Úterý 23. duben 2024 10:22
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
FTMO férovost

Akcie Visa zažívají pokles. Na vině je spor s Amazonem i obavy z regulací

26.11.2021 14:23  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Visa (V) nemají za sebou zrovna dobré období. A to i navzdory tomu, že jejich hospodářské výsledky jsou úctyhodné. Proč tedy titul čelí tak silnému prodejnímu tlaku? Mezi důvody patří například znovuzvolení Jeroma Powella, spor s Amazonem, negativní očekávaní ohledně dalšího vývoje a rostoucí konkurence ze strany alternativních platebních metod. 

Co se týká fundamentální analýzy, Visa účetně ukončila další fiskální rok. Tudíž si kromě čtvrtletních výsledků uvedeme i čísla za celý fiskální rok 2021. Samozřejmě nebude chybět ani aktuální cenový graf a technická analýza akcie Visa.

Znovuzvolení Jeroma Powella a obava z regulací pro fintech společnosti

Jak se dalo očekávat, americký prezident Joe Biden opětovně nominoval Jeroma Powella do pozice předsedy Federálního rezervního systému (Fed). Stávajícímu předsedovi oficiálně končí funkční období začátkem příštího roku, ale již nyní je téměř jisté, že bude v čele Fedu i následující čtyři roky. Nominaci amerického prezidenta musí ještě posvětit senát. Nicméně Jerome Powell má dost velkou podporu napříč politickým spektrem. Čili ne jenom u demokratů, ale i mezi republikány. Navíc je Jerome Powell v podstatě žákem současné americké ministryně financí Janet Yellen.

Za úřadujícího Jeroma Powella byla měnová politika Federální rezervní banky velmi synchronní s fiskální politikou. Zjednodušeně řečeno, když se centrální vláda zadlužovala díky fiskální expanzi, Fed zatlačil úrokové míry po celé délce výnosové křivky. Tudíž náklady na dluh jsou pak pro stát minimální. Powell tudíž za své funkční období nijak nešel proti zájmům politické reprezentace.

Demokraté mají už delší dobu spadeno na Wall Street a obecně na finanční sektor. Žádají proto mnohem tvrdší regulace. A vzhledem ke vřelým vztahům Powella a demokratické administrativy se obecně očekává, že žádosti o tvrdší regulace vyhoví. Pro úplnost, Fed nevykonává dohled nad finančním trhem sám. Doplňuje se s Komisí pro cenné papíry (SEC). Zatímco Fed reguluje soukromý bankovní sektor, SEC zase burzovní sektor.

Visa právě spadá do soukromého bankovního sektoru. A s Jeromem Powellem lze očekávat, že může přijít mnohem tvrdší dohled nad tzv. fintech. Mezi fintech patří Visa, Mastercard, Paypal a Fiserv. Jedná se tudíž o skutečnou potenciální hrozbu pro celé odvětví. Jak moc velká hrozba to bude, zjistíme ve chvíli, kdy bude zveřejněn nějaký konkrétní koncept nového regulačního dohledu.

Amazon přestane akceptovat karty Visa vydané ve Velké Británii

Amazon oznámil, že v novém roce přestane přijímat kreditní kartyVisa vydané ve Velké Británii. Oznámení se tudíž netýká debetních karet Visa. Důvodem jsou vysoké poplatky, které si Visa za transakce účtuje. Visa na začátku tohoto roku citelněji zvedla poplatky za transakce mezi Velkou Británií a Evropskou unií. Po tomto oznámení cena Visa akcií začala klesat.

Společnost Visa se ke kroku samozřejmě vyjádřila. Šlo pouze o suchou odezvu, ve které řekli, že se cítí být zklamáni. Podle nich Amazon vlastně uvaluje restrikci na zákazníky, kterým brání svobodně se rozhodnout, jak za zboží zaplatí. Amazon na oplátku tvrdí, že je zcela nepochopitelné, že s novými technologiemi jsou platby čím dál dražší. Mělo by to být přesně naopak. Amazon tak využívá svého silného postavení, takže je i dost možné, že Visa nakonec sleví. Malé internetové obchody toho moc nezmůžou a jsou takřka rukojmími platebních společností. Ale Amazon je jiné kafe.

V mainstreamu se pak můžeme dozvědět, že z aktuálního sporu může vzejít vítěz – Mastercard. Existuje šance, že Amazon bude promovat nové platební karty, které budou technologicky stát na infrastruktuře Mastercard. Z potenciálně užší spolupráce s Mastercard může zároveň vzniknout silná páka pro ještě lepší vyjednávací pozici. Teoreticky může rozhodnutí Amazonu otevřít dveře i jiným platebním metodám jako je Fintech Square.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Ohrožuje Visu zhoršení pandemické situace?

Jak ve svých analýzách občas opakuji, jedním z velkých tahounů akciového trhu je očekávání. A pokud je očekávání negativní, podepíše se to samozřejmě i na ceně akcií. A pak je úplně irelevantní, že je třeba fundamentální rovina dobrá. V roce 2020 se akcie Visa zhodnotily o desítky procent. Proto je očekávatelné, že někteří investoři se během aktuálního roku z trhu spíše stahují. Pokud prostě jakékoliv aktivum udělá pěkné zhodnocení, trh to může brát tak, že titul předchozí výsledky nepřekoná.

Mimo jiné má negativní vliv na očekávání omezená nabídka trhu. Dodavatelsko-odběratelské řetězce jsou pořád narušené, díky čemuž je nabídka pořád slabší. Prodeje z e-commerce sice rostou, ale existuje riziko, že během vánočního období objemy retailových prodejů paradoxně ochladnou. Nesmíme zapomínat i na akcelerující inflaci, která může poptávce v maloobchodu zasadit tvrdou ránu.

Vidí Visa v kryptoaktivech příležitost?

Platební společnosti, jako je VISA, začínají vidět v kryptoaktivech příležitost. Vlastně se obecně vztah finančního sektoru ke kryptoměnám dost mění, což je reakce na poptávku zákazníků. Visa tvrdí, že se chce vytvořit nové platební možnosti.

Plán má několik pilířů. Prvním je, aby zákazníci mohli jednoduše nakupovat kryptoaktiva. Proto Visa spolupracuje s mnoha krypto směnárnami a krypto burzami. Druhým pilířem je lehkost při směně kryptoaktiv do FIAT měn. Třetím pilířem je možnost využitelnosti digitálních měn pro klienty bank. Zatím se ovšem jedná o nápad, který je ve svých začátcích. Aby šla Visa s dobou, plánuje i běžné transakce v tzv. stablecoinech jako je USDC. Stablecoiny jsou v podstatě derivátem dolaru. Čili kopírují jeho hodnotu.

Fundamentální analýza akcie Visa (V)

Kvartální výsledky

Prvně si ukážeme kvartální výsledky. Jak vyplývá z přiloženého grafu, výnosy společnosti Visa šly soustavně nahoru. Za poslední účetní kvartál v roce se povedlo dosáhnout výnosu 6,56 miliard USD. Hrubá marže činila 78 %, což je nejlepší výsledek za předešlých sedm čtvrtletí.

Provozní marže dělala téměř 66 %. Zatímco čistá zisková marže dosáhla moc pěkných 54,64 %. Taktéž se jedná o jeden z nejlepších výsledku za předchozí období. Jinak takto vysoké marže nejsou pro tzv. fintech nic zvláštního. Marže jsou tu zkrátka hodně vysoké, ale za to výnosy jsou skromnější. V každém případě činil za poslední kvartál zisk 3,58 miliardy USD. Mezikvartálně došlo k růstu o 42,5 %. Jedná se o skvělý výsledek. Na kurzu akcií se to ovšem vůbec neprojevilo.

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály.

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály Zdroj: Yahoo.com

 

Provozní výnos je za celý kvartál 4,32 miliardy USD. Mezikvartálně číslo stouplo o 6 %. EBITDA je 4,52 miliardy USD. Společnost vygenerovala i slušně cash flow o 3,76 miliardách USD. Pokud jsou data o cash flow dostupná, vždy je dobré se na ty čísla podívat. Je vcelku častým jevem, že firmy generují zisk, ale cash flow mají pořád záporné. To může naznačovat, že podnik může mít časem problémy s likviditou.

Zisk na akcii (EPS) je 4,32 bodů. Poměrový ukazatel P/E je 40 bodů. Dle ukazatele je tedy titul už poměrně drahý. Ale zase pro upřesnění, je třeba brát v potaz jednak sektor a jednak měnové prostředí, které je hodně uvolněné (nízké úrokové míry). Peníze jsou prostě levné. Pokud byste se ale podívali do knih „ze staré školy“, těch 40 bodů vypadá jako extrém. Leč vzhledem k okolnostem to není úplně pravda. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je skoro 33 % – skvělý výkon. Leč rentabilita na investovaný kapitál (ROIC) je výrazně nižší, 21 %.

Dluh vůči vlastnímu kapitálu (D/E), ale není vůbec vysoký. Poměr ukazuje 0,56 bodů. Což znamená, že dluh je oproti vlastnímu kapitálu 56 %. Dá se říct, že ukazatel splňuje konzervativní rozmezí. Dlouhodobý dluh vůči celkovým aktivům je 0,24 bodů. Zde je taktéž vše v pořádku. 

Roční výsledky

Za celý účetní rok 2021 bylo dosaženo výnosu 24,11 miliardy USD. Meziročně jde v relativních číslech o 10,34% přírůstek. Hrubá marže činila 76 %. Je to o něco méně než u většiny předchozích let. Provozní marže je 65,6 %. Čistá zisková marže dosahuje 51 %. To je nelepší výsledek za předchozích sedm let. Čistý zisk je za celý účetní rok 2021 12,31 miliardy USD, meziročně zlepšení o 17,53 %. Především je vůbec nejvyšší v historii společnosti.

Zisk a výnos za jednotlivé roky.

Zisk a výnos za jednotlivé roky Zdroj: yahoo.com

 

Provozní výnos vzrostl o 12 % na 15,81 miliardy USD. EBITDA dělá 16,61 miliardy USD, meziročně růst o 11,66 %. Firmě se povedlo vygenerovat volné cash flow o 14,52 miliardách USD. Oproti roku 2020 je částka vyšší o 49,65 %. Tohle je výtečný výkon. Ukazatele si znova neuvádíme, protože by byly úplně stejné – kalkulují se za posledních dvanáct měsíců.

Technická analýza akcie Visa (V)

Technickou analýzu si zpracujeme na denním grafu. Jak bylo již řečeno, akcie Visa se během předešlého roku zhodnotily o desítky procent. Cenový růst však pokračoval až do léta letošního roku, díky čemuž činilo celkové zhodnocení asi 90 %. Leč v létě se postup kurzu zastavil. Od té doby cena postupně klesá, ale není to nic dramatického.

Denní graf akcie Visa

Denní graf akcie Visa

 

Sestupný trend, co trvá několik týdnů, prozatím působí pouze jako komplexnější korekce v rámci uptrendu. Během několikatýdenního propadu došlo ke znehodnocení o cca 23 %. Mimo jiné se vytvořily dva gapy. A jak si občas říkáme, trhy mají tendenci tyto mezery časem zaplnit. Proč? Protože trhy jsou efektivní. A aby byly efektivní, musí zjistit, zda jsou v těchto mezerách kupci/prodejci.

V rámci korekce se prodejcům povedlo prolomit S/R levely 217 USD a 205 USD. Momentálně kurz testuje S/R level 193 USD. Všimněte si toho růstu v objemech, který trvá už tři týdny. Takové objemy mohou být dobrým signálem, ale je třeba, aby se cena brzy silněji odrazila. Mohli bychom to pak brát tak, že poptávka je silná a zcela absorbuje nabídku. Nyní se nabídce naopak daří poptávku absorbovat, ale to se může u aktuálního supportu změnit.

Navíc dle indikátoru RSI funguje hraničních 30 bodů jako silná podpora. Negativní setrvačnost jednoznačně slábne, což zvyšuje pravděpodobnost pro úspěšný odraz na aktuálním cenovém supportu.

Závěrem

Hospodářsky je na tom Visa skvěle. Výnosy jsou vůbec nejvyšší v historii, pro zisk platí to samé. Firma nemá ani velké dluhy, rentabilita je na dobrých úrovní. Pouze ukazatel P/E může být pro leckoho hodně vysoký. Z technického hlediska jsou akcie Visa pořád v korekci. Nicméně tu jsou signály, které nám avizují, že aktuální support cenu níž tak snadno nepustí. O budoucím vývoji však významně rozhodne právě ono zmiňované očekávání. Uvěří investoři, že Visa své předešlé úctyhodné výsledky překoná i následující období?

Obchodujte s akciemi Visa prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám za příznivé poplatky umožníme obchodovat s nejrůznějšími finančními instrumenty jako jsou například akcie, ETF, futures, opce, CFD a forex. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních obchodních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme aktuální obchodní příležitosti na trhu a novinky ze světa investic v rámci Investičního portálu. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Klíčová slova: Společnost | Meta (Facebook) | AMD akcie | Meta | Provozní výnos | Společnosti | Nedostatek čipů | Funkční období | Internetové obchody | Kryptoaktiva | Odvětví | Denní graf akcie | Graf akcie | Konkurence | Příležitosti | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | AMD | Dlouhodobý investor | Akcie Boeing | Akcie Visa (V) | Americký prezident Joe Biden | Prezident Joe Biden | Zajímavé akcie | Problémy s likviditou | Biden | Rentabilita | Ceny | Šance | Fintech společnosti | Square | JDE | Kupci | Dluhy | 737 MAX | Joe Biden | Vzdělávací webináře | E-commerce | Růst | Ministryně financí | Páka | Demokraté | WP | Sestupný trend | SEC | Obchody | Zlepšení | FIAT | Boeing | Situace | Pokles | Trhy | Prezident | Ukazatele | Podnik | Centrální vláda | Visa (V) | MasterCard | Yahoo | Problémy | Visa | Průmysl | Federální rezervní banky | Miliardy | Nejbohatší | Amazon | Aktuální obchodní příležitosti | USDC | Firma | Čistý zisk | Obchodujte | Stablecoiny | Denní graf | Výnosové křivky | Akcie a ETF | Kvartální výsledky | Krypto | FinTech | Jerome Powell | Breakout Trader | Očekávání | Výnosy | Dohled nad finančním trhem | Poplatky | Tesla | Citi | Firmy | Investovaný kapitál | Hospodářské výsledky | Automobilový průmysl | Bankovní sektor | Čistá zisková marže | ROE | ROCE | Provozní marže | Janet Yellen | Hrubá marže | Elon Musk | EBITDA | ROIC | Webináře | Trh | Signály | Převodník měn | PayPal | Investiční | Instrumenty | Graf | Fiskální rok | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Visa | Akcie Tesla | Podpora | EPS | Aktivum | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Regulace | Obchodovat | Obchodní příležitosti | Výsledky | Zisk | Pravděpodobnost | Cenový graf | Finanční sektor | Investoři | Americký prezident | Obchodování | USD | Banky | Zisková marže | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Wall Street | Výnos | VaR | Ukazatel | Trigger | Trend | Trader | Support | Riziko | RSI | Pozice | P/E | Opce | Obchodník | Nabídka | Marže | Margin | Kurz | Korekce | Investor | Intradenní obchodník | Futures | Fed | Cash flow | CFD | Breakout | Transakce | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Kapitál | Cenné papíry | Politika | Poptávka | ETF | Měnová politika | Peníze | Čína | Fundamentální analýza | Technická analýza | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Viacom rostou o 6 % díky vysokému růstu počtu předplatitelů
    Akcie ViacomCBS (VIAC.US) dnes rostou o více než 6 % po zveřejnění pozitivních kvartálních výsledků. Společnost zároveň oznámila rekordní počet nových předplatitelů v druhém kvartálu. Mediální společnost vydělala 97 centů na akcii při očekávání 96 centů. Tržby vyskočily na $6,564 mld. z $6,075 mld. před rokem. Očekával se vzestup na $6,488 mld. Investoři přivítali zprávy, že se službě Paramount+ podařilo přilákat už druhý kvartál v řadě více než 6 mil. nových předplatitelů. Základna se tak vyšvihla na více než 42 milionů zákazníků. Viacom také podepsal několikaletou smlouvu s Comcast Corp (CMCSA.US), který začne poskytovat streamingové služby Paramount+ v Evropě.
  • Akcie Viacomu sa prepadli kvôli slabým štvrťročným ziskom a zníženiu ratingu od BofA
    Akcie Viacom CBS (VIAC.US) sa počas dnešnej seansy prepadli o viac ako 21 % po tom, čo mediálny gigant zverejnil neuspokojivé štvrťročné čísla. Spoločnosť, ktorá mení svoj názov na Paramount, vykázala zisk 26 centov na akciu, čo bolo výrazne pod odhadmi analytikov vo výške 0,43 centov na akciu.
  • Akcie: Vianočná rally na akciových trhoch.
    Po včerajšom obchodnom dni, ktorý sa niesol v duchu optimizmu si hlavne e...
  • Akcie Viasat získávají téměř 30 %
    Viasat je společnost se sídlem v Kalifornii, která poskytuje civilní a vojenské pozemní a satelitní komunikaci, internet a bezpečnostní systémy. Cena akcií společnosti vyletěla po zprávách o kontraktu s L3Harris (LHX.US) v hodnotě 1,96 miliardy dolarů. Akvizice systému Link16 dlouholetým subdodavatelem a integrátorem s vazbami na ministerstvo obrany se shodovala s plánovaným rozšířením Link16 Pentagonem do vesmírné domény:
  • Akcie Vir Biotechnology roste díky pozitivním zprávám o vakcíně
    Akcie Vir Biotechnology (VIR.US) dnes roste až o 14 % v reakci na zprávy, že léčba protilátkami vyvinutá společně s GlaxoSmithKline (GSK.UK) ukázala pozitivní efekt proti mutaci Omicron.
  • Akcie Virgin Galactic padají o 14 % kvůli plánu na úpis nových akcií za $500 mil.
    Akcie Virgin Galactic (SPCE.US) si během dnešní seance prošly zvýšenou volatilitou. V premarketu posilovaly o více než desetinu poté, co společnost podnikla první let s plnou posádkou včetně zakladatele společnosti Richarda Bransona. Dle Wall Street Journal se již Virgin Galactic podařilo vybrat $80 mil. na zálohách za prodej jízdenek do vesmíru. Každý let stojí na základě různých zpráv mezi $200 a $250 tis. Společnost plánuje start komerčních služeb na počátku roku 2022.
  • Akcie Virgin Galactic po smíšených výsledcích klesají
    Akcie Virgin Galactic včera ztratily téměř 11 % a dnes pokračuje pohyb směrem dolů poté, co společnost vesmírné cestování vykázala čtvrtletní ztrátu větší, než se očekávalo. Také široká averze k riziku na trzích vytváří další tlak na cenu akcií společností. Společnost má značné množství peněz potřebných k zahájení svých služeb vesmírné turistiky, ale ještě musí spustit komerční služby.
  • Akcie Virgin Galactic prudce rostou v reakci na smíšené kvartální výsledky
    Akcie Virgin Galactic (SPCE.US) dnes vyskočily o téměř 12 % v reakci na hospodářské výsledky, které nebyly nijak hvězdné. Společnost začala během února opět prodávat letenky na hranici vesmíru. Nicméně kvartální ztráta byla nižší, než se očekávalo a společnost oznámila, že její hotovostní pozice zůstává silná.
  • Akcie Virgin Galactic rastú, spoločnosť znovu otvára rezervácie miest letov do vesmíru
    Virgin Galactic (SPCE.US) spustila ďalšie rezervácie miest na palube svojej kozmickej lode s minimálnym vkladom 150 000 USD. Celková cena lístka je momentálne 450 000 dolárov. Cieľom spoločnosti je zhromaždiť 1 000 rezervácií do konca roka a začať komerčné lety.
  • Akcie Virgin Galactic se propadly o 14 % v reakci na oznámení zpoždění komerčních letů
    Akcie Virgin Galactic (SPCE.US) ztratily na počátku dnešní seance více než 14 % poté, co vesmírný dopravce odložil zahájení komerčních cest na hranici vesmíru na čtvrtý kvartál příštího roku z třetího kvartálu. Nové zpoždění následuje výsledky laboratorních testů, které odhalily nedostatečnou sílu některých materiálů, což si žádá "další fyzickou kontrolu". V reakci na toto oznámení snížila BofA svůj cenový cíl na akcii z $25 na $20 a doporučení na "underperform". Analytik banky Ronald Epstein řekl: "Začátek komerčních letů se stále očekává na konci příštího roku, nicméně si nejsme jisti, že společnost dokáže takto přesně budoucnost předpovědět."
  • Akcie Vítkovy CPI oslabují, zpráva spekulantů firmu obviňuje z podvodů
    Akcie a dluhopisy realitní společnosti CPI Property Group dnes na burzách výrazně oslabují. Reagují na zprávu spekulantů z americké investiční společnosti Muddy Waters Research, podle kterých hlavní akcionář CPI, český podnikatel Radovan Vítek, lže o skutečné hodnotě firmy. Informovala o tom agentura Reuters.
  • Akcie v klidu přešlapují na místě. Další dobré makro už nikoho nepřkvapuje
    Finanční trhy zůstávají v klidu a ani dnes se žádné drama na akciových indexech nekoná. Evropské indexy si své pozice drží a ve většině případů na průměrných objemech pokračují v bočním trendu. Německý DAX tak zůstává pod hranicí 11 600 euro, když obchodníci vyčkávají na nové podněty, kterých se zatím ale mnoho nedostává. Nově příchozí data z Evropy i z USA jsou i nadále velmi dobrá, ale trh si zdá se na dobré zprávy zvykl a k navýšení již tak vysokého ocenění finančních aktiv proto bude zapotřebí do budoucna více než jen příznivé makro.
  • Akcie v krizi, měnový trh ztratil směr
    Akcie zejména firem z technologického sektoru přinesly špatnou náladu. Tyto akcie podkopaly pozitivní sentiment a spustily nervozitu a averzi k riziku napříč všemi druhy aktiv. Odpověď měnového trhu je prozatím jen velmi mírná, a to i když trhu nyní chybí katalyzátor. Akciový trh je v současnosti místem chaosu. Největší pokles zaznamenaly akcie technologického sektoru.
  • Akcie v minusu, euro odolává, dluhopisy na závěr týdne se ziskem
    Také páteční odpoledne se pro akcie odvíjí v negativním duchu, ale jejich ztráty už aspoň nerostou a v případě hlavních indexů většinou nejsou velké. Klíčové evropské a americké benchmarky se nacházejí asi 0,3 až 0,8 pct v červeném, v Itálii však sledujeme propad o 1,7 procenta.
  • Akcie volatilní po FOMC minutes
    SP500 index výrazněji spadl ve středu večer a zřítil se asi o 50 bodů z denních maxim po jestřábích FOMC minutes. Negativní sentiment zatím setrval i ve čtvrtek a index se obchodoval níže o 0.20% během Londýnské seance, pohybujíc se těsně pod 2,700 USD.
  • Akcie Volkswagen: Automobilka chce odkoupit Europcar za 2,5 miliardy EUR
    V dnešním příspěvku se zaměříme na akcie Volkswagen. Automobilový sektor je v současné době pod velmi silným tlakem díky snahám EU o rychlou elektrifikaci veškerých vozidel. Volkswagen a jiné automobilky na to samozřejmě musí reagovat. Mezi další zajímavé novinky patří například koupě Europcar a potenciální výstavba továrny na výrobu baterií do elektroaut v České republice.
  • Akcie Volkswagen po propadech lákají investory
    Od počátku týdne propadly akcie německé automobilky Volkswagen o necelých 30 %. A to kvůli skandálu ohledně manipulace s emisemi vozů. Společnost naprogramovala software, který dokázal přepnout motor vozidla do ekologického režimu při měření emisí. Mnoho investorů využilo této zajímavé situace a nakoupili akcie Volkswagenu do svého portfolia.
  • Akcie Volkswagenu kvůli obavám z recese poklesly o 8 % 📉🚗
    Akcie společnosti Volkswagen (VOW1.DE) jsou dnes pod tlakem. Společnost očekává, že rok 2023 pro ni bude ještě těžší než rok 2022:
  • Akcie Volkswagenu se dnes obchodují bez nároku na dividendu, akcie klesají o 9 % 📉🚗
    Akcie společnosti Volkswagen (VOW1.DE) dnes výrazně klesají, protože se obchodují poprvé bez nároku na dividendu. Společnost také očekává, že rok 2023 pro ni bude ještě těžší než rok 2022:
  • Akcie Volkswagenu se s emisním skandálem vypořádaly po dvou letech
    Ceny akcií automobilky Volkswagenu opět posílily o 4,8 % a jejich hodnota se dostala zpět na úroveň před emisní aférou. Automobilce tak trvalo víc než 2 roky, než své ztráty odstranila. Provozní zisk koncernu dokonce předčil očekávání analytiků a stoupl na částku více než 110 miliard korun. Ceny akcií u automobilky Volkswagen tak stouply na více než 163,5 euro a společnost konečně vyrovnává své emisní ztráty.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FXDD
DeGiro
Fintokei
reklama
Dukascopy new