Úterý 19. březen 2024 06:02
reklama
Dukascopy new
reklama
Instaforex ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader

IPO Airbnb: Vstup na burzu bude ještě v prosinci 2020!

04.12.2020 10:00  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Dlouho očekáváné a odkládané Airbnb IPO se přeci jen uskuteční ještě tento rok. V prosinci 2020 vstoupí Airbnb na burzu NASDAQ a akcie se budou obchodovat pod symbolem „ABNB“. Regulační orgán SEC (Securities and Exchange Comission) obdržel potřebné dokumenty a IPO již nic nestojí v cestě.

Airbnb je americká společnost se sídlem v San Franciscu, která přes svojí online platformu zprostředkovává zejména krátkodobé ubytování. V tomto článku si řekneme, proč se společnost rozhodla pro IPO a přiblížíme si nejzajímavější aktuální informace za 3. čtvrtletí 2020, které by měly zajímat každého investora.

V článku se dozvíte:

  1. IPO Airbnb 2020: vstupem na burzu firma získá až $ 1 miliardu
  2.  Přímý výpis akcií Airbnb se neuskuteční
  3. IPO Airbnb zbrzdila pandemie koronaviru
  4. Co je Airbnb a jak funguje?
  5. Kontroverze, které Airbnb vyvolává nejen v ČR
  6. Airbnb hodnocení za 3. čtvrtletí 2020
  7. Vyplatí se zainvestovat do akcií Airbnb?

IPO Airbnb 2020: vstupem na burzu firma získá až $ 1 miliardu

IPO (Initial Public Offering) je v podstatě první oficiální nabídka akcií společnosti pro veřejnost a vstup na burzu. Cílem IPO je obvykle navýšení finančních prostředků pro další rozvoj společnosti.

Společnosti při něm využívají služeb externích finančních institucí (tzv. underwriterů), kterými jsou většinou velké investiční banky. Právě ony jsou zodpovědné za přípravu a zdárné dokončení celého procesu IPO.

Vstup na burzu NASDAQ pod symbolem „ABNB“ by měl dle očekávání Airbnb zajistit alespoň $ 1 miliardu. Zasvěcenci dokonce hovoří až o $ 3 miliardách. Takový kapitál je vzhledem k aktuálním problémům způsobených pandemií koronaviru jistě vítaný.

Díky IPO se Airbnb stane finančně nezávislejší a prostřednictvím vydávání nových akcií bude i jednodušší získávat nový kapitál. Ten by měl být použit i na inovace a rozvoj. Ačkoliv se Airbnb soustředí primárně na sdílené ubytování, čím dál tím více navazuje spolupráce s restauracemi, galeriemi, muzei a poskytovateli nejrůznějších zážitkových služeb.

Společnost také hodlá vyčlenit až 9,2 milionu akcií bez hlasovacího práva pro své věrné hostitele, kteří ubytování poskytují.

Informace o počtu akcií a jejich ceně, za kterou budou uvedeny na burzu, zatím nejsou známé. Tyto podrobnosti o IPO bude Airbnb zveřejňovat v nadcházejících týdnech. Dle některých odborníků může při IPO činit hodnota společnosti až $ 30 miliard.

Přímý výpis akcií Airbnb se neuskuteční

Původním plánem Airbnb byl vstup na burzu prostřednictvím přímého výpisu akcií.

Přímý výpis znamená, že společnost nevyužívá služeb finančních institucí a vstup na burzu si řídí víceméně sama. Výhodou je, že náklady na vstup na burzu tak bývají často nižší a vlastníci akcií je pak mohou okamžitě nabídnout široké veřejnosti bez nutných prodlev.

Nevýhodou je, že při přímém vstupu nedochází k vydání nových akcií a získání nových finančních prostředků. Problémy, které se vynořily v důsledku koronavirové krize a půjčka ve výši $ 2 miliard jsou zřejmě hlavní důvody, proč od takového postupu nakonec společnost Airbnb ustoupila a zvolila cestu klasického IPO.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

IPO Airbnb zbrzdila pandemie koronaviru

Přestože v prosinci již budeme moci akcie Airbnb pod symbolem „ABNB“ vesele obchodovat, cesta k tomuto významnému IPO roku 2020 nebyla snadná. Žádost měla být původně podána již v březnu 2020, ale společnost musela vstup na burzu v důsledku koronavirové pandemie odložit.

Pandemie omezila možnosti cestování a v důsledku toho firma zaznamenala prudký pokles obratu. Bylo dokonce propuštěno přibližně 1900 z 7500 pracovníků. Tím Airbnb drží smutný rekord v masivním propouštění v Silicon Valley za poslední dobu.

Aby byla schopna plnit své závazky, musela také využít již zmiňované půjčky ve výši $ 2 miliard s 10% úrokem. V dubnu 2020 klesla odhadovaná hodnota na $ 18 miliard. Jen pro srovnání, v roce 2017 odhad činil $ 31 miliard a v roce 2018 analytici z Morningstar dokonce odhadovali tržní hodnotu společnosti až na $ 65 miliard.

Co je Airbnb a jak funguje?

K dnešnímu dni Airbnb nabízí své služby ve více než 100.000 městech a 220 zemích. Počet ubytování, ze kterých můžete na celém světě vybírat, přesáhl 4 miliony.

Airbnb zprostředkovává sdílené ubytování prostřednictvím online aplikace (česká verze na airbnb.cz). V podstatě funguje jako prostředník mezi pronajímateli nemovitostí a klienty hledající zejména krátkodobé ubytování. Za tuto službu si účtuje poplatek.

Zájemce o ubytování si může v aplikaci vyhledat dostupná ubytování v poptávané lokalitě na základě svých požadavků, případně může s dotazy kontaktovat přímo pronajímatele. Pro provedení rezervace jsou nutné osobní a platební údaje.

Pronajímatel na druhé straně poskytuje detailní popis ubytování včetně předem stanovené ceny za pronájem v požadovaném termínu. Cenu za ubytování si stanovuje majitel sám, s přihlédnutím k doporučení Airbnb.

Airbnb navíc nabízí možnost tzv. referencí. Klienti na základě své osobní zkušenosti hodnotí poskytnuté ubytování i osobní přístup pronajímatele. Stejně tak pronajímatelé mohou sdílet svoji zkušenost s ubytovanými hosty. Tato zpětná vazba má sloužit ke zlepšování nabízených služeb a ke větší spokojenosti jak klientů, tak těch, kteří ubytování nabízejí.

IPO Airbnb

O vzrůstající popularitě Airbnb svědčí i to, že v USA využívají majitelé domů tuto platformu  až do té míry, že jsou schopni započítat budoucí příjmy z pronájmů do svých žádostí o refinancování hypoték. Dle dostupných údajů je průměrný roční příjem z pronájmu $ 7900.

Kontroverze, které Airbnb vyvolává nejen v ČR

Rychle se vyvíjející model sdílené ekonomiky, na kterém stojí nejen Airbnb, ale například i Uber, často naráží na to, že není legislativou ještě přímo vymezen a definován. Dle platných zákonů je v moha státech nabízení podobných služeb za stávajících podmínek dokonce protizákonné.

Čtěte také >> IPO Uber – Proč se o akcie Uber zajímá i Warren Buffett?

Například Americká asociace hotelů a ubytovacích kapacit upozorňovala, že Airbnb nesplňuje mnohé požadavky, které jiní poskytovatelé ubytování musí ze zákona splňovat. Airbnb byly tedy uloženy další požadavky a předpisy, kterými se musí řídit, aby bylo narovnáno podnikatelské prostředí.

Další citlivou otázkou je zajištění většího bezpečí jak pro klienty, tak pro poskytovatele ubytování. V současné době je koncept založen na tom, aby se o sebe obě strany dozvěděly co nejvíce ještě před samotným fyzickým kontaktem. K tomu slouží vyplněné osobní profily s nahranými fotografiemi a referencemi.

Hostitelům je doporučováno si své nemovitosti řádně pojistit a společnost navíc nabízí i sekundární pojištění hostitelů proti vandalismu až do výše $ 1 milionu. Přesto se množí stížnosti na problémové hosty nebo poskytovatele ubytování.

Mnoho stížností navíc souviselo s rasismem, kdy byla prokázána diskriminace hostů ze strany hostitelů. Jednalo se například o odmítání klientů černošského původu.

Problematickým se stává i samotný systém referencí. Systém osobního hodnocení jak klientů, tak hostitelů totiž často bývá neobjektivní a reference vznikají za účelem poškodit dobré jméno dané osoby.

Koncept sdíleného ubytování ale přináší problémy i pro města samotná. Množí se stížnosti v městských částech, kde je zvýšený výskyt ubytovacích kapacit. Stížnosti se týkají zejména narušování nočního klidu a nepořádku po turistech.

Prudký růst popularity Airbnb také způsobil, že v mnoha městech došlo k vykoupení bytů v žádaných lokalitách, které nyní slouží jako krátkodobé ubytování pro turisty. Dochází tak k postupnému „vytlačování“ původních nájemníků, raketovému růstu cen nemovitostí a narušení života v městských čtvrtích.

Mnoho měst se na tuto situaci snaží reagovat různými omezeními. V USA některá z nich zakázala možnost krátkodobého pronájmu nemovitostí. Majitelé nemovitostí zde nemohou poskytovat ubytování jen na několik dnů. V některých městech je po poskytovateli ubytování vyžadována příslušná registrace.

3 zajímavosti o Airbnb

  • Průměrné náklady na pronájem Airbnb činí $ 160,47.
  • Hotely v USA ročně kvůli Airbnb přicházejí o $ 450 milionů.
  • Do roku 2021 si Airbnb klade za cíl dosáhnout tržby $ 5,6 miliardy.

Podobná opatření se zavádějí i v Evropě. Například v Paříži je pronájem umožněn těm, kteří prokážou, že se jedná o „sekundární“ nemovitost, ve které netráví více než 4 měsíce ročně. V Amsterdamu bylo sdílené ubytování v některých čtvrtích úplně zakázáno. V povolených oblastech můžete svou nemovitost pronajímat na maximálně 30 nocí ročně.

Barcelona se rozhodla ubytování typu Airbnb nejprve zcela zakázat. Poté ale zavedla pravidla, kdy lze ke sdílenému ubytování pronajímat maximálně dva pokoje v apartmánu (celý apartmán jen na zvláštní povolení) s patřičnými povoleními a evidencí.

O podobných omezeních se poslední dobou hodně hovoří i v České republice, zejména v Praze. Sílí hlasy pro důslednou kontrolu a evidenci sdíleného ubytování, včetně časového omezení možnosti pronájmu jen na určitý počet dní v roce.

LYNX TIP: Zajímá vás téma IPO? Objevte IPO kalendář na rok 2020.

Airbnb hodnocení za 3. čtvrtletí 2020

Tržby v letošním roce budou výrazně nižší než v roce 2019. Za 3. čtvrtletí roku 2020 společnost vykázala tržby v hodnotě $ 1,34 miliardy a zisk $ 219,33 milionů. To je o 19 % méně než v loňském roce za stejné období. Za prvních 9 měsíců letošního roku společnost Airbnb vykázala tržby $ 2,52 miliardy a čistou ztrátu $ 696,87 milionů.

Před koronavirovou krizí byly v roce 2017 zaznamenány tržby $ 2,6 miliard a ztráta $ 70 milionů. V roce 2018 byly již tržby o 42 % vyšší a ztráta se snížila na $ 16,86 milionů. V roce 2019 se tržby zvýšily o 32 % na $ 4,8 miliardy, ale zvýšené náklady zapříčinily ztrátu $ 674 milionů.

Budoucí vývoj nyní závisí na vývoji pandemie samotné. Pro dobré výsledky společnosti je nutné, aby koronavirová krize ustoupila a lidé mohli opět volně a bezpečně cestovat. Pokud bude pandemie postupně ustupovat, opět se snad bude blýskat na lepší časy.

Vyplatí se zainvestovat do akcií Airbnb?

S blížícím se IPO se stále více investorů zaobírá otázkou, zda se vyplatí do akcií se symbolem „ABNB“ zainvestovat. Na tuto otázku je v současné době, kdy společnost čelí důsledkům pandemie, těžké odpovědět. Doposud ještě ani není znám počet akcií či jejich cena. Ani nelze předvídat další vývoj a omezení spojená s pandemií.

V každém případě je Airbnb firma, která se zatím spíše soustředí na další rozvoj a růst než na ziskovost. Údaje o jejím růstu před pandemií koronaviru jsou působivé.

Pokud vezmeme odhadovou tržní hodnotu $ 25 miliard a tržby zhruba $ 4,8 miliardy, dostaneme Price to Sales ratio na hodnotě 5,2. Taková investice by se s ohledem na růst společnosti mohla jevit jako atraktivní.

Přesto je však nutné počkat na přesnější údaje a pozorně situaci kolem IPO Airbnb sledovat, stejně jako monitorovat situaci ohledně pandemie koronaviru.

VIDEO: Airbnb oznámilo plán vstoupit na burzu v roce 2020. Zdroj: FoxBusiness.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
Ipo Ant Group: Alibaba

IPO Ant Group: Dvojité IPO finančního giganta skupiny Alibaba

04. srpna 2020 | IPO

Největší IPO v historii? Ant Group, provozovatel Alipay a přidružená společnost skupiny Alibaba plánuje monstrózní IPO na 2 burzách současně.

Číst dále
IPO 2020

12 nejzajímavějších IPO roku 2020

06. února 2020 | IPO

Co to znamená IPO a jak se obchoduje? Objevte 12 nejzajímavějších IPO, které lze očekávat v roce 2020.

Číst dále
Saudi Aramco

IPO Saudi Aramco – zjistěte vše o největším IPO v historii

21. listopadu 2019 | IPO

Co je Saudi Aramco? Bude se jednat o největší úpis akcií v historii? A na jaké ocenění společnost cílí? Zjistěte, kdy bude možné obchodovat akcie Saudi Aramco.

Číst dále


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • IPG Photonics Corporation
    Společnost IPG Photonics Corporation je vývojářem a výrobcem řady fiber lasers, zesilovačů vláken, diodových laserů, laserových systémů a optických doplňků, které se používají pro různé aplikace. Společnost nabízí řadu laserů a zesilovačů, které se používají při zpracování materiálů, komunikaci a v lékařských aplikacích. které prodává po celém světě výrobcům originálního vybavení (OEM), systémovým integrátorům a koncovým uživatelům. Výrobní závody společnosti se nacházejí ve Spojených státech, Německu a Rusku. Společnost nabízí laserové systémy pro určité trhy a aplikace. Její výrobky jsou navrženy tak, aby byly použity jako zdroje energie pro všeobecné účely nebo světelné zdroje. Její produktová řada zahrnuje vysokorychlostní Ytterbium CW (100 až 100 000 W), polovodičové Ytterbium CW (100 až 99 W), impulsní Ytterbium (0,1 až 200 W), impulsní a CW, Quasi-CW Ytterbium (100-400 Watt ), Erbium zesilovače a vysílače.
  • iPhone – o koľko bude drahší?
    Prečo rastú inflačné očakávania na dlhoročné maximá? Z jednoduchého dôvodu – Trump chce zastaviť globalizáciu. Poradí sa mu to? Aké to bude mať následky? Spoločnosť Apple začala vyčísľovať...
  • iPhone 15, IPO společnosti Arm a hospodářské výsledky Adobe
    Tento týden bude na akciových trzích hodně zajímavý. Dnes uvádí Apple na trh nový iPhone 15, středeční IPO společnosti Arm bude největší od konce roku 2021 a čtvrteční hospodářské výsledky Adobe ukážou, nakolik bylo nadšení kolem AI oprávněné. Na postoji k akciím Applu se ještě před uvedením iPhonu 15 podepsal čínský zákaz používat iPhony v různých vládních institucích, který tak zvýšil riziko pro akcionáře. Společnost Arm je vzhledem k čínským rizikům a nerůstu z poslední doby v rámci své IPO naceněna až moc vysoko a všechny naděje na nový růst se upínají k AI. Zveřejnění hospodářských výsledků Adobe je dalším testem toho, zda lze generativní AI v tomto okamžiku komerčně využít.
  • iPhone 5 väčším stimulom než QE
    Lepšie výsledky banky Citigroup, silnejšie ako očakávané maloobchodné tržby z US a obrat na...
  • Iphone 8 uvidíme už tento týždeň, vysoká cena však možno zníži dopyt
    Dlho očakávaná premiéra nového telefónu Iphone 8 by mala by už tento utorok a Apple dúfa, že o nový model bude rekordný záujem. Koniec koncov, cena akcie Apple sa vyšplhala na nové historické maximá práve vďaka očakávaniam revolučného modelu. Čínske predaje v posledných šiestich kvartáloch klesali a nový model by to mohol zmeniť. Ale..
  • IPO FlixBus: Konkurent RegioJetu se chystá na burzu 
    Německá společnost FlixMobility koncem roku avizovala potenciální IPO v průběhu roku 2019 za účelem expanze. FlixMobility provozuje meziměstského autobusového přepravce FlixBus a železničního přepravce FlixTrain.
  • IPO Airbnb bude pravděpodobně přece jen ještě v roce 2020
    IPO Airbnb mělo být nejžhavější veřejnou nabídkou roku 2020. Místo toho gigant krátkodobých pronájmů ubytování propustil 25 % svých zaměstnanců a očekává, že příjmy budou letos o polovinu menší než v roce 2019. Přesto to vypadá, že plány na IPO Airbnb nakonec ještě v letošním roce uskuteční.
  • IPO Airbnb by mohlo přijít už v létě roku 2019
    Airbnb je americká společnost se sídlem v San Franciscu, která provozuje on-line služby pro zprostředkování ubytování. Firma plánuje vstup na burzu jako IPO Airbnb, k němuž by mělo dojít v polovině roku 2019.
  • IPO Airbnb můžeme očekávat v roce 2020
    Airbnb je americká společnost se sídlem v San Franciscu, která provozuje on-line služby pro zprostředkování ubytování. Firma plánuje vstup na burzu jako IPO Airbnb. Přesné datum IPO Airbnb zatím není oficiálně známo, ovšem firma Airbnb napsala v krátké tiskové zprávě dne 19.9.2019, že v průběhu roku 2020 hodlá vstoupit na burzu.
  • IPO Airbnb můžeme očekávat v roce 2020
    Airbnb je americká společnost se sídlem v San Franciscu, která provozuje on-line služby pro zprostředkování ubytování. Firma plánuje vstup na burzu jako IPO Airbnb. Přesné datum IPO Airbnb zatím není oficiálně známo, ovšem firma Airbnb napsala v krátké tiskové zprávě dne 19.9.2019, že v průběhu roku 2020 hodlá vstoupit na burzu.
  • IPO Alibaba se blíží! Bude největším IPO historie?
    Jestli byl loni Wall Street vzhůru nohama kvůli IPO Twitter, letos je stejný efekt u akcií Alibaba. Ještě se nestalo, ...
  • IPO Alibaba: Sekundární IPO v HK bude největší IPO roku 2019
    V letošním největším IPO je čínský e-commerce gigant Alibaba připraven získat až $12,9 miliard na burze v Hongkongu, čímž se posílí finanční trh města zasaženého politickými nepokoji.
  • IPO Alibaby je velkou sázkou na Čínu a světový elektronický obchod
    IPO Alibaby je velkou sázkou na Čínu a světový elektronický obchod Primární úpis akcií společnosti Alibaba byl minulý ...
  • IPO Ant Group: Dvojité IPO finančního giganta skupiny Alibaba
    Ant Group, přidružená společnost skupiny Alibaba, nedávno oznámila plány na své dlouho očekávané duální IPO v Šanghaji a Hongkongu. Společnost je známá zejména provozováním svého produktu Alipay, jednoho z nejpopulárnějších čínských mobilních platebních systémů.
  • IPO Aston Martin: Akcie Aston Martin vstoupí na burzu v Londýně
    Britský výrobce automobilů Aston Martin plánuje vstup na Londýnskou burzu cenných papírů. Při svém debutu cílí na tržní kapitalizaci v hodnotě 5,1 miliardy liber. IPO Aston Martin by mělo proběhnout začátkem října 2018.
  • IPO Avast: největší technologické IPO ve Velké Británii
    Pražská společnost Avast specializující se na kybernetickou bezpečnost potvrdila svůj záměr vstoupit na Londýnskou burzu cenných papírů. Management firmy uvedl, že akcie Avast by měly býk k dispozici již na začátku května 2018. Firma plánuje zvýšit svou kapitalizaci na 4 miliardy dolarů a IPO Avast se velmi pravděpodobně stane největší veřejnou nabídkou akcií ve Spojeném království.
  • IPO BEST Inc.
    BEST Inc. je čínská logistická firma podporovaná Alibabou (BBA). Na konci revizního obdob ocenila svoji primární emisi (IPO) na 10-11 dolarů za akcii, což je nejnižší hodnota z možné škály ocenění. Důvody takto nízkého primárního úpisu BEST nekomentovala. ADS jsou registrovány v tomto intervalu a první veřejné obchodování by mělo být za cenu 13-15USD za akcii, podle NASDAQ. Akcie se obchodují na NYSE. Celkový objem nabídnutých akcií je 450 mio USD.
  • IPO Budweiser v Asii. Nejdříve šílenství, pak stopka
    Obchod s pivem v globálním měřítku stagnuje. Ne nadarmo se ale říká, že výjimka někdy potvrzuje pravidlo. Některé části Asie k této výjimce patří, protože u nich je prodej chmelového nápoje na vzestupu. A právě tento potenciál lokálního trhu chtěl využít i největší světový pivovar Anheuser-Busch InBev, který plánoval vstup své divize Budweiser Brewing Company APAC na hongkongskou burzu na 19. července 2019. V pátek však firma překvapila trhy oznámením, že se potenciálně největší IPO letošního roku konat nebude.
  • IPO Citizens – Největší bankovní IPO za 15 let
    Dnes se na parketu newyorské burzy NYSE budou poprvé obchodovat akcie Citizens Financial Group (CFG). IPO Citizen je největším bankovním primárním úpisem od IPO Goldman Sachs, které přineslo $3,7 miliardy v roce 1999. Máme se na co těšit?
  • IPO Coinbase: Ovládne kryptoměnový gigant také akciový trh?
    Dlouho očekávané IPO Coinbase přichází. Společnost, která figuruje na trhu kryptoměn, se pokusí ovládnout také akciový trh. A to pravděpodobně již v první polovině roku 2021. Firma svůj záměr oznámila v době, kdy se bitcoin dostal na svá historická maxima a kryptoměnová horečka je opět v plném proudu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024