Neděle 23. leden 2022 23:09
reklama
fpmarkets
reklama
BidAskBit
reklama
fpmarkets
reklama
InstaMarkets

Klíčová slova - Znehodnocení hodnoty měny

C:\fakepath\fxstreet-03012022.png

Forex: Výhled na rok 2022

03.01.2022 Zatímco v uplynulém roce se investoři nejvíce obávali dopadů pandemie na globální ekonomiku, v roce 2022 bude hlavním tématem inflace a boj s ní skrz růst úrokových sazeb. Předskokanem v krocení růstu cen je Česká národní banka (ČNB), která zvýšila sazby už na 3,75 %. Je tedy jasné, že vítězi budou ty měny, jejichž centrální banky budou prosazovat jestřábí přístup podpořený vyššími úrokovými sazbami.

Další články k tématu Znehodnocení hodnoty měny

historie-forexu-28032016-4.png

Historie forexového obchodování

28.03.2016 Původ devizových operací sahá až do několika set leté historie. Různé měny a potřeba směny existovala již v době samotné Babylonie. V této době se začínaly používat první papírové bankovky a rostla spekulativní aktivita, která by na dnešních trzích byla zcela určitě odsuzována.
menove-valky-08032016-2.png

Co jsou to vlastně měnové války

07.03.2016 Možná se to zdá divné širší veřejnosti i některým forexovým obchodníkům, nicméně mnoho zemí napříč celým světem ovlivňuje svou domácí měnu. Na finančních trzích zasahují způsobem, kterým danou měnu uměle znehodnocují (tzv. intervenují). V dobách recese se devalvace měny často stává nástrojem, pomocí kterého se centrální banky pokouší získat pro svou zemi konkurenční výhodu a nastartovat ekonomický růst. Pokud ale určitá země začne svou měnu devalvovat, ostatní země se budou pravděpodobně snažit toto zvýhodnění anulovat. Jakmile se tak stane, můžeme hovořit o měnové válce, poněvadž jednotlivé země se snaží udržet hodnotu vlastní měny.
img

Měnové války dostávají nový rozměr

08.10.2014 Investiční banka HSBC sestavila předpokládaný vývoj kurzů napříč měnovým spektrem pro následujících 12 měsíců. Dominantním scénářem je pokračující posilování amerického dolaru, při kterém mu nejlépe sekundují asijské měny. Naopak měny komoditních producentů čeká pořádný pád.
eurgbp_0503.jpg

Záchranný balíček pro euro

04.05.2010 Ministři financí eurozóny o víkendu schválili pomoc Řecku ve výši 110 miliard eur. Euro ale nezareagovalo posílením.
img

Záchranný balíček euru nepomohl

04.05.2010 Technická a Fundamentální analýza měnového páru EURGBP...
img

10 důvodů, proč vlastnit zlato

11.10.2021 Zlato je jedním z nejstarších aktiv vůbec. Ve starověku se používalo jako platidlo, dnes je zlato investičním nástrojem, vždy však bylo uchovatelem hodnoty. V dnešní době nadměrného tištění peněz je zpochybněna důvěryhodnost fiat měn a státních dluhopisů. Ty dříve investorům poskytovaly větší jistotu a hodnotu.
euro.jpg

Ohlédnutí za rokem 2011

27.12.2011 Nejdůležitější pro vývoj na finančních trzích v průběhu roku 2011 byla, stejně jako v roce 2010, evropská dluhová krize a události s ní přímo spojené. Především tedy šíření krize z periferních států eurozóny do samého jádra, žádosti o finanční pomoc a postupné snižování ratingu mnoha zemí.
img

Kdy začne slabá koruna pomáhat?

24.04.2014 Růst české ekonomiky v průběhu loňského závěrečného čtvrtletí zrychloval a dosavadní dílčí měsíční data naznačují, že tento trend...
C:\fakepath\trader2.jpg

Nejzranitelnější měna na forexu

30.12.2019 Kombinace nízkých až záporných úrokových sazeb, zvyšující se inflace, překotně rostoucích investic a s tím spojeným prohlubujícím se deficitem na běžném účtu je smrtící kombinace pro hodnotu domácí měny. Zvlášť pak když jde o měnu, kterou už předem finanční trhy klasifikují jako „rizikovou“. Při ztrátě důvěry zahraničních investorů dochází k náhlému úprku kapitálu a znehodnocení měny o desítky procent.
C:\fakepath\chart-bitcoin.png

Bitcoin je v Zimbabwe dvakrát dražší než jinde na světě

15.11.2017 V Zimbabwe se dnes hodnota kybernetické měny bitcoin na místní obchodní platformě Golix zvýšila o deset procent. Poptávka po bitcoinu v zemi, která nemá vlastní měnu a bojuje s nedostatkem hotovosti, roste a počet bitcoinových transakcí v uplynulém měsíci přesáhl jeden milion. Za celý loňský rok jich přitom podle webu Golixu ještě bylo pouze 100.000. Bitcoin se na zdejším trhu obchoduje dvakrát dráže než jinde na světě, dnes okolo 17:00 SEČ stál 13.010 amerického dolaru (zhruba 282.000 Kč), uvedla agentura Bloomberg.
Související klíčová slova: FOREX | FXstreet | Čínský jüan | Exotické měny | Čína | Kanadský dolar | Australský dolar | Akciové indexy | Inflace | EUR/USD | EUR/GBP | USD/CAD | USA | Británie | Britská libra | Maďarský forint | Koruna | Ruský rubl | Mexické peso | Brazilský real | Turecká lira | Dluhová krize | Polský zlotý | Ceny ropy | USD/CNY | Česká koruna | Poptávka | Rizika | Komoditní měny | EUR/CHF | EUR/CZK | Sazby | Americký dolar | Bank of England | Bloomberg | Centrální banky | Emerging markets | Euro | Investice | Japonský jen | Komodity | Kurz | MT4 | Měna | Měnový pár | Měny | Pozice | Rizikové měny | Short | Short pozice | Zlato | Švýcarský frank | ČNB | Česká národní banka | Úrokové sazby | Banky | EUR | USD | CHF | CAD | GBP | Obchodování | Goldman Sachs | Indexy | Investoři | Ceny komodit | Obchodovat | Analytický tým | Volatilní | Banka | CZK | Dolar | Eura | Forexu | Frank | FXstreet.cz | Graf | Komoditní | Kurz EUR | Libra | Lira | Markets | Největší světové ekonomiky | Norská koruna | Ropy | Rubl | Trh | Velká Británie | Vývoj inflace | Tradeři | ROCE | Spojené státy | Světové ekonomiky | Bezpečné přístavy | Swapy | Vývoj měnového páru EUR/USD | Vývoj měnového páru | Utahování měnové politiky | Kryptoměny | Zvýšení úrokových sazeb | Výhled | Mzdy | Krize | Analytický tým FXstreet.cz | Měnový pár EUR/USD | Očekávání | Forint | Růst úrokových sazeb | Inflační očekávání | CNY | Denní graf | Vyšší úrokové sazby | Tým FXstreet.cz | BAT | Růst cen | Nízká inflace | Problémy | Prohlášení | Úroky | Měnové politiky | Úrokový rozdíl | Prezident | Jüan | Pokles | Pandemie | Vývoj měnového páru EUR/CZK | Vývoj | Další pokles | Porovnání vývoje | Tomáš Raputa | Růst | Ekonomiky | Vývoj měnového páru USD/CAD | Pracovní síly | Australská vláda | Ceny | Pár EUR/USD | Erdogan | Peso | Výhled na rok | Jestřábí přístup | Prezident Erdogan | Tuzemská měna | Oslabení | Prodej | Vývoj měnového páru EUR/CHF | Inflace ve Švýcarsku | Vyšší úroky | Vysoká poptávka | Česká národní banka (ČNB) | TIM | | Zlotý | Nulové úroky | Držení short pozice | Tok kapitálu | Přebytky zahraničního obchodu | Příliv dolarů | Investice do rozšiřování kapacit | Rozšiřování kapacit | Hodnoty měny | Pozitivní swapy
Nejčastější klíčová slova: USD | EUR | USA | Index | Trh | Pozice | Reuters | Výhled | ČTK | Banky | Rezistence | FOREX | Banka | Obchodování | EUR/USD | Indikátor | Graf | ROCE | FXstreet | Dolar

Předchozí klíčová slova

Znalý investor
Známé digitální měny
Známky ekonomického oživení
Známky oživení
Známý americký investor
Známý bloger
Známý ekonom
Známý investor
Známý trader
Znárodnění

Následující klíčová slova

Znehodnocení koruny
Znehodnocení úspor
Znehodnocování měn
Znehodnocování místních měn
Znehodnocování turecké měny
Znehodnocování vkladů
Znepokojení na trhu
Zneužití důvěrných informací
Zneužití tržní síly
Zneužívání bitcoinu
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
fpmarkets
Potvrďte prosím... Zavřít