Sobota 27. duben 2024 08:49
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO férovost

US OPEN: US100 roste a umazává některé ztráty ze začátku týdne!

08.09.2023 18:35  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Wall Street začíná páteční seanci s mírnými zisky
  • Apple (AAPL.US) zůstává pod tlakem čínských restrikcí; JP Morgan snižuje cílovou cenu akcií společnosti
  • Planet Labs (PL.US) poskytuje slabší čtvrtletní zprávu, než se očekávalo

Poslední seance na Wall Street tento týden začíná mírnými zisky hlavních srovnávacích indexů akciových trhů, čímž se část týdenního výprodeje neguje. Tématem číslo 1 na trhu nadále zůstává napětí mezi Applem a Čínou a nejistota kolem rozhodnutí FEDu a ECB o úrokových sazbách.

V tuto chvíli trh předpokládá téměř 93% pravděpodobnost, že FED na svém zasedání 20. září ponechá sazby beze změny. Zdroj: CME

Ve svých prvních komentářích se Barr z FEDu nedotkl měnové politiky USA, pouze zmínil proces implementace CBDC a poplatky za dohled nad vydáváním a provozem stablecoinového sektoru.

Americké společnosti kategorizované podle odvětví a odvětví. Velikost udává tržní kapitalizaci. Zdroj: xStation5

Index US100 získává na začátku dnešní seance téměř 0,25 procenta a obchoduje se mezi podporou stanovenou 50denním exponenciálním klouzavým průměrem (modrá křivka) a rezistencí stanovenou mírou 78,6 % Fibo iniciované klesající vlny. v listopadu 2021. Zdroj: xStation 5

Zprávy

  • Největší pozornost investorů nadále přitahuje Apple (AAPL.US), který na začátku dnešní seance získal téměř 0,3 % navzdory dalším restrikcím v Číně. Vládním zaměstnancům země může být zakázáno používat zařízení americké společnosti, což přispívá k obavám, že produkty Apple by mohly být součástí rostoucího napětí mezi Čínou a USA. Stojí za připomenutí, že Čína (plus Hongkong a Tchaj-wan) tvoří dohromady 18 % celkových příjmů společnosti.

Zdroj: xStation 5

  • Akcie Planet Labs (PL.US) na začátku dnešní seance vykazují sestupnou dynamiku poté, co společnost zabývající se satelitním snímkováním oznámila slabší čtvrtletní zprávu, než se očekávalo. Čistá ztráta na akcii dosáhla 14 centů oproti očekávaným 8 centům. Samotný výhled na zbytek roku navíc zaostal za očekáváním trhu.

 

  • Akcie obchodního řetězce Kroger (KR.US) po smíšené zprávě za 2. čtvrtletí ztratily téměř 3 %. Přestože samotný zisk na akcii překonal očekávání analytiků (96 centů vs. prognóza 91 centů), úroveň výnosů nepřekonala odhady (33,85 miliardy USD vs. 34,13 miliardy USD). A co víc, společnost souhlasila s tím, že zaplatí 1,2 miliardy USD za urovnání tvrzení, že společnost podnítila „epidemii“ závislosti na opioidech tím, že volně dohlížela na prodej opioidních drog v USA.

DOPORUČENÍ ANALYTIKŮ

- Apple Inc (AAPL.US): JPMorgan snižuje svou cílovou cenu na 230 USD z 235 USD, protože banka věří, že současné ocenění a rizika spojená s restrikcemi v Číně by mohla mít negativní dopad na cenu akcií společnosti ve druhé polovině roku rok.

- C3.Ai Inc (AI.US): Piper Sandler snižuje svůj cenový cíl na 28 USD z 29 USD poté, co společnost snížila své marže kvůli zvýšeným výdajům na generativní AI.

- First Solar (FSLR.US): Deutsche Bank zvýšila rating akcií společnosti na Buy z dřívějšího držení. Cílová cena byla zvýšena o 30 % na 235 USD za akcii.

 

 


Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A., organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • US OPEN: Pozitivní vstup do nového čtvrtletí
    Futures na Wall Street zahájily dnešní obchodování velmi silně, což může souviset s pátečním zveřejněním PCE inflace, která se nezvýšila více, než se očekávalo. Powell uvedl, že údaj o inflaci byl v souladu s očekáváním, a to je dobrá zpráva. Index S&P 500 si v prvním čtvrtletí připsal zhruba 10 % a jednalo se o nejlepší čtvrtletí od roku 2019. Index Nasdaq naopak zaznamenal 9% zisky a jednalo se o nejlepší čtvrtletí od roku 2019. Dnes index S&P 500 otevírá 0,1 % nad čtvrtečním závěrem, zatímco Nasdaq získává 0,35 %.
  • US Open: Russell 2000 zaznamenává druhou sérii dynamických zisků 📌
    Indexy začínají poslední obchodní seanci tohoto čtvrtletí a zároveň tento týden. Zítra začínají prázdniny, během kterých zůstane většina trhů v pátek zavřená a dlouhý trh se pro evropské burzy protáhne do pondělí. Americké burzy začnou v pondělí normálně obchodovat. Na začátku peněžní seance US500 získává 0,10 % na 5310 bodů, US100 také 0,10 % na 18500 bodů a US200 získává 0,45 % na 2145 bodů.
  • US Open: silné údaje o maloobchodních tržbách vyvíjejí tlak na akcie 📌
    Americké akciové indexy otevírají níže po silných údajích o maloobchodních tržbách, které opět snižují pravděpodobnost březnového snížení úrokových sazeb Fedu. Dolar dnes opět patří k nejsilnějším měnám, EUR/USD ztrácí 0,20 % na 1,08550, zatímco výnosy amerických dluhopisů posilují na 4,10 %.
  • US Open: slabý dolar podporuje růst indexů 📌
    V pátek americké akcie otevřely mírně výše uprostřed smíšených nálad po zveřejnění preferovaného inflačního ukazatele Federálního rezervního systému, indexu cenových výdajů na osobní spotřebu (PCE). Tato data potvrzují pokračující uvolňování inflace. Navzdory propadům před trhem a smíšeným futures jsou hlavní indexy připraveny na osmý vítězný týden v řadě. Poslední den týdne je zlepšení nálady na trhu podporováno také oslabujícím dolarem a klesajícími výnosy dluhopisů.
  • US Open: slabý sentiment z minulého týdne pokračuje 🔔
    První den nového týdne nepřináší na Wall Street změnu sentimentu, v kterou investoři doufali. Začátek dne vypadal slibně vzhledem k nedostatečné eskalaci blízkovýchodního konfliktu a příchodu humanitární pomoci do konfliktních zón. Nálada se však rychle vrátila do původního směru.
  • US OPEN: Společnost SoFi Technologies vzrostla o 15 % v prvním čtvrtletí
    Indexy Wall Street se ve srovnání s pátečními závěrečnými úrovněmi na začátku dnešní peněžní seance v USA obchodují jen málo. Situace na světových finančních trzích je po týdnu klidná. Víkendový útok dronu na základnu americké armády v Jordánsku, který zabil 3 americké vojáky, nespustil žádné velké pohyby na akciových trzích, zatímco skok v cenách ropy byl spíše malý a krátký. Nadcházející nápor špičkových amerických technologických zisků naplánovaný na tento týden, stejně jako středeční rozhodnutí FOMC, jsou potenciálními hybateli pro americké indexy v nadcházejících dnech.
  • US OPEN: S&P 500 zahajuje seanci v blízkosti 5 000 bodů
    Indexy na Wall Street zahájily dnešní obchodování bez větších změn. S&P 500 se obchodoval beze změny, zatímco Dow Jones, Nasdaq a Russell 2000 posílily přibližně o 0,1 %. Futures na index S&P 500 (US500) se včera vyšplhaly nad hranici 5 000 bodů, ale hotovostnímu indexu se zatím nepodařilo tuto hranici překonat. Může se tak však stát dnes vzhledem k tomu, že se hotovostní index při zahájení seance obchoduje v blízkosti 4 995 bodů.
  • US Open: Trhy sází na ukončení zvyšování sazeb📌
    Konec týdne přináší prodloužení lepšího sentimentu na akciovém trhu. Říjnová data z trhu práce posilují mezi investory přesvědčení, že Fed již ukončil cyklus zvyšování úrokových sazeb. Dalšími argumenty pro konec zdražování by mohly být dnešní komentáře Toma Barkina z Richmondského Fedu. Je reakce trhu oprávněná?
  • US Open: US je blízko letošního vrcholu 📌
    Wall Street otevírá středeční seanci výše. Index US500 se blíží letošním maximům, dnes vzrostl o 0,30 % na 4590 bodů. Podobný nárůst lze pozorovat v USA100. Velký technologický index posílil o 0,30 % a je již letos na nejvyšší úrovni, když prolomil 16050 bodů. Zisky jsou podporovány odlivem kapitálu z bezpečných aktiv. Investoři již neoceňují zvyšování úrokových sazeb v USA. V důsledku toho výnosy dluhopisů klesají a překračují další úrovně podpory. Dnes se výnosy 10letých dluhopisů kotují kolem 4,25 %, což je nejméně od poloviny letošního září. Americký dolar konsoliduje na nízkých úrovních a dnešní seance zatím této měně příliš volatility nepřinesla.
  • US Open: US PMI a ISM silnější, než se očekávalo, USD posiluje 📌
    Dnes je Wall Street připravena otevřít znovu níže, protože futures indexy vymazaly zisky z dřívějšího dne. Jak US500, tak US100 se opět blíží kritické úrovni podpory poblíž nedávného lokálního minima. Výnosy amerických 10letých dluhopisů rostou o více než 1,5 % a dolar posiluje a etabluje se jako jedna z nejsilnějších měn mezi rozvinutými ekonomikami. Je evidentní, že riziková aktiva dnes nejsou upřednostňována, protože investoři se přesouvají k pozicím s nižším rizikem a vyšší likviditou.
  • US OPEN: US2000 testuje klíčovou rezistenci, Costco roste na rekordní maxima
    Indexy Wall Street zahájily dnešní obchodování smíšeně – S&P 500 při otevření klesl o 0,2 %, Nasdaq si připsal 0,2 %, zatímco Dow Jones a malý Russell 2000 zahájily obchodování beze změny. Nicméně S&P 500, Dow Jones a Russell 2000 se během první hodiny peněžní seance posunuly níže, zatímco Nasdaq rozšířil zisky na přibližně 0,4 %.
  • US OPEN: US500 bojuje o 9. týden zisků v řadě
    Futures na akciové indexy na Wall Street mají od začátku dnešní obchodní seance rostoucí tendenci. S&P 500 na začátku peněžní seance roste o 0,2 % a Nasdaq o 0,33 %.
  • US OPEN: US 500 klesá na 2týdenní minimum
    Indexy Wall Street zahájily dnešní obchodování níže, po slabším obchodování v asijsko-pacifické oblasti a v Evropě dříve. Trhy jsou na začátku roku 2024 v režimu bez rizika, přičemž USD roste a akcie klesají. Eskalace napětí na Blízkém východě, přerušení lodní dopravy v Rudém moři a také obavy z toho, jak moc bude letos uvolněno měnové uvolnění, jsou hnací silou výprodejů.
  • US Open: US500 konsoliduje na rekordních maximech 🔔
    Přední americké benchmarky otevřely ve středu s opatrným optimismem a mírným nárůstem u US500, US30 a US100. Během posledních obchodních dnů letošního roku bychom mohli být svědky rozkolísaného obchodování v důsledku nízkého objemu na konci roku. Index US500 si dnes připisuje mírné zisky, podporované oslabujícím dolarem a klesajícími výnosy dluhopisů. Výnos desetiletých státních dluhopisů se mírně snížil a dvouletý výnos zaznamenal výraznější pokles. Dnešní ekonomický program je nevýrazný.
  • US Open: US500 opět testuje ATH 🔔
    Ve čtvrtek futures na americké akciové indexy naznačovaly pravděpodobné oživení Wall Street poté, co den předtím zažily svůj nejvýraznější pokles od konce září. To přichází po řadě ekonomických aktualizací, které shrneme v odstavci níže. Poslední hodinu před otevřením trhu byly futures na Nasdaq 100, S&P 500 a Dow všechny nahoře, což signalizovalo pozitivní začátek a tento sentiment pokračuje i na otevřeném trhu. Toto oživení následuje po středečním prudkém poklesu, kdy S&P 500 téměř dosáhl rekordního maxima, než náhle klesl o 1,5 %.
  • US Open: US500 se blíží k hranici 5 000 bodů 🔔
    Polovina týdne přináší další zisky na americkém akciovém trhu. Futures na začátku seance posilují a US500 se blíží historické hranici 5000 bodů. Růst akcií je samozřejmě podpořen výsledkovou sezónou. Nejdůležitější zveřejnění již máme za sebou a je zřejmé, že společnosti investory nezklamaly. Až na několik výjimek byly finanční zprávy solidní, stejně jako výhledy na rok 2024. Lepší náladu udržuje i návrat dolaru k poklesu. Nicméně výnosy desetiletých státních dluhopisů se mírně odrážejí a vracejí se na úroveň kolem 4,10 %.
  • US Open: US500 se konsoliduje pod letošními maximy 📌
    První den v týdnu na Wall Street vypadá relativně klidně. Hlavní indexy konsolidují na vysokých úrovních. Index S&P 500 (US500) dnes klesl o 0,06 %, ale zůstává kolem 4600 bodů, zatímco NASDAQ 100 (US100) je mírně vyšší a vzrostl nad 16100 bodů. Zklidnění na trzích může být způsobeno tím, že investoři čekají na rozhodnutí Federálního rezervního systému o úrokových sazbách, které bude oznámeno ve středu. I když samotné rozhodnutí nemusí přinést velká překvapení, pozornost bude věnována spíše projevu Jeroma Powella, který pro něj představuje příležitost zchladit tržní euforii. Powell může signalizovat, že zatímco zlepšení dynamiky inflace je evidentní, očekávání trhu jsou odtržená od reality a Fed nehodlá předčasně uvolňovat politiku.
  • US OPEN: US 500 se po bankovních výnosech přiblížilo historickému maximu
    Indexy Wall Street zahájily dnešní obchodování výše po zprávách o příjmech amerických bank za čtvrté čtvrtletí. S&P 500 a Dow Jones si při zahájení seance připsaly 0,3 %, Nasdaq se obchodoval o 0,2 % výše, zatímco malý Russell 2000 vyskočil o 0,9 %. Ekonomický kalendář pro dnešní seanci v USA je prázdný a nejsou naplánována žádná pozoruhodná data. Obchodníkům však bude nabídnut projev Fedu Kashkari v 15:00 GMT.
  • US Open: US500 šplhá výše po otevření trhu 🛎
    První den nového týdne otevřely americké indexy mírně výše poté, co US100 a US500 dosáhly historických maxim na konci minulého týdne. Investoři čekají na zveřejnění předstihových ukazatelů z Conference Board. Růst dolaru se zpomalil a dnes nevykazuje žádné zásadní změny. Výnosy amerických dluhopisů klesají a blíží se 4,08 %.
  • US Open: US500 testuje letošní maximum 📌
    Poslední obchodní den tohoto týdne přináší prodloužení dobré nálady. Přestože se indexy pohybují v blízkosti letošních maxim, zisky si udržují. US500 otevírá o 0,10 % výše a aktuálně získává přibližně 0,50 %, přičemž kotace jsou jen 0,50 % od letošních maxim a 4,10 % od historických maxim. Růstu akciového trhu nebrání ani posilující dolar, který je od konce listopadu v růstovém trendu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Xtrade
Beam FX
AETOS
reklama
Swissquote Bank