Pátek 19. duben 2024 08:01
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO král
reklama
FTMO král
reklama
Dukascopy new

Investice do zlata – nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2020

24.07.2020 14:42  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie těžařů zlata jsou mezi investory velmi oblíbené. Zlatý trend dlouhodobě nedosahoval dobrých výsledků, ale od roku 2019 se situace změnila a býci přebrali kontrolu. Akcie těžařů zlata mohou nesmírně profitovat z nové zlaté rally. V následujícím článku se podíváme na vše, co potřebujete jako investor vědět o zlatě a představíme vám nejzajímavější zlaté akcie pro rok 2020.

Zlaté akcie

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je to zlato?
  2. Co jsou akcie zlatých těžařů?
  3. Důležité faktory při výběru akcií těžařů zlata
  4. Technická analýza ceny zlata
  5. Zlaté ETF – jednoduše diverzifikujte své investice do akcií těžařů zlata
  6. Nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2020
  7. Obchodujte akcie zlatých těžařů u LYNX


Co je to zlato?

Zlato je snad nejdůležitějším drahým kovem na světě. Jedná se o velmi vzácný prvek, který po staletí sloužil jako platební prostředek a symbol prestiže. Až do poloviny 20. století našeho letopočtu bylo zlato široce využíváno k výrobě mincí.

Zlato je vzácný kov, který nelze synteticky vyrobit. Ve skutečnosti je všechno zlato na Zemi přítomno již od vzniku samotné planety. Hodně z tohoto zlata se nachází hluboko v zemi, nebo ještě nebylo nalezeno. Proto je na celém světě více než 3000 společností, které se zabývají lokalizací zlatých ložisek.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Co jsou akcie zlatých těžařů?

Akcie těžařů zlata jsou akcie společností, které se aktivně podílejí na lokalizaci zlatých ložisek v zemi. Těžba zlata je velmi nákladná. Společnosti musí běžně platit zaměstnance, stroje, zařízení, povolení, administrativu a mnoho dalších položek. Rozhodujícím faktorem je cena zlata.

Společnost těžící zlato má k dispozici pouze jeden zdroj příjmů, a to produkci samotného kovu. Bohužel tyto společnosti o ceně zlata nerozhodují. Jediným způsobem, jakým může společnost zvýšit své zisky, je zvýšení objemu těžby zlata. Za účelem úspory nákladů jsou malé těžební společnosti neustále skupovány většími hráči. Tento trend vedl ke vzniku několika obrovských hráčů na trhu, kteří často pracují mnohem levněji a efektivněji než menší konkurenti.

Akcie těžařů zlata se pohybují s jakýmsi pákovým efektem ve vztahu k ceně zlata. Pokud například cena zlata vzroste o 1 procento, je pravděpodobné, že akcie těžaře zlata vzrostou o 2/3/4 násobek nebo i více. Opak je samozřejmě také pravdou. Když cena zlata klesne, existuje velká šance, že akcie těžaře zlata klesnou s obdobným multiplikátorem.

Mnoho investorů zlato ze svého investičního portfolia záměrně vynechává, protože není tak ziskové jako například akcie. Lesklý kov negeneruje žádnou dividendu, takže pouze výnosy z nárůstu ceny mohou investorům přinést zisky. V zásadě je velmi obtížné říci, jaká je vnitřní hodnota zlata. Samozřejmě existují výrobní náklady, ale cena je také silně závislá na nabídce a poptávce. Investoři do zlata musí vzít v úvahu makroekonomické aspekty a hospodářské cykly. Zlato například přináší historicky lepší výnosy v době hospodářského útlumu a zmatku.

Čtete  také >> Investice do stříbra – nejlepší akcie těžařů stříbra v roce 2020

Důležité faktory při výběru akcií těžařů zlata

Dluhy:

U akcií těžařů zlata je důležité zjistit, jaký má daná společnost aktuálně dluh. Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu je pro společnosti působící na komoditním trhu důležitý faktor, který vypovídá o solventnosti dané společnosti. Cena zlata může prudce kolísat a společnost musí být dostatečně solventní, aby mohla plnit všechny (platební) závazky i v méně příznivém období.

Rezervy:

Silná společnost těžící zlato musí mít také velké rezervy, které se mimo financí týkají kvality a množství zlatých dolů, které má společnost k dispozici. Má společnost k dispozici dostatek peněz na provoz nebo nákup dolů? Velikost rezerv je důležitý faktor, který je třeba při fundamentální analýze zohlednit.

Hotovostní náklady a AISC (All-in-Sustaining-Costs = náklady na trvalé udržení):

Peněžní náklady a poměr AISC jsou důležité fundamentální ukazatele o dané akcii těžaře zlata. Jedná se o ukazatel, který vypovídá mnoho o kontinuitě společnosti při určité ceně zlata. Hotovostní cena označuje, jak vysoká cena zlata je nezbytná k pokrytí nákladů na produkci daného těžaře. Jedná se například o mzdy, licenční poplatky, energie, spotřebu, náklady na dopravu, atd. Při pohledu na průměr společností působících v odvětví zlata se dostáváme k ceně zlata přibližně 600 USD za unci. AISC je ukazatel v odvětví těžby zlata, který se používá od roku 2013 a poskytuje transparentnější a jasnější představu o nákladech, které jsou potřeba uhradit, aby mohla daná společnost provozovat své aktivity.

Technická analýza ceny zlata

Technická analýza je velmi důležitá, aby bylo možné předpovídat cenu zlata. Podíváme-li se na dlouhodobý graf za posledních osm let, vidíme, že se odehrály velmi zajímavé věci. V polovině roku 2013 cena zlata značně poklesla a až do začátku roku 2019 se trend pohyboval do strany. Po celou tuto dobu se cena v zásadě pohybovala pod stabilní linií resistence, ale pokaždé se jí podařilo vytvořit vyšší supporty.

Po proražení formace v létě 2019 začal trend opět stoupat. Cena zlata se nyní blíží k důležité resistenci na ceně 1800 USD. Pokud dojde k proražení této linie, zlatý trend může zahájit útok na historické maximum 1921 USD. Dokud se budou maxima i minima zvyšovat, lze efektivně nakoupit zlato během krátkodobé korekce.

Zlaté akcie vývoj

Zlatý ETF – jednoduše diverzifikujte své investice do akcií těžařů zlata

Prostřednictvím ETF můžete snadno investovat do celého balíku akcií. UEITS ETF (GDX) VanEck Vectors Gold Miners UCITS   (ISIN: IE00BQQP9F84– Symbol: GDX– Měna: USD) investuje do největších kótovaných společností na světě, které se zabývají primárně těžbou zlata a stříbra a sleduje primárně NYSE Arca Gold Miners Index (GDMNTR). Tento ETF nevyplácí dividendy, ale reinvestuje je.

ETF má celkem 54 pozic. Některé z největších pozic tohoto fondu jsou Newmont Mining, Barrick Gold, Franco Nevada a Wheaton Precious Metals. S tímto nebo jiným podobným ETF můžete snadno investovat do nejlepších akcií těžařů zlata.

VanEck Vector Gold Miners UCITS ETF - Zlaté ETF

Graf ETF VanEck Vectors Gold Miners UCITS (GDX). Zdroj: LYNX Trading.

Čtete také >>4 nejlepší ropné akcie roku 2020

Akcie těžařů zlata

Nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2020

Jelikož zlatý trend je v silné býčí fázi, je správný čas naskočit na rozjetý vlak. Níže vám představíme 3 nejlepší akcie těžařů zlata pro rok 2020.

Akcie Newmont Goldcorp (NEM)

Newmont Mining  (ISIN: US6516391066– Symbol: NEM – Měna: USD) převzala v roce 2019 společnost Canades Goldcorp a stala se největší těžařskou společností na světě. Společnost má tržní kapitalizaci 47 miliard USD a více než 24 000 zaměstnanců. Newmont Goldcorp je jedinou těžební společností (aktivní ve zlatě) v indexu S&P 500. Společnost má portfolio zlatých dolů v USA, Austrálii, Ghaně, Peru a Surinamu. V roce 2019 byla společnost schopna prodloužit životnost důležitého dolu v Austrálii až do roku 2040. Kromě zlata Newmont Goldcorp těží také měď a stříbro.

Podle generálního ředitele společnosti dosáhla Newmont Goldcorp v roce 2019 velkého pokroku. Akciová cena společnosti Newmont Goldcorp, stejně jako cena zlata, v posledních měsících výrazně vzrostla. Silné oživení ceny zlata v roce 2019 zajistilo samozřejmě silný rok. Společnost vyprodukovala 6,3 milionu uncí zlata, což je o 1,2 milionu uncí více než v roce 2018. Toto zlato bylo vytěženo v průměru za 966 USD za unci (AISC). Díky silným inovacím je Newmont Goldcorp schopna těžit zlato stále levněji. Společnost například v některých dolech nedávno zavedla samoříditelné vozíky.

Newmont Goldcorp vygenerovala v roce 2019 zisk téměř 1,4 miliardy USD, což je téměř dvojnásobek zisku z roku 2018 – 805 milionů USD. Zároveň byla společnost schopna splatit dluh ve výši 1,2 miliardy USD, takže poměr dluhu k akciím pokračuje v klesajícím trendu. Společnost byla také schopna vyčlenit 1,4 USD na výplatu dividend a program zpětného odkupu akcií. V neposlední řadě byla společnost schopna výrazně zlepšit interní bezpečností postupy.

Pro rok 2020 se Newmont Goldcorp snaží dosáhnout obratu 10,5 miliardy USD a zisku 3,5 miliardy USD. Pokud cena zlata v průběhu roku poroste, může se obrat zvýšit mnohem více. Volný cash flow ve výši 1,66 miliardy USD by měl být snadno dosažitelný. Společnost nedávno zvýšila dividendu na 0,25 USD, což při současné ceně akcií odpovídá dividendovému výnosu 1,69 %.

Management je inovativní a má jasnou vizi do budoucnosti. S poměrem P/E ve výši 13,5 je akcie poměrně levná. Samozřejmě by vysoké zisky a atraktivní výhled mohly rychle klesnout, pokud by klesla cena zlata.

Zlaté akcie Newmont

Graf akcie Newmont Goldcorp (NEM). Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Barrick Gold (ABX)

Po Newmont Goldcorp je Barrick Gold  (ISIN: CA0679011084– Symbol: ABX– Měna: USD) nejznámější a největší těžební společností na světě. Tato těžařská společnost se také díky řadě zdařilých akvizic dokázala prosadit na vysoce konkurenčním trhu. V roce 2019 proběhla akvizice společnosti Randgold Resources, která vlastnila několik gigantických těžebních komplexů. Výsledkem je, že společnost je nyní zapsána na 2 důležitých burzách. Na NYSE se společnost obchoduje v USD pod symbolem GOLD a na kanadské burze se akcie obchodují v CAD a lze je najít pod tickerem TSX.

Barrick Gold těží kromě zlata také stříbro a měď. Společnost vlastní doly v Kanadě, USA, Peru, Argentině, Austrálii a Dominikánské republice. Obrovský a lukrativní důl v Nevadě je provozován společně s výše diskutovanou Newmont Goldcorp. V roce 2019 vytěžila společnost 5,5 milionu uncí zlata. Barrick Gold má jedny z nejnižších hotovostních nákladů v oboru. Náklady (AISC) na produkci jedné unce zlata ve výši 894 USD byly v roce 2019 o více než 10 % vyšší než v předešlém roce, ale stále patří k nejnižším v tomto odvětví.

Společnost vygenerovala v roce 2019 čistý zisk 3,96 miliardy USD a obrat 9,7 miliardy USD. V důsledku prudkého nárůstu ceny zlata a akvizice společnosti Randgold vzrostl v roce 2019 volný cash flow z 365 milionů USD na více než 1,1 miliardy USD. Dividenda byla zvýšena na 0,20 USD. Pro rok 2020 společnost cílí na tržby přes 10,3 miliardy USD a zisky přes 4,25 miliardy USD. S poměrem P/E ve výši 11 je akcie atraktivně oceněna.

Zlaté akcie Barrick Gold

Graf akcie Barrick Gold (ABX). Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Wesdome Gold Mines (WDO)

Společnost z Kanady se zaměřuje primárně na těžbu zlata. Akcie, stejně jako cena zlata, v posledních měsících velmi posílila. Wesdome Gold Mines  (ISIN: CA95083R1001– Symbol: WDO – Měna: USD) byla založena v roce 1976 za účelem lokalizace zlata v oblasti Wesdome ve Val d’Or. Společnost byla v posledních letech mimořádně úspěšná.

Wesdome Gold Mines má nyní hodnotu 1,55 miliardy USD. V porovnání se 2 výše zmíněnými tituly se tedy jedná o poměrně malého hráče. Právě tento druh akcií může vykazovat velké pohyby. Obrat 163 milionů USD je poměrně nízký, ale rychle roste. Letos producent zlata cílí na obrat ve výši 188 milionů USD. Zisky se v loňském roce blížily k 41 milionům USD a letos by se mohly zvýšit na více než 44 milionů USD. Poměr P/E ve výši 35 je velmi vysoký, ale je kompenzován dvojciferným procentuálním tempem růstu. V roce 2021 se očekává zisk ve výši 88 milionů USD. Jedná o vysoce spekulativní investici.

Zlaté akcie Gold Miners

Graf akcie Wesdome Gold Miners (WDO). Zdroj: LYNX Trading.

Akcie Corvus Gold (KOR)

Tato malá těžební společnost sídlí v Kanadě, ale cílová oblast aktivit je primárně Nevada. Corvus Gold  (ISIN: CA2210131058– Symbol: KOR – Měna: USD) je velmi malý hráč, ale je veden zkušeným manažerským týmem. Společnost má hodnotu pouhých 400 milionů USD a bezpochyby se jedná o nejspekulativnější investici z našeho seznamu. Akcie Corvus Gold v posledních několika letech prudce posílila.

Společnost je aktivní v několika projektech a očekává se, že v blízké budoucnosti získá přístup k velkým ložiskům zlata a stříbra. Projekty jsou převážně v raných stádiích průzkumu. Výzkum ukazuje, že v Nevadě se stále nachází velké množství zlata. Corvus Gold se silně zaměřuje na oblast Greater Bullfrog Gold District v Nevadě, kde působí několik společností.

Zlaté akcie Corvus

Graf akcie Corvus Gold (KOR). Zdroj: LYNX Trading.

Obchodujte akcie zlatých těžařů u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi těžařů zlata přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
Obchodování platiny - Nejlepší platinové akcie

Investice do platiny: 2 nejlepší platinové akcie roku 2020

03. března 2020 | Akcie

Platina je, jako jiné drahé kovy, považována za bezpečný přístav. Platina jako vhodná investice v dobách krize. Objevte nejlepší platinové akcie roku 2020.

Číst dále
Cena ropy

Cena ropy – Jak se bude vyvíjet kurz ropy v roce 2020?

13. února 2020 | Komodity

Zajímá vás aktuální cena ropy na burze (WTI, Brent) a kam se bude ubírat kurz ropy v roce 2020? ✅ Objevte prognózy cen a vývoje kurzu ropy na rok 2020.

Číst dále
ropné akcie

4 nejlepší ropné akcie roku 2020

23. ledna 2020 | Akcie

Ropa v poslední době čelí silné volatilitě. ✅ Objevte 4 akcie společností, které mohou profitovat z nárůstu cen ropy v roce 2020.

Číst dále
Klíčová slova: Akcie Wesdome Gold Mines | Barrick Gold (ABX) | Newmont Goldcorp | Corvus Gold (KOR) | Akcie Corvus Gold | Wesdome Gold Mines | Newmont Goldcorp (NEM) | Akcie Newmont Goldcorp (NEM) | Wesdome Gold Mines (WDO) | Wheaton Precious Metals | Akcie těžařů | Ceny | Šance | Zdroj příjmů | Nevada | Dluhy | Úspory | Vzdělávací webináře | Profitovat | WP | Nakoupit zlato | Situace | Akcie s LYNX | Obchodujte akcie | Akcie roku 2020 | Nejlepší ropné akcie | Komunikace | Ukazatele | Akcie těžařů stříbra | Nejlepší akcie | Investujte | Goldcorp | Newmont Mining | Prognózy | Na burze | Konkurenti | Miliardy | Objem | Čistý zisk | Obchodujte | Akcie Barrick Gold | Akcií těžařů | Zlaté ETF | Jak se stát lepším investorem | Investice do platiny | Akcie roku | Platinové akcie | Investujte do akcií | UCITS | Ropné akcie | Vysoké zisky | Obchodovat s akciemi | Objem obchodování | Akcie společnosti | LYNX Trading | Aktuální cena | Výnosy | Krize | Mzdy | Poplatky | Výhled | S&P | Energie | Fundamentální ukazatele | Barrick Gold | Burze | Tržby | ROCE | Měď | Zisky | WTI | Webináře | Unce zlata | Řízení rizika | Ropy | Převodník měn | Portfolia | Management | Kurz ropy | Investiční | Investice do zlata | Investice do stříbra | Investice do akcií | Hodnota zlata | Graf | Eura | Ceny zlata | Cena | Brent | Analýzy | Aktuální cena ropy | Vnitřní hodnota | Index | Ceny akcií | LYNX | Výrobní náklady | Investovat | Obchodování s akciemi | Obchodovat | Gold | Zisk | Drahé kovy | Investoři | Cena ropy | Cena zlata | Obchodování | CAD | USD | Zlato | VaR | Ukazatel | Trigger | Trend | Trading | Spread | S&P 500 | Ropa | Platina | Resistence | Rally | Portfolio | P/E | Obchodník | NYSE | Měna | Margin | Kurz | Korekce | Komodity | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | ISIN | Futures | Dividenda | Cash flow | CFD | Analýza | Akvizice | Akcie | Rizika | Akciové tipy | Daně | Dividendy | ETF | Bezpečný přístav | Obchodní deník | USA | Stříbro | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Investice do svobody v nejisté době
    Jak kdysi prohlásil Karel Gott, peníze nejsou všechno. Je tu ještě zlato a cenné papíry. Tímto bonmotem chtě či nechtě mistr hlasu prokázal, že krom zpěvu ovládal i základní myšlenku stavby vyváženého portfolia, jak ji v podcastu Offline Štěpána Křečka vyjádřil expert na investování do drahých kovů David Slezák. Právě o roli zlata při investování a o jeho významu v nadcházející krizi si můžete přečíst i v tomto článku.
  • Investice do uhlí, Křetínský investuje miliardu, uhlí se rekordně dařilo
    Letošní rok byl pro uhlí velmi dobrý. Ve střední Evropě ale bude po ukončení těžby v OKD uhlí znatelně v budoucnu chybět, proto do něj Daniel Křetínský investuje celou miliardu.
  • Investice do veteránů, houslí či vína. První online investiční galerie v česku, Portu Gallery, nabízí atraktivní příležitosti
    Investiční galerie Portu Gallery navazuje na první robo-advisory investiční platformu Portu, která v České republice funguje už několik měsíců. Portu si klade za cíl demokratizovat investiční trh a otevřít ho tak široké veřejnosti.
  • Investice do vládních dluhopisů zůstávají podle Fidelity International zajímavé kvůli rostoucí inflaci
    Rostoucí inflační očekávání a obavy ohledně financování zvětšujícího se deficitu USA tlačily v dubnu výnosy amerických vládních dluhopisů vzhůru. Pohyby amerického dluhu se promítly i do dalších trhů s dluhopisy a poslaly výš německé a britské. Analytici Fidelity International očekávají, že ekonomická situace bude i nadále nahrávat tomuto trendu. Pomůže tomu i rostoucí inflace.
  • Investice do vodíku – Nejlepší vodíkové akcie
    Už nějakou dobu se vodík využívá v mnoha průmyslových odvětvích, avšak od doby, co se stal novým potenciálním...
  • Investice do vodíku – Nejlepší vodíkové akcie
    Už nějakou dobu se vodík využívá v mnoha průmyslových odvětvích, avšak od doby, co se stal novým potenciálním palivem pro automobily, může dojít k výbušnému růstu jeho poptávky. Vodíkové akcie jako investiční příležitost se stává stále zajímavější.
  • Investice do vodíku – Nejlepší vodíkové akcie roku 2020
    Vodíkové akcie jsou stále populárnější a jejich ceny rostou. Lidstvo dlouhodobě hledá čistší alternativy k běžným fosilním palivům. Už nějakou dobu se vodík využívá v mnoha průmyslových odvětvích, avšak od doby, co se stal novým potenciálním palivem pro automobily, může dojít k raketovému růstu jeho poptávky. Vodíkové akcie jako forma investice do vodíku se stávají stále zajímavější.
  • Investice do vody: 3 zajímavé akcie pro vaše portfolio
    O akcie společností, které se angažují ve vodním sektoru, je mezi investory stále větší zájem. Populační růst v kombinaci se změnou klimatu a dalšími faktory způsobují, že pitná voda začíná být z dlouhodobého hlediska nedostatkovým zbožím.
  • Investice do vzácných kovů není jenom o zlatě
    Zlato v posledních měsících velmi posilovalo, za třetí kvartál zhruba o 8 %, meziročně dokonce o celých 26 %. Jeho hlavní výhodou však stále zůstává uchování hodnoty bez dramatických výkyvů v dlouhodobém horizontu. Neocenitelné je zejména v časech recese a hospodářských krizí, proto si stále drží prestižní nálepku bezpečného přístavu. Zlato však není jediný drahý kov, který je v hledáčku investorů na komoditních trzích. Mezi investiční hvězdy vzácných kovů patří bezesporu palladium (letošní číslo jedna v komoditách), platina a nesmíme opomíjet ani stříbro.
  • Investice do zlata nebo do zlatých těžařů?
    Čas od času dostanu otázku na zlato. Jestli je to dobrá investice, kdy investovat do fyzického zlata, kdy do papírového a podobně. Včera se mě ale jeden z našich čtenářů zeptal, co je podle mého názoru lepší. Zda investice do zlata, nebo do zlatých těžařů. Napadlo, mě že bych to mohl trochu rozebrat i tady na xPulsu.
  • Investice do zlata: Praktický průvodce & 5 důvodů proč si vybrat zlato
    Možná držíte nějaké akcie a nyní, když došlo k sérii propadů, uvažujete o širší diverzifikaci a dalším zajištění. Jedním ze způsobů, jak své portfolio diverzifikovat, je investice do zlata, protože zlato má zpravidla negativní korelaci k akciovým trhům.
  • Investice do zlata prudce rostou kvůli obavám z inflace
    Množství investic do zlata prostřednictvím instrumentů ETF a ETP pokračuje v prudkém růstu.
  • Investice do zlata v roce 2019
    Cena zlata se v minulém roce v dolarovém vyjádření nezměnila. Letos by podle Světové rady pro zlato – WGC, mělo zlato mít lepší zhodnocení zejména z následujících důvodů.
  • Investice do zlata: 4 nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2021!
    Lidstvo je fascinováno zlatem již po staletí. Využívá se při výrobě šperků, v elektronice i jako platidlo. Investice do zlata přitahuje obchodníky samozřejmě i v roce 2021. Zejména po slibném předchozím roku, kdy cena zlata dosáhla svých historických maxim.
  • Investice pro radost aneb Vydělat se dá i na rumu či kabelkách
    Češi už dávno nejsou v investování úplní začátečníci a například v nákupech cenných papírů, nemovitostí nebo ve vkladech do akciových fondů se mnozí z nás velmi dobře vyznají. Ukazuje se ale, že bychom potřebovali zapojit trochu fantazie. V současném světě se nabízí řada zajímavých a netradičních příležitostí, kam uložit část svých peněz.
  • Investice v době inflačního tlaku. Nový report od XTB.
    Proč je inflace důležitá? Zvýší se míra inflace ještě více? Jaké ukazatele inflace je potřeba sledovat a které instrumenty mohou být přirozeným zajištěním proti inflaci? Těmito a mnoha dalšími otázkami souvisejícími s investováním během vysokého inflačního tlaku se zabývá nejnovější report od analytiků XTB.
  • Investice versus stabilita: Klíčové rozhodnutí pro ČNB
    V nedávné době jsem četl na E15 článek profesora Tomáše Havránka na téma devizových rezerv České národní banky (ČNB). Moc mě oslovil. Autor totiž navrhuje, aby se více investovalo do akcií, což by přineslo zisk centrální bance a následně i státnímu rozpočtu.
  • Investice: vloni motor, letos brzda
    Posledních několik vydání našeho čtvrtletníku Ekonomické výhledy se neslo ve znamení titulů Chuť utrácet domácnosti neopustí, 2016: třetí rok bez inflace či před rokem publikovaný Růst mezd: později, ale přece. S odstupem času můžeme konstatovat, že se na těchto závěrech v zásadě nic nemění. Ekonomický růst je natolik robustní, že rekordní zaměstnanost se dále zvyšuje a trh práce začíná narážet na své limity. Výsledkem je stále větší tlak na růst nominálních mezd. Ten letos bude atakovat čtyřprocentní růst. Vyplňuje se i nízkoinflační scénář, což znamená i vysoký růst reálných mezd.
  • Investice v Norsku? Na výběr není jen těžba ropy a zemního plynu
    Norsko je bohatá a rozvinutá země, která je zajímavá nejen pro milovníky severské panenské přírody nebo lovu ryb. Stává se zajímavou i pro stále rozmanitější skupinu investorů. Přestože by se podle makroekonomických čísel mohlo zdát, že investice v Norsku rovnají se investicím do těžebního sektoru, není to pravda. Investovat lze do poměrně široké škály odvětví, a to jak prostřednictvím akcií, tak prostřednictvím fondů.
  • Investice v Patrii nově součástí portálu ČSOB Investice
    Jedním z jasných trendů moderního světa financí je mít přístup ke svému investovanému a uloženému majetku i možnost obchodovat na finančních trzích rychle, přehledně, jednoduše, odkudkoliv a ideálně prostřednictvím jediného portálu. Z tohoto důvodu obchodník s cennými papíry Patria Finance připravil pro své klienty a zároveň klienty ČSOB možnost detailního přehledu nad svými investicemi prostřednictvím portálu ČSOB Investice.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader