Úterý 19. březen 2024 07:49
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.4.2021

12.04.2021 08:51  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

SHRNUTÍ

  • Indexy během uplynulého vystoupaly na nová historická maxima
  • Fed podle zápisků bude pokračovat v nákupech bondů, ECB vidí riziko pomalé vakcinace v EMU
  • MMF a Světová banka: významně pozitivnější tón ve srovnání s podzimním zasedáním
  • Velké banky zahájí tento týden výsledkovou sezónu, zisky firem z S&P 500 by měly v 1Q meziročně vzrůst o 25 %
  • Na burzy bude mít vliv zveřejnění konkrétnějších informací ohledně reformy korporátních daní
  • Výnosy UST stagnují, nicméně pozitivní makrodata v následujících týdnech by měla způsobit další nárůst
  • V USA zítra vyjde inflace – může burzy ovlivnit, ve čtvrtek budou publikovány i maloobchodní tržby
  • V eurozóně vyjdou maloobchodní tržby a průmyslová produkce za únor
  • V ČR vyjde ve čtvrtek březnová inflace a v Číně v pátek HDP za 1Q

Výhled

Americké futures i čínské indexy v červeném teritoriu.

Výsledková sezóna

Velké banky tento týden tradičně zahájí americkou výsledkovou sezónu za první kvartál. Ve středu reportují JP Morgan, Goldman Sachs a Wells Fargo. Ve čtvrtek Bank of America a Citigroup. Vše napovídá tomu, že americké finanční instituce zažily velmi úspěšný první kvartál. Vyšší prognózy ekonomického růstu znamenají, že peněžní ústavy mohly během 1Q přistoupit k významnému rozvolňování rezerv, což se propíše do lepších profitů. Horečnatá aktivita na kapitálovém trhu se promítne do pozitivního výsledku segmentu investičního bankovnictví. Pro celý index S&P 500 se předpokládá meziroční nárůst zisků o téměř 25 %. To představuje poměrně výraznou revizi směrem nahoru – ještě na konci roku se pro 1Q21 očekávalo meziroční zvýšení profitů o 16 %. Je však nutno dodat, že očekávání jsou velmi vysoká. Vzhledem k našponovaným valuacím může být jakékoliv klopýtnutí následováno značně negativní povýsledkovou reakcí.

Daně

V následujících týdnech přijdou američtí zákonodárci s konkrétnějšími parametry daňových změn. Prezident Biden se kromě zvýšení korporátní daně na 28 % z 21 % snaží zavést pro velké korporace globální minimální daně ze zisku ve výši 21 %. Ta by měla přispět k férovějšími výběru daní a zároveň by znamenala zastavení nejrůznějších unilaterálních iniciativ typu snahy evropských zemí o uvalení digitální daně na americké technologické giganty. Zavedení mezinárodní daně by se však mohlo negativně podepsat na ziscích firem z indexu S&P 500. Efektivní daňová sazba pro firmy z indexu S&P 500 dosahuje 17,5 %. V případě technologií dokonce pouze 14,8 %. Nicméně jakýmkoliv snahám o úpravu daní budou předcházet složitá vyjednávání. Vzhledem k nejednoznačným obrysům chystaných změn investoři jejich dopad na valuace zatím příliš nezohledňují. Proto se můžeme v průběhu následujících týdnů dočkat výrazných reakcí na konkrétní zprávy.

Americké vládní bondy

Výnosy amerických vládních bondů během posledního týdne stagnovaly. Střednědobá inflační očekávání se v posledních týdnech snížila. Zároveň vyšší výnosy přilákaly investory k nákupům – přesto je potřeba dodat, že investoři zůstávají vzhledem k vyšší volatilitě opatrnější. Nicméně v dalších týdnech se můžeme dočkat opětovného nárůstu výnosů. Dluhopisy aktuálně plně nezaceňují výrazně pozitivnější makrodata, jejichž zveřejnění budeme v nadcházejících měsících svědky. Pokud se v USA potvrdídopad optimistických makročísel, dočkáme se nárůstu reálných výnosů (spíše než inflační složky), což může být negativní pro některá aktiva, jako například zlato.

Makrodata

V USA vyjde v úterý inflace za březen. Očekává se, že ceny meziročně vzrostou o 2,5 %. Nicméně významnou roli zde sehrává bazický efekt. Vzhledem k tomu, že inflace představuje jedno z hlavních rizik pro další výhled, můžeme se v případě překvapení dočkat divokých investorských reakcí. Ve čtvrtek v USA zveřejní i maloobchodní tržby, ty by v březnu měly meziročně poskočit o 5,5 %. V eurozóně v pondělí publikují maloobchodní tržby za únor, které by měly předvést zvýšení o 1,7 %. Vyjde taktéž průmyslová únorová průmyslová produkce, předpokládá se meziroční propad o 1,4 %. V ČR vyjde ve čtvrtek inflace. Předpokládá se, že se tuzemské ceny meziročně zvýšily o 2,4 %. Pro trhy bude mít význam čínské HDP, jehož tempo růstu se dozvíme v pátek. Ekonomové prognózují neanualizovaný mezikvartální růst ve výši 1,4%.

Ohlédnutí

Index S&P 500 minulý týden posílil o 2,7 %. Stoxx Europe 600 přidal 1,2 %. Euro minulý týden vůči USD apreciovalo o 1,2 %. Vůči EUR za poslední týden česká měna posílila na EUR/CZK 26,01 z 26,09. Proti dolaru koruna apreciovala na 21,86, zatímco minulý týden byla na 22,19.

Centrální banky - zápisky

Obě centrální banky zveřejnily minulý týden zápisky ze svého březnového zasedání. Část představitelů Fedu vnímá riziko zvýšené inflace, zatímco druhá část považuje za hrozbu pomalejší než očekáváný růst cen. Američtí centrální bankéři však zatím necítí nutnost snižovat tempo dluhopisových nákupů. V tomto momentě musí nastat výraznější oživení na pracovním trhu. ECB na svém zasedání vyzdvihla především riziko plynoucí z pomalé vakcinace. To může vést ke krátkodobé divergenci v růstových trajektoriích americké a evropské ekonomiky. Během minulého týdne guvernér Fedu Jerome Powell prohlásil, že pro zahájení debat ohledně zpomalování nákupů vládních bondů je potřeba několik po sobě jdoucích měsíců, během kterých americká ekonomika vygeneruje více než milion pracovních míst.

Zasedání MMF a Světové banky

Obě instituce naladily mnohem optimističtější tón ohledně dalšího výhledu. Podzimní zasedání se neslo ve znamení chmurných předpovědí ohledně dlouhodobých jizev, které covid-19 zanechá na globální ekonomice. Nyní se předpokládá, že americké hospodářství se v roce 2024 bude nacházet na stejné úrovni jakoby ekonomika expandovala před-covidovým trendovým tempem (a covidová krize vůbec neproběhla). Za výraznou změnou výhledu stojí především rychlá vakcinace (zejména v USA), robustní fiskální stimuly a extrémně uvolněná měnová politika. Většina zemí již také dokázala během dalších vln covidu nastavit efektivnější opatření společenského distancování, která měly za následek méně citelný propad ekonomické aktivity (ve srovnání s první vlnou).


Tomáš Pfeiler
Cyrrus

Zdroj: CYRRUS, Bloomberg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 11.10.2021
    Evergrande se snaží odprodat akcie dceřiné společnosti, která se zabývá správou nemovitostí. Před ohlášením dealu se kapitalizace této firmy pohybovala okolo $7 mld. V kontextu závazků firmy ve výši $300 mld. jde stále o poměrně nevýznamnou částku. S akciemi Evergrande se přestalo obchodovat vzhledem k oznámení transakce - v Číně a Hong Kongu jde o běžnou praxi. Nicméně někteří pozorovatelé tvrdí, že pozdržení obchodování má za cíl odvést pozornost od volatility na akciích této developerské firmy. Velcí akcionáři se na další vývoj dívají se značnou skepsí. Firma zatím nepřišla s novými zprávami ohledně možných splátek úroků na dolarových bondech – navzdory požadavkům věřitelů. Během minulého týdne zdefaultoval menší developer Fantasia.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 11.11.2019
    Hlavní americký index znovu překonal historická maxima. Do rekordních výšin vyhnala nejznámější světový akciový benchmark uvolněná měnová politika, deeskalace tenzí v mezinárodním obchodě, uklidnění situace okolo vystoupení Spojeného království z Evropské unie a probíhající výsledková sezóna, která se zatím ukazuje jako úspěšná (průměrné překvapení na úrovni zisků ve výši 4,7%). Faktor, který akciovým trhům rovněž pomáhá je vysoký objem zpětných buybacků. Jen za 3Q dosáhl objemu $170 mld.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 11.1.2021
    Tempo očkování stále zaostává za původními plány. V USA je aktuálně naočkovaných asi 6 milionů osob, v Číně 4,5m, v Británii 1,3m a v Německu 417 000. Autority slibují rychlý progres. Mezi populací přetrvává značná neochota nechat se očkovat. Podle některých odhadů se vakcinaci brání až 30 % amerických zdravotníků. Rychlá a plošná vakcinace je potřebná pro zrušení opatření společenského distancování a brzkému návratu k normálu.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 11.4.2022
    Ve čtvrtek zasedá ECB – neočekává se, že by došlo ke zvýšení sazeb nebo náhlému ukončení APP. Investoři však budou bedlivě sledovat komentáře Lagardeové, která by mohla poodhalit směr, kterým bude centrální banka navigovat politiku. Lze předpokládat, že v této fázi již musí představitelé ECB vyslat signál, že inflaci vnímají jako citelnou hrozbu. Měli by proto nastínit případné načasování ukončení APP a prvních hiků.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 11.5.2020
    Rozvolňování karantén se zatím daří bez opětovného nárůstu nových infekcí. Přestože návrat k normálu ještě potrvá, lze pozorovat, že se ekonomická aktivita odrazila ode dna. Právě optimistický vývoj a další uvolňování v tomto týdnu drží akciové indexy na současných úrovních.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.02.2024
    Burzy během minulého týdne opět posilovaly. S&P 500 přidal 1,4 %. Hlavní americký akciový benchmark uzavřel týden na historickém maximu a zároveň překonal hranici 5 000. Bezprostředním faktorem byly výsledky společnosti Arm – ta potvrdila zájem o čipy ze strany Big Tech firem. Očekává se, že velké technologické firmy budou masivně nakupovat čipy s ohledem rozvoje infrastruktury okolo umělé inteligence. Aktuálně se však indexy nachází na úrovních hraničící s překoupeností – určitá korekce je tak pravděpodobná.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.09.2022
    Během minulého týdne burzy silně posilovaly. S&P 500 přidal 3,6 % a přerušil tak předchozí třítýdenní pokles v řadě. Aktuálně se obchoduje cca 15 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku. Volatilita sestoupila pod hranici 25 bodů. Index posiloval navzdory jestřábí rétorice centrálních bank. Hlavním faktorem je v tomto případě pozicování. Sentiment byl v posledních týdnech extrémně medvědí – to bývá často signál k obratu. Podobně jako uprostřed června jsme i od září byly svědky vysokých hodnot pull ratia, což signalizuje, že se investoři pojišťovali proti poklesu / resp. sázeli na pokles. Od 7.9. poměrně značná reverze (z 0,75 na 0,52). Aktuální růst má tedy svůj původ především v technických faktorech a proto lze pochybovat o jeho udržitelnosti. S jestřábími centrálními bankami a ochabující globální ekonomikou je velmi pravděpodobný další pokles indexů do konce roku.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.10.2020
    V následujících dnech investoři opět upnou svůj zrak k přicházejícím makrodatům. Netrpělivě očekávají zejména maloobchodní tržby v USA, které budou zveřejněny v pátek. Předpokládá se, že ty udrží rostoucí tempo a během září se zvětší o 0,8%. V eurozóně vyjde ve středu průmyslová produkce za srpen. V osmém měsíce by se měl tento indikátor meziměsíčně zvětšit o 0,7%. V obou regionech však rostou obavy, že se přibývající infekce covid-19. Hrozba těchto obav se naplno projevuje zejména v eurozóně, kde nové infekce přibývají rychlejším tempem. Na souhrnném indexu ekonomických překvapení v USA i EU jde vidět pokles – to signalizuje určité zpomalení probíhajícího hospodářského zotavení.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.12.2022
    Během minulého týdne burzy rostly. S&P 500 odepsal 3,4 %. Nyní se SPX obchoduje cca 18 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku. Volatilita opět vzrostla nad psychologickou hranici 20 bodů. Výprodeje byly korekcí předchozího příliš euforického vývoje. Aktuálně je podle našeho názoru euforie přehnaná a rizika zůstávají nakloněna směrem dolů. Tento týden se uskuteční řada zasedání centrálních bank. Kromě Fedu a ECB zasedá i BoE. Jakákoliv prohlášení centrálních bankéřů mají potenciál stát se kurzotvornými událostmi. 
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 1.2.2021
    Přehnaná aktivita retailových investorů pravděpodobně přetrvá i v následujících dnech. U retailových brokerů dochází k opětovnému uvolnění restrikcí na nákup některých titulů. Znovu tak můžeme být svědky nárůstu volatility na titulech s vysokým short interestem. Nicméně lze očekávat i tvrdší regulaci diskusních fór, jelikož praktiky retailových traderů, kteří jednají ve shodě, připomínají manipulaci s trhem. Shortovat některé přepálené tituly, jako například GME však nedoporučuji. Květnová at the money put opce na akcie GME odpovídá cca na 68 %, ceny akcií!!! To souvisí s obrovskou volatilitou. Pro srovnání stejný kontrakt by v případě Apple vyšel na cca 10 % z ceny akcie. Některé firmy se snaží masivního cenového vzestupu využít a emitují nové akcie. Například American Airlines vydaly nové akcie za 1,1 mld. dolarů
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 12.7.2021
    Během minulého týdne se na burzách začaly objevovat pochybnosti ohledně udržitelnosti robustního ekonomického růstu. Na obou stranách Atlantiku vidíme určitou rotaci z cyklických do defenzivních sektorů. V posledním týdnu výrazněji ztrácely energetické akcie, zatímco posilovaly defenzivní nemovitosti. Investoři se obávají varianty delta – rostoucí počet nových infekcí by mohl vést k zavedení dalších lockdownů, což by se podepsalo na slabší ekonomické dynamice. Podle mnohých ekonomů jsme nyní dosáhli vrcholného tempa hospodářského růstu. V dalších kvartálech se již staneme svědky zpomalování. Do budoucna již nelze počítat s dodatečnými fiskálními impulsy. Vidíme robustní výkonnost defenzivních aktiv: dolar, americké nebo německé vládní dluhopisy, stoupla i cena zlata. Na druhou stranu akcie zůstávají na historických maximech a dařilo se i velkým technologickým korporacím. K dobré výkonnosti akciových titulů přispívá i pozicování. Řada investorů vyčkává na korekci a proto využívá sebemenšího poklesu – viz. čtvrteční propad a páteční růst. Retailoví spekulanti mají tendenci vstupovat do trhu obzvláště brzy po korekcích.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.03.2023
    Během minulého týdne burzy oslabovaly. S&P 500 poklesl o 4,5 %. Nyní se SPX obchoduje cca 19 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku 2022. Volatilita během minulého týdne vzrostla nad psychologickou hranici 20 bodů. Evropské akcie odepsaly 2,3 %. Dění v závěrů týdne zásadně ovlivnila situace kolem Silicon Valley Bank. Tu již v pátek převzal FDIC. Aktuálně se řeší, kdo převezme aktiva banky. Podle posledních zpráv by měly být v plné výši odškodnění i nezajištění věřitelé (s vklady nad $250k). Futures nyní rostou, jelikož investoři přistřihli sázky na další hiky. Jde však o příliš euforické očekávání – Fed musí v prvé řadě plnit cenovou stabilitu.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.06.2022
    Během minulého týdne burzy citelně oslabily. S&P 500 odepsal 5,1 %, což představuje nevýznamnější týdenní pokles od ledna. Volatilita zůstává zvýšená (VIX na 28). Klíčovým faktorem během minulého týdne bylo americké CPI, které vyžaduje důraznější akci ze strany Fedu. Trh se tak začíná opět obávat, že centrální banky budou muset udělat více, než investoři v tuto chvíli zaceňují, aby dokázaly zkrotit inflaci.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.09.2021
    Z Číny chodily opět spíše negativní zprávy. Herní společnosti typu Tencent významně ztrácely poté, co čínské autority důrazně vyzvaly k omezení hraní mladistvých. Podle některých zdrojů dokonce vyhlásily zákaz vydávání nových her, což by mohlo mít na řadu firem z tohoto sektoru zhoubné dopady. Velké fondy většinou redukují expozice vůči čínským aktivům - např. Ark Invest. Obavy, že se čínské vedení snaží zcela překreslit dosavadní sociální kontrakt.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.1.2020
    Donald Trump s nejvyšší pravděpodobností ve středu podepíše první fázi dohody o ukončení obchodní války. Toto dílčí příměří by mělo zastavit uvalování dalších cel a vést k navýšení nákupů amerických zemědělských komodit ze strany Číny.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.12.2021
    Evergrande nezaplatila dlužné kupónové platby ani po uplynutí 30-denní lhůty. Fitch shodila rating bondů na tzv. restricted default. V praxi to znamená, že společnost na některých závazcích formálně zdefaultovala, proces jednání s věřiteli ještě nezačal. Podobně jednala agentura i v případě dluhopisů druhého nejvíce zadluženého developera, společnosti Kaisa.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 1.3.2021
    Hlavní téma, které rozhodne o dalším směřování trhů, je vývoj výnosů amerických vládních bondů. Desetiletá splatnost se nyní drží na úrovni okolo 1,4 %. Zvýšení souvisí především s citelným nárůstem reálných dluhopisových výnosů. Ty vystřelily až na -0,6 % a poté opět spadly o něco hlouběji do záporu. Současně dochází k propadu inflačních očekávání. Taková konstelace značí obavy, že se investoři navzdory rétorice Jeroma Powella obávají obratu v měnové politice. K růstu výnosů vedly i specifické faktory. Vzhledem k vyšším sazbám výrazně poklesl podíl refinancovaných hypoték a bankám tak vzrostla durace portfolií. Aby tento ukazatel opět stlačily, přistupovaly finanční domy k výprodejům delších vládních obligací. Nárůst výnosů vedl k poklesu cen rizikových aktiv. Cena zlata, která velmi citlivě reaguje na úroveň reálných výnosů, spadla na nejslabší úrovně od června. Výrazně ztrácely technologické tituly, které jsou jako tzv. long duration stocks nejcitlivější na změny dluhopisových sazeb. Očekáváme, že nákupy institucionálních investorů a americké centrální banky nezřízený nárůst výnosů opět utlumí.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.5.2019
    Data z americké ekonomiky včetně korporátních výsledků vykreslují celkem pozitivní obraz, ovšem chmurný je pohled na eskalaci vyjednávání mezi Čínou a USA. Obě strany se snaží dopad kolapsu jednání mírnit, ale prozatím je třeba přijmout fakt, že vidíme nejhorší možný scénář. USA v pátek zvýšily cla na dodatečných 225 mld USD a dnes oznámí detaily plánu zavedení cel na zbývající dovozy z Číny tedy zhruba 300 mld USD. Připomeňme, že jejich faktické zavedení je proces na několik měsíců. Sám ekonomický poradce Trumpa Larry Kudlow uvedl, že se jedná především o nástroj vyjednávání a nečeká, že by existovaly trvale. Mezitím se Čína chystá oznámit vlastní opatření, kterým chce kontrovat clům z USA. Jednání budou pokračovat, ale na programu zatím není žádná schůzka.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 13.7.2020
    Ve Spojených státech stále narůstají významným tempem nové infekce covid-19. V některých státech tak dochází k pozvolnějšímu uvolňování restriktivních opatření. Nicméně uvalování plošných karantén se nejeví jako pravděpodobný scénář. I tak se druhá vlna infekcí může promítnout do dočasného zpomalení ekonomické aktivity. Přestože některé sektory, jako např. cestovní ruch, mohou být obavami z druhé vlny výrazně zasaženy, prudký propad širších indexů neočekáváme. Můžeme se dočkat volatilních reakcí na některá makrodata.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 14.10.2019
    Fed zahájí od 15.10. nákupy krátkodobých dluhopisů ve výši 60 mld. USD měsíčně po dobu nejméně šesti měsíců. Jerome Powell důrazně upozornil, že vzhledem k výhradní orientaci na krátké splatnosti nelze považovat za kvantitativní uvolňování. Jediným cílem této operace je stabilizovat situaci na trhu s repo obchody. Analytiky však objem nakupovaných pokladničních poukázek překvapil.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new