvrzení, které nyní nemáme. Na druhou stranu je pro trh lepší, aby aktuální support vydržel.

Obchodujte s akciemi Tesla u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

SPAC mánie zachvátila svět investování! Co je SPAC a jak funguje?

09. dubna 2021 | Akcie

✅Poznejte k čemu slouží Special Purpose Acquisition Company (SPAC) a jaké jsou výhody a rizika. Získejte znalosti o této populární formě vstupu na burzu!

Číst dále
Akcie Alibaba, čínské akcie

Čínské akcie v nesnázích! Zastaví se propad akcie Alibaba?

31. března 2021 | Akcie týdne

Přísnější pravidla pro čínské akcie. Jak si aktuálně vede Alibaba? Čeká akcie Alibaba opět růst? Technická a fundamentální analýza včetně grafu jen pro vás!

Číst dále
GameStop akcie

GameStop akcie jsou zpátky: Čeká nás další cenové šílenství?

18. března 2021 | Akcie

Je před námi další cenová rally na akciích GameStop? Vyplatí se investice do akcií GME? Aktuální cenový graf a vývoj situace. Poznejte co jsou meme stocks!

Číst dále

The post Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-tesla-propad-ceny-akcii/

Klíčová slova: Převodník měn | Webináře | Vzdělávací webináře | Obchodovat s akciemi | Tržby společnosti | Investiční | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Special Purpose Acquisition Company | GameStop akcie | Dlouhodobý investor | Nákup bitcoinu | Rekordní rok | GameStop | GME | Praktické tipy | Elektromobily | Rentabilita | SPAC | Ceny | Šance | Rostoucí trend | Průraz | Unie | Spekulovat | Auta | Expanze | Rally na akciích | Propad ceny | Růst | Automobilka | Viceprezident | WP | Vývoj | Shortovat | Medvědi | Zlepšení | Situace | Pokles | Google | Kapitalismus | Komunikace | Ukazatele | Netflix | Ztráta | Čínské vlády | Prohlášení | Medvědí vlajka | General Motors | Rezistenční pásmo | All Time High | Miliardy | Amazon | Technické analýzy | Firma | Propad ceny akcií | Obchodní model | Čistý zisk | Automobilky | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Denní graf | Akcie týdne | Svět investování | FAANG | Obchodní týden | Ekonomické výsledky | Příznivci kryptoměn | Akcie Tesly | Poplatky | Tesla | Ztráty | Propad | Alibaba | Přehled | BMW | Slušný zisk | Tržby | ROE | Elon Musk | EBITDA | Trh | Řízení rizika | Portfolia | Management | Kurz akcie | Investice do akcií | Graf | Eura | Emisní povolenky | Cena | Analýzy | Akcie Tesla | Akcie Alibaba | EPS | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Cenový graf | Býčí divergence | Čínské akcie | USD | Výnos | VaR | Ukazatel | Trigger | Trend | Support | Rally | RSI | P/E | Momentum | Margin | Kurz | Korekce | Investování | Investor | Investice | High | Futures | Cash flow | CFD | Bull | Zhodnocení | Analýza | Aktiva | Akcie | Kapitál | Rizika | ETF | Apple | Divergence | Obchodní deník | Čína | Price Action | Fundamentální analýza | Bitcoin | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie: Technická analýza VIX, Daily
    Obavy z dopadů částečné platební neschopnosti Spojených Států a z možné krize po neschválení dluhového limit...
  • Akcie: Technická analýza VIX, Daily
    Kontrakt na index CBOE VIX v pátek sklouzl na nejnižší úroveň od poloviny března tohoto roku a přibližuje se k minimu ...
  • Akcie: Technická analýza VIX, H4
    Kontrakt na index CBOE VIX nadále klesá a obchodníci to vnímají pozitivně. Z pohledu technické analýzy dokon...
  • Akcie technologické společnosti Microsoft rostou po oznámení výsledků
    Akcie technologického gigantu Microsoft rostou poté, co společnost oznámila výsledky za první čtvrtletí, které překonaly očekávání analytiků.
  • Akcie: Telefonica SA, po dlhej dobe kvartálna strata
    <p>&nbsp;</p><p style="text-align: justify;">Telefonica SA (TEF1.ES), najv&aum...
  • Akcie Tellurian se propadají o 22 %!
    Tellurian (TELL.US), americký poskytovatel zkapalněného zemního plynu (LNG), opustil prodej vysoce úročených podnikových dluhopisů v hodnotě 1 miliardy dolarů na financování komplexu LNG v Louisianě. Tellurian se snažil zajistit financování pro svůj komplex zkapalněného zemního plynu v Lake Charles v Louisianě, na kterém již začal stavět, než získal plné financování. Aby společnost přilákala investory, zamýšlela prodat dluhopisy s úrokem 12,5 %. Obavy z obchodu podpořily rostoucí výnosy a rozšiřující se spready, které reagují na současnou jestřábí rétoriku centrálních bank. V reakci na rozhodnutí společnosti dnes akcie Tellurian klesly o více než 22 %.
  • Akcie Tencent klesají kvůli obavám z regulací
    Akcie čínského technologického gigantu Tencent se znovu dostaly pod tlak poté, co představitelé čínské centrální banky objevili nerovnalosti ve službě WeChat, největší čínské službě pro zprávy mezi uživateli. Tencent již řadu let působí především v herním průmyslu a průmyslu nových technologií. Společnost působí také ve finančním, zábavním, mediálním a reklamním sektoru.
  • Akcie Tesla: Co přinese split akcií a jak si vedl sektor elektromobilů v 2021?
    Akcie Tesla (TSLA) jsou v současnosti opět pod drobnohledem investorů, protože firma plánuje další split akcií. Ve stručnosti si proto povíme, zda má split širší význam. Následně si ukážeme, jak se dařilo celému sektoru elektromobilů za rok 2021. Dopředu mohu říct, že Tesla kralovala.
  • Akcie Tesla klesla pod úrovně, kde společnost vstupovala do S&P 500
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) dnes klesala až o více než 13 %. Po vystoupení guvernéra Fedu Powella v Kongresu však většinu ztrát smazala. Za poklesem stály dva hlavní faktory. Konkurent Lucid Motors, který vede bývalý inženýr Tesly, oznámil své plány vstupu na burzu prostřednictvím SPAC. Dle vedení společnosti je Lucid připraven začít v druhé polovině roku dodávat vozidla na trh v Severní Americe. Lucid plánuje vyrábět svá vozidla v Arizoně. V roce 2022 chce prodat 20 tis. vozidel a 251 tisíc vozidel plánuje vyrábět v roce 2026.
  • Akcie Tesla padají, SEC automobilku vyšetřuje
    Akcie Tesla (TSLA.US) klesají po zveřejnění zpráv o tom, že americká Komise pro cenné papíry (SEC) zahájila vyšetřování kvůli vadným solárním panelům automobilky. Regulátor oznámil, že případ je spojen se stížností na nedostatečné plnění povinností a poskytnutí adekvátních informací ohledně panelů. Společnost je navíc vyšetřována ve spojení s nehodami, které způsobil asistenční systém řidiče.
  • Akcie Tesla posilují po hodnocení Goldman Sachs
    Akcie společnosti Tesla vzrostly poté, co gigant investičního bankovnictví Goldman Sachs změnil status hodnocení akcií z "neutrál" na "nákup". Banka také zvýšila svůj cenový cíl pro výrobce elektrických vozidel na 780 USD - nejvyšší na Wall Street.
  • 📈Akcie Tesla prekonali $900.00🚀
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) dnes vzrástli o viac ako 5% po tom, čo spoločnosť Elona Muska dosiahla najlepší štvrťrok v histórii v rámci tržieb napriek sektorovým problémom spojeným s lodnou dopravou a nedostatkom komponentov. Zdá sa tiež, že investori pocítili obavy z preťaženého ocenenia. Akcie sa v súčasnosti obchodujú s 20 -násobkom tržieb a 451 -násobkom minuloročných ziskov. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa štvrťročných výsledkov spoločnosti Tesla a podrobná analýza akcií spoločnosti sú k dispozícii v našom dnešnom príspevku „Akcia týždňa“.
  • Akcie TESLA prorazily úroveň 1000 dolarů
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) vyskočily během dnešní obchodní seance o více než 7 % na nový historický rekord nad úrovní 1000 dolarů. Růstový impuls přišel v reakci na oznámení CEO Elona Muska, který řekl, že je čas se naplno pustit do produkce náklaďáku Tesla Semi. Přidal navíc některé výrobní detaily. V poznámkách zaměstnancům, které citovala agentura Reuters, napsal, že se v továrně v Nevadě bude vyrábět baterie a motor, zatímco na dalších součástech se budou podílet další továrny v USA.
  • Akcie Tesla se propadly po zprávách nového konkurenta
    V pondělí se Tesla stala vůbec největším novým členem S & P500 a její první den začal ve velkém stylu, přičemž ceny akcií se v první hodině vyšplhaly téměř o 4% vyšší než uzavírací cena předchozího týdne.
  • Akcie Tesla trhají rekordy. Elon Musk je nejbohatší na světě
    Akcie Tesla rostou. Tržní kapitalizace firmy překonala magickou hranici 1 bilionu USD, díky čemuž se Tesla stala šestou nejhodnotnější akciovou společností na světě. Elon Musk je také nejbohatším člověkem planety a vytváří si velký náskok nad Jeffem Bezosem (Amazon), Bernardem Arnaultem a Billem Gatesem (Microsoft).
  • Akcie Tesla: Tržby meziročně vzrostly až o 81 %. Vyrobí se 1,5 mil. aut
    Akcie Tesla jsou opět středem pozornosti. Tesla totiž zveřejnila své výsledky za první čtvrtletí roku 2022 a překonala očekávání mnohých analytiků. Společnosti Elona Muska se podařilo dosáhnout tržeb 18,76 miliardy USD a snížit náklady na výrobu automobilů. Produkce aut meziročně vzrostla o 69 %, přestože se některé továrny Tesla potýkaly s problémy.
  • Akcie Tesla vytvořily nový rekord a míří do S&P 500
    Dosavadním historickým maximem pro akcie Tesla Motors (TSLA) byla hodnota z 26. února 2014, kdy akcie dosáhly na $265. V úterý krátce po otevření americké burzy akcie Tesla vystoupaly až na $265,64, čímž vytvořily nový rekord i přes všeobecnou slabost trhu. Pro mnohé analytiky je jedná o největší bubliny od dob dot.com. Pro jiné se jedná o žhavého kandidáta o vstup do indexu S&P 500. Kde se ale bere síla v akciích Tesla a co můžeme čekat?
  • Akcie Tesly dosahujú nové ATH po tom, čo Hertz zadal doteraz najväčšiu objednávku EV
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) vzrástli o viac ako 7,5% a dosiahli nové historické maximum počas dnešného obchodovania po tom, ako Bloomberg oznámil, že požičovňa automobilov Hertz si u výrobcu elektrických automobilov objednala 100 000 automobilov s cieľom vybudovať flotilu požičovní elektrických vozidiel do konca roka 2022. Dohoda, ktorá Tesle prinesie údajne 4,2 miliardy dolárov, je vôbec najväčším nákupom elektrických vozidiel. Morgan Stanley navyše zvýšila svoj cenový cieľ akcií na 1 200 dolárov z 900 dolárov. Náladu na trhu podporila aj správa, že model 3 sa stal prvým elektrickým vozidlom s najvyšším mesačným predajom nových EV v Európe. Vďaka týmto pozitívnym správam sa trhová kapitalizácia spoločnosti priblížila k 1 biliónu dolárov.
  • Akcie Tesly hlásí opět zelenou
    Po dlouhých měsících, kdy byla společnost Tesla v „nemilosti“ investorů kvůli obavám o dodávky a uspokojování poptávky zákazníků po modelech značky se zdá, že se konečně dokázala odrazit od nejnižší hodnoty za tři roky. Akcie společnosti opět míří do zelených čísel. Důvodem optimismu, který táhne akcie firmy na kapitálových trzích nahoru, jsou pozitivní výsledky za druhý kvartál 2019.
  • Akcie Tesly hlásí zelenou. Překonaly hranici 600 USD
    Hodnota akcií Tesly na kapitálovém trhu vzrostla po středečním oznámení, že společnost vykázala druhý kvartální zisk za sebou. Cena následně posilnila o 13 procent a poprvé překonala hranici 600 USD za akcii. Cena akcií společnosti se tak oproti minulému roku více než ztrojnásobila.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
ActivTrades
Fintokei
NAGA
reklama
FTMO férovost