Čtvrtek 28. březen 2024 19:27
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

5 nejlepších amerických dividendových akcií 2020

06.03.2020 15:15  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Snem každého dlouhodobého investora je nakoupit akcie a vyčkat, až se mu investice vrátí.

Představíme vám způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio. Způsob jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.

Jak dosáhnout takových výkonů ve vašem portfoliu?

Na této cestě vám mohou pomoci výplaty z amerických dividendových akcií.

A jaké jsou ty správné americké dividendové akcie, které obchodovat?

Nejlepší americké dividendové akcie 2019

Co se v článku dozvíte?

  1. Co je dividenda?
  2. Jak porazit index prostřednictvím dividendových výplat?
  3. Americké akcie se zvyšujícími se ročními dividendami
  4. Které americké dividendové akcie jsou atraktivní pro rok 2020?
  5. Nákup dividendových akcií prostřednictvím LYNX
  6. Přehled 50 nejlepších dividendových titulů na amerických burzách

Co je dividenda?

Dividenda je vyplácení podílu akcionářům dané společnosti, což držitelům akcií poskytuje dodatečný zdroj příjmů. To je důvod, proč se dividendové akcie těší mezi investory takové popularitě.

Existuje hned řada možností, jak se svým ziskem může společnost naložit. Vedle rozdělení zisku akcionářům ve formě dividend může společnost také například investovat do růstu výrobní kapacity, či do vývoje nových produktů. Výše dividend a její historický vývoj nám zpravidla sama o sobě vypovídá mnoho o dané společnosti.

Pro mnohé investory je právě výše dividendy důvodem k nákupu a držení daných akciových titulů. Z tohoto důvodu existují seznamy tzv. „dividendových aristokratů“, což jsou firmy, které každoročně navyšují své dividendy po dobu 25 a více let. V tomto článku se blíže podíváme na to, jak si vybrat firmu z USA s lukrativní dividendou.

Jak porazit index prostřednictvím dividendových výplat?

Roční výplaty dividend hrají klíčovou roli v celkové návratnosti investic. Slavný citát legendárního Johna D. Rockefellera jako by investorům mluvil z duše, zní:

„Víte, jaká jediná věc mi přináší opravdové potěšení? Vidět přicházet mé dividendy.“ – John D. Rockefeller

Výplata dividend je pro investory rozhodující. A jak vyhledat akcie vhodné pro vaše dividendové portfolio? Akcie, u kterých dividendové výplaty ročně narůstají, budeme hledat u úspěšných a stabilních společností. Jelikož mnoho z těchto společností působí v Americe, zaměřili jsme se v tomto článku na americké dividendové akcie.

LYNX TIP: Objevte dividendový kalendář na rok 2020

Americké akcie se zvyšujícími se ročními dividendami

Zajímat nás budou akcie s dlouhodobě rostoucími dividendami. Akcie, které dokážou překonat indexy v průběhu desetiletí a zároveň se vyznačují relativně nízkým rizikem. Takové společnosti musí mít nastaveny obchodní model tak, že bude schopen generovat zisky i v dobách konjunktury i zpomalení ekonomiky.

Na první pohled se může zdát, že jsou tato kritéria těžko dosažitelná. Vskutku, pouze 50 z přibližně 7 000 společností registrovaných v USA splňuje výše uvedené podmínky. Všechny tyto společnosti naleznete v tabulce pod článkem.

Pro vybrané akcie je typické, že jejich dividendy rostly po dobu alespoň 25 let v řadě. Z toho lze vyvodit důležité závěry:

  • Uvedené společnosti dokázaly po desetiletí růst, přečkat období krizí a co více, i nadále vyplácet dividendy. Z toho důvodu je klíčové, aby byl obchodní model zaměřen na dlouhodobý úspěch.
  • Tyto společnosti se velmi dobře situovaly na trhu a ve svém odvětví získaly dominantní postavení. Podařilo se jim vytvořit si takovou pozici, kdy je pro konkurenční společnosti velmi obtížné získat podíl na trhu.

Které americké dividendové akcie jsou atraktivní pro rok 2020?

Leadeři trhu jsou stabilními společnostmi. Navíc, téměř vždy si tyto silné dividendové akcie drží v rámci více let průměrný poměr ceny a zisku na akcii (P/E).

Na základě uvedených kritérií jsme vybrali pět hlavních amerických dividendových akcií, které by vás v roce 2020 mohly zajímat.:

1. Akcie Microsoft (MSFT) – 1,03 %

Microsoft (ISIN: US5949181045 – symbol: MSFT – měna: USD) není pro mnoho investorů nic originálního. Nicméně v seznamu amerických dividendových akcií si zaslouží první příčku. Hodnota akcie nadále roste a v důsledku toho dividenda klesla lehce nad 1 %. Nejvhodnější čas pro nákup akcií Microsoft byl již před časem, ale s růstovým potenciálem je akcie stále atraktivní.

Rozvaha společnosti je silná s čistou hotovostní pozicí 47 miliard USD. Nejvýraznějším je však velmi rychlý růst příjmů. Zisk na akcii vzrostl za posledních 12 měsíců o 33,5 % a za poslední čtvrtletí o 36,9 %. Rozvoj cloudových služeb umožňuje růst zisku.

Při ohodnocení 33násobku zisku je společnost Microsoft poměrně drahá. Rychlý růst zisku však znamená, že společnost má během krátké doby potenciál značně posílit. Investoři mohou také očekávat další zvýšení dividend.

Akcie MicrosoftGraf akcie Microsoft (MSFT). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii Microsoft.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

2. Akcie KKR (KKR) – 1,53 %

Výše soukromého kapitálu firmy KKR (ISIN: US48251W1045 – symbol: KKR – měna: USD) roste rychle. Penzijní fondy a další institucionální investoři nemohou tolerovat volatilituakciového trhu, a proto si častěji volí soukromý kapitál. Právě z tohoto trendu těží společnost KKR, jejíž spravovaný majetek rychle roste.

KKR se odlišuje od ostatních soukromých kapitálových společností svým silným kapitálem.  Navíc s poměrem cena / výnos ve výši 9,3 a 1,9násobkem účetní hodnoty není akcie příliš drahá. Dividenda ve výši 1,53 % je poměrně nízká, ale vzhledem k ocenění má růstový potenciál.

Investoři, kteří hledají vyšší dividendu, se mohou rozhodnout pro FS KKR Capital, která vyplácí dividendu ve výši 12,3 %. Tato společnost pro rozvoj podnikání, která se zaměřuje na úvěry pro středně velké společnosti, má menší růstový potenciál, ale vysoký dividendový výnos.

Akcie KKR (KKR)Graf akcie KKR (KKR). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii KKR.

3. Akcie Delta Airlines (DAL) – 2,57%

Letecké společnosti jsou historicky velmi cyklické. Momentální panika ohledně epidemie koronaviru zvyšuje tlak na cenu akcií leteckých společností ještě více. Další konsolidace na americkém akciovém trhu zvýšila ziskovost společnosti Delta Airlines (ISIN: US2473617023 – symbol: DAL – měna: USD).

Ocenění je v současné době velmi atraktivní s poměrem cena / výnos ve výši 8,2. Velká část zisku dnes navíc pochází z obchodní dohody se společností American Express, provozující stejnojmennou kreditní kartu. Delta Airlines pravidelně zvyšuje dividendu a nakupuje zpět velkou část svých akcií.

Dividenda je poměrně atraktivní – 2,56 % a má také velký růstový potenciál. To je důvod, proč je tato akcie na našem seznamu nejlepších amerických dividendových akcií pro rok 2020.

Delta Airlines (DAL)Graf akcie Delta Airlines (DAL). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii Delta Airlines.

LYNX TIP: Objevte, jak probíhá zdanění dividend

4. Akcie PepsiCo (PEP) – 2,64 %

Společnost PepsiCo (ISIN: US7134481081 – symbol: PEP – měna: USD) byla již na seznamu v loňském roce a minulý rok si společnost vedla také dobře. Vyšší ocenění znamená, že akcie nyní končí na 4. příčce místo vítězné.

PepsiCo je samozřejmě známá díky své značce nápoje Pepsi. Daleko ziskovější je dnes však snacková divize Lay’s a Dorito’s. Divize občerstvení navíc rychle roste, zatímco pro nealkoholické ochucené nápoje je růst mnohem obtížnější. PepsiCo má ocenění 26,3násobek zisku.

Společnost vyplácí dividendu ve výši 2,64 %. Díky růstu divize občerstvení zůstává PepsiCo atraktivním kandidátem ve srovnání se svými konkurenty.

Akcie Pepsico grafGraf akcie PepsiCo (PEP). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii PepsiCo.

5. Akcie Holly Energy Partners (HEP) – 11,63 %

Majitelé potrubí zažívali minulý rok těžké časy. Holly Energy Partners (ISIN: US4357631070 – symbol: HEP – měna: USD) není výjimkou a na rostoucím trhu cena akcií společnosti prudce poklesla. Holly Energy Partners je MLP společnost a musí akcionářům vyplácet minimálně 90 % zisku.

To investorům přináší dividendu ve výši 11,63 %. Společnost Holly Frontier, která provozuje několik rafinérií, je hlavním partnerem Holly Energy Partners. Jedná se o finančně silnou společnost, a proto je riziko bankrotu důležitého zákazníka malé. Holly Energy Partners zvyšovala každý rok dividendu nepřetržitě za posledních 15 let.

Růst se v posledních letech zpomalil. I malý růst v kombinaci s dividendovým výnosem 11,63 % je však atraktivní. Dluhy se rovnají 60 % tržní kapitalizace a kreditní skóre je BB +.  To znamená, že dluhy jsou vysoké, ale ne kritické. Omezený růst a vysoká dividenda představují poměrně rizikovou akcii. Investoři jsou za to odměněni enormně vysokou dividendou ve výši 11,63 %.

Akcie Holly Energy PartnersGraf akcie Holly Energy Partners (HEP). Zdroj: LYNX Trading. Zjistěte více informací o akcii Holly Energy Partners.

Chcete mít přehled o dění na světových burzách?

Vše co potřebujete vědět do dalšího týdne se dozvíte v LYNX Týdenním přehledu. Obdržíte jej každou neděli v 10:30.

Zprávy z burzy → Týdenní makroekonomický přehled

Přehled dalších nejzajímavějších amerických dividendových akcií pro rok 2020

Dividendové akcieTickerDividendové akcieTicker
3M CompanyMMMGenuine Parts Company GPC
Aflac IncAFLW. W. Grainger GWW
AbbVie IncABBVHormel Foods CorpHRL
Abbott LaboratoriesABTIllinois Tool Works ITW
Air Products and Chemicals IncAPDJohnson JohnsonJNJ
Archer Daniels MidlandADMKimberly Clark
KMB
AT&TTLeggett & Platt
LEG
Automatic Data ProcessingADPLowes CompaniesLOW
Becton DickinsonBDXMcCormickMKC
Brown FormanBFBMcDonald'sMCD
Cardinal Health Inc. CAHMedtronicMDT
Chevron Corp.CVXNucorNUE
Cincinnati FinancialCINFPPG IndustriesPPG
The Clorox CompanyCLXPentairPNR
Coca-Cola CoKOProcter & GamblePG
Colgate-PalmoliveCLS&P GlobalSPGI
Consolidated EdisonEDSherwin-WilliamsSHW
Dover CorpDOVStanley Black & DeckerSWK
Ecolab IncECLSyscoSYY
Emerson ElectricEMRT. Rowe PriceTROW
Exxon Mobil CorpXOMTarget CorporationTGT
Federal Realty Investment TrustFTRVF CorporationVFC
Franklin ResourcesBENWal-MartWMT
General DynamicsGDWalgreen Boots AllianceWBA

Nákup dividendových akcií prostřednictvím LYNX

Pomocí platformy LYNX Trading je možné zainvestovat do všech výše zmíněných dividendových akcií. Kromě nabídky amerických akcií se LYNX odlišuje od jiných brokerů také tím, že nabízí širokou škálu amerických akciových opcí. Díky tomu máte jako investor možnost navýšit své zisky, a to například díky měsíčnímu výpisu krytých opcí na akcie.

Obchodovat akcie u LYNX
Americké dividendové akcie 2019
Coronavirus jako investice

Akcie, které profitují z koronaviru

28. února 2020 | Akcie

Akciové indexy jsou koronavirem silně postiženy. Existují ovšem i společnosti, které z paniky ohledně koronaviru profitují. Objevte 4 zajímavé akcie.

Číst dále
Biotechnoligkcé akcie

Nejlepší biotechnologické akcie roku 2020

12. února 2020 | Akcie

Zajímáte se o biotechnologické akcie? Proč jsou zajímavé a jaké jsou nejlepší biotech akcie? Objevte 4 nejlepší biotechnologické akcie roku 2020.

Číst dále
Nejlepší ropné akcie

4 nejlepší ropné akcie roku 2020

23. ledna 2020 | Akcie

Ropa v poslední době čelí silné volatilitě. Objevte 4 akcie společností, které mohou profitovat z nárůstu cen ropy v roce 2020.

Číst dále
Klíčová slova: Akcie Holly Energy Partners | Akcie Holly Energy Partners (HEP) | Akcie PepsiCo | Akcie PepsiCo (PEP) | Akcie Delta Airlines (DAL) | Akcie KKR | Akcie Microsoft (MSFT) | Vývoj | Nejlepší biotechnologické akcie | Akcie Delta Airlines | Epidemie koronaviru | American Express | Akcie roku 2020 | Nejlepší ropné akcie | Komunikace | T. Rowe Price | Letecké společnosti | Vysoká dividenda | Ziskovost | AT&T | Společnost Microsoft | AbbVie | Přehled o dění na světových burzách | Přehled o dění | Dění na světových burzách | Rozvoj | ADP | Rozdělení zisku | Obchodní dohody | MSFT | Obchodní model | Akcie roku | Výše dividendy | Biotechnologické akcie | Ropné akcie | Akcie a ETF | Nakoupit akcie | Majetek | Růst zisků | Výplaty dividend | Výplata dividend | Akcie společnosti | Firma McDonald's | Edison | LYNX Trading | Breakout Trader | Zpomalení ekonomiky | Institucionální investoři | Výnosy | Chevron | Exxon | Kapitalizace | S&P | S&P Global | Firmy | Přehled | Podnikání | Úspěch | Microsoft | Investment | Dividendové akcie | ROCE | Zisky | Ropy | Pro investory | Nákup akcií | Index S&P 500 | Graf | Fondy | Cena akcií | Cena | Americké dividendové akcie | Akcie Microsoft | Index | Delta | Penzijní fondy | LYNX | Investovat | Obchodovat | Partners | Panika | Zisk | Exxon Mobil | Investoři | Indexy | Obchodování | USD | Zisk na akcii | Výnos | Tržní kapitalizace | Trigger | Trading | Trader | Ticker | S&P 500 | Ropa | Riziko | Portfolio | P/E | Měna | Low | Investor | Investice | ISIN | Dividendový výnos | Dividenda | DAX | Konsolidace | Breakout | Akcie | Kapitál | Daně | Dividendy | ETF | Americké akcie | USA | Akciové indexy |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 5 dôvodov prečo sa zúčastniť na Finančnej konferencii ShowFx v Bratislave
    Túto sobotu, 8. júla 2017, je každý so záujmom o obchodný, investičný a osobný rast vítaný zúčastniť sa v hoteli Crowne Plaza Bratislava na 7 bezplatných seminároch a workshopoch od popredných európskych finančných odborníkov.
  • 5 důležitých témat pro rok 2020
    Trhy na rekordních úrovních a hodně politických faktorů a intervencí centrálních bank - to je ve zkratce to důležité, co jsme na trzích zažili v roce 2019. Jaký bude rok 2020? V této analýze se podíváme na 5 událostí, se kterými by měl každý obchodník letos počítat.
  • 5 důvodů, proč byste si tento víkend neměli nechat ujít Finanční Konferenci ShowFx World
    Jestliže jste obchodník působící na českém či slovenském trhu anebo máte jen zájem o obchod a investice, přijměte prosím pozvání na Finanční Konferenci ShowFx World v Praze, která se bude konat 16. února v hotelu Corinthia Hotel Prague.
  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Tuto sobotu 8. září, zveme každého, kdo se zajímá o trading a investování, do hotelu NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnou vzdělávací akci – Finanční Konferenci ShowFx World v Bratislavě.
  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Túto sobotu 21. septembra, pozývame každého, kto sa zaujíma o trading a investovania, do hotela NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnú vzdelávaciu akciu - Finančné Konferenciu ShowFx World v Bratislave.
  • 5G boom srovnatelný s fenoménem internetu 90. let
    Globální trh 5G sítí byl v roce 2020 zhodnocen na 41 miliard dolarů a očekává se, že mezi roky 2021 a 2028 dojde až k 50% růstu.[1] Jen v USA by mohlo dojít k vytvoření až 16 milionu pracovních míst mezi mnoha sektory ekonomiky. [2] Tato nová revoluce a implementace 5G sítí by mohla být podle analýzy CapitalPanda podobná rozvoji internetu na počátku 90. let minulého století.
  • 5G technologie od Nokie vytlačují Huawei
    „Zákaz technologií 5G od společnosti Huawei se britským telekomunikačním společnostem prodraží. Nicméně současné kroky BT Group nám ukazují, že lze rozvíjet sítě 5G i bez čínských technologií, což do budoucna může sehrát důležitou roli v otázkách národní bezpečnosti,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • 5 kryptoměn, které sledovat tento týden
    Pokud cena BTC vystoupá nad 60 000 dolarů, vybrané altcoiny jako AVAX, MATIC, EGLD a MATIC zůstanou silné. Bitcoin bojuje na hranici 58 000 dolarů, ale to nebrání vybraným altcoinům dosahovat nových historických maxim. To ukazuje, že investoři sledují vývoj jednotlivých coinů.
  • 5 kryptoměn s nízkou kapitalizací, které akumulovat před bitcoin halvingem v roce 2024
    Pro všechny nadšence do bitcoinů a kryptoinvestory se příští rok na jaře chystá důležitá událost, a to takzvaný bitcoin halving. Blokové odměny pro těžaře v bitcoinové síti budou sníženy na polovinu, což minimalizuje množství obchodovatelných BTC a má působit protiinflačně.
  • 5 nejlepších akcií Internet of Things (IoT) roku 2019
    Pojem Internet of Things (IoT) není pro mnoho investorů vůbec znám. Nicméně se jedná o megatrend, který v nadcházejících letech pravděpodobně nabude působivých rozměrů. V následujícím článku objevíte 5 nejlepších akcií, které můžeme zařadit do megatrendu Internet of Things (česky také jako internetu věcí), a které mohou v nejbližší době patřit na burze mezi jasné vítěze.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2019
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2020
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem. Kombinací obou jsou pak ETF, které se soustředí na akcie s vysokými dividendami. 5 nejznámějších dividendových ETF vám představíme v následujícím článku.
  • 5 nejlepších ETF na Nasdaq 100
    Americký index Nasdaq 100 zahrnuje nejdůležitější a největší společnosti kótované na americké počítačové burze NASDAQ pod jednou střechou. Mezi investory na celém světě je Nasdaq 100 vnímán jako symbol silných a progresivních společností, jejichž akcie v průběhu let generovaly obrovské zisky.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o se...
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o sektor s obrovským potenciálem. Nicméně, kde jsou velké příležitosti, jsou i velká rizika.
  • 5 nejlepších ICO v říjen, do kterých můžete investovat za účelem dlouhodobých zisků
    Prozkoumejte lákavou říši kryptoměnových ICO a ponořte se s námi do světa 5 nejlepších projektů, které jsou připraveny v nadcházejícím roce rozdmýchat vaše investiční portfolio. Kryptoměnové presale projekty často patří k těm, které přinášejí nejvyšší zisky – kromě výběru z nejlepších presales kryptoměn v roce 2023 obsahuje tento seznam také jeden již zavedený projekt, který pro svůj ekosystém spouští zcela novou kryptoměnu.
  • 5 nejlepších ruských akcií pro rok 2020
    Ruské akcie jsou v momentálně velmi levné. Špatná správa a řízení společností, sankce a vysoká váha ropy a zemního plynu, které jsou momentálně také velmi levné, tlačí ceny ruských akcií směrem dolů. To může investorům, kteří vidí za roh těchto negativních faktorů, nabídnout zajímavé investiční příležitosti. Mnoho ruských akcií vyplácí velkorysou dividendu a má zajímavá aktiva.
  • 5 nejlepších short ETF DAX pro ochranu vašeho investičního portfolia v roce 2020
    ETF (Exchange Traded Funds) jsou velmi efektivním a jednoduchým způsobem, jak investovat do vývoje celých seg...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani