Čtvrtek 25. duben 2024 14:14
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster

IPO Robinhood: Americký broker nabídne až 55 mil. akcií za cenu 38-42 USD.

26.07.2021 10:40  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americká brokerská společnost Robinhood se chystá vstoupit na burzu. Dle dostupných informací by k první veřejné nabídce akcií (IPO) mělo dojít ještě během tohoto měsíce. Robinhood akcie se budou obchodovat pod symbolem HOOD na burze Nasdaq.  Cena bude stanovena v rozmezí 38 až 42 USD.

O daném brokerovi je v posledních letech hodně slyšet. V článku se detailněji podíváme na chystané IPO Robinhood i na aktuální události, které se tohoto brokera týkají.

Robinhood logo

V článku se dozvíte:

  1. Robinhood nabídne až 55 milionů akcií
  2. Čím se Robinhood zabývá?
  3. Kontroverze spojené s Robinhood
  4. Vyplatí se investovat do akcií Robinhood?
  5. Obchodujte s akciemi Robinhood prostřednictvím LYNX

Robinhood nabídne až 55 milionů akcií

Společnost oznámila, že během IPO (Initial Public Offering) pod symbolem HOOD nabídne až 55 milionů akcií. A to v cenovém rozmezí 38 až 42 USD za akcii. Společnost tak chce získat kolem 2,31 miliardy USD a cílí na ocenění až 35 miliard USD.

S IPO Robinhood pomáhají banky Goldman Sachs a J.P. Morgan. Vladimir Tenev a Baiju Bhatt (zakladatelé společnosti) při první veřejné nabídce akcií dohromady odprodají 2,6 milionu vlastněných akcií.

Zajímavostí také je, že Robinhood prvotně nabízí 20-35 % akcií z chystaného IPO svým klientům a soukromým investorům. Toto privilegium je často vyhraněno velkým bankám a institucím.

S akciemi, které budou v rámci IPO přiděleny investorům (akcie třídy A) je spojeno 1 hlasovací právo. Zakladatelé Robinhood Baiju Bhatt a Vladimir Tenev a vedoucí pracovníci vlastní akcie třídy B. S těmi je spojeno až 10 hlasů na akcii. Je tak jasné, že zakladatelé společnosti si chtějí ponechat rozhodovací většinu a uchovat si přibližně 65 % hlasovacích práv.

Čím se Robinhood zabývá?

Robinhood je americká brokerská společnost která sídlí v Kalifornii. Společnost byla založena již v roce 2013. Zakladatelem společnosti je Vladimir Tenev a Baiju Bhatt. Společnost od začátku razí heslo, že přístup na burzu a možnost obchodovat na finančních trzích, by měli mít všichni. Nemělo by jít jen o výsadu bohatých. Odtud pramení i název společnosti.

Robinhood je známý především pro svou bezplatnou obchodní aplikaci, která se stala zejména v posledních letech velmi populární. Firma svou aplikaci poprvé veřejně představila na veletrhu LA Hacks, v prosinci 2014. Oficiálně byla uvedena na trh v březnu 2015.

Společnost cílí zejména na mladé začínající investory a obchodníky na burze. Nabízí jim obchodování bez poplatků. Od svého založení v roce 2013 do konce roku 2020 získala platforma 13 milionů uživatelů. V prvních dvou měsících roku 2021 přidala dalších 6 milionů.

Sama společnost ale uvádí, že velký nárůst klientů byl dán mimořádným zájmem o obchodování zejména v oblasti kryptoměn a vybraných akcií. Nárůst klientů by tak měl být do konce roku 2021 nižší. Průměrná velikost účtu klientů Robinhood se odhaduje kolem 4000 USD.

Příjmy společnosti v roce 2020 vzrostly o 245 % a dosáhly 959 milionů USD. Čistý zisk činil 7 milionů USD. Za rok 2019 společnost utržila ztrátu 107 milionů USD. Pokud jde o 1. čtvrtletí 2021, tržby meziročně vzrostly o 309 %, ačkoli výsledek hospodaření vykázal čistou ztrátu ve výši 1,4 miliardy USD.

Kontroverze spojené s Robinhood

To, že se o firmě Robinhood mluví téměř po celém světě, je nezpochybnitelný fakt. Ohromný nárůst klientů společnosti hovoří sám za sebe. Společnost se ale také potýká s mnoha skandály a čelí tvrdé kritice za svůj obchodní model.

Obchodování jako hra

Kritici Robinhood tvrdí, že aplikace tohoto brokera byla vytvořena tak, aby budila dojem, že obchodování na burze je jednoduché a nalákala co nejvíce investorů. Namísto důsledného upozorňování na rizika spojená s investováním na finančních trzích tak aplikace často působila spíše dojmem nějaké online hry, která nabádá k dalšímu obchodování.

Po úspěšném obchodu se například objevila oslavující animace s konfetami. Ačkoliv byla tato animace zrušena, Robinhood stále čelí kritice, že nedělá dostatek pro vzdělávání svých klientů a že nedostatečně upozorňuje na realitu obchodování na burze a s tím spojená rizika.

Robinhood čelí žalobám za Gamestop

Robinhood také čelí mnoha žalobám za událost, která se odehrála začátkem roku 2021. Akcie GameStop (GME) tehdy prudce vzrostly z ceny kolem 4 USD za akcii, až na 483 USD za akcii. Náhlý růst byl povzbuzen propagací GME ve skupině Reddit WallStreetBets.

Robinhood se tehdy rozhodl prudce omezit možnost obchodovat vybrané meme akcie jako GameStop, AMC a Nokia. Jen během následujících 3 týdnů bylo podáno více než 90 federálních žalob, které označovaly toto jednání za nezákonné.

Jedna z prvních hromadných žalob v Massachusetts uvádí, že Robinhood se tímto krokem rozhodnul záměrně manipulovat s trhem ve prospěch lidí a finančních institucí, kteří nebyli jejich klienty.

„Na celém tomto fiasku je nejneobvyklejší to, že společnost Robinhood začala zakazovat obchodování, aniž by to vyžadovala jakákoli regulační opatření,“ říká Adam Gana, vedoucí partner společnosti Gana Weinstein LLP a právník, který se specializuje na spory týkající se cenných papírů a arbitráže.

V této souvislosti byl Vladimir Tenev dokonce předvolán, aby vypovídal ve Sněmovně reprezentantů. V rámci šetření byl federálními vyšetřovateli také zabaven jeho mobilní telefon, aby se prověřila možná komunikace a protiprávní jednání spojené s touto kauzou.

Sebevražda Alexandra Kearnse 

V červnu 2020 spáchal 20letý klient Robinhood Alexander Kearns sebevraždu poté, co se mu v obchodní aplikaci objevil záporný zůstatek 730 000 USD. Šlo jen o chybu a mlady investor ve skutečnosti tak velkou částku nikomu nedlužil. Než ale došlo k vysvětlení celé události, sáhl si na život. Na vlnu nevole Robinhood zareagoval slibem, že zlepší svojí obchodní platformu, zejména co se týče obchodování opcí, aby se zamezilo podobným událostem.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Obchodní model „Payment for order flow“

Robinhood je známý tím, že svým klientům neúčtuje žádné poplatky za provedené obchody. Z čeho tedy pramení příjmy společnosti, která se již brzy bude obchodovat pod symbolem HOOD?

Zjednodušeně řečeno, tento broker přeprodává objednávky svých klientů jednotlivým tvůrcům trhu (market makerům). Zisk tvůrců trhu pramení z rozdílu (spreadem) mezi nabídkovou a poptávkovou cenou.

Společnost Robinhood ve své žádosti o vstup na burzu uvedla, že 81 % jejích příjmů za první čtvrtletí pochází ze zasílání příkazů zákazníků k obchodování s akciemi, opcemi a kryptoměnami vysokorychlostním obchodním firmám.

Market makeři jsou ochotni platit za to, když na ně brokerská společnost směřuje obchodní pokyny svých klientů. Jde o velmi kontroverzní přístup, protože broker by měl vždy jednat v zájmu svého klienta a snažit se jeho obchodní příkaz vyplnit za co nejlepší možnou cenu.

V případě „Payment for order flow (PFOF)“ ale hrozí riziko, že broker vypořádá objednávku u toho tvůrce trhu, který mu nabídne nejvíce.  Nejen z těchto důvodů jsou podobné praktiky již zakázány v Kanadě a Velké Británii. A stále častěji se o podobných restrikcích hovoří i v dalších zemích.

Rekordní pokuta 70 milionů USD pro Robinhood

Regulačnímu úřad pro finanční odvětví (FINRA) udělil tomuto americkému brokerovi pokutu téměř 70 milionů USD za způsobení rozsáhlých a významných škod svým klientům. Pokuta byla ve výši 57 milionů USD a dalších 13 milionů USD má být vyplaceno jako odškodnění.

Jedná se o doposud nejvyšší pokutu, kterou kdy FINRA udělila. Šetření konkrétně zjistilo, že miliony zákazníků dostávaly od společnosti Robinhood nepravdivé nebo zavádějící informace. Včetně toho, kolik peněz mají zákazníci na svých účtech, zda mohou uzavírat obchody s marží atd. Nepřesné informace měly v konečném důsledku klienty připravit až o 7 milionů USD.

Společnost Robinhood sice nabízí obchodování s opcemi od prosince 2017, ale podle FINRA neprovedla řádnou kontrolu před schválením zákazníků, kterým umožnila obchodovat opce. Při schvalování zákazníků se spoléhala na algoritmy, nikoliv na lidi. V důsledku toho bylo obchodování s opcemi umožněno tisícům zákazníků, kteří nesplňovali kritéria, nebo pro ně obchodování opcí nebylo vhodné.

Dle zjištění FINRA však problémy se službami zákazníkům společnosti Robinhood sahají mnohem dále. V letech 2018 až 2020 například společnost Robinhood nenahlásila desítky tisíc stížností zákazníků, které byla povinna hlásit.

Robinhood byl také potrestán za nedostatky své obchodní aplikace. Zejména za velké výpadky ze dnů 2. a 3. března 2020, během extrémní volatility na trhu. Dle FINRA stály tyto výpadky některé zákazníky až desítky tisíc dolarů.

Vyplatí se investovat do akcií Robinhood?

Tuto otázku si musí zodpovědět každý investor sám. Vždy záleží na vaší obchodní strategii a money managementu. Rekordní pokuta od FINRA ukazuje, že Robinhood čelí problémům, se kterými se bude muset vyrovnat, aby předcházel problémům a událostem, které vedly k tak vysokému trestu. Pověst společnosti tím dozajista také utrpěla.

Vše bude také záviset na tom, jaká bude situace na trhu a zda nadále bude růst počet nově otevřených obchodních účtů a zájemců o investování na burze. Koronavirová pandemie tento trend velmi posílila, ale nyní se odhady různí.

Mějme také na paměti, že až 35 % nabízených akcií se Robinhood rozhodl nejprve nabídnout svým klientům. Obvykle se podobné nabídky činí velkým finančním institucím, které tak často dané cenné papíry používají ve svých dlouhodobých portfoliích. Retailoví investoři obecně tíhnou ke krátkodobějším obchodům. IPO Robinhood by tak mohla doprovázet zvýšená volatilita.

Nesmíme také zapomínat na obchodní model Robinhood. Společnost vydělává na Payment for Orderflow. Jak už bylo řečeno, až 81 % příjmů za první čtvrtletí roku 2021 pramení právě odtud. Stále více zemí uvažuje o omezeních či zákazech této praxe. Kdyby došlo k zákazu, který již platí v Kanadě a Velké Británii, mohl by to být pro Robinhood skutečný problém. Je však jisté, že o Robinhood nadále uslyšíme a bude určitě zajímavé sledovat, jak IPO Robinhood nakonec dopadne.

Obchodujte s akciemi Robinhood prostřednictvím LYNX

Akcie budou obchodovatelné prostřednictvím LYNX po jejich IPO. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi, CFD, či na forexu za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte náš převodník měn na více než 130 světových měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty

IPO Deliveroo: Nejhorší vstup na burzu v historii londýnské burzy?

24. března 2021 | Akcie

✅Proč Deliveroo vstupuje na burzu? Jaké akcie nabídla veřejnosti? Proč se nenaplnila očekávání? Zjistěte vše potřebné o IPO Deliveroo!✅

Číst dále

IPO Instacart: Ovládne platforma pro nákupy akciový trh?

19. ledna 2021 | Akcie

Co je Instacart a čím se zabývá? Jaké jsou důvody pro IPO? Jaký dopad měl koronavirus na vývoj tržeb? Vyplatí se investice do akcií? Zjistěte vše potřebné!

Číst dále
Ipo Ant Group: Alibaba

IPO Ant Group: Dvojité IPO finančního giganta skupiny Alibaba

04. srpna 2020 | IPO

Největší IPO v historii? Ant Group, provozovatel Alipay a přidružená společnost skupiny Alibaba plánuje monstrózní IPO na 2 burzách současně.

Číst dále

The post IPO Robinhood: Americký broker nabídne až 55 mil. akcií za cenu 38-42 USD. appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/ipo-robinhood/

Klíčová slova: Převodník měn | Obchodovat s akciemi | Forexu | Breakout | Massachusetts | Obchodník | Intradenní obchodník | Breakout Trader | Americká brokerská společnost | HOOD | Odvětví | Obchodní aplikace | Baiju Bhatt | Vladimir Tenev | Meme akcie | Objednávky | IPO Deliveroo | Dlouhodobý investor | Akcie třídy A | Zajímavé akcie | Retailoví investoři | Reddit WallStreetBets | GameStop (GME) | WallStreetBets | Deliveroo | Akcie Gamestop | Situace na trhu | Největší IPO | GameStop | GME | Inspirace | Přístup na burzu | Ant Group | IPO Ant Group | Ceny | Ocenění | Ant | Online hry | Londýnské burzy | JDE | Koronavirová pandemie | Reddit | AMC | Výpadky | Vzdělávací webináře | Růst | Algoritmy | Vývoj | IPO Robinhood | Obchody | Pandemie | Situace | Akcie s LYNX | Obchodujte akcie | Koronavirus | Komunikace | Hospodaření | Investujte | Prohlášení | Problémy | Zvýšená volatilita | Na burze | Miliardy | Zůstatek | Firma | Obchodní model | Čistý zisk | Alipay | Obchodujte | Investujte do akcií | Vlastní akcie | Obchodní pokyny | Akcie a ETF | IPO Instacart | Obchodovat na finančních trzích | FINRA | Robinhood | Vstup na burzu | J.P. Morgan | Očekávání | Orderflow | Příjmy | Investovat do akcií | Poplatky | Alibaba | Burze | Výsledek hospodaření | Tržby | ROCE | Webináře | Volatility | Trh | Obchodování s opcemi | Obchodování opcí | Market | Investování na burze | Investiční | Investice do akcií | Eura | Cena | Brokerská společnost | Analýzy | Praxe | Vzdělávání | Ceny akcií | Burzy | LYNX | Investovat | Obchodování s akciemi | Obchodovat | Arbitráže | Zisk | Investoři | Goldman Sachs | Obchodování | USD | Banky | Volatilita | Tvůrce trhu | Trigger | Trend | Trader | Riziko | Příkaz | Portfolio | Platforma | Order | Opce | Obchodní příkaz | Market Makeři | Investování | Investor | Investice | Initial Public Offering | IPO | Futures | CFD | Broker | Akciový trh | Akcie | Cenné papíry | Obchodování na burze | Rizika | Akciové tipy | Daně | ETF | Nasdaq | Order Flow |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • IPO Nio: čínský výrobce elektrovozů vstupuje na NYSE
    Zatímco společnost Tesla možná přejde do privátní sféry, čínský rival Nio se chystá na burze v New Yorku získat v rámci IPO 1,8 mld dolarů.
  • IPO Nio: čínský výrobce elektrovozů vstupuje na NYSE
    Zatímco společnost Tesla možná přejde do privátní sféry, čínský rival Nio se chystá na burze v New Yorku získ...
  • IPO Palantir: dodavatel datové analýzy vlády Spojených států
    Týden poté, co Palantir v tichosti podal plány na navýšení kapitálu o 1 miliardu dolarů, veřejně oznámil, že se rozhodl odstartovat veřejné kotování u Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států amerických (SEC).
  • IPO Pinterest – akcie Pinterest (PINS) se začínají obchodovat na NYSE
    Softwarový vývojář, který provozuje známou mobilní aplikaci a sociální síť, podal koncem února 2019 žádost o IPO. Společnost původně cílila na částku 12 miliard USD, tu nakonec překonala o 1,4 miliardy USD.
  • IPO Pinterest – dosáhne ocenění $12 miliard?
    Softwarový vývojář, který provozuje známou mobilní aplikaci a sociální síť, podal koncem února 2019 žádost o ...
  • IPO Pinterest se chystá na burzu. Dosáhne ocenění $12 miliard?
    Softwarový vývojář, který provozuje známou mobilní aplikaci a sociální síť, podal koncem února 2019 žádost o ...
  • IPO Pinterest se chystá na burzu. Dosáhne ocenění $12 miliard?
    Softwarový vývojář, který provozuje známou mobilní aplikaci a sociální síť, podal koncem února 2019 žádost o IPO. Společnost cílí na částku 12 miliard USD. Přesné datum ani burzu, na které by měl být Pinterest zapsán, zatím neznáme.
  • IPO PIRELLI
    Společnost Pirelli umístí 30 až 40 procent svých akcií v počáteční veřejné nabídce, od které se očekává, že bude uzavřena na počátku října (4. 10. 2017), tj. vydá až 350 milionů akcií v cenovém rozpětí 6,30 až 8,30 eur, což představuje hodnotu firmy mezi 6,3 až 8,3 miliardy eur.
  • IPO Pirelli – zhodnocení prvního týdne
    Společnost Pirelli a po několika letech, kdy odešla díky odkupu majoritního podílu jejich akcií z milánské burzy, se opět vrátila a počáteční cena při veřejném obchodování IPO byla 6,39 EUR za akcii.
  • IPO Porsche - Vše, co potřebujete vědět před uvedením na trh ⚡
    Porsche AG - slavný výrobce ikonického modelu 911 - vstupuje na burzu. Očekává se, že plánované IPO proběhne již 29. září. Co víme o IPO? Může to být atraktivní investice?
  • IPO ROKU Inc
    Firma ROKU Inc., která vyrábí různá multimediální zařízení a inteligentní televizory, před několika dny zveřejnila datum svého IPO; toto oznámení potvrdila komise pro cenné papíry a burza. ROKU chce získat 100 milionů dolarů ze svého IPO, které se bude obchodovat na Newyorské burze (NYSE) se symbolem “ROKU?.
  • IPO ROVIO – Angry Birds
    Finská IT firma, tvůrce filmu a populární hry Angry Birds nabízejí po obnovení popularity 30 milionů dolarů formou primárního úpisu svých akcií (IPO).
  • IPO Saudi Aramca se blíží. Zájem investorů překonal předpoklady
    O IPO Saudi Aramco se mluví už od roku 2016 a zdá se, že se ho investoři už za pár dní dočkají. Informaci o tom, že státní ropná společnost dostala povolení uvést svoje akcie na domácí burze v Rijádu, potvrdil samotný největší producent ropy na světě ještě začátkem listopadu. Od té doby velcí investoři předložili podle agentury Reuters objednávky na jejich akcie v hodnotě přibližně 50,4 miliardy USD, což představuje téměř dvojnásobek původních odhadů.
  • IPO Saudi Aramco překonalo očekávání a dosáhlo několik tržních "NEJ"
    Když princ Muhammad bin Salmán zmínil, že ocenění firmy Saudi Arabian Oil Company, známé pod zkráceným názvem Saudi Aramco, by se mělo pohybovat kolem 2 bilionů USD, nebyl daleko od pravdy. Navzdory tomu, že odhady odborníků e pohybovaly na úrovni 1,5 ž 1,7 bilionů USD a princovo tvrzení označovali za přehnané, během středečního IPO nakonec dosáhla tržní kapitalizace firmy 1,9 bilionu USD, překonala tak všechna očekávání a dosáhla úrovně těsně pod odhadem prince.
  • IPO Saudi Aramco – zjistěte vše o největším IPO v historii
    Saudi Aramco, jeden z nejvíce vyhlížených a nejvíce oddalovaných IPO je opět na scéně. Aramco je zkratkou pro Arabian American Oil Company. Jedná se o ropného giganta ze Saúdské Arábie. Podle tržního ocenění je Saudi Aramco největší společností na světě.
  • IPO SEA ltd
    SEA ltd, výrobce přední herní platformy pro online hry v jihovýchodní Asii, oznámil, že ve čtvrtek 19. října 2017 se na NYSE uskuteční první IPO v historii společnosti.
  • IPO Slack – ambiciózní technologická firma zveřejnila datum
    Letošní rok je bohatý na vysoce hodnocené IPO. Zejména technologické společnosti jsou v hledáčku mnoha investorů, jako je Uber či Lyft.
  • IPO Snapchat může ocenit společnost až na $25 miliard
    Společnost Snap Inc. (původně Snapchat), připravuje dokumenty pro první veřejnou nabídku akcií (IPO), která se má usku...
  • IPO SoftBank: stane se největším IPO v historii?
    Japonská společnost SoftBank Corp. se bude do konce roku 2018 obchodovat na Tokijské burze cenných papírů. K IPO má dojít 19. prosince a firma při něm plánuje získat přes 21 miliard dolarů, což je jeden z největších burzovních debutů v historii.
  • IPO Sonos: Akcie Sonos se začínají obchodovat na burze Nasdaq
    Akcie Sonos se od čtvrtka 2.8.2018 obchodují na burze Nasdaq pod tickerem SONO. Před svým debutem ve středu v...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster