Čtvrtek 18. duben 2024 15:50
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster

Netflix akcie pokračují v růstu. Dočkáme se nového maxima?

29.09.2021 14:14  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Streamovací služby zažívají v posledních letech obrovský boom. Dané situaci nahrála i pandemie koronaviru. V dnešním článku se podíváme na tento sektor blížeji. Uvedeme si pár zajímavých společností z tohoto odvětví a provedeme fundamentální a technickou analýzu Netflix akcie.

Představíme si aktuální výsledky a rozebereme si i cenový graf NFLX. Netflix akcie se totiž po dlohé době vymanila z cenového kanálu a mohla by mít namířeno k novému historickému maximu.

Netflix navíc nedávno oznámil odkoupení firmy Roald Dahl Story Company za více než 686 milionů dolarů. Mělo by jít doposud o největší akvizici vůbec.

Netflix akcie, logo a cenový graf

V článku se dozvíte:

  1. Poptávka po streamovacích službách stoupá
  2. Netflix kupuje Roald Dahl Story Company za více než 686 milionů USD
  3. Příklady dalších streamovacích služeb na vzestupu 
  4. Fundamentální analýzaNetflix akcie (NFLX)
  5. Technická analýza Netflix akcie (NFLX)
  6. Závěrem
  7. Obchodujte s akciemi Netflix (NFLX) prostřednictvím LYNX

Poptávka po streamovacích službách stoupá

V době koronaviru došlo k růstu popularity streamovacích služeb. Hlavně díky rozvoji velké škály rozmanitých produktů, které přilákaly a udržely zákazníky. Samotná pandemie navíc zdůraznila úspěch tohoto odvětví. Poradenská firma Deloitte provedla v říjnu 2020 průzkum. Z něho vyplývá, že až 76 % respondentů uvedlo, že se přihlásili k odběru alespoň jednoho placeného kanálu. Těch 76 % implikuje mezi lety 2018 a 2020 21% růst poptávky po streamovacích službách.

Streamovací průmysl se stal zároveň odvětvím, které spojuje jak spotřebitele, tak tvůrce nabízeného obsahu. Článek publikovaný poradenskou firmou Mckinsey uvádí, že náklady na „spotřebu“ streamovacích služeb ročně porostou o 33 %. Studie portálu Statista pak uvádí, že online streamovací kanály očekávají za rok 2021 růst výnosů o 71,2 miliardy USD. Mezi léty 2021-2025 mají výnosy v průměru meziročně růst o 11 %. Výsledná valuace trhu má v roce 2025 dosáhnout 108 miliard USD.

Streamovací služby začaly být horentně populární hlavně díky pandemii koronaviru. Přirozeně lidé museli trávit mnohem více času doma, když jakákoliv zábava pro volný čas byla nedostupná. Dle Grand View Research byla hodnota streamovacího odvětví 42,6 miliard USD. Jejich projekce počítá s každoročním růstem o 20 % až do roku 2027, kdy má hodnota odvětví atakovat 184 miliard USD.

Inteligentní investor by měl zpozornět, protože uvedené odhady jsou extrémně optimistické. Musíte počítat s tím, že nikdo nedokáže vytvořit akurátní projekce budoucí poptávky. Navíc projekce na první pohled příliš nepočítají se zákonem klesajících výnosů. Je zřejmé, že odvětví zažívá velký boom a silným katalyzátorem byla právě pandemie. Pokud se tedy celý svět neuvrhne do dalšího velkého lockdownu, hlavní katalyzátor bude absentovat.

Co se týče Netflixu, uživatelská základna vzrostla na 28 milionů lidí. Celkové číslo odběrů činí až 200 milionů. Jenom za minulý rok se prodaly služby za více jak 25 miliard USD, což byl rekord. Za posledních dvanáct měsíců výnosy vzrostly o 29,2 %.

Společnost také nedávno uspořádala celosvětovou virtuální akci TUDUM, kde diváci mohli sledovat až 145 hereckých hvězd a tvůrců. Cílem bylo postupně představovat 70 filmů, seriálů a nejrůznějších speciálů Netflixu, které nás mají v příštím roce čekat. Pokud se chcete dozvědět o Netflixu více, doporučujeme náš dřívější článek.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Netflix kupuje Roald Dahl Story Company za více než 686 milionů USD

Netflix oznámil koupi firmy Roald Dahl Story Company, která vlastní práva na slavné britské pohádkové postavy a příběhy – například Karlík a továrna na čokoládu. Dle Financial Times se jednalo o obchod v hodnotě 686 milionů USD. Jde tak o jednu z doposud největších akvizicí, kterou tato streamovací společnost uskutečnila.

Netflix již před několika lety oznámil, že chce vytvořit novou produkci na animované filmy, které budou založeny na práci Roalda Dahla. Mezi jeho další slavná díla patří například Fantastický pan Lišák.

Příklady dalších streamovacích služeb na vzestupu

Předtím, než se podrobně podíváme na technickou a fundamentální analýzu Netflix akcie, stojí za to zmínit si několik společností z oblasti streamovacích služeb, o kterých se poslední dobou mluví.

Jedna z největších telekomunikačních společností AT&T spustila v květnu minulého roku streamovací službu HBO Max. Jen za první kvartál letošního roku má již v USA 40 milionů zákazníků. Aktuální rok má HBO Max expandovat až do 60ti zemí na celém světě. Celkové výnosy AT&T dělají téměř 172 miliard USD.

Další je Warner Music Group, což je firma s dlouhou historií, která se datuje až do roku 1958. Firma právě ohlásila stvrzené partnerství se streamovací službou Twitch. Twitch se sice zaměřuje na streamovaní her, ale silně expanduje a už zde nenajdete pouze „gamingovou“ komunitu. Twitch má Warneru poskytnout svoji platformu pro některé jejich hudební umělce.

Roku je streamovací služba, které též markantně vzrostl počet zákazníků. Hodnota jejich akcií meziročně vzrostla o 175 %. Společnost reportovala, že jejich služba dosáhla za rok 2020 rekordu, co se týče streamovacích hodin – 58,7 miliard.

Curiosity Stream je taková maličkatá konkurence pro Netflix. Služba nabízí dokumenty, televizní show a krátkometrážní videa více jak 13 milionům odběratelů. Jenom za rok 2020 vzrostl počet uživatelů o 23 %. Jedná se o relativně levný titul, ale má krátkou obchodní historii a firma hlavně negeneruje při výnosech 40 milionů USD žádný zisk. Nicméně jejich projekce je optimistická – v roce 2020 mají výnosy dosáhnout 71 milionů USD. Což není na společnost o tržní valuaci 584 milionů USD nic špatného.

Tencent Music Entertainment je již o hodně větší než Curiosity. Tato čínská platforma má více jak 56 milionů uživatelů. Za rok 2020 jim stoupl počet zákazníků o 40 %. Za rok 2020 jim vzrostly výnosy o 14,3 % na 1,28 miliardy USD.

Fundamentální analýza Netflix akcie

Kvartální účetní období

Poslední kvartály jsou pro Netflix vskutku úspěšné. První čtvrtletí letošního roku činil výnos 7,16 miliardy USD při profit marginu 24 %. To implikuje zisk 1,71 miliardy USD. Druhý kvartál zaznamenal o něco vyšší výnosy o 7,34 miliardy USD, ale profit margin byl horší – 18,43 %. Tudíž zisk byl jenom 1,35 miliardy USD, ale obecně pořád dobré číslo. Všimněte si, že čtvrtý kvartál minulého roku byl zisk pouze 542 milionů USD. To je docela zvláštní, protože lockdowny tehdy pořád probíhaly.

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

Provozní zisk činí za druhý kvartál letošního roku 1,85 miliardy USD, mezikvartálně -5,73 %. Největší provozní zisk Netflix zaznamenal v prvním letošním čtvrtletí – zhruba 2 miliardy USD. Naprostý rekord. EBITDAje za druhý kvartál 4,69 miliardy USD. Provozní cash flow je -174 milionů USD.

Rentability vlastního kapitálu (ROE) dělá 38 %, což je výborná hodnota. Zisk na akcii (EPS) ukazuje 6 bodů. Poměrovýukazatel P/E je 54,76 bodů. Vysoké P/E nám říká, že titul je dost drahý. Konzervativní rozmezí je do 20 bodů.

Účetní období za fiskální rok

Z grafu vývoje zisků a výnosů za poslední roky je na první pohled zřejmé, že Netflix stabilně roste. Pospolu s výnosem stoupá i zisk, což implikuje, že profit margin jde v průběhu času nahoru. Za rok 2020 si Netflix připsal 25 miliard USD výnosu při profit marginu 11 %, meziročně růst o 24 %. Zisk tedy dělal 2,76 miliardy USD, meziročně zlepšení o 48 %.

Zisk a výnos za jednotlivé roky.

Zisk a výnos za jednotlivé roky. Zdroj: yahoo.com

Provozní výnos vzrostl o 76 % na 4,6 miliardy USD. EBITDA činila 15,51 miliardy USD. Volné cash flow dosahuje 1,93 miliardy USD, meziročně přírůstek o 161 %. Hlavně za předešlých šest let bylo volné cash flow vždy záporné, nyní nikoliv.

Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) dosáhla 29,62 %, což je výborné číslo. Zisk na akcii (EPS) činil 6 bodů. Poměrový ukazatel P/E ale za celý rok 2020 dosahoval horentních 89 bodů.

Technická analýza Netflix akcie

Pro technickou analýzu nám postačí pouze denní graf. Titul si ode dna z března 2020 připsal zhruba 167 %, což je solidní cenová expanze. Dovolil bych si tvrdit, že se nejedná o žádný extrém – z jiných titulů známe mnohem agresivnější Price Action. Faktem ale je, že z technického hlediska trhu trvalo, než se někam vůbec posunul. Do července 2020 probíhal pěkný růst, ale od té doby cena více jak rok oscilovala v rozmezí S/R hladin 560 USD – 468 USD.

Denní graf akcie Netflix

Denní graf akcie Netflix

Uvedená oscilace skončila až v září průrazem S/R levelu 560 USD. Cena rostla až na 616 USD, ale momentum se velmi rychle překlopilo a brzy došlo k otestování S/R hladiny 560 USD. Samotné otestování bylo úspěšné. Přesněji řečeno se z bývalé rezistence stal support, protože byl cenový pokles zastaven. Pak se cena mírně odrazila.

Samotná korekce měla logiku, protože RSI bylo vskutku vysoko. Na cca 87 bodech, což je na denním grafu už dost. V případě, že kurz titulu půjde v dohledné době na nové historické maximum, určitě se na indikátoru RSI vytvoří velká medvědí divergence. A uplatnění divergence hlásí další korektivní pohyb.

V každém případě si Netflix akcie tím posledním průrazem otevřely cestu. Navíc je skutečně pozitivní, že nakupující předešlou rezistenci využili jako odrazový můstek.

Závěrem

Z technického pohledu je velký krok vpřed, že se kurz Netflix akcie dostal z tohoto cenového pásma, ve kterém se zasekl na více jak rok. Pomyslné dveře do vyšších cenových úrovní se tak proto otevřely dokořán. Co se týče hospodářského hlediska, čísla jsou obecně skvělá. Stabilně rostou výnosy a profit margin, takže i zisk jde soustavně nahoru. Nicméně to má háček v podobě poměrového ukazatele P/E. I když se růst ceny Netflix akcie na více jak rok zastavil, dle tohoto ukazatele byl titul stejně dost drahý. Aby došlo ke zlepšení, musel by zisk na akcii markantně vzrůst.

Obchodujte s akciemi Netflix prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Nio logo a elektromobil

Je čas nakoupit Nio akcie? Světové prodeje elektromobilů rostou

22. září 2021 | Akcie týdne

Přehled nejprodávanějších elektroaut za 2020 a regulace v Číně. Nio plánuje novou řadu vozů. Technická a fundamentální analýza Nio akcie.

Číst dále
Facebook a růst ceny akcie

Cena Facebook akcie na rekordních úrovních. Firma dostala pokutu 270 mil. USD za WhatsApp

10. září 2021 | Akcie týdne

Solidní kvartální výsledky a růst Facebook akcie. Je správný čas na nákup? Pokuta od EU a problémy v USA. Analýza Facebook akcie jen pro vás.

Číst dále
Logo Tilray

Akcie Tilray: Podaří se investicí do MedMen dobýt konopný trh v USA?

25. srpna 2021 | Akcie týdne

Akcie Tilray a technická a fundamentální analýza. Investice do MedMen a spojení s konopnou firmou Aphria. Půjde cena TLRY opět nahoru?

Číst dále

The post Netflix akcie pokračují v růstu. Dočkáme se nového maxima? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/netflix-akcie-tydne/

Klíčová slova: Převodník měn | Webináře | Obchodovat s akciemi | Vzdělávací webináře | Investiční | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Nio akcie | Cena Facebook | Cena Facebook akcie | Facebook akcie | Dna | Společnosti | Účetní období | Projekce | Rekord | Boom | Odvětví | Streamovací společnost | Denní graf akcie | Graf akcie | Konkurence | Tencent Music | Dlouhodobý investor | Akcie Tilray | Streamovací služby | TLRY | Tilray | Růst ceny | Nio | Rentabilita | Čas na nákup | Ceny | JDE | Expanze | Růst výnosů | Cenový pokles | Vyšší výnosy | Růst | Spotřebitelé | Tencent | Guru | Valuace | Medvědi | Warner Music Group | Warner Music | Zlepšení | Pandemie | Pandemie koronaviru | Provozní zisk | Počet zákazníků | Pokles | WhatsApp | Komunikace | Ukazatele | NFLX | Netflix | Růst poptávky | AT&T | Yahoo | Prohlášení | Problémy | Průmysl | Miliardy | Studie | Firma | Obchod | McKinsey | Obchodujte | Aphria | Denní graf | Akcie týdne | Volný čas | Kvartální výsledky | Netflix (NFLX) | Inteligentní investor | Výnosy | Průzkum | Poplatky | Firmy | Přehled | Úspěch | S/R hladiny | ROE | ROCE | EBITDA | Trh | Graf | Fiskální rok | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Netflix | EPS | Ceny akcií | Financial Times | LYNX | Facebook | Regulace | Obchodovat | Deloitte | Výsledky | Zisk | Cenový graf | Medvědí divergence | EU | USD | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | Ukazatel | Trigger | Support | Rezistence | RSI | Platforma | P/E | Momentum | Margin | Kurz | Korekce | Investování | Investor | Investice | Futures | Cash flow | CFD | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Daně | Poptávka | ETF | Divergence | USA | Price Action | Fundamentální analýza | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Neshody mezi hlasujícími členy Federálního rezervního systému
    Volatilita na trhu minulý týden pramenila z neshod mezi hlasujícími členy Federálního rezervního systému, když debatovali o tom, zda na prosincovém zasedání FOMC omezit míru zvýšení úrokových sazeb. Na dalších krocích týkajících se tempa a rozsahu, jakým bude americká centrální banka pokračovat ve zvyšování sazby federálních fondů, se samozřejmě neshodnou.
  • Neslaný nemastný ekonomický vývoj v Evropě podporuje další stimul ECB
    Dnešní data ekonomického vývoje v Evropě ve třetím kvartálu příliš nevybočila z posledních výsledků. HDP eurozóny rost...
  • Nespúšťajme oči z USA
    V súčasnosti sa pohľady celého sveta upierajú na katastrof&...
  • Nestahujme kalhoty před brodem, který nemusí přijít
    Český statistický úřad v rámci svého posledního odhadu mírně zhoršil hodnocení výkonu české ekonomiky v prvním letošním kvartálu, kdy HDP oproti konci loňského roku poklesl o 3,4 %. S právě končícím druhým čtvrtletím se jedná o pohled daleko do minulosti. I tak může být ohlédnutí se za situací panující v české kotlině užitečné.
  • Nestlé jako největší evropský plátce dividend
    Analýza britské investiční společnosti Janus Henderson dokládá, že je potravinářská firma Nestlé největším světovým plátcem dividend. Prvních světových 20 firem vyplácejících největší objemy dividend je 9 evropských firem. Rekordní částky svým akcionářům vyplatily zejména firmy v Nizozemsku a Belgii. Víc než 7 miliard švýcarských franků vyplatila v dubnu na dividendách svým akcionářům také švýcarská potravinářská společnost Nestlé. Drží tak prvenství světového žebříčku největších plátců dividend za druhé čtvrtletí v tomto roce.
  • Nestlé výrazně omezí aktivity v Rusku, zmizí značky jako KitKat či Nesquik
    Švýcarský potravinářský gigant Nestlé výrazně omezí své obchodní aktivity v Rusku, zastaví tam například prodej značek KitKat a Nesquik. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Firma dnes také uvedla, že v Rusku se teď soustředí na dodávky důležitých potravin, jako je dětská výživa, a že nepředpokládá, že by v této zemi v dohledné době vytvářela zisk.
  • Nestrašme, Česko k bankrotu nemíří. Zvedat daně tedy není třeba, postačí výraznější škrty na provozu státu a dotacích
    Česko stále zápolí s recesí. Nečekaně. Zatím se letos nedokázalo zcela vymanit z technické recese, do níž upadlo loni ve druhém pololetí. Mezi prvním letošním čtvrtletím a tím posledním loňským totiž vykazuje stagnaci, nulový růst.
  • Nestrašme, Česko nebankrotuje, zvedat daně netřeba
    Česko stále zápolí s recesí. Nečekaně. Podle zpřesněných údajů ČSÚ se totiž zatím letos nedokázalo zcela vymanit z technické recese, do níž upadlo loni ve druhém pololetí. Mezi prvním letošním čtvrtletím a tím posledním loňským totiž vykazuje stagnaci, nulový růst.
  • Netechnologické společnosti sází ve velkém na umělou inteligenci
    Nová generace technologického pokroku se bude silně soustředit na odhalení síly umělé inteligence. Ale investoři, kteř...
  • Netflix (a chill) opět populární jako nikdy předtím 📈
    Netflix včera zveřejnil své průběžné výsledky za 3. čtvrtletí 2022, které se ukázaly být výrazně nad očekáváním analytiků. Největší rozruch mezi investory však nevzbudily tržby nebo čistý zisk, ale jedna klíčová informace.
  • Netflix akcie se propadly o 35 %. Firma ztratila 200 000 předplatitelů
    Akcie Netflix zaznamenaly významný propad na burze poté, co společnost ohlásila své kvartální výsledky. Analytici léta varovali před klesajícím růstem odběratelů Netflixu a stále silnější konkurencí. A obavy se opravdu naplnily. Netflix poprvé za 10 let ztratil předplatitele a cena akcie Netflix na to zareagovala poklesem o 35 %.
  • Netflix a 3 věci, které o něm vědí chytří investoři
    Ačkoliv Netflix akcionářům přinesl zajímavé výnosy, obezřetní investoři tyto faktory pozorně sledují, aby zjistili, jestli tato výkonnost může i nadále pokračovat.
  • Netflix dnes hlásí výsledky za 3. čtvrtletí 2023!
    Netflix (NFLX.US), americká společnost zabývající se streamováním videa, má dnes po skončení seance na Wall Street oznámit výsledky za 3. čtvrtletí 2023. Společnost nedávno zahájila úspěšný zásah proti uživatelům sdílejícím hesla a očekává se, že v nadcházejících čtvrtletích přispěje k růstu počtu předplatitelů. Kromě toho sílí zvěsti, že Netflix může rozhodnout o zvýšení cen. Pojďme se rychle podívat na to, co trhy očekávají od výsledků Netflixu za 3. čtvrtletí!
  • Netflix hlásí obrovský nárůst počtu předplatitelů a zisk téměř 9 % after-market
    Společnost Netflix oznámila zisk za třetí čtvrtletí roku 2023 a překonala očekávání analytiků. Společnost vykázala zisk na akcii ve výši 3,73 USD, zatímco očekávání bylo 3,49 USD. Tržby dosáhly 8,54 miliardy dolarů, zatímco očekávání bylo 8,53 miliardy dolarů.
  • Netflix na nejvyšší úrovni od ledna 2022 po otevření služby Netflix Bites
    Akcie společnosti Netflix (NFLX.US) pozitivně reagovaly na zprávu o otevření první restaurace Netflix Bites v Los Angeles. Investoři považují stravovací služby za nový způsob zpeněžení značky a jejího uznání. A potenciálně zcela nový zdroj příjmů. Očekává se, že jídla v restauraci budou navazovat na oblíbené pořady streamovací služby a přilákají fanoušky, i když zatím není jasné, v jakém měřítku chce společnost podnikání v oblasti stravovacích služeb rozšiřovat.
  • NETFLIX: OBSAH VÉVODÍ
    „Počet předplatitelů platformy Netflix se po ztrátě 200 000 na začátku roku 2022 vrátil zpět a ve čtvrtém čtvrtletí přibylo 7,6 milionu nových předplatitelů.
  • Netflix očekává prudké zpomalení růstu počtu předplatitelů
    Americký provozovatel placené internetové televize Netflix ve druhém čtvrtletí získal po celém světě 10,1 milionu nových předplatitelů. Firma těžila z opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým lidé trávili více času doma. Ve třetím čtvrtletí však Netflix počítá s prudkým zpomalením růstu, což vedlo k výraznému propadu ceny jeho akcií.
  • Netflix - Pád kráľa?
    Netflix (NFLX.US) mal skromné ​​začiatky. Spoločnosť začala ako poštová požičovňa DVD v roku 1997, keď sa DVD stali hlavným prúdom v Spojených štátoch. V takomto modeli fungovala až do roku 2007, kedy jej obchodné zameranie prešlo na streamovanie médií cez internet. Kým Netflix pokračoval v požičiavaní DVD, jeho nové služby získali trakciu. V roku 2010 bola uzavretá dohoda s veľkými filmovými produkčnými štúdiami a v tom istom roku začala spoločnosť expandovať za hranice Spojených štátov a začala ponúkať svoje služby v Kanade. Odtiaľ sa expanzia zrýchlila a spoločnosť sa zapojila do filmovej a seriálovej výroby. Netflix je teraz jednou z najznámejších spoločností na svete zo segmentu zábavy, ktorá ponúka služby vo viac ako 190 krajinách a na konci roka 2021 má viac ako 220 miliónov platiacich predplatiteľov.
  • Netflix po nárůstu počtu předplatitelů ve 3. čtvrtletí vyskočil v předobchodní fázi o 12 % výše
    Společnost Netflix (NFLX.US) po zveřejnění zprávy o výsledcích za 3. čtvrtletí 2023 vzrostla v odpoledním obchodování o 12 %. Za tímto nárůstem stojí dobré důvody, protože zpráva se ukázala jako hvězdná, zejména pokud jde o přírůstky nových předplatitelů. Pojďme se na zprávu podívat!
  • Netflix po skončení obchodování posiluje o 7,5 % po skvělých číslech o počtu předplatitelů
    Společnost Netflix oznámila své finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2023, které byly při pohledu na klíčové ukazatele streamovací společnosti silně pozitivní. Tržby společnosti dosáhly 8,83 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 12 %. Provozní zisk činil 1,5 miliardy dolarů a zisk na akcii (EPS) 2,11 dolaru. EPS byl mírným zklamáním, ale počet nových uživatelů za 4. čtvrtletí překonal všechny rekordy.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
InstaForex ETF