Pátek 19. duben 2024 20:24
reklama
InstaForex Autochartist_
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO král
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace

Moderna akcie a její růst. EU schválila vakcínu Spikevax i pro nezletilé

28.07.2021 13:04  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V nedávné analýze jsme se věnovali akciím, které spadají do biotechnologického sektoru. Mezi nimi byla i stručná analýza na Moderna akcie. Dnes se na uvedený titul zase zaměříme, protože cena stoupá do nebes.

Zároveň máme pár důležitých novinek, které si zaslouží naši pozornost. Společnost získala nové odběratele vakcíny a schváleno bylo také očkování adolescentů v EU. Vakcína Spikevax navíc prokázala účinnost vůči kmenu Delta.

V dnešním příspěvku si tedy Moderna akcie rozebereme na základě ekonomických čísel společnosti (fundamentální analýza) a následně si provedeme základní technickou analýzu cenového grafu. Ještě předtím se samozřejmě podíváme na zmiňované novinky a společnost si i krátce představíme.

Vakcína na Covid 19 od společnosti Moderna

Nové státy odebírající vakcínu Moderna

Společnost Moderna získala nové odběratele – Japonsko, Taiwan a Argentina. Japonsko od dodavatele Takeda Pharmaceutical objednalo na 50 milionů dávek vakcíny Moderna, které mají být dodány začátkem roku 2022. Prvně se předpokládalo, že vakcíny budou dodány již toto léto. Vzhledem k celosvětové vysoké poptávce došlo k půlročnímu odsunu.

Taiwan si domluvil 20 milionů dávek vakcíny, které mají být též dovezeny až v roce 2022. Dalších 15 milionů dávek má přijít v roce 2023. Až 20 milionů dávek vakcín si objednala Argentina, která zásilku očekává v prvním kvartálu 2022.

Z výše zmíněného vyplývá jedna velmi důležitá věc pro fundament. Celosvětově je tak velká poptávka, že společnost není schopna nové vakcíny dodat ani tento rok. Všichni odběratelé musí na dodávku čekat více jak půl roku. To nám říká, že producent vakcíny má na relativně dlouhou dobu jistý odbyt. A jistý odbyt implikuje jisté budoucí výnosy. Proto taky cena Moderna akcie tak rychle stoupá. Všichni kalkulují s tím, že má firma jistý příjem.

Účinnost vakcíny Moderna na kmen viru delta

Moderna před několika dny zveřejnila výsledky výzkumu, který potvrzuje, že jejich vakcína je 100%účinná i proti novému kmeni koronaviru, agresivní variantě delta. Výzkumu se učástnilo 3 700 lidí ve věku 12 až 18 let. Studie dále uvádí, že jejich sérum je ovšem účinné i proti variantám beta a kappa. Zatímco delta a kappa má dle dostupných zdrojů původ v Indii, beta byla poprvé objevena v Africe.

Obecně se uvádí, že kmen viru delta se ve Spojených státech a dalších zemí rychle šíří, protože je mnohem agresivnější než předchozí kmeny. Proto je přirozeně tolik důležité, aby byla vakcína funkční i proti této variantě. V opačném případě by byla zbytečná. Tuto zprávu samozřejmě investoři slyšeli velmi rádi, což se potvrdilo pokračováním růstu ceny akcie Moderna.

Vakcíny Moderna nově pro dospívající?

Poslední dobrou zprávou je oznámení Evropské agentury pro léčivé přípravky, že vakcínou Moderna (Spikevax) bude brzy možné očkovat i dospívající děti ve věku 12-17 let. Hlavním argumentem je právě rychle se rozšiřující kmen viru delta. V dohledné době je tedy vysoce pravděpodobné, že očkování adolescentů bude schváleno.

Moderna usiluje o povolení i ve Spojených státech, kde se již konkurenčními vakcínami (Pfizer, BioNTech) uvedené věkové kategorie vakcinují. Nicméně vzhledem k vysoké poptávce po vakcínách je zřejmé, že i ve Spojených státech brzy dojde ke schválení. A jakmile se tak stane, je možné očekávat další cenový růst.

Ovšem tady upozorňuji, že je i dost možné, že jsou zmíněné fundamenty již tzv. priced in. V ceně už mohou být započítány. Jakmile pak skončí schvalovací proces úspěšně, cena může naopak klesnout.

Čím se Moderna zabývá?

Společnost Moderna je relativně mladá biotechnologická společnost, neboť její založení se datuje do roku 2010. V roce 2016 ovšem došlo k reorganizaci, čehož bylo součástí i změna názvu na Moderna Therapeutics. Sídlo má v Cambridge, kde se zabývá výzkumem a vývojem nových léčiv a vakcín, které jsou založeny na mRNA. Konvenční léky fungují tak, že imunitní reakce je vytvořena externě a pak aplikovaná pacientovi.

Zatímco mRNA vakcíny vnáší syntetickou mRNA do živých buněk pacienta, které se pak reprogramují, čímž se vyvolá imunitní reakce. Mezi mRNA patří samozřejmě i vakcína na covid 19, která byla schválena na přelomu 2020/2021 pro nouzové použití.

Dle dostupných zdrojů byla společnost Moderna kritizována za to, že nezveřejňuje žádné recenzované publikace o jejich technologii. Jakmile ale firma na konci roku 2018 uskutečnila IPO (první veřejná nabídka akcií), stala se z ní největší biotechnologická společnost. Moderna díky IPO získala stovky milionů USD, což se jim hodilo, protože firma naakumulovala docela velkou ztrátu o 1,5 miliardách USD.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

14 PRAKTICKÝCH TIPŮ, JAK SE STÁT LEPŠÍM INVESTOREM
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vyplněním svých údajů a kliknutím na tlačítko výše souhlasíte, že LYNX uloží tyto data a může Vás kontaktovat e-mailem nebo telefonicky kvůli marketingovým účelům. Telefonická komunikace může být nahrávána z důvodů zkvalitňování našich služeb. Souhlasíte se zpracováním vašich údajů dle Prohlášení o ochraně osobních údajů. Odhlásit se můžete kdykoliv na marketing@lynxbroker.cz.

Fundamentální analýza Moderna akcie (MRNA)

Zcela otevřeně můžeme konstatovat, že příchod pandemie byla pro společnost Moderna obrovská příležitost. Výnosy totiž mezikvartálně stoupají i o stovky procent a dokonce generuje solidní zisk. Na základě dat bych si dovolil tvrdit, že bez pandemie by firma i nadále kumulovala ztrátu.

Účetní období Q1 2021

Jak vyplývá z grafu, celkové příjmy za první kvartál letošního roku činí necelé 2 miliardy USD, což implikuje mezikvartálně růst o cca 240 %. Přitom ještě druhý kvartál roku 2020 byl výnos společnosti pouhých 66,35 milionů USD. Jedná se tudíž o obrovský skok vpřed. Dokonce i poslední kvartál 2020 výnosy přesáhly pouze půl miliardy USD.

Výnos a zisk za jednotlivé kvartály.

Výnos a zisk za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

Provozní výnosy za první kvartál roku 2021 dosáhly 1,27 miliard USD, přitom ještě předešlý kvartál byl v negativních číslech (-272 milionů USD). V relativních číslech se situace zlepšila o 548 %. EBITDA se též dostala do kladných čísel, 1,28 miliard USD. V relativních číslech si mezikvartálně polepšila o 579 %.

Společnost dosáhla čistého zisku 1,22 miliard USD (růst o 548 %), přitom ještě předešlé kvartály byly ztrátové i ve stovkách milionů USD. Společnost vygenerovala volné cash flow o 2,94 miliardách USD. EPS je na 3,05 bodech (růst o 544 %) a poměr P/E je na horentních 104,43 bodech. Na základě tohoto ukazatele jsou akcie MRNA vysoce předražené. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je téměř 22 %, což je dobré číslo.

Účetní období FY 2020

Výnos a zisk za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

Výnos a zisk za jednotlivé roky. Zdroj: yahoo.com

Nyní se dostáváme k hospodářským výsledkům za minulý rok, kde můžeme sledovat turbulentní vývoj. Celkové příjmy za rok 2020 dosáhly 803 milionů USD, což je meziroční zlepšení o 1234 %. Ještě předešlé roky byly výnosy markantně nižší. Provozní výnosy jsou -763 milionů USD.

EBITDA je též v záporu (-731 milionů USD). Není tudíž žádným překvapením, že za rok 2020 si firma připsala ztrátu 747 milionů USD. Ovšem volné cash flow je téměř na 2 miliardách USD. Kde se tak velká likvidita vzala? Firma odprodala část akcií na trhu. EPS a poměr P/E nemá smysl kalkulovat, protože by vyšly záporně. Pro ROE platí to samé.

Technická analýza Moderna akcie (MRNA)

Tentokrát si technickou analýzu zpracujeme na denním grafu, protože titul je mladý. IPO se uskutečnilo v prosinci 2018 a až do začátku roku 2020 se cena pohybovala v rozmezí 10-20 USD. Přirozeně první větší růst nastal právě na přelomu únor/březen 2020, kdy se cena přehoupla nad 20 USD a už se zpátky nevrátila. Od té doby cena akcie Moderna vzrostla o více jak 2 200 %. Takové zhodnocení za pouhý rok a půl není samozřejmě zrovna standardní kurzový vývoj.

Moderna akcie

Denní graf Moderna akcie

Do grafu jsem zakreslil několik důležitých S/R hladin a tři trendové diagonály. Diagonály slouží k tomu, aby bylo každému jasné, jak cenová expanze postupně akceleruje a mění se sklon. Postupem času je růst pod čím dál strmějším úhlem a pár týdnů je struktura trhu téměř vertikála. Z tohoto price action je zřejmé, že trhu hrozí větší korekce. Něco obdobného jako z přelomu 2020/2021, kdy pročištění znamenalo ztrátu do 40 %.

Uvedená ztráta by pak odpovídala otestování prvního dostupného supportu na 222 USD. Na vyšších úrovních není žádná podpora dostupná a navíc je kolem 266 USD gap, který je potřeba zaplnit. Další úrovně jsou 190 USD, 140 USD a 99 USD. Především těch 190 USD je hodně silná hladina, kterou by nemělo být v žádném případě snadné prolomit.

Na indikátoru RSI lze identifikovat slušný uptrend, který trvá již několik měsíců. Nejbližší vrchol RSI je na 85,5 bodech, což je zrovna úroveň, která historicky předznamenala korekci trhu. Lidově řečeno je trh v současnosti přepumpovaný.

Závěrem

Z fundamentálního pohledu má Moderna na růžích ustláno. Poptávka po vakcínách je obrovská a myslím si, že klidně můžeme konstatovat, že to tak ještě nějakou dobu zůstane. Výnosy a rentabilita ekonomické činnosti tedy i nadále určitě poroste. Osobně jsem hodně zvědavý, v jakých číslech firma skončí za celý rok 2021. Respektive, jaký bude kontrast s rokem 2020. V každém případě, dokud je vysoké očekávání ohledně budoucích výnosů, Moderna z toho bude těžit.

Když ale budeme vycházet z poměrového ukazatele P/E, číslo nám říká, že jsou akcie předražené. Cokoliv nad 100 bodů je zkrátka už příliš. Co se týče technické analýzy, Moderna akcie mají za sebou šílený růst, který si již žádá korekci. Každá vertikála nakonec jednou skončí pročištěním trhu.

Upozorňuji ovšem, že korekce automaticky neznamená konec býčího trendu. Po pročištění je možnost pokračovat v zavedeném trendu. Moderna akcie navíc těží z aktuálních podmínek, které na akciovém trhu panují. Na trzích je zatím přemíra likvidity, která je úspěšně drží nahoře.

Obchodujte s akciemi Moderna prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemiETF, futuresopcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Logo společnosti Apple
23. července 2021 | Akcie týdne

Apple ztrácí pozici 2. největšího výrobce telefonů. Spyware ohrožuje data uživatelů iPhone. Technická a fundamentální analýza akcie Apple.

Číst dále
Nápoj společnosti Coca-Cola
23. června 2021 | Akcie týdne

Mělo Ronaldovo gesto dopad na cenu akcie Coca-Cola? Jakým výzvám společnost aktuálně čelí? Technická a fundmentální analýza akcie KO jen pro vás.

Číst dále
Letoun A 380 společnosti Airbus
10. června 2021 | Akcie týdne

Cena akcie Airbus (AIR) se vzpamatovává z pandemie. Jaké jsou aktuální plány firmy? Technická i fundamentální analýza akcie Airbus jen pro vás.

Číst dále

The post Moderna akcie a její růst. EU schválila vakcínu Spikevax i pro nezletilé appeared first on LYNX Czech Republic.

Klíčová slova: Air | Coca-Cola | ETF | Zisk | Poptávka | Moderna | Investování | Rentabilita | Dopad na cenu | CFD | Cash flow | Účinnost vakcíny Moderna | Moderna akcie (MRNA) | Prohlášení | Řízení rizika | Investoři | Expanze | Fundamentální analýza akcie | Fundamentální analýza | Graf | Trh | Yahoo | Margin | Jak se stát lepším investorem | Price Action | Japonsko | Covid | Obchodní deník | Eura | Komunikace | Ukazatele | Ceny akcií | Uptrend | Podpora | Spikevax | Akcie Coca-Cola | Miliardy | Příjmy | Akcie Airbus | ROCE | Management | Vakcína | KO | Analýzy | LYNX | Gap | Ztráta | Praktické tipy | P/E | Fundamentální analýza Moderna akcie | MRNA | Trigger | Studie | Výnosy | BioNTech | Nabídka | Fundament | RSI | Společnost Moderna | EBITDA | ROE | Zlepšení | Analýza | Dlouhodobý investor | Akcie týdne | Firma | Biotechnologická společnost | Beta | Očekávání | VaR | Očkování | Rizika | Výnos | Fundamenty | USD | Pokles | IPO | Ceny | Futures | Obchodujte | Kurzový vývoj | Technická analýza | Pandemie | Analýza akcie | Situace | iPhone | Akcie Moderna | Vakcína na covid | Účetní období | Delta | Moderna akcie | Argentina | Akcie | Poplatky | EU | Vývoj | Firmy | Růst | Pfizer | Cena | Cena akcie | Technické analýzy | Plány | Výsledky | Nabídka akcií | Větší korekce | Airbus | Korekce | Akcie Apple | Celkové příjmy | Zhodnocení | Investor | Money management | Apple | Likvidita | EPS | Obchodovat | Analýza Moderna akcie | WP | Denní graf | Účinnost vakcíny |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Mobius: Čeká nás horská dráha, konec QE ale nevyvolá úprk z emerging markets
    Rozvíjející se trhy se budou dál těšit přílivu investic a konec QE ze strany amerického Fedu na tom nic nezmění. Je o tom přesvědčen investor Mark Mobius, jehož skupina spravuje 834 miliard dolarů aktiv. Ve Spojených státech se ale očekávání konce QE již projevilo růstem výnosů na dluhopisech a opouštěním pozic v dluhopisových fondech, odhalila analýza TrimLabs. Čekat lze volatilní týdny kvůli Fedu, ale i Japonsku.
  • Mobius: EM porostou pětinásobkem západních trhů, Řecko v případě exitu vítej mezi nimi. Straší mne protekcionismus
    Zatímco akcie napříč Evropou klesají, řecká burza zažila od dnešního úvodu rally. V polovině dne hlavní index ASE přidával kolem 7 %, subindex bank až 20 %. To jsou čísla v předkrizové době viděná na emerging markets a investor Mark Mobius říká, že v případě odchodu Řecka z eurozóny právě tam jeho akciový trh v očích investorů bude patřit.
  • Mobius: Pro 2014 sázím na Čínu, Afriku i CEE. Spálil jsem se na zlatě i uhlí
    Své investice pro rok 2014 plně nasměruji růstu v Číně, Rumunsku a hraničních trzích, jako jsou Thajsko, Vietnam, Afri...
  • Mobius: Pro 2014 sázím na Čínu, Afriku i CEE. Spálil jsem se na zlatě i uhlí
    Své investice pro rok 2014 plně nasměruji růstu v Číně, Rumunsku a hraničních trzích, jako jsou Thajsko, Vietnam, Afri...
  • Moc finančného trhu
    Čo má rast cien slovenských nehnuteľností spoločné s krachom jedného z najväčších investičných gigantov sveta - Lehman Brothers? V tomto článku sa dozviete ako finančný trh s nami súvisí a ako významným je spojencom pre každého z nás.
  • Model aktuálneho vývoja americkej ekonomiky: v porovnaní s minulým rokom najviac vzrástli inflačné tlaky
    Už dlhšie pracujem na modeli, ktorý sleduje kľúčové kategórie vývoja jednotlivých ekonomík. Dnes som ho dokončil pre prvú krajinu. Indikátory som rozdelil do siedmych kategórií:
  • Model FEDu a trhy očakávajú diametrálne odlišný vývoj ekonomiky. Komu veriť?
    Na trhu s americkými dlhopismi vznikla zaujímavá situácia. Výnosy z desaťročných dlhopisov v posledných týždňoch prudk...
  • Model FEDu potvrdzuje rast inflačných očakávaní. FED však na zasadnutí svoj výhľad nemenil
    Zhruba pred mesiacom som písal o tom, že model inflačných očakávaní Clevelanského FEDu, ktorý generuje vývoj inflačnýc...
  • Model NY Fedu výrazne znižuje predpoveď HDP
    Podľa posledného výsledku kvantitatívneho modelu vyvinutého NY Fedom sa očakáva, že HDP v USA za prvý štvrťrok dosiahne 6,3% v porovnaní s predchádzajúcou predikciou na úrovni 8,6%. Ide o výsledok veľmi veľkých negatívnych príspevkov z priemyselnej výroby, využívania kapacít a maloobchodného predaja. Za zmienku stojí, že model HDP atlantského Fedu v súčasnosti vykazuje rast v prvom štvrťroku o 5,7%. Na druhej strane, tendencia predpovedí Fedu ukazuje, že nárast by mal dosiahnuť úrovne medzi 5,8% a 6,6%. Preto sa nedá povedať, že je to veľmi zlé. Javí sa ako čoraz pravdepodobnejší scenár stagflácie, t. j. ekonomická stagnácia sprevádzaná vysokou infláciou. Toto je jeden z najhorších scenárov vzhľadom na stále vysokú neistotu okolo pandémie.
  • Model vývoja ekonomiky v eurozóny: Rast ekonomickej aktivity spomaľuje. Negatívne dopady tlmí silný trh práce a silný sentiment
    Dokončili sme náš model, ktorý moniutoruje ekonomiku eurozóny. V nedávnej minulosti sme zverejňovali výstupy z podobného modelu pre USA . V rámci neho sledujeme vývoj v siedmych segmentoch pomocou takmer 40 indikátorov:
  • Moderna akcie a její růst. EU schválila vakcínu Spikevax i pro nezletilé.
    V nedávné analýze jsme se věnovali akciím, které spadají do biotechnologického sektoru. Mezi nimi byla i stručná analýza na Moderna akcie. Dnes se na uvedený titul zase zaměříme, protože cena stoupá do nebes. Zároveň máme pár důležitých novinek, které si zaslouží naši pozornost. Společnost získala nové odběratele vakcíny a schváleno bylo také očkování adolescentů v EU. Vakcína Spikevax navíc prokázala účinnost vůči kmenu Delta.
  • Moderna hlásí, že jejich vakcína má 94 % účinnost
    Vypadá to, že se biotechnologické firmy po celém světě předhánějí v tom, kdo bude mít úspěšnější vakcínu. Dnes totiž přišla se zprávou americká společnost Moderna, že její vakcína proti Covid-19 má účinnost 94,5 %.
  • Moderna hlásí, že jejich vakcína má 94 % účinnost
    Vypadá to, že se biotechnologické firmy po celém světě předhánějí v tom, kdo bude mít úspěšnější vakcínu. Dnes totiž přišla se zprávou americká společnost Moderna, že její vakcína proti Covid-19 má účinnost 94,5 %.
  • Moderna po býčích doporučeních posiluje o více než 14 % 📌
    Moderna posiluje o 14,30 %, což představuje nejvyšší denní zisk od konce roku 2022 poté, co společnost Oppenheimer zvýšila hodnocení z Perform na Outperform. Investiční banka vyzdvihla slibné komerční vyhlídky společnosti a pokroky v připravovaných projektech. Zvýšení ratingu je v souladu s dopisem generálního ředitele Stéphana Bancela akcionářům z roku 2023, který zdůraznil zvýšení podílu společnosti Moderna na americkém trhu s vakcínou COVID-19. Analytici ze společnosti Oppenheimer předpovídají, že se společnost Moderna stane do roku 2026 jedním z předních hráčů ve svém odvětví, přičemž růst tržeb se v roce 2025 zrychlí díky uvedení několika produktů na trh, včetně vakcín proti respiračnímu syncytiálnímu viru a chřipce.
  • Moderna roste o 25 % po výsledcích očkování proti rakovině 💉
    Akcie společnosti Moderna (MRNA.US) dnes vzrostly o 25 % poté, co výsledky nové mRNA vakcíny ukázaly v předběžné studii slibné výsledky. Spolu s Modernou rostou také akcie společnosti Merck (MRK.US), jejíž imunoterapie v kombinaci s mRNA vakcínou snížila riziko recidivy rakoviny u pacientů s rakovinou kůže. Na vlně zpráv posilují také akcie společnosti Biontech (BNTX.US), která ve spolupráci s Pfizerem (PFE.US) jako první získala povolení Federálního úřadu pro kontrolu léčiv (FDA) k výrobě mRNA vakcíny proti Covid-19:
  • Moderna se propadá i přes upgrade Jefferiese
    Akcie Moderny (MRNA.US) vymazaly všechny zisky z premarketu a obchodují se téměř o 1,5 % níže, přestože Jefferies zlepšil svůj postoj k výrobci léků tak, aby „nakupoval“ z „držby“, čímž zdůraznil příležitosti společnosti v oblasti léčby rakoviny. .
  • Moderna stoupá o 9 % během testů vakcín
    Moderna (MRNA.US) je dnes nejvýkonnější společností v indexu S&P 500, která v době tisku získala přibližně 9 %. Zisky byly vyvolány oznámením na webových stránkách vládního hodnocení, že společnost zahajuje střední fázi studie experimentální vakcíny proti rakovině u pacientů s kožním skvamózním karcinomem. Zkušební testování vakcíny bude probíhat ve spolupráci se společností Merck & Co (MRK.US). Výsledky studie o další vakcíně Moderna-Merck prokázaly v prosinci 2023 snížení rizika recidivy těžké rakoviny kůže po dobu tří let.
  • Moderní igelitové obálky si jistě oblíbíte i vy
    Každá firma by si měla zajistit to, že se její výrobky dostanou tam, kam mají bez poškození. Pokud i vy chcete toto ...
  • Moderní technologie
    Líbí se vám, že díky tiskárně si můžete dopřát vše na papíře? Můžete si vytvářet různé obrázky, anebo třeba výkresy, d...
  • Moderní technologie
    Líbí se vám, že díky tiskárně si můžete dopřát vše na papíře? Můžete si vytvářet různé obrázky, anebo třeba výkresy, d...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader