Pátek 29. březen 2024 09:39
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook

Akcie Deutsche Bank: Blýská se po rekordním propadu ceny akcie na lepší časy?

02.06.2021 13:11  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Od poslední analýzy na akcie McDonald’s zase výrazně odbočíme, jelikož se tentokrát zaměříme na bankovní sektor. Konkrétně na akcie Deutsche Bank, protože se dlouhá léta jedná o velmi zajímavý (až kontroverzní) akciový titul.

Deutsche Bank se za poslední roky nevyhnula řadě skandálů a mezi investory se dokonce dlouhodobě spekuluje, zda tato banka vůbec dokáže přežít.

V dnešním článku se podíváme na hospodářské výsledky Deutsche Bank a rozebereme si cenový graf této akcie. Vedle fundamentální a technické analýzy se také zaměříme na aktuální výzvy, kterým tato německá banka čelí.

vstup do banky Deutsche Bank

V článku se dozvíte:

  1. Aktuální problémy Deutsche Bank
  2. Čím se Deutsche Bank zabývá?
  3. Fundamentální analýzaakcie Deutsche Bank (DBK)
  4. Technická analýza akcie Deutsche Bank (DBK)
  5. Závěrem
  6. Obchodujte s akciemi Deutsche Bank  u LYNX

Aktuální problémy Deutsche Bank

Jak bylo již řečeno, tato německá banka se dlouhodobě potýká s problémy, které se markantně promítají na akciovém trhu. Akcie Deutsche Bank k minulému roku ztratily dokonce na 95 % ze své all time high hodnoty. I přesto banka pořád funguje.

Pravdou je, že banka se řadí mezi tzv. too big to fail, což znamená, že je příliš velká na to, aby ji stát nechal krachnout. Pokud by stát nepomohl (tzv. bailout), měl by problém celý finanční sektor nejen v Německu, ale v celé eurozóně.

Velké banky a investoři na uvedený fakt samozřejmě spolehají. Přibližně před dvěma lety přišlo vedení banky s velmi radikálním plánem, ve kterém se kalkulovalo s masivním propouštěním a restrukturalizací společnosti.

Snížení stavů a restrukturalizace v Deutsche Bank

Počítalo se s 15 až 20 tisíci propuštěnými zaměstnanci, kteří však měli na odstupném získat přibližně 5 miliard eur. Jedná se tedy o jednu z největších a nejnákladnějších personálních čistek za poslední dekády.

Je potřeba si uvědomit, že u obrovských institucí, které jsou velmi strukturované, není jednoduché dosáhnout snížení zaměstnaneckého stavu. Když bych to měl ještě více zjednodušit, manažeři poboček sami sebe z práce nevyhodí, když je byznys nerentabilní. Proto musí impuls přijít ze samotného vedení a pak se vylidní i celá patra budov, které banka vlastní.

K tomu docházelo i během roku 2008 díky finanční krizi. Samotná restrukturalizace může trvat roky a nese s sebou velké náklady. I díky tomuto procesu Deutsche Bank dosáhla za první rok (2019) ztrátu čítající 5,27 miliard eur.

Co se týče novějších zpráv, banka na konci minulého roku oznámila, že propustí dalších 2 300 zaměstnanců z administrativních pozic a to do roku 2022. Restrukturalizace tedy pořád probíhá.

Deutsche Bank a praní špinavých peněz

V průběhu roku 2020 unikly na veřejnost dokumenty americké vlády, které vypovídaly, že Deutsche Bank a jiné velké banky prováděly nelegální transakce, které spadají pod praní špinavých peněz. Skandál se týka transakcí v objemu 200 miliard eur, které banka uskutečnila v letech 2007 až 2015.

Deutsche Bank pak v druhé polovině roku 2020 dostala pokutu od německého regulačního orgánu kvůli zpoždění dat o praní peněz v objemu 13,5 milionů eur.

Na začátku letošního roku se bankovní ústav domluvil s americkým regulačním orgánem na pokutě v celkové výši 125 milionů USD. Pokuta byla ovšem vyměřená i vzhledem k obviněním z manipulací na trzích s drahými kovy.

Tím ovšem kauza neskončila, protože americké a něměcké regulační orgány stále nejsou spokojeny s tím, jak Deutsche Bank postupuje s procesy, které by měly nelegálním transakcím zcela předcházet. Federální rezervní banka čerstvě avizovala, že pokud něměcká banka nepokročí se systémem kontrol proti praní špinavých peněz, udělí jim další sankce.

Kolaps amerického fondu Archegos

Před několika týdny zkolaboval investiční fond Archegos, který využíval prostředky velkých bank k velmi rizikovým investicím. Dle dostupných informací se fondu tento rizikový přístup docela dlouhou dobu vyplácel. Nicméně se cosi pokazilo a pozice fondu se dostaly do masivní likvidace. Tudíž miliardy USD velkých bank byly nenávratně ztraceny. Výjimkou je ovšem Deutsche Bank, která dokázala svůj kapitál z fondu velmi rychle stáhnout.

Deutsche Bank prý zjistila, že Archegos není již nadále schopen dodávat potřebný kolaterál pro všechny otevřené pozice, což dříve nebo později započne kaskádu likvidací. Povedlo se jim tedy včas vše prodat a tím svoje prostředky zachránit. Ovšem ostatní banky jako je Credit Suisse takové štěstí neměly. Ztráty čítají na desítky miliard USD.

Čím se Deutsche Bank zabývá?

Deutsche Bank je vůbec největší německou bankou s historií sahající až do roku 1870. Má sídlo ve Frankfurtu nad Mohanem. Co se týče velikosti, je na 21. světové příčce. Banka má pobočky po celém světě. Nejdůležitější jsou v Londýně, New Yorku, Singapuru, Hongkongu a Sydney. Jednu pobočku Deutsche Bank nalezneme i v Praze.

V Německu má banka dle nejnovějších dat na 44 600 zaměstnanců. Celosvětově má přes 84 000 zaměstnanců. V Itálii má banka druhý největší počet klientů hned po Německu. Banka je kótovaná v německém indexu DAX.

Deutsche Bank má čtyři divize – investiční, korporátní, soukromou a správu majetku. Největší německá banka byla ve velké míře zapletena s tzv. CDO (colaterized debt obligation), které způsobily nafouknutí bubliny na americkém realitním trhu.

Když došlo ke krachu, banku to silně zasáhlo. Od té doby má velké problémy, které se ovšem snaží řešit například skrze řečenou strukturalizaci. Jak jsme si i řekli, Deutsche Bank byla zapletena do několika skandálů, které poškodily její reputaci.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza akcie Deutsche Bank (DBK)

Rovnou uvedu, že akcie Deutsche Bank po fundamentální stránce v posledních několika letech soustavně ztrácela. Nicméně rozhodující budou až data, které získáme po dokončené restrukturalizaci. Je totiž zřejmé, že proces bude dost nákladný. Ovšem hned první kvartál letošního roku vypadá slibně, což je již možná vytoužený efekt z redukce stavů uvnitř instituce.

Účetní období Q1 2021

Co se týče konkrétních čísel za první kvartál letošního roku, celkové příjmy čítají 8,64 miliard USD, což implikuje mezikvartálně růst o cca 25 %. Veřejnost tuto zprávu přijala dost kladně, protože tak pěkný výsledek banka dlouho nepřinesla.

Když přejdeme k operačním výnosům za první kvartál roku 2021, Deutsche Bank dosáhla 1,58 miliard USD, což je mezikvartálně skok o 561 %. Vzhledem k tomu, že operační výnos získáme odečtením všech operačních nákladů jako jsou mzdy, je skutečně velice možné, že tak horentního zlepšení bylo dosaženo díky restrukturalizaci.

Společnost za první kvartál dosáhla čistého zisku 1 miliardy USD, takže máme mezikvartálně další skok o 581 %. EPS je na 0,47 bodech, kde je také ohromný nárůst o 640 %. Ukazatel P/E ukazuje 14,67 bodů. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je téměř nulová (0 %).

Účetní období FY 2020

Nyní se dostáváme k hospodářským výsledkům za celý rok 2020, kdy celkové příjmy meziročně klesly o 12 % na 33,35 miliard USD. Operační výnosy naopak stouply o 361 % na 1,54 miliard USD. Čistý zisk se zvýšil o 109 % na 495 milionů USD. Společnost dokázala vygenerovat volné cash flow o 25 miliardách USD. Uvedené číslo je o 348 % vyšší, než v roce 2019.

EPS se meziročně zvýšilo o 109 % na 0,23 bodů. Ukazatel P/E ukazuje 38 bodů. Jak často opakuji, konzervativní hodnota je do nějakých 19 bodů, což tedy akcie Deutsche Bank převyšují. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je i za celý rok 2020 téměř nulová (0 %).

Technická analýza akcie Deutsche Bank (DBK)

Pro technickou analýzu si zvolíme týdenní graf, abychom měli lepší přehled o dění za předešlá léta. Ještě jednou upozorňuji, že hodnota akcie Deutsche Bank je v dlouhodobém medvědím trendu. Historické maximum se datuje k roku 2007 a činilo 86,234 eur. Od té doby trvá soustavný pokles a během pandemie covidu z minulého roku byla celková ztráta cca 95 %. K dnešnímu dni je ten rozdíl přibližně 85 %, takže z historického hlediska je titul stále dost levný.

Akcie Deutsche Bank

Týdenní graf akcie Deutsche Bank

Abychom se ale už dostali k price action z grafu, v březnu 2020 se vytvořilo all time low na 4,45 eur. Od té doby cena akcie Deutsche Bank soustavně roste. Dá se říct, že si drží zdravý trend. Ze střednědobého hlediska je proto titul docela silný a myslím si, že je to i reakce na poslední ekonomická data a snahy o restrukturalizaci. Prostě se uvnitř instituce cosi děje a investoři na to pravděpodobně spekulují. Jestli se vše bude ubírat tím správným směrem, nákupní tlak časem vzroste, což cenu pošle výš.

Co se týká cenových pásem, před několika týdny se podařilo překonat S/R pásmo okolo 11 eur. Jednalo se o vcelku silné pásmo, takže samotný průraz je jistě nemalým úspěchem. Hladinu trh následně využil jako odrazový můstek a nyní kurz směřuje k dalšímu S/R pásmu okolo 13,3 eur. Je dost velká šance, že trh nakonec rezistenci prolomí, ale asi ne na první pokus.

Z dřívějšího price action můžeme vypozorovat, že první dotyk znamenal pouze otestování a až pak byli nakupující schopni prorazit. Dokud každopádně kurz drží zaznačený trend podmíněný zakreslenou trendovou čárou, jdeme zkrátka nahoru. Býkům ovšem stojí v cestě několik blízkých S/R hladin – 15 eur, 16,7 eur a 19,5 eur. Určitě je dobré sledovat reakce ceny u trendové čáry. Pokud dojde k nalomení mladého uptrendu (průrazu trendovky), hrozí nebezpečí, že titul půjde na nové all time low.

Na indikátoru RSInení žádná anomálie (divergence), která by byla předzvěstí něčeho špatného. Aktuální hodnoty jsou přibližně 72 bodů, takže se trh dokázal dostat do překoupených hodnot, což je býčí znamení. Otázkou je, zda se nad 70 body dokáže i udržet. Zatím můžeme určitě konstatovat, že hodnoty nejsou nijak vysoké.

Závěrem

Z fundamentálního hlediska je zřejmé, že banka usilovně pracuje na své restrukturalizaci. Samotná čísla nejsou určitě nic růžového, ale vyplývá z nich pěkná dynamika, na kterou se dá případně vsadit. Kromě toho jsou akcie Deutsche Bank z relativního hlediska dost levné, takže finanční riziko je spíše menší. I když konzervativní investoři by se mnou nemuseli souhlasit, zejména s ohledem na dlouhodobé problémy této německé banky.

Co se týče technické analýzy, akcie Deutsche Bank drží více jak rok pěkný uptrend. Ale v kontextu posledních asi 14 let je trh medvědí. Pokud se bance povedlo nastartovat nutné změny, v cenovém grafu se to dříve či později projeví. Je proto možné, že maxinální dno na hodnotě 4,45 eur by mohlo být na dlouhou dobu poslední.

Obchodujte s akciemi Deutsche Bank u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Mobilní zařízení s akcií McDonald’s a příkazem buy a sell

Akcie McDonald’s během pandemie rostly. Jak si vedly řetězce rychlého občerstvení?

26. května 2021 | Akcie týdne

Akcie McDonald’s dosáhly v pandemii historického maxima. Podívejte se na výsledky MCD i rozbor cenového grafu. Analýza fast food sektoru jen pro vás!

Číst dále
Logo tesla s cenovým grafem

Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií?

12. května 2021 | Akcie týdne

Jakým výzvám Tesla aktuálně čelí? Fundamentální a technická analýza akcie Tesla a scénář možného vývoje. Je propad ceny u konce?

Číst dále
Mobilní telefon s nápisem Intel na pozadí s cenovým grafem akcie Intel

Akcie Intel: Aktuální pohled na kvartální výsledky a vývoj ceny akcie

28. dubna 2021 | Akcie týdne

Co je Intel a čím se zabývá? Aktuální analýza kvartálních výsledků a důležitých událostí. Dlouhodobá technická analýza akcie Intel jen pro vás! ✅

Číst dále

The post Akcie Deutsche Bank: Blýská se po rekordním propadu ceny akcie na lepší časy? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-deutsche-bank-cenovy-vyvoj/

Klíčová slova: Kolaps amerického fondu Archegos | Akcie Deutsche Bank (DBK) | Analýza akcie | Převodník měn | Webináře | Vzdělávací webináře | Obchodovat s akciemi | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Aktuální problémy | Problémy Deutsche Bank | Fundamentální analýza akcie | Aktuální problémy Deutsche Bank | Akcie McDonald’s | Praní peněz | Archegos | Dlouhodobý investor | Praktické tipy | MCD | Intel | Vývoj ceny akcie | Rentabilita | Kolaps | Ceny | Šance | Restrukturalizace | Průraz | Akcie Intel | Manažeři | Regulační orgány | Finanční riziko | Zaměstnanci | Propad ceny | Práce | Růst | Anomálie | WP | Vývoj | Medvědi | Zlepšení | Pandemie | Pokles | Komunikace | Ztráta | Americké vlády | Prohlášení | Přehled o dění | Problémy | Impuls | Too Big to Fail | Federální rezervní banka | All Time High | Miliardy | Technické analýzy | Propad ceny akcií | Celkové příjmy | Čistý zisk | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Akcie týdne | Kvartální výsledky | Německé banky | Trendové čáry | Příjmy | Výnosy | Mzdy | Poplatky | Tesla | Ekonomická data | Ztráty | Propad | Velké banky | Přehled | Hospodářské výsledky | Bankovní sektor | Bailout | ROE | ROCE | Redukce | Trh | Řízení rizika | Praní špinavých peněz | Management | Investiční | Graf | Eura | Cena | Banka | Analýzy | Akcie Tesla | Akcie Deutsche Bank | EPS | Ceny akcií | LYNX | Deutsche Bank | Obchodovat | Credit Suisse | Výsledky | Zisk | Byznys | Cenový graf | Vývoj ceny | Finanční sektor | Fond | Investoři | USD | EUR | Banky | Výnos | VaR | Uptrend | Ukazatel | Trigger | Trend | Riziko | RSI | Pozice | P/E | Margin | Low | Kurz | Investování | Investor | Investiční fond | High | Futures | DAX | Cash flow | CFD | Transakce | Analýza | Akcie | Kapitál | Rizika | ETF | Divergence | Obchodní deník | Price Action | Fundamentální analýza | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie dál nadšené z recese, dluhopisy už brzdí
    Obchodování na akciových trzích se i odpoledne nese ve velmi optimistickém duchu a hlavní indexy navyšují své zisky. Nizozemský AEX přidává bezmála 4 procenta. Vedle toho dluhopisy svou rally už přerušují a na výnosech sledujeme obrat a menší nárůst. Dolar se lehce zvedá na 1,0545.
  • Akcie dál pod tlakem, kromě Ruska hrozí i Fed
    Hlavní tržní téma se nemění a dnešní data z eurozóny neměla šanci přilákat velkou pozornost. Rusko nejprve nepotvrdilo plánovaný prezidentský summit a během dne dodávalo další zprávy cílené na vyhrocení tlaku na Ukrajinu i západní země. Údajně zneškodnilo několik ukrajinských sabotérů, Ukrajina nahromadila vojska u východních hranic a hrozí si vzít Doněcka a Luhansk silou, západ Rusku vyhrožuje a vydírá ho, USA se snaží rozklížit Ruskou federaci atp. Propaganda jede na plné obrátky a optimisti za dnešek najdou málo stébel, kterých se chytit.
  • Akcie dál přešlapují na místě, obchodníci na FX čekají hlavně na zítřejší fundamenty
    Středeční seance zatím plynule navazuje na včerejší obchodování. Objemy na burzách sice pozvolna rostou, většina indexů ale dál zůstává v líném bočním trendu a vyčkává na důležitější fundamenty. Německý DAX tak osciluje mírně pod hranicí 12 tis. euro a minimální změnu proti včerejšímu close signalizují také futures na americké indexy.
  • Akcie dál sází na podporu z Fedu, koruna navyšuje zisky
    Koruna dál posiluje na obou hlavních párech. K euru se dostává na 25,67, zatímco k dolaru si připisuje další pěkné zisky na 22,75. Opřít se může o vyšší růst domácích maloobchodních tržeb, ale stále také o pozitivní náladu na hlavních světových trzích.
  • Akcie: Další výprodej globálních akcií vede investory do bezpečných přístavů
    Akciové indexy zahájily týden s výraznými ztrátami, pokračující turbolence a vytrvalý prodejní tlak v komodi...
  • Akcie Darden Restaurants jsou pod tlakem navzdory pozitivním čtvrtletním výsledkům
    Akcie Darden Restaurants (DRI.US) smazaly zisky z předburzovního prodeje a aktuálně se obchodují s přibližně 2% ztrátou, navzdory tomu byly vykázány lepšívýsledky, zejména díky zlepšení tržeb
  • Akcie Dassault Systemes po výsledcích za 2. čtvrtletí ztrácejí téměř 4 %
    Akcie francouzské technologické společnosti Dassault Systemes (DSY.FR) se dnes obchodují s poklesem, přestože finanční zpráva dopadla mírně pozitivně. Vedení společnosti sdělilo, že společnost je na dobré cestě ke splnění svého ročního růstového cíle. Ve 2. čtvrtletí společnost překonala dřívější cíle - poklesy lze nepřímo spojovat s realizací zisku a mírným poklesem marží.
  • Akcie Delta Air Lines se propadají kvůli špatným výsledkům za 2. kvartál
    Akcie Delta Air Lines (DAL.US) se propadly krátce poté, co byly zveřejněny výsledky hospodaření za druhý kvartál. Důvodem poklesu zisku a marže je zvýšení cen paliva a dalších provozních nákladů. Společnost však očekává v následujících měsících silnou poptávku po cestování.
  • Akcie Deutsche atakujú historické minimá. Je isté, že potrebuje nový kapitál.
    Keďže sa na trhoch nič významné nedeje, tak sa hlbšie pozrieme na jednu z najzávažnejších tém posledných dní – Deutsche Bank. Jej akcie dnes atakujú historické minimá zo začiatku augusta, kedy siahli na úrovne 11,20 eura za akciu.
  • Akcie Deutsche Bank a Commerzbank posilují díky jednáním o fúzi
    Akcie největších německých bankovních společností Deutsche Bank a Commerzbank dnes posilují poté, co firmy o víkendu potvrdily, že jednají o fúzi. Akcie Deutsche Bank si kolem 17:00 SEČ připisovaly více než čtyři procenta a akcie Commerzbank dokonce přes šest procent.
  • Akcie: Deutsche Telekom AG potvrdil vedúce postavenie na trhu
    <p>Deutsche Telekom AG (DTE.DE), najv&auml;č&scaron;ia eur&oacute;pska telekomun...
  • Akcie Disney klesají o 3 % po snížení doporučení od Barclays
    Akcie Walt Disney (DIS.US) klesají v reakci na snížení doporučení od Barclays (BARC.UK). Britská banka snížila doporučení na "equal weight" z "overweight" a snížila cenový cíl o $35 na $175. Banka se bojí výrazného zpomalení nárůstu počtu předplatitelů streamingové služby Disney+.
  • Akcie Disney prudce rostou po zveřejnění hospodaření
    Akcie Disney (DIS.US) zahájily dnešní seanci s téměř 10% býčím cenovým gapem po zveřejnění solidních hospodářských výsledků za Q4 2021. Společnosti zároveň poskytla pozitivní výhled pro aktuální čtvrtletí.
  • Akcie Disney rostou díky většímu počtu předplatitelů
    Akcie Disney (DIS.US) vyskočily v předburzovním prodeji o 8 % poté, co gigant ze zábavního sektoru vykázal lepší než očekávané kvartální výsledky, zejména díky větším utrátám spotřebitelů v tématických parcích a nárůstu odběratelů platformy Disney+.
  • Akcie: DJIA uzavřel druhý týden se ztrátou
    Hlavní americké akciové indexy zaznamenaly už čtvrtý smíšený závěr, ke kterému přispěla především ekonomická data a po silném začátku na počátku roku nyní pokračuje fáze konsolidace. Hlavní index DJIA v pátek zakončil se ziskem 8,37bodů, nebo 0,06% na 13 992,97 bodů. Šestnáct titulů uzavíralo v pozitivním teritoriu včele s Coca-Cola.
  • Akcie: DJIA vystoupal na nový rekord a překonal dosavadní maximum z října 2007
    Krátce po otevření vzrostl hlavní Dow Jonesův index nad dosavadní rekordní maximum 14 198,10 bodů, které vytvořil...
  • Akcie, dluhopisy i eurodolar se snaží zmenšit ztráty způsobené Fedem
    Na včerejším zasedání Fedu byl zajímavý nejen samotný výstup, ale také tržní reakce. Centrální banka ve své nové prognóze předpokládá úrokové sazby u nuly aspoň do roku 2023. Ve výhledu pro HDP se zmenšily očekávané pohyby, očekávaná nezaměstnanost se posunula dolů a inflační projekce na příští roky nepatrně stoupla. Fed chce držet vysoce uvolněnou politiku až do dosažení předkrizové zaměstnanosti a nasměrování inflace jasně nad 2 procenta.
  • Akcie, dluhopisy i euro korigují včerejšek, pozornost zůstává upřena do Portugalska
    Závěr týdne neslibuje žádná důležitá data. Německá inflace dnes ráno byla finálním údajem, který pouze potvrdil ty pře...
  • Akcie, dluhopisy i měny se konsolidují. EU znovu zkusí odradit Trumpa od eskalace obchodní války
    Včerejší optimismus na trzích poněkud vychladl, ale k podstatné korekci předchozího vývoje nedochází na akciích, dluhopisech ani hlavních měnách. Evropské akciové indexy se obchodují jen mírně pod včerejšími hodnotami, výnosy klíčových dluhopisů se skoro nemění. Eurodolar se konsoliduje kolem 1,1685 a nevýraznou změnu sledujeme také na dolarových párech s jenem či librou.
  • Akcie, dluhopisy i zlato nadšené ze špatných dat
    V ranním komentáři k trhům jsme spekulovali o tom, že investoři budou na dnešní data z amerického trhu práce nahlížet hlavně optikou inflace a měnové politiky, zatímco samotná informace o míře oživení nemusí být tak důležitá. To se naplno potvrdilo, jakkoli očekávání o datech se nepotvrdila vůbec...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani