Úterý 19. březen 2024 07:17
reklama
Instaforex Dakar
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader

RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 21.3.2022

21.03.2022 10:12  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

SHRNUTÍ

  • SPX i SXXP posilovaly a umazaly veškeré ztráty od začátku invaze
  • Fed zahájil hikingový cyklus, zvýšení sazeb o 25 bps, dot plot signalizuje šest dalších hiků
  • Podle některých bude muset Fed utahovat razantněji, redukce bilance bude oznámena na příštím zasedání
  • Rusku učinilo kupónovou platbu na dolarových bondech, default se odkládá
  • Válka vstoupila do poziční fáze, zásadnější průlom chybí, zůstává lokálním konfliktem
  • Čína je nyní stěžejní pro dění na trzích: covid, stimuly, postoj k válce
  • Výrazně pozitivní zprávou je ohlášení stimulů a snaha o méně přísnou a koordinovanější regulaci

Výhled 

Futures červené asijské indexy smíšené 

Rusko – Ukrajina: přesun do poziční fáze

Lze konstatovat, že se válka přesunula do poziční fáze. Ani jedné straně se nepovedl zásadnější průlom. Přestože údajně probíhají jednání o příměří, tuhé boje pokračují a narůstá počet civilních obětí. Jde vidět, že obě strany konfliktu prozatím nechtějí příliš ustupovat ze svých požadavků. Uzavření vzdušného prostoru nad Ukrajinou nebo přímá vojenská podpora ze strany NATO se jeví jako čím dál méně pravděpodobné. Proto roztržka zůstane lokálním konfliktem a hlavní dopad na trhy tak probíhá přes zaceňování dopadů ekonomických sankcí. Fakt, že americké i evropské indexy umazaly ztráty od začátku války, souvisí mimo jiné s tím, že konflikt výrazněji neeskaluje. Nejasná je pozice Číny. Ta se snaží lavírovat – prozatím si nechce vybrat konkrétní stranu a kritizuje uvalování západních sankcí. Současně však vyzývá k zastavení bojů na Ukrajině a hledání mírového řešení. 

Čína: citelně ovlivňuje tržní dění

To tržního dění nyní významně promlouvá Čína a to prostřednictvím několika front: 1. covid, 2. stimuly a (de)regulace, 3. postoj k válce na Ukrajině 

Covid v Číně

Jelikož Čína dlouhodobě vyznávala politiku nulové tolerance vůči covidu, dochází i nyní k přísným lockdownům a to v oblastech, které jsou zásadní pro tvorbu HDP. Podle některých odhadů by každý týden locdkownů mohl způsobit pokles čínského HDP o 0,8procenntího bodu. Čínská ekonomika zpomaluje pod vlivem krize v sektoru developmentu a vysokým cenám energií. Již během roku proto vidíme některá opatření – jako například určitý posun environmentálních cílů z roku 2025 na 2030. Zároveň jde vidět, že Čína volí v boji proti covidu více nuancovaný přístup, jelikož si uvědomuje, že politika nulové tolerance není udržitelná. I tak však můžeme očekávat, že poměrně přísný postoj k nemoci přetrvá, což se může projevit na zhoršení krize v dodavatelských řetězcích.

Stimuly a regulace

Významný kurzový vzestup čínských indexů vyvolalo vyjádření vicepremiéra Liu He. Ten de facto přišel s pouze vágním prohlášením, že čínská vláda učiní kroky k podpoře HDP během 1Q a zavede některá pro-tržní opatření. Autority taktéž pravděpodobně upustí od některých plánovaných restrikcí, jako např. daň z nemovitostí. Zrušení této daně bude vítanou podporou pro tamní developery, kteří zápasí s nadměrným zadlužením a obtížnějším provozním prostředím. Očekává se rovněž, že se dočkáme určitého zmírnění některých regulací nebo alespoň jejich lepší koordinaci. V Číně totiž funguje řada na sobě nezávislých úřadů a v posledních letech získával navrch Úřad pro administraci kyberprostoru (CAC), jehož akce stály za propadem řady akcií čínských technologických firem. Jde tak vidět, že si prezident Xi začíná uvědomovat, že pro jeho třetí funkční období bude důležité doručit plánované tempo růstu HDP ve výši 5,5 %. V reakci na prohlášení akcie čínských technologií výrazně posilovaly. Pozitivní sentiment vyvolala i zpráva, že čínské autority poskytnou americkým auditorům některé informace – to byl zásadní požadavek pro listing čínských firem v USA. Trhy tuto informaci interpretují tak, že klesá šance nucených delistingů z amerických burz

Index čínských firem listovaných na amerických burzách během minulého týdne přidal více než 40 %


Zdroj: Bloomberg 

Ohlédnutí 

V případě amerických i evropských akcií jde o nejlepší týden od března 2020 (počátek pandemie)


Fed: začátek hikingového cyklu

Americká centrální banka dle očekávání zvedla sazby o 25 bps. Hlasování bylo téměř jednomyslné - pouze James Bullard preferoval hike o 50 bps. Bullard se později nechal slyšet, že by úroky měly letos vzrůst až na 3 %, aby banka dokázala udržet cenovou stabilitu. Představitelé Fedu taktéž aktualizovali oficiální prognózu sazeb, tzv dot plot. Ten naznačuje dalších šest hiků v roce 2022. Terminální sazba ve výši 2,75 % znamená překročení neutrální sazby, což znamená, že Fed vnímá nutnost razantní akce ke zkrocení inflace. Válku na Ukrajině vnímá banka jako riziko zejména kvůli dodatečnému tlaku na růst cen. Celkově mělo zasedání jednoznačně jestřábí vyznění, trhy však posílily. Powell zmínil, že šance recese je velmi nízká, což investory potěšilo. Trhy zároveň pozitivně vnímají snížení odhadu neutrální sazby z 2,5 % na 2,375 %. To lze interpretovat tak, že dlouhodobě bude Fed udržovat politiku ultranízkých sazeb. Kritici tvrdí, že předpoklady Fedu jsou příliš optimistické. Pokud se bude chtít americká centrální banka dostat na svůj odhad inflace ve výši 4,3 % (YE22), bude muset přistoupit k ještě razantnějšímu zvýšení sazeb, což může negativně ovlivnit růst a zaměstnanost. Redukce bilance bude oznámena na květnovém zasedání. Výnosy 10Y UST poskočily na 2,2 %, čímž se prakticky přiblížily našemu celoročnímu cíli (předpokládáme, že tento cíl budeme postupně revidovat směrem nahoru). Výnosy 2Y bondů vzrostly na úroveň 2 %, což znamená, že dochází ke zplošťování výnosové křivky (bear flattening). Toto zplošťování je konzistentní s rostoucí pravděpodobností recese v USA – na rozdíl od Powella přisuzují investiční banky 20 – 35 % šanci recese. Pětiletá inflační očekávání vzrostla bezprostředně po zasedání na 3,6 % - to spíš indikuje, že trh vnímá nutnost razantnější akce ze strany Fedu. 

Pětiletá inflační očekávání se nachází na nejvyšších úrovních od osmdesátých let


Zdroj: Bloomberg 

Rusko – default se zatím nekoná

16.3. K vládnímu defaultu prozatím nedošlo, investoři obdrželi kupónovou platbu. Nicméně tato úroková platba dosahovala pouze $117m. Od května do konce roku by mělo Rusku učinit splátky v souhrnné výši $1,4 mld. (v případě vládních dolarových bondů). Lze tak říci, že si vláda koupila čas, jelikož v květnu bude ještě více bojovat s citelným nedostatkem dolarových rezerv. Mírně pozitivní zprávou pro trhy je také fakt, že v Rusku prozatím nedošlo ke kolapsu velkých bank. Na začátku invaze domácnosti houfně vybíraly peníze z peněžních ústavů, celkově až biliony rublů. Nicméně prostředky se vracejí zpět do bankovního systému, jelikož se mírně zlepšuje důvěra (žádná velká banka zatím nepadla). K určitému přílivu depozit přisívají i vysoké úroky a kapitálové kontroly.

S&P 500: Pohyby dle sektorů


Zdroj: CYRRUS, Bloomberg 

Stoxx Europe 600: Pohyby dle sektorů


Zdroj: CYRRUS, Bloomberg  

Indexy pohyb


Tomáš Pfeiler, CFA, CYRRUS, a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.06.2022
    Během minulého týdne burzy citelně oslabily. S&P 500 odepsal 5,8 %, což představuje nevýznamnější týdenní pokles od března 2020. Volatilita zůstává zvýšená (VIX na 31). Klíčovým faktorem je globální utahování měnové politiky – kromě Fedu zvyšovala sazby i BoE a překvapivě i Švýcarská centrální banka. Přestože Powell investory uklidňoval, hrozí, že reálně bude muset Fed udělat více. Tento týden bude bohatý na vyjádření amerických centrálních bankéřů (viz. tabulka).
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.09.2021
    Za poslední oběť čínských regulátorů padly společnosti zabývající se estetickou chirurgií. Ty nezapadají do konceptu společné prosperity, kterou čínské vedení nyní vehementně prosazuje. Ztrácely taktéž akcie provozovatelů kasin, jelikož se autority zaměřují i na hazardní hry. Tvrdě postupují regulátoři i v případě Alipay. Již v minulosti požadovali rozdělení společnosti. Nyní navíc chtějí, aby Alipay poskytla dozorovým orgánům uživatelská data. Pozorovatelé mají na regulaci různé názory. První skupina tvrdí, že Čína pouze dohání západní trhy. Začala však pomalu a proto nyní musí jednat rázně. Druhá skupina vnímá tyto snahy jako jednoznačné ambice vlády dominovat i soukromému sektoru. Investice do čínských firem nyní vnímáme jako velmi rizikové.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.12.2021
    Společnosti Evergrande a Kaisa de facto zdefaultovaly. Lze konstatovat, že čínské autority situaci poměrně dobře zvládly. Od konce srpna bylo v případě Evergrande jasné, že default přijde. Čínské vedení vyslalo jasný signál, že nejzadluženějšího developera sanovat nebude. Nejprve firma platila úroky na dolarových emisích. Tím dokázala odvrátit šok – zároveň však byli investoři připravováni na to, že restrukturalizace je nevyhnutelná.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.4.2020
    Ropa WTI padá o téměř 19%. Důvodem jsou přetrvávající obavy z naplnění skladovací kapacity. Navzdory dohodě o snížení produkce stále převažuje efekt snížené poptávky pod vlivem koronavirové pandemie. Bezprostřední pokles souvisí s expirací dubnových futures kontraktů.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.5.2019
    V centru pozornosti zůstává politika kolem obchodních válek. Žádná jednání nejsou naplánována, ale hra je rozehrána a Trump označil tento týden jako „Světový obchodní týden“ (World Trade Week).
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 20.7.2020
    Nárůst nových infekcí stále neubírá na intenzitě. Například Kalifornie zpomaluje rozvolňování restriktivních opatření. I některé evropské státy, například Španělsko, opět zavádí preventivní opatření. Obecně však lze říci, cílem všech států je zabránit plošným karanténám a výjimečným stavům. Proto trhy nevnímají druhou vlnu covid-19 jako extrémní hrozbu. Zvýšený výskyt nových infekcí však může zbrzdit probíhající ekonomické zotavení a ohrozit sektory, které jsou navázány na cestování ruch.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 21.10.2019
    Francouzský prezident kategoricky vyloučil, že by mohlo dojít k posunutí deadlinu pro Brexit. Následující jednání budou tedy zajímavá. Nelze vyloučit ani Brexit bez dohody, nicméně hlavním scénářem stále zůstává dohoda či posunutí termínu.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 21.11.2022
    Během minulého týdne burzy mírně korigovaly. S&P 500 odevzdal 0,7 %. Ve čtvrtek předvedly indexy nejlepší růst od jara 2020. Nyní se SPY obchoduje cca 17 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku. Volatilita se nachází pod hranici 25 bodů. Růst v předchozích týdnech vyvolal inflační čísla. Investoři zapojily část cashe, který drželi na svých portfoliích. Zůstává otázkou, jak nakonec bude Fed reagovat – prohlášení Bullarda naznačuje, že monetární autority nemusí tak rychle přejít k benevolentnější měnové politice.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 2.12.2019
    Po tříměsíční pauze dnes americké ministerstvo obchodu vydá aktualizované stanovisko, jak reagovat na francouzskou digitální daň. Reálnou variantou zůstává další prodloužení statusu quo – tedy žádná cla. Teoreticky připadají v úvahu daně na francouzská vína. Situace kolem digitální daně může přispět k eskalaci obchodních tenzí mezi USA a EU. Zatím se domnívám, že není v zájmu Donalda Trumpa vést válku na dvou frontách.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 21.2.2022
    V posledním týdnu určovala trhům rytmus právě geopolitika. Situace se během uplynulého týdne spíše zhoršovala, řada pozorovatelů vnímá narůstající šance invaze. Během včerejška mělo skončit ruské vojenské cvičení v Bělorusku, nicméně ruské jednotky zůstanou v zemi i nadále. Pozitivní zprávou je, že Putin i Biden souhlasí se summitem, který se snaží zaranžovat francouzský prezident Macron – v reakci na ni přidávají futures na S&P necelé procento.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 21.9.2020
    ECB zahájí vyhodnocování a případnou revizi svého protipandemického programu (PEPP). Frankfurtská instituce bude vyhodnocovat úspešnost programu a zvažovat, zda jej neprodlouží, či nenavýší maximální objemy nakoupených dluhopisů. Centrální banka prozatím nakoupila dluhopisy za cca €500 mld. přitom celková cílová částka dosahuje až 1,35 bilionu EUR. Spekuluje se, že by ECB mohla program navýšit o další €500 mld. s cílem přispět k oslabení EUR. Silné EUR prohlubuje rozdíly v rychlejším oživení severních a pomalejším zotavení jižních ekonomik eurozóny.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 22.06.2020
    Ve Spojených státech stále narůstají významným tempem nové infekce covid-19. K nejvýraznějším přírůstkům aktuálně dochází v Brazílii. Na rostoucí trajektorii se nachází i Indie. Vývoj nových infekcí kontrastuje s optimistickým oceněním indexů. Na druhou stranu vypadá, že v Pekingu se daří držet situaci pod kontrolou. Investoři vnímají pozitivně, že v případě opětovného výskytu přistoupí k více adresným, nikoliv plošným opatřením – tj. chytré karantény namísto karantén rozsáhlých.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 22.08.2022
    Během minulého týdne burzy mírně oslabovaly. S&P 500 odepsal 1,2 % a přerušil tak 4týdenní růstovou šňůru. Aktuálně se obchoduje pouze cca 12 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku. Volatilita se opět vyšplhala mírně nad hranici 20 bodů. Investoři si začínají uvědomovat, že probíhající rally není udržitelná a popohání ji zejména uzavírání shortů ze strany hedge fondů, či nákupy investorů sledujících momentum. Většina fundamentálních institucionálních investorů se přiklání k názoru, že jde o bear market rally.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 22.2.2021
    Výnosy delších amerických vládních dluhopisů se vydaly prudce nahoru. Vzhledem k dolarocentrické povaze globálního finančního systému se vývoj na amerických vládních bondech propisuje do výnosů státních obligací po celém světě. Výnos desetileté splatnosti se aktuálně nachází těsně pod 1,4 %. Většina investičních bank v prosinci 2020 předpokládala, že se výnos desetiletého papíru vyšplhá na tuto úroveň až konci letošního roku. Nyní Wall Street cílovou úroveň výnosů reviduje směrem nahoru. Prognóza do konce roku činí 1,75 % - 2%. Návrat růstu a inflačních tlaků vládní dluhopisy s fixním kupónem znehodnocuje. Nárůst výnosů souvisí i se stimuly Bidenovy administrativy. Ta k jejich financování využívá emisí delších splatností. Z tohoto důvodu dochází k významnému steepeningu výnosové křivky. Rozdíl mezi výnosy desetileté a dvouleté splatnosti se aktuálně nachází na úrovni 1,27 procentního bodu, nejvýše od ledna 2017. Tento vývoj stojí i za poklesem akcií z posledních dní. Dlouhodobě platilo, že se konkurenční vztah mezi akciovými a dluhopisovými trhy projevoval až v momentě, kdy se výnosy 10Y US GB nacházely nad úrovní 3 %. Vzhledem k obrovskému nárůstu zadlužení však existují obavy, že i nárůst výnosů ke 2 % může být pro řadu firem nebezpečný.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 22.3.2021
    Fed současný nárůst dluhopisových výnosů toleruje. Výnos desetileté splatnosti tak vystřelil nad úroveň 1,7 %. Výrazný nárůst byl tažen nahoru i zvýšením reálných výnosů. Ty se aktuálně dostaly na hladinu -0,6 %. Rostoucí reálné výnosy odráží jednak akceleraci ekonomického růstu. Vysílají však také signál, že trhy věří dřívějšímu utahování měnové politiky, než aktuálně připouští Fed. Tento týden se značnou pravděpodobností staneme svědky dalšího nárůstu dluhopisových výnosů, ke kterému přispěje i zamítavý postoj Fedu k prodloužení výjimky pro výpočet kapitálové přiměřenosti amerických bank. V případě výrazného růstu dluhopisových výnosů mají tendenci ztrácet zejména technologické tituly.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 22.7.2019
    Minulý týden někteří představitelé Fed zmínili možnost, že by na zasedání dne 31.7. mohlo dojít ke snížení sazeb o 50 bps. Vzápětí však americká centrální banka tento příliš holubičí tón krotila. Snížení o 25 bps jde považovat za prakticky hotovou věc. Pravděpodobnost dvou „cutů“ však významně klesla – asi na 18%, v minulém týdnu dosahovala až přes 60%.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 23.01.2023
    Během minulého týdne burzy mírně oslabovaly. S&P 500 odepsal 0,7 %. Nyní se SPX obchoduje cca 17 % pod svým historickým maximem, kterého dosáhl začátkem roku 2022. Volatilita během minulého týdne vzrostla, stále se však nachází pod psychologickou hranicí 20 bodů. Evropské akcie odepsaly 0,1 %, což představuje pouze kosmetickou korekci kurzového vzestupu 6 %, který se odehrál od začátku roku. Minulý týden poslala mírně dolů zejména prohlášení představitelů centrálních bank, kteří varovali před příliš holubičím tržním očekáváním. Rizika vnímáme nakloněna směrem dolů, jelikož k dosažení 2% inflačního cíle zbývá dlouhá cesta. Zároveň platí, že kurzy akcií dostatečně nereflektují ekonomické zpomalování, ke kterému během letoška dojde.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 23.05.2022
    Futures zelené, asijské indexy převážně smíšené – pozitivní zprávou je, že Biden zvažuje zrušení některých cel na čínské zboží zavedených Trumpem.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 23.08.2021
    Čínské vedení se nově snaží o nastolení větší majetkové rovnosti. V minulém týdnu začaly po projevu tamního prezidenta, který vyzdvihoval „společnou prosperitu“, ztrácet akcie luxusních oděvních značek. V překladu to totiž může znamenat výraznější daňovou zátěž bohatých Číňanů, kteří patří k významným kupcům luxusních výrobků. Např. akcie LVMH odepsaly od 12.8. přes 13 %. Výrazně padají akcie likérky Kweichov Moutai – ta vyrábí exkluzivní čínské destiláty. Jen pro zajímavost, s kapitalizací $300 mld. jde stále o nejhodnotnější nápojářskou firmu světa (Coca Cola má kapitalizaci $244 mld.). A to její akcie ztratily od konce května více než 30 %. Obecně tak padají tituly, které v uplynulých letech těžily z bohatnutí čínské střední třídy.
  • RANNÍ SOUHRN FINANČNÍCH TRHŮ PRO DEN 23.11.2020
    Rytmus trhům stále určuje vakcína. Pfizer již podal k FDA oficiální žádost ohledně schválení vakcíny. K prvnímu očkování v USA by tak mohlo dojít v půlce prosince. Ve střednědobém horizontu tak stále zůstává hlavním tématem rotace z hodnotových do růstových titulů. Respektive v případě tříd aktiv rotace z vládních dluhopisů do korporátních či akcií obecně. Krátkodobě však může dojít k taktické pauze – zejména pokud strmě porostou nové infekce covid-19.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
MIG Bank
FP Markets
reklama
Fintokei SwiftTrader