Úterý 19. březen 2024 12:31
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

5 nejlepších akcií Internet of Things (IoT) roku 2019

02.10.2019 16:21  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Pojem Internet of Things (IoT) není pro mnoho investorů vůbec znám. Nicméně se jedná o megatrend, který v nadcházejících letech pravděpodobně nabude působivých rozměrů.

V následujícím článku objevíte 5 nejlepších akcií, které můžeme zařadit do megatrendu Internet of Things (česky také jako internetu věcí), a které mohou v nejbližší době patřit na burze mezi jasné vítěze.

Internet of Things - IoT - Internet věcí

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je to „Internet of Things“ – internet věcí?
  2. Jak může internet věcí změnit naše životy
  3. Internet věcí – fascinující perspektivy, fascinující akcie
  4. 5 nejlepších akcií Internet of Things v roce 2019
  5. Obchodujte IoT akcie u LYNX
 

Co je to „Internet of Things“ – internet věcí?

Internet věcí označuje inteligentní integraci předmětů do sítě založené na internetu, což předmětům umožňuje přímo komunikovat mezi sebou, aby byl lépe naplněn jejich potenciál.

Definovat pojem Internet věcí je komplikovanější, než se na první pohled může zdát. Nestačí jednoduše prohlásit, že se jedná o systém předmětů, ve kterém mezi sebou navzájem kooperují. Internet věcí zároveň znamená, že věci související se sítí spolupracují, aniž by lidé byli nuceni aktivně vyžadovat funkci daných předmětů. Nejlépe to můžeme ilustrovat na následujících příkladech.

 

Jak může internet věcí změnit naše životy?

Tiskárna, která neustále kontroluje, zda jsou tonery dostatečně naplněné a případně upozorní uživatele a požádá ho o výměnu docházejícího toneru. Toto je prostý příklad spolupráce mezi člověkem a věcí. Díky napojení na rozsáhlý internet věcí však bude tiskárna schopna celý problém vyřešit bez zásahu člověka tím, že automaticky objedná nové tonery. A způsoby, jakými může internet věcí lidem usnadnit život, je mnoho.

internet věcí mění naše životy

Senzory v oděvech, které měří, kde a jak často se pohybujete, jak se mění vaše tělesná teplota, krevní tlak a srdeční frekvence atd. Tato data následně senzor přeposílá do vašeho smartphonu, kde má uživatel možnost tyto změřené informace vyhodnotit. I toto už je forma internetu věcí.

Dalšími kroky by byly například senzory, které navrhnou uživateli pohodlnější cestu na běhání, nebo senzory, které mění povrch bundy v závislosti na počasí a povětrnostních podmínkách. Jakkoliv utopisticky toto může znít, jedná se skutečně o blízkou budoucnost.

Možnosti a cíle internetu věcí nejsou omezeny pouze na pohodlí uživatelů. Senzory kolébky měří tělesné funkce dítěte a varují rodiče, když se vyskytnou nesrovnalosti. Senzory na kobercích mohou v případě pádu generovat nouzový signál, který ve spojení s mobilním telefonem okamžitě informuje záchrannou službu- což může zachránit životy starších lidí.

 

Internet věcí – fascinující perspektivy, fascinující akcie

Když internet začal dobývat svět, vyvolalo to na akciových trzích obrovský rozruch. Přestože internetová bublina nakonec splaskla, megatrend internetu byl nezastavitelný. A akcie jako Alphabet nebo Amazon jasně ukazují, že trend pokračuje i dnes. Následoval megatrend mobilních telefonů a dnešních smartphonů. Jen překvapivě málo investorů dokázalo rozpoznat vznik nového megatrendu od samého začátku.

 

Čtěte také: 6 největších megatrendů současnosti – jak přizpůsobit investiční portfolio současnosti? 

 

Když internet učinil své první kroky do soukromých domácností, mnoho investorů bylo skeptických vůči novému fenoménu a drželi se dále od akcií společnost napojených na internet. A když Apple před deseti lety spustil svůj první smartphone, mnozí investoři pouze nevěřícně zavrtěli hlavami, že nikdo nic takového nepotřebuje.

 

5 nejlepších akcií Internet of Things v roce 2019

 

Jak tedy můžeme těžit z nástupu nového megatrendu? Dobrým způsobem, jak toho dosáhnout, je sestavit malé portfolio z akcií společností, které se na tomto trendu různými způsoby podílejí. To nám poskytne kvalitní diverzifikaci potenciálních rizik a smysluplné pokrytí široké škály aktivit, které tvoří internet věcí.

I velké technologické společnosti samozřejmě chtějí naskočit na rozjíždějící se vlak. Velké společnosti jako IBM, Alphabet nebo Siemens jsou v tomto megatrendu velmi aktivní. Ale v případě těchto gigantů je pochopitelné, že internet věcí představuje pouze zlomek jejich aktivity.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Pokud chcete investovat konkrétně do internetu věcí, vhodnější investicí jsou pro vás menší společnosti, které se zaměřují výhradně na tento fenomén. Například u čínské IoT společnosti SenseTime mnoho investorů netrpělivě čeká na IPO. Nicméně již celá řada IoT společností je veřejně obchodovatelných a nabízí nám tak kvalitní investiční příležitosti.

V následujících odstavcích vám představíme 5 akcií trendu Internet of Things (IoT), které se nám jeví nejlukrativnější pro rok 2019.

 

1. Akcie Skyworks Solutions

Společnost Skyworks Solutions (ISIN: US83088M1027 – symbol: SWKS – měna: USD) se sídlem v Massachusetts, je specialistou na „speciální požadavky“ v polovodičovém průmyslu. Skyworks Solutions pravidelně zavádí nová řešení, která jsou specificky zaměřena na internet věcí. Zaměřuje se na prvky, které optimalizují interakci mezi bezdrátovými připojeními a sítěmi.

Společnosti, které se zaměřují na internet věcí, pravděpodobně přijdou se Skyworks Solutions pravidelně do styku, jelikož jednou z hlavních aktivit společnosti je optimalizace rozsahu signálu jednotlivých senzorů a zároveň minimalizace spotřeby energie, což je důležitý parametr pro zefektivnění internetu věcí.

Akcie Skyworks Solutions

Graf akcie Skyworks Solutions. Zdroj: LYNX Trading

Stejně jako všechny akcie společností zabývajících se budoucími technologiemi je Skyworks Solutions na burze NASDAQ také poměrně volatilní. Při nákupu podobných akcií je tedy potřeba postupovat velmi opatrně. Výrobci čipů, ať už se zaměřují výlučně na odvětví internetu věcí, či nikoli, jsou velmi závislí na hospodářském cyklu, a tudíž jsou jejich akcie značně volatilní.

 

2. Akcie Software AG

Software AG (ISIN: DE000A2GS401 – Symbol: SOW – měna: EUR) je jedním z hlavních evropských softwarových domů. Po akvizici Cumulocity v roce 2017 si společnost otevřela dveře ke koncovým uživatelům produktů napojených na internet věcí. Se službou Cumulocity IoT nabízí Software AG cloudovou platformu, se kterou lze zařízení jednoduše propojit.

Akcie Software AG

Graf akcie Software AG. Zdroj: LYNX Trading

Software AG je všestranný, pokud jde o obchodní platformy, pokrývající mnoho oblastí aplikace. Tímto krokem do „internetu věcí“ si společnost vytvořila další, nesmírně slibnou oblast podnikání. Současná komplexní korekce ceny akcií může být zajímavým vstupním bodem pro investory. I zde by se však mělo počítat s vysokou volatilitou těchto akcií, a proto doporučujeme počkat na jasné nákupní signály.

 

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

 

3. Akcie PTC

Americká společnost PTC (ISIN: US69370C1009 – symbol: PTC – měna: USD) je softwarová společnost, která se soustavně zaměřuje na oblast internetu věcí. IT specialista Gartner ocenil PTC spolu s výše zmíněnou společností Software AG za přední vizionáře v oblasti internetu věcí. Platforma PTC ThingWorx je zaměřena na průmyslový sektor.

Akcie PTC

Graf akcie PTC. Zdroj: LYNX Trading

Na konci července představila PTC dobrou čtvrtletní rozvahu, která překonala očekávání analytiků, pokud jde o tržby a zisky. Akcie se následně dostaly pod určitý tlak. Tento pokles může být zajímavou vstupní příležitostí, nebo může i nadále pokračovat. Opět se tedy doporučuje počkat na jasný nákupní signál.

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

4. Akcie Splunk

Kalifornská společnost Splunk (ISIN: US8486371045 – Symbol: SPLK – měna: USD) provozuje nástroj pro shromažďování a strukturování široké škály technických dat. Díky tomu jsou přístupné a hodnotitelné pro širokou škálu uživatelů. Původně byla hlavní oblastí činnosti společnosti aplikace řešení problémů a analýza IT.

Akcie Splunk

Graf akcie Splunk. Zdroj: LYNX Trading

Možnosti nástroje Splunk jsou však ideální pro vývoj struktur internetu věcí, protože data, získaná z nástrojů Splunk, lze také zaznamenat a vhodně implementovat mimo IT oblast. Data lze například aplikovat také na zkoumání interakce různých systémů lidí a strojů.

Tržby společnosti od IPO v roce 2012 neustále rostou. Nicméně Splunk nedokázala dosáhnout bodu zlomu až do konce ledna 2019. Akcie Splunk jsou poměrně drahé, nicméně investoři spoléhají na obrovský potenciál společnosti v blízké budoucnosti právě ve vztahu k internetu věcí. Jedná o velmi spekulativní, ale zajímavou akcii.

 

5. Akcie Symantec Corporation

Kalifornská společnost Symantec (ISIN: US8715031089 – symbol SYMC – měna: USD), známá svým bezpečnostním softwarem Norton Security, tvrdí, že již dnes chrání více než miliardu zařízení v rámci internetu věcí. Symantec je jednou ze zavedených společností v oblasti IT bezpečnosti, u nichž lze očekávat růst ve vztahu k nárůstu objemu a komplexnosti internetu věcí. Nicméně ani tyto akcie, uvedené v americkém indexu Nasdaq 100, nejsou méně volatilní než většina ostatních tomto sektoru.

Akcie Symantec Corporation

Graf akcie Symantec Corporation. Zdroj: LYNX Trading

S vývojem internetu věcí přichází potřeba zajistit všechna data, která tito malí pomocníci shromažďují a vyměňují mezi sebou. Čím více údajů se shromažďuje o osobě, čím přímo nebo nepřímo dalekosáhlejší akce věci konají (např. nezávislé příkazy nebo převody peněz), tím se zvětšují rizika, že mohou být tato data převzata a zneužita neautorizovanými osobami. Zabezpečení internetu věcí je tedy oblastí, která roste se samotným internetem věcí – a je tedy pro investory velmi zajímavá.

 

Obchodování IoT akcií u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi Internet of Things přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

 

Investujte do akcií IoT s LYNX

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě ve více než 30 zemích s kompletní nabídkou všech zajímavých akcií Internet of Things a dalších s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií
 
 
Small Caps - Nejlepší americké Small Caps

6 nejlepších amerických small caps akcií & ETF roku 2019

25. září 2019 | Akcie

Co znamená small caps? A v čem jsou small caps tak zajímavé? Objevte momentálně 6 nejžhavějších amerických small caps akcií a ETF.

Číst dále

Jaké akcie sledovat při příštím pádu akciového trhu?

28. srpna 2019 | Akcie

Není otázkou jestli, ale kdy přijde další velká korekce na burzách. Objevte 3 americké akcie, které byste měli sledovat po korekci na trhu.

Číst dále

3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019

12. srpna 2019 | Akcie

Globální trendy jsou hnacím motorem růstu ve farmaceutickém průmyslu. Farmaceutický průmysl za posledních deset let zaznamenal příkladný triumf.

Číst dále

The post 5 nejlepších akcií Internet of Things (IoT) roku 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 5. DÍL: PŘÍLIŠ MNOHO EMOCÍ ŠKODÍ
    Nemá smysl předstírat, že trading nedoprovázejí emoce. Kdokoli si zkusil obchodování na živém účtu, ví, že obzvláště v počátcích není nic lehkého udržet emoce tzv. na uzdě. Obzvláště v momentě, kdy jde trh proti vám nebo naopak s vámi a vy jenom sedíte a divíte se, co se během několika vteřin může stát s obchodním účtem, ať už na tu či onu stranu.
  • 5 dôvodov prečo sa zúčastniť na Finančnej konferencii ShowFx v Bratislave
    Túto sobotu, 8. júla 2017, je každý so záujmom o obchodný, investičný a osobný rast vítaný zúčastniť sa v hoteli Crowne Plaza Bratislava na 7 bezplatných seminároch a workshopoch od popredných európskych finančných odborníkov.
  • 5 důležitých témat pro rok 2020
    Trhy na rekordních úrovních a hodně politických faktorů a intervencí centrálních bank - to je ve zkratce to důležité, co jsme na trzích zažili v roce 2019. Jaký bude rok 2020? V této analýze se podíváme na 5 událostí, se kterými by měl každý obchodník letos počítat.
  • 5 důvodů, proč byste si tento víkend neměli nechat ujít Finanční Konferenci ShowFx World
    Jestliže jste obchodník působící na českém či slovenském trhu anebo máte jen zájem o obchod a investice, přijměte prosím pozvání na Finanční Konferenci ShowFx World v Praze, která se bude konat 16. února v hotelu Corinthia Hotel Prague.
  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Tuto sobotu 8. září, zveme každého, kdo se zajímá o trading a investování, do hotelu NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnou vzdělávací akci – Finanční Konferenci ShowFx World v Bratislavě.
  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Túto sobotu 21. septembra, pozývame každého, kto sa zaujíma o trading a investovania, do hotela NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnú vzdelávaciu akciu - Finančné Konferenciu ShowFx World v Bratislave.
  • 5G boom srovnatelný s fenoménem internetu 90. let
    Globální trh 5G sítí byl v roce 2020 zhodnocen na 41 miliard dolarů a očekává se, že mezi roky 2021 a 2028 dojde až k 50% růstu.[1] Jen v USA by mohlo dojít k vytvoření až 16 milionu pracovních míst mezi mnoha sektory ekonomiky. [2] Tato nová revoluce a implementace 5G sítí by mohla být podle analýzy CapitalPanda podobná rozvoji internetu na počátku 90. let minulého století.
  • 5G technologie od Nokie vytlačují Huawei
    „Zákaz technologií 5G od společnosti Huawei se britským telekomunikačním společnostem prodraží. Nicméně současné kroky BT Group nám ukazují, že lze rozvíjet sítě 5G i bez čínských technologií, což do budoucna může sehrát důležitou roli v otázkách národní bezpečnosti,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • 5 kryptoměn, které sledovat tento týden
    Pokud cena BTC vystoupá nad 60 000 dolarů, vybrané altcoiny jako AVAX, MATIC, EGLD a MATIC zůstanou silné. Bitcoin bojuje na hranici 58 000 dolarů, ale to nebrání vybraným altcoinům dosahovat nových historických maxim. To ukazuje, že investoři sledují vývoj jednotlivých coinů.
  • 5 kryptoměn s nízkou kapitalizací, které akumulovat před bitcoin halvingem v roce 2024
    Pro všechny nadšence do bitcoinů a kryptoinvestory se příští rok na jaře chystá důležitá událost, a to takzvaný bitcoin halving. Blokové odměny pro těžaře v bitcoinové síti budou sníženy na polovinu, což minimalizuje množství obchodovatelných BTC a má působit protiinflačně.
  • 5 nejlepších amerických dividendových akcií 2020
    Snem každého dlouhodobého investora je nakoupit akcie a vyčkat, až se mu investice vrátí. Představíme vám způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio. Způsob jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2019
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2020
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem. Kombinací obou jsou pak ETF, které se soustředí na akcie s vysokými dividendami. 5 nejznámějších dividendových ETF vám představíme v následujícím článku.
  • 5 nejlepších ETF na Nasdaq 100
    Americký index Nasdaq 100 zahrnuje nejdůležitější a největší společnosti kótované na americké počítačové burze NASDAQ pod jednou střechou. Mezi investory na celém světě je Nasdaq 100 vnímán jako symbol silných a progresivních společností, jejichž akcie v průběhu let generovaly obrovské zisky.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o sektor s obrovským potenciálem. Nicméně, kde jsou velké příležitosti, jsou i velká rizika.
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o se...
  • 5 nejlepších ICO v říjen, do kterých můžete investovat za účelem dlouhodobých zisků
    Prozkoumejte lákavou říši kryptoměnových ICO a ponořte se s námi do světa 5 nejlepších projektů, které jsou připraveny v nadcházejícím roce rozdmýchat vaše investiční portfolio. Kryptoměnové presale projekty často patří k těm, které přinášejí nejvyšší zisky – kromě výběru z nejlepších presales kryptoměn v roce 2023 obsahuje tento seznam také jeden již zavedený projekt, který pro svůj ekosystém spouští zcela novou kryptoměnu.
  • 5 nejlepších ruských akcií pro rok 2020
    Ruské akcie jsou v momentálně velmi levné. Špatná správa a řízení společností, sankce a vysoká váha ropy a zemního plynu, které jsou momentálně také velmi levné, tlačí ceny ruských akcií směrem dolů. To může investorům, kteří vidí za roh těchto negativních faktorů, nabídnout zajímavé investiční příležitosti. Mnoho ruských akcií vyplácí velkorysou dividendu a má zajímavá aktiva.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova