Čtvrtek 18. duben 2024 07:29
reklama
FTMO férovost
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

EUR se snaží růst oproti USD

28.03.2023 12:15  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

analytics6421e16fd8fac.jpg

Jednotná evropská měna v pátek vůči americkému protějšku klesla o téměř 0,7 % na 1,0760. Pár EUR/USD uzavřel druhý den v řadě v červené zóně.

Korekční pohyb páru vypadal docela přirozeně, vzhledem k tomu, že pět dní v řadě neustále rostl, když postoupil o 280 pipů.

Tato vzestupná dynamika by se dala vysvětlit tím, že investoři prodávali americkou měnu před březnovým zasedáním Fedu.

Rok poté, co regulátor zahájil kampaň na omezení inflace rychlým zvýšením úrokových sazeb, stál před dilematem. Na jedné straně národní hospodářství nadále pracuje nad své kapacity, což svědčí o dalším růstu cen. Na druhou stranu, ekonomika už začíná praskat, vzhledem k bankovním turbulencím, které v poslední době otřásly trhy.

Očekávání na zvýšení sazeb ve Spojených státech výrazně poklesla uprostřed kolapsu tří regionálních bank. Před těmito událostmi se předpovídalo, že představitelé FOMC budou pokračovat, nebo dokonce zintenzívní úsilí o zvýšení úrokových sazeb a omezení inflace.

Obavy o stav amerického bankovního systému trhy zatížily a nejistota kolem dalšího rozhodnutí Fedu je jednou z nejvyšších od doby, kdy pandemie covidu-19 vedla k nouzovému snížení sazeb v roce 2020.

Samotný Fed se ocitl mezi dvěma problémy, nutností snížit inflaci a riziky pro finanční stabilitu.

Po analýze reakce americké centrální banky během minulých finančních šoků došli ekonomové Goldman Sachs k závěru, že regulátor zachová status quo.

"Historický záznam naznačuje, že FOMC má tendenci vyhýbat se zpřísňování měnové politiky v dobách finančního stresu a raději vyčkává, dokud se rozsah problému nevyjasní, pokud si není jistý, že jiné nástroje politiky budou úspěšně zvládat rizika finanční stability," uvedli.

analytics6421e1e91a3f8.jpg

Vzhledem k tomu, že logika dalšího kola zpřísňování Fedu byla zpochybněna ve světle nedávných turbulencí v bankovním sektoru, americký dolar se dostal pod silný tlak.

Index amerického dolaru klesl na sedmitýdenní minimum 102,70 v očekávání rozhodnutí Fedu o sazbách.

Bylo zřejmé, že regulátor neměl jednoduché možnosti.

Na jedné straně by pauza mohla signalizovat, že Fed vidí problémy, které trh zatím nevidí. Na druhou stranu by zvýšení sazeb mohlo umocnit turbulence v bankovním sektoru.

Po určitém váhání se nakonec většina investorů shodla, že americký regulátor na příštím zasedání zvýší náklady na půjčky o 0,25 %.

Účastníci trhu přitom očekávali, že by regulátor mohl změnit svůj jestřábí tón na mírnější, a čekali od něj náznaky budoucích plánů měnové politiky.

Obchodníci se zaměřili na aktualizované předpovědi budoucích změn sazeb.

Stratégové z CIBC Capital Markets navrhli, že cestou nejmenšího odporu regulátora je ponechat své prognózy beze změny. Vzhledem k tomu, že se zvýšila rizika pro domácí finanční sektor, se tento postup jevil podle jejich názoru vcelku rozumný.

Někteří experti dokonce připustili, že Fed by mohl pozastavit zveřejňování prognóz, jako v březnu 2020, kdy Jerome Powell řekl, že kvůli pandemii se ekonomický výhled mění každý den a prognózy neměly žádný smysl.

"V současném prostředí může vydávání předpovědí spíše způsobit zmatek než věci vyjasnit," uvedli analytici KPMG.

Fed se podle všeobecného očekávání rozhodl zvýšit sazby o 25 bazických bodů.

Mediánová projekce členů FOMC na konec roku 2023 zůstala na 5,1 %, což znamená další zvýšení sazeb o 25 bazických bodů.

Na tiskové konferenci Jerome Powell poznamenal, že stále není jasné, jak významný bude dopad omezení úvěrů na ekonomickou aktivitu a inflaci a jaký bude jeho rozsah a trvání. Proto bude Fed rozhodovat od zasedání k zasedání.

analytics6421e20a14a6d.jpg

Někteří účastníci trhu interpretovali slova předsedy Fedu jako možný konec cyklu zpřísňování.

V důsledku toho americký dolar nadále oslaboval vůči svým hlavním rivalům. Minulou středu USDX klesl o téměř 0,7 % na 102,20. Mezitím pár EUR/USD přidal asi 90 pipů a ukončil seanci poblíž 1,0855.

"Bylo to nejvíce holubičí zvýšení sazeb, jaké jsme si kdy dokázali představit. Představitelé FOMC se snaží vyhodnotit dopad náhlého zpřísnění úvěrové politiky na růst, zaměstnanost a inflaci. Na zdravý úsudek je ale příliš brzy. Zdá se, že členové FOMC mají obavy, že zvýšení sazby z nuly na téměř 5 % za pouhý rok může být nepřiměřené tváří v tvář finančním otřesům. Nevědí, jestli to udělá to, co potřebují ke zchlazení inflace. Jejich cílem je zchladit ekonomiku, ne ji zmrazit," vysvětlili odborníci z KPMG.

Ve čtvrtek americký dolar klesl na 101,60 a dostal se tak na nejnižší úroveň od začátku února. Poté se však dokázal odrazit a den zakončil symbolickým růstem o 0,07 % a dosáhl 102,25.

Dolaroví medvědi se zjevně rozhodli pro zisk. Mezi 16. březnem a 22. březnem index amerického dolaru klesl o více než 2 %.

Rozhodnutí amerického regulátora navíc některé investory udivilo, proč pokračuje ve zvyšování sazeb, když ve finančním sektoru země vzrostla rizika.

Šéf Fedu J. Powell částečně zdůvodnil zvýšení sazeb tím, že pád Silicon Valley Bank je neobyčejný případ a bankovní systém jako celek zůstává zdravý.

Šéf Fedu zároveň nechal otevřené dveře pro další zvyšování sazeb, pokud to bude nutné.

"Pokud budeme potřebovat zvýšit sazby ještě výše, uděláme to," řekl Jerome Powell.

Fed se nakonec na jaře a v létě bude více zabývat silnou ekonomikou a nebude se tolik starat o finanční stres jako nyní, řekl v pátek prezident Fedu St. Louis James Bullard.

Podle takového scénáře by se klíčová sazba Fedu měla do konce roku 2023 zvýšit na 5,50–5,75 %, což je rozmezí, které by vyžadovalo další tři čtvrtprocentní zvýšení z úrovně 4,75–5,00 % stanovené americkou centrální bankou na posledním zasedání.

analytics6421e22de83e3.jpg

Prezident Federální rezervní banky v Atlantě Rafael Bostic poznamenal, že rozhodnutí o zvýšení sazby nebylo pro regulátora snadné.

"Bylo to hodně debat. Nebylo to jednoduché rozhodnutí," řekl.

"Na konci dne jsme se rozhodli, že existují jasné známky toho, že bankovní systém je zdravý, úsilí, které Fed podnikl s ministerstvem financí a (Federální korporací pro pojištění vkladů), aby se vypořádal s potížemi těchto bank, se zdá být funkční, a na pozadí toho je inflace stále příliš vysoká," řekl Bostic.

"Jsou jasné známky toho, že bankovní systém je bezpečný a zdravý. Inflace je stále příliš vysoká, Fed se na to musí zaměřit. Existuje jistota, že centrální banka bude schopna zvládnout problémy bankovního sektoru. Regulátor musí dostat inflaci pod kontrolu. Neočekávám, že by se ekonomika propadla do recese," dodal.

Pozitivní komentáře představitelů FOMC pomohly dolaru prodloužit předchozí páteční oživení. Index amerického dolaru vzrostl o více než 0,5 % na 102,80.

Zároveň EUR/USD ztratil 70 pipů poté, co se ve čtvrtek propadl o 25 pipů.

Navzdory poslednímu záchvatu slabosti zůstalo euro jedním z lídrů mezi měnami G10 v předchozím týdenním obchodování.

Euro zaznamenalo týdenní růst již čtvrtý týden v řadě, když proti svému americkému protějšku posílilo o více než 0,8 %.

Stratégové z Nomury se domnívají, že euro by mělo těžit z méně jestřábího postoje Fedu a vyhlídky, že ECB bude nadále zvyšovat výpůjční náklady.

"Zůstáváme na EUR/USD v dlouhých pozicích s cílem na 1,1100 na konci druhého čtvrtletí a nepovažujeme nedávnou akci za počátek nového trendu," uvedli.

Již na začátku nového týdne se hlavní měnový pár vrátil do kladných hodnot, když se americký dolar dostal pod tlak.

Účastníci trhu vzali na vědomí komentáře FRB prezidenta Minneapolis Neela Kashkariho.

Problémy amerických bank zvýšily rizika recese v USA, ale na hodnocení jejich důsledků pro ekonomiku a měnovou politiku je příliš brzy, řekl o víkendu.

"Zatím nemůžeme říci, do jaké míry povedou problémy bank k plošnému omezení poskytování úvěrů. Zpomalí to ekonomický růst? Sledujeme to velmi, velmi pozorně. Na předpovědi o příštím zasedání sazeb je příliš brzy." řekl Kashkari.

Fed znamená pro dolar většinou rizika poklesu, protože nedostatek jasné komunikace nechává dveře otevřené pro holubičí spekulace, uvedli ekonomové ING.

"Očekává se, že výpůjční náklady v USA klesnou od července asi o 90 bazických bodů a nejednoznačné zprávy Fedu proti těmto očekáváním dělají jen velmi málo," uvedli.

analytics6421e2fb361f7.jpg

"Ačkoli setrváváme v názoru, že pár EUR/USD roste v důsledku divergence měnové politiky, minulý pátek bylo vydáno varování, abychom nedělali ukvapené závěry, že tato bankovní krize se týká pouze USA, a vyústí tedy v přímý býčí trend na EUR/USD," dodala ING.

"Nicméně tlak páru směrem k 1,1000 v nadcházejících týdnech zůstává velmi hmatatelnou příležitostí. Tento týden bude opětovný test úrovně 1,0900 velmi povzbudivým znamením pro býky EUR/USD," věří experti banky.

V pondělí hlavní měnový pár vzrostl o 0,3 % a přiblížil se k úrovni 1,0800.

Mezitím dolar ztrácel asi 0,2 % a pohyboval se okolo 102,60.

Na jedné straně je USD nucen ustoupit, protože obavy o zdraví globálního bankovního sektoru slábnou.

Poslední záchvat slabosti eura byl podpořen obavami, že nedávná série bankrotů bank se přenese na Deutsche Bank poté, co prudce vzrostly náklady na pojištění proti selhání bank.

"Nadále se přikláníme k názoru, že nedávné bankovní problémy lze přičíst několika konkrétním bankám. Obavy ze systémových rizik jsou přehnané," jsou si jisti specialisté z Danske Bank.

"Jsme relativně klidní vzhledem k silné kapitálové a likviditní pozici Deutsche Bank. Nemáme žádné obavy o životaschopnost Deutsche Bank ani o známky aktiv. Jasně říkáme, že Deutsche Bank není další Credit Suisse," uvedli stratégové z Autonomous Research.

Na druhou stranu nejistota ohledně dalších kroků Fedu pomáhá USD udržet se nad vodou.

Analytici z Credit Agricole nedoporučují prodávat dolar, dokud Fed nedokončí zvyšování sazeb.

"Analýza dynamiky USD během posledních šesti cyklů zpřísňování Fedu od roku 1980 ukázala, že investoři by neměli prodávat dolar, dokud regulátor nedokončí zvyšování sazeb. Faktem je, že kombinace pokračujícího zvyšování sazeb Fedu a zvýšených rizik recese poskytla dolaru mírné posílení," poznamenali.

Pokud se dolarovým býkům nepodaří znovu získat kontrolu nad situací, dolar by mohl zpochybnit nedávná minima v oblasti pod 102,00 (z 23. března). Další ztráty by mohly pár dostat na minimum 100,80 (2. února).

"Pokud se USD prolomí pod 100,80, sestupný trend pravděpodobně zesílí. Další potenciální support se nachází na 100,00 a poté na 98,90," uvedla Societe Generale.

Trhy pravděpodobně zůstanou vystaveny krátkodobým návalům nejistoty, které podpoří dolar jako bezpečnou měnu. Nicméně dlouhodobý výhled dolaru zůstává nejistý, protože úrokové sazby se na obou stranách Atlantiku zužují, říkají ekonomové Scotiabank.

"Úvěrové zpřísnění zpomalí obchodní investice a růst a stále si myslíme, že existuje riziko, že americká inflace začne během příštího měsíce či dvou zřetelněji klesat. Fed může mít vydat jedno zvýšení, ale není vůbec jasné, že před námi je zpřísnění o dalších 75 bodů," uvedli.

EUR/USD se stabilizoval poté, co našel support na spodní hranici pásma 1,0700-1,0800. Podle Scotiabank by pár mohl zahájit další vzestupný cyklus při prolomení nad 1,0785.

"Vzestup eura nad 1,0785 dolaru dodá býkům trochu více síly. Klíčovou rezistencí je oblast 1,0930 dolaru, maximum za poslední týden," uvedli specialisté banky.

Klíčová slova: Americký regulátor | Problémy amerických bank | Pád Silicon Valley Bank | Varování | Korekční pohyb | St. Louis | Zvyšování sazeb Fedu | | TIM | Stratégové | Projekce | Příležitosti | Pandemie covidu-19 | Prezident Federální rezervní banky | James Bullard | Odborníci | Pár EUR/USD | Silicon Valley | Rozhodnutí Fedu o sazbách | Býčí trend | Dlouhodobý výhled | Sazba Fedu | Posílení | Růst | Sestupný trend | Americká inflace | Medvědi | Úsilí | Pandemie | Trhy | Prezident | Komunikace | Pozitivní komentáře | Experti | Americké centrální banky | Měnové politiky | Konec roku | Nejistoty | Prognózy | Problémy | Předpovědi | Federální rezervní banky | Vyhlídky | Výhled dolaru | Poskytování úvěrů | Recese v USA | Snížení sazeb | Zvýšení sazeb | Zpřísňování měnové politiky | Pojištění vkladů | Obchodní investice | Šéf Fedu | CIBC Capital Markets | Jerome Powell | Silicon Valley Bank | CIBC | Očekávání | Krize | Bankovní systém | Bankovní krize | Výhled | Nejistota | Zvýšení úrokových sazeb | Ztráty | Index amerického dolaru | Prezident Fedu | Zvyšování sazeb | Scotiabank | KPMG | Danske Bank | Zaměstnanost | Crédit Agricole | ROCE | ING | Zprávy | Trh | Société Générale | Markets | Evropská měna | Eura | Ekonomický výhled | Ekonomický růst | Dolar | Capital Markets | Banka | Index | Obchodníci | USDX | Deutsche Bank | Credit Suisse | Stres | Zisk | Finanční sektor | Investoři | Regulátor | Goldman Sachs | Obchodování | USD | EUR | Banky | Analytici | Jednotná evropská měna | Úrokové sazby | Trend | Support | Riziko | Měnový pár | Měna | Investice | G10 | Fed | FOMC | Euro | Ekonomika | ECB | Centrální banky | Centrální banka | Analýza | Americký dolar | Sazby | Hospodářství | Ekonomové | Rizika | Recese | Spekulace | Divergence | USA | EUR/USD | Inflace |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • EUR/SEK
    V posledních týdnech švédská koruna posílila zhruba o dvě procenta poté, co strávila většinu ze čtvrtého čtvrtletí roku 2017 v poklesu hodnoty proti euru a v prosinci dosáhla psychologické úrovně 10,00, uvedla Lloyds Bank. Domácí a vnější prostředí se v poslední době opíralo o korunu. Ekonomické údaje nadále ukazují, že švédská ekonomika je v rozumném zdravotním stavu. Zatímco míra nezaměstnanosti vzrostla na 6,5 ​​procenta, inflace se pohybuje směrem k cíli centrální banky.
  • EURSEK atakuje spodnú hranicu rastového kanála (TA,D1)
    Máloktorý pár sa tak dlhú dobu obchoduje v rámci určitých technických parametrov ako EURSEK. Už vyše dvoch rokov sa pohybuje v pásme 9,1/9,2-9,6. Akýmsi magnetom je úroveň 9,3, ku ktorej sa neustále vracia. K vytvoreniu spodnej hranice tohto dlhodobého kanála prispela aj centrálna banka, ktorá pri nízkej inflácii nechce pustiť SEK viac nahor, aby nevytvorila negatívny tlak na importné ceny. Keď sa EURSEK pohyboval medzi 9,1-9,2, tak mala tendenciu intervenovať, či už verbálne, alebo ďalším uvoľňovaním a obchodníci si toto pásmo následne zafixovali ako silný support. Nahor EURSEK zase obchodníci príliš púšťať nechcú, keďže dlhodobé vyhliadky pre švédsku ekonomiku (a týmpádom aj pre úrokové sadzby) sú výrazne lepšie ako pre eurozónu. Pomyselnou hranicou, pri ktorej je dobré EURSEK shortovať/vyberať zisky, sa stala úroveň 9,6.
  • EUR/SEK narazil na rezistenci. Průraz nebo odraz? (TA,D1)
    Měnový pár EUR/SEK (EUR SEK) v minulém týdnu výrazně posílil kvůli citelnému oslabování SEK na hlavních měnový párech. Alespoň část tohoto výrazného pohybu byla důsledkem technické korekce předchozího poklesu. Jak můžeme vidět, pár se stabilizoval okolo posledního supportu a další tlak na pokles přišel nazmar – nevznikla nová minima.
  • EURSEK opäť atakuje silnú rezistenciu na úrovni 9,6 (TA, D1)
    EURSEK sa už cca dva roky pohybuje v pásme 9,1/9,2-9,6. Keď dobre počítam, tak horná hranica odolala odvtedy už deviatim atakom. V súčasnosti sme svedkami ďalšieho, EURSEK k nemu dotlačil rastový kanál, v ktorom sa pár nachádza od britského referenda o BrExite. Pokiaľ by táto hranica odolala (čo je vzhľadom na jej silu a nateraz limitovaný dopad BrExitu reálne) a rastový kanál by bol prelomený, tak by zrejme opäť zapôsobil „magnet“ okolo úrovne 9,3, ku ktorej EURSEK v posledných dvoch rokoch neustále konverguje:
  • EURSEK pokračuje v poklesu po slabých údajích o nezaměstnanosti ze Švédska
    Míra nezaměstnanosti ve Švédsku vzrostla výrazně nad očekávání trhu. Slabá data tlačila na rozhodnutí o úrokových sazbách Riksbank tento týden (9:30 SEČ, čtvrtek). Kvůli obrovskému nárůstu nezaměstnanosti se šance na udržení sazeb na úrovni 3,75 % zvýšily, analytici očekávali nárůst o 25 bazických bodů na 4 %. Můžeme vidět výprodej na EUR/SEK.
  • EURSEK po silnejšej inflácii vo Švédsku prudko klesol na trojmesačné minimum
    Švédska koruna dnes prudko rastie. EURSEK stratil po dnešných inflačných dátach 0,7% a dostal sa na trojmesačné minimum. Hlavným dôvodom je inflácia, ktorá rástla medzimesačne o 0,1% (čakalo sa, že ceny ostanú nezmenené), čo ju v medziročnom porovnaní udržalo na úrovni 1,7%. Keď sa pozrieme na jej jadrovú mieru (ktorá je očistená o zmenu úrokov a energií), tak tá vzrástla na 1,9%, čo dorovnalo najvyššiu úroveň v posledných rokoch.
  • EURSEK úplne uletel od fundamentov, ráno zasadá Riksbank, volatilita môže byť vysoká
    Ná švédskej korune sa v posledných dňoch deje niečo veľmi zvláštne. Od začiatku februára vzrástol EURSEK z úrovní tesn...
  • EUR se po evropských PMI pohybuje výše
    Evropskému ekonomickému kalendáři dnes dominovalo zveřejnění prosincového PMI ve výrobě. Čtení z největších evropských ekonomik však byla revizí bleskových údajů zveřejněných v druhé polovině prosince a neočekávalo se, že by vyvolala nějaké výraznější pohyby na trhu.
  • EUR se po inflaci v USA propadá
    Spotřebitelské ceny ve Spojených státech oproti očekávanému poklesu o 0,2 % vzrostly o 0,1 %. Jádrová inflace zrychlila o 0,6 %, což je nad tržní prognózou růstu o 0,4 %.
  • EUR se po oznámení druhého záchranného balíku pro Řecko snaží zamířit vzhůru
    Schůzka evropských ministrů financí se výrazně protáhla do asijské obchodníseanc...
  • EUR se v Asii vydalo k novým maximům roku 2011
    Andrew Robinson, FX Analyst, Saxo Capital MarketsPoté, co evropská a americká seance s...
  • EUR se zotavuje po lepších datech PMI z Evropy a Spojeného království
    Většina údajů PMI ve službách byla vyšší než počáteční hodnoty, ale také vyšší než očekávání, což krátkodobě přímo oslabilo USD vůči EUR a GBP.
  • EUR si po optimistické zprávě ZEW drží dřívější zisky
    Dnes v 11:00 byly zveřejněny německé indexy ZEW za listopad a zpráva pozitivně překvapila. Dílčí index očekávání překonal odhady trhu s velkým náskokem. Překonání dílčího indexu současné situace nebylo tak velké jako v případě dílčího indexu očekávání, ale bylo také znatelné. Přesto oba indexy zůstávají hluboko v záporném teritoriu.
  • EUR- Španielska aukcia
    Ruský minister financií Kudri aktuálne vyvrátil trhové šumy, že ruský štátny fond by mal záujem o náku...
  • EURTRY nad úrovní 29 📈 Turecká lira se vrací k poklesu
    Navzdory radikálnímu kroku CBRT, která v tomto týdnu zvýšila sazby ze 17,5 % na 25 % (oproti očekávání analytiků agentury Reuters ve výši 20 %), turecká lira rychle obnovila svou klesající trajektorii. Spekulanti soustavně rozehrávali scénář dalšího oslabování turecké měny a radikální krok centrální banky Turecké republiky nakonec nezpůsobil prudký obrat trendu. EUR/TRY dnes vzrostl nad 29 bodů, což činí pravděpodobným test 30 bodů v minulosti a možné úplné vymazání odporného pohybu směrem dolů z minulého týdne na měnovém páru.
  • Euru dodává sílu rostoucí šance na další peníze pro Řecko, 1,44 USD/EUR
    Po pasivním včerejšku se na eurodolar vrací aktivita. Euro přitom posiluje vůči americké měně mírně na...
  • Euru dopolední ztráty zůstaly, vývoj v regionu byl nevýrazný
    S eurodolarem příliš nezahýbala ranní horší data z Číny. Později ale k výkyvům kurzu přispěla čísla z eurozóny. Nejprv...
  • Euru i regionu se dnes dařilo, v centru pozornosti dluhopisové aukce a ECB
    Z eurozóny dnes přišly dobré zprávy, které zmírnily obavy z dluhové krize a podp...
  • Euru již nepomáhají ani předstihové indikátory
    Poslední události na evropských finančních trzích euru rozhodně nepomáhají. Euro se během dnešního ranního...
  • Euru pomáhá Ifo, ale hlavní bude Jackson Hole. Co čekat?
    Po pozitivním vývoji v Asii začaly evropské trhy trochu rozpačitě, ale náladu jim brzy vylepšil německý index Ifo. Ten potvrdil, že optimismus v podnikatelské sféře zůstává vysoko, přičemž očekávání se od července ještě zlepšila.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI