Úterý 19. březen 2024 11:50
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple pivot points
reklama
Swissquote Bank
reklama
XTB trading konference 2024

Obchodování s 40% nárůstem AMD na pozadí růstu akcií čipů v hodnotě bilionu dolarů

26.05.2022 10:03  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Polovodičové čipy jsou nedílnou součástí většiny elektronických výrobků, jako jsou elektromobily, telefony, notebooky, robotika a infrastruktura cloud computingu.

Poradenská společnost McKinsey & Company předpovídá, že polovodičový průmysl bude mít do roku 2030 hodnotu jednoho bilionu dolarů.

Akcie čipů se v prvním čtvrtletí letošního roku nevyhnuly celosvětovému propadu na akciových trzích, což vedlo k tomu, že se některé z těchto společností obchodují na zajímavých cenových úrovních.

Jak obchodovat s cenou akcií Advanced Micro Devices (AMD) se dozvíte zde.

Akcie:Advanced Micro Devices Inc
Burza:NASDAQ
Symbol pro úšet Invest.MT5:AMD
Datum návrhu:25. května 2022
Časový výhled:1 - 6 měsíců
Počáteční stav:$96.00
Cílový stav:$134.00
Velikost pozice pro účet Invest.MT5:Max 5%
Risk:Vysoký
  • Účet Invest.MT5 umožňuje nakupovat skutečné akcie a podíly z 15 největších burz na světě.
 
Source: TradingView

Veškeré obchodování je vysoce rizikové a můžete při něm ztratit více, než kolik riskujete. Nikdy neinvestujte víc, než si můžete dovolit ztratit, protože některé obchody prohrajete a některé vyhrajete. Začněte s malými obchody, abyste pochopili svou vlastní míru tolerance k riziku, nebo nejprve cvičte na demo účtu, abyste před investováním získali potřebné znalosti.

Proč obchodovat s akciemi AMD?

Advanced Micro Devices (AMD) je americká společnost vyrábějící polovodiče se sídlem v Kalifornii. Mezi její produkty patří čipové sady pro základní desky, mikroprocesory, grafické procesory a další typy polovodičových čipů.

Podle společnosti McKinsey & Company bude mít polovodičový průmysl do roku 2030 hodnotu bilionu dolarů. Očekává se, že přibližně 70% tohoto růstu bude pocházet z pouhých tří odvětví, mezi něž patří automobilový průmysl, datová úložiště a bezdrátové sítě.

Zdroj: McKinsey & Company, 25. května 2022

I když je polovodičový průmysl konkurenční, poslední zpráva o výsledcích společnosti AMD (1. čtvrtletí 2022) ukazuje zajímavý obrázek. Mezi další zajímavosti ze zprávy o výsledcích hospodaření podle CNBC patří např:

  • Zisk na akcii se meziročně zvýšil o 117%.
  • Tržby se meziročně zvýšily o 71%
  • V tomto čtvrtletí se předpokládají tržby v hodnotě 6,5 miliardy USD, což je více, než odhadují analytici, kteří očekávají tržby ve výši 6,38 miliardy USD
  • 71% nárůst tržeb v prvním čtvrtletí roku 2022

Ve skutečnosti všechny obchodní segmenty společnosti AMD zaznamenaly dvouciferné zisky, přičemž společnost ukazuje, že získává podíl na trhu i v odvětví osobních počítačů. Dvouciferný růst zaznamenala také v semi-custom segmentu, a to díky nárůstu spotřebitelské poptávky po konzolích PlayStation 5 a Xbox One.

Společnost AMD rovněž uvedla, že její tržby by vzrostly pouze o 55%, pokud by do nich nebyly zahrnuty šestitýdenní příjmy z akvizice společnosti Xilinx. I přes působivou zprávu o příjmech akcie klesly o téměř 50% ze svého rekordního maxima 164,46 USD zaznamenaného v listopadu 2021.

Jedním z hlavních faktorů ovlivňujících technologické akcie jsou rostoucí úrokové sazby po celém světě. Jelikož se tím zvyšují náklady na půjčky, může to mít vliv na hodnotu budoucího růstu, ocenění společností, a tedy i na ceny akcií.

Prognóza akcií AMD - co říkají analytici?

Podle analytiků oslovených TipRanks pro předpověď akcií AMD v posledních 3 měsících je v současné době na akcie 13 nákupních, 9 držících a 0 prodejních hodnocení. Nejvyšší cenová úroveň pro prognózu akcií AMD je 200,00 USD, nejnižší cílová cena je 100,00 USD.

Průměrná cílová cena pro prognózu akcií AMD je 134,47 USD, což v době psaní tohoto článku představuje více než 41% nárůst oproti současným úrovním.

Zdroj: TipRanks, 25. května 2022

Příklad obchodního nápadu pro cenu akcií Palo Alto Networks

Příklad obchodního nápadu pro prognózu akcií společnosti AMD by mohl být následující:

  • Nakupte akcie při prolomení hranice $96.00, abyste zohlednili aktuální volatilitu.
  • Cílová cena těsně pod průměrnou cílovou cenou analytiků na úrovni $134.00.
  • Riziko udržujte na nízké úrovni, maximálně 5% z celkového objemu účtu.
  • Časová linie = 1 - 6 měsíců
  • Pokud koupíte 10 akcií společnosti AMD:
    • Pokud je dosaženo cíle = $380.00 potenciální zisk ($134.00 - $96.00 *10 akcií).

Mějte na paměti, že cena akcií pravděpodobně nepůjde vzhůru přímočaře a že může dokonce ještě více klesnout, než se zvýší, zejména s ohledem na nedávný výprodej na světových akciových trzích.

Proto nezapomeňte na dobré řízení rizik, které je jedním z nejdůležitějších aspektů úspěšného obchodování. Vždy byste měli vědět, kolik můžete na obchodu potenciálně ztratit a jaká rizika jsou s ním spojena.

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, jsou provize, které mohou snížit váš zisk. Na účtu Admirals Invest.MT5 můžete nakupovat americké akcie od 0,02 USD za akcii. To znamená, že nákup 10 akcií společnosti Palo Alto Networks by znamenal provizi ve výši 0,20 USD (0,02 USD * 10 akcií).

Minimální poplatek za transakci je nízký a činí 1$. Takže výše uvedený příklad obchodního nápadu by měl za následek provizi v celkové výši pouhý 1$!

Jak nakoupit akcie AMD ve 4 krocích

S Admirals můžete nakupovat akcie britských společností, jako je AMD, s nízkou provizí pouhé 0,1% hodnoty obchodu a nízkou minimální provizi ve výši pouhých 1,0 GBP.

  1. Otevřete si účet u Admirals a získejte přístup do Kabinetu Tradera.
  2. Webovou platformu otevřete kliknutím na "obchodovat" na jednom z Vašich reálných nebo demo účtů.
  3. Vyhledejte AMD ve spodní části okna Přehledu trhů a přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodovat jedním kliknutím nebo klikněte pravým tlačítkem myši a otevřete obchodní lístek a zadejte velikost obchodu, stop loss a úroveň take profitu.

Zdroj: Admirals MetaTrader 5 Web. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

Klikněte na banner níže a nakupte akcie AMD ještě dnes! ▼▼▼

Mění se podle vás cena akcií AMD jinak?

Nezapomeňte, že všechny analýzy a obchodní tipy jsou založeny na osobním pohledu a zkušenostech autora.

Pokud se domníváte, že existuje větší šance, že se cena akcií společnosti FedEx bude pohybovat níže, můžete také obchodovat na krátko z obchodního účtu CFD (Contracts for Difference), který Admirals také poskytuje.

Účet Trade.MT5 a Trade.MT4 vám umožňuje spekulovat na směr ceny akcií a podílů pomocí CFD kontraktů.

To znamená, že můžete obchodovat dlouhé a krátké pozice a potenciálně tak profitovat z rostoucích a klesajících cen akcií. Více informací o CFD se dozvíte v tomto článku Jak obchodovat s CFD.

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Uvedené údaje poskytují doplňující informace o všech analýzách, odhadech, prognózách, předpovědích, přehledech trhu, týdenních výhledech nebo jiných podobných hodnoceních či informacích (dále jen "analýzy") zveřejněných na internetových stránkách investičních společností Admirals působících pod obchodní značkou Admirals (dále jen "Admirals") Před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí věnujte prosím pozornost následujícím informacím:

  • Jedná se o marketingovou komunikaci. Obsah je zveřejněn pouze pro informativní účely a v žádném případě jej nelze považovat za investiční poradenství nebo doporučení. Nebylo připraveno v souladu s právními požadavky, jejichž cílem je podpořit nezávislost investičního výzkumu, a nevztahuje se na něj žádný zákaz jednání před šířením investičního výzkumu.
  • Jakékoli investiční rozhodnutí činí každý klient sám, přičemž společnost Admirals nenese odpovědnost za jakoukoli ztrátu nebo škodu vyplývající z takového rozhodnutí, ať už je založeno na jeho obsahu či nikoli.
  • S cílem chránit zájmy našich klientů a objektivitu analýzy zavedla společnost Admirals příslušné interní postupy pro prevenci a řízení střetu zájmů.
  • Analýzu vypracoval nezávislý analytik Jitanchandra Solanki (dále jen "autor") na základě svých osobních odhadů.
  • Přestože je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí, aby byly všechny zdroje obsahu spolehlivé a aby byly všechny informace prezentovány pokud možno srozumitelně, aktuálně, přesně a úplně, společnost Admirals nezaručuje přesnost ani úplnost jakýchkoli informací obsažených v Analýze.
  • Jakýkoli druh minulé nebo modelové výkonnosti finančních nástrojů uvedený v obsahu by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo předpoklad společnosti Admirals pro jakoukoli budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje může růst i klesat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.
  • Produkty s pákovým efektem (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo ziskům. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně rozumíte souvisejícím rizikům.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodování s mědí: Komodita, která je podceňována?
    Obchodování s mědí a kolísání její ceny se sice nedostává na titulní stránky nejpopulárnějších finančních zpravodajských serverů, ale jen málo analytiků může popřít základní sílu této komodity. Ano, měď je sice na třetím místě za zlatem a stříbrem, pokud jde o hodnotu, ale někdy by se za podhodnocenou hodnotou mohlo skrývat zajímavé překvapení.
  • Obchodování společnosti Disney po zisku za 1. čtvrtletí
    Poslední zpráva o výsledcích společnosti Disney za první fiskální čtvrtletí byla první zprávou, do které se vrátil generální ředitel Bob Iger. Všechny oči se upíraly na výsledky zábavního gigantu v oblasti streamování, který soupeří s Apple TV, Netflixem a dalšími firmami v této oblasti.
  • Obchodování společnosti FedEx po výsledcích za 3. čtvrtletí
    Po loňském poklesu o 33 % zaznamenaly akcie společnosti FedEx v letošním roce impozantní nárůst o 26 %. Aby se investoři ujistili, zda se nejedná pouze o rally na medvědím trhu, pozorně sledují zprávu o výsledcích společnosti.
  • Obchodování s ropou pro začátečníky v roce 2023
    Někteří by řekli, že ropa hýbe světem. Pokud vám to zní jako nadsázka, pravděpodobně nemůžete popřít, že ropa podporuje celosvětovou hospodářskou aktivitu a růst. Přestože dochází k posunu směrem k ekologickým energetickým řešením, zdá se, že ropné a plynárenské společnosti získávají zpět pozice ztracené během pandemické éry.
  • Obchodování Starbucks po zisku za 1. čtvrtletí
    Společnost Starbucks nedávno zveřejnila zprávu o svých výsledcích za první čtvrtletí roku 2023. Nadnárodní americký kavárenský řetězec má 33 833 prodejen v 80 zemích a je často považován za barometr zdraví spotřebitelů.
  • Obchodování statistik z britského trhu práce + aktuální sentiment na libře
    Statistiky z trhu práce patří mezi nejdůležitější data, která přicházejí z Velké Británie. Společně je zveřejňována zm...
  • Obchodování s 14% nárůstem BP po uveřejnění zprávy o ziscích
    Energetickým společnostem se v letošním roce zatím daří překonávat širší akciové indexy, a to zejména díky růstu cen ropy a omezením v dodávkách energie.
  • Obchodování s 20% nárůstem hodnoty akcií společnosti Home Depot na pozadí nákupů hedgeových fondů
    Home Depot, největšímu maloobchodnímu prodejci domácích potřeb ve Spojených státech, se během pandemie dařilo, protože majitelé domů využili čas k přestavbám a vylepšení svých domovů.
  • Obchodování s 25% nárůstem Salesforce po zveřejnění výsledkové zprávy
    Nedávný výprodej na akciovém trhu způsobil, že mnoho technologických společností s miliardovými zisky se rozhodlo zrušit své pandemické zisky.
  • Obchodování s 30% nárůstem akcií Palo Alto Networks v oblasti kybernetické bezpečnosti
    V posledních několika letech došlo k exponenciálnímu nárůstu kyberkriminality. To způsobilo, že mnoho společností vyhledává služby kybernetické bezpečnosti, aby ochránily své klienty.
  • Obchodování s 45% nárůstem společnosti NVIDIA po zveřejnění výsledků za 1. čtvrtletí
    Není žádným tajemstvím, že technologické akcie zažívají v roce 2022 těžké období. Uprostřed prudce rostoucí inflace, zvyšování úrokových sazeb a všeobecné ekonomické nejistoty investoři opouštějí rizikové a drahé růstové akcie ve prospěch bezpečnějších, defenzivních akcií.
  • Obchodování s 50% nárůstem společnosti Micron vzhledem k rostoucí produkci polovodičů
    Polovodičové čipy jsou jedním z nejdůležitějších prvků ve všech hospodářských odvětvích. Používají se ve všem od automobilů přes spotřebiče a elektronická zařízení až po továrny.
  • Obchodování Ulta Beauty po zisku za 4. čtvrtletí
    Americký kosmetický řetězec Ulta Beauty zaznamenal na konci roku 2022 poprvé ve své historii zisk, který přesáhl 10 miliard dolarů. Přestože se objevily obavy ze zpomalující ekonomiky a spotřebitelů, kteří si více uvědomují náklady, analytici se o akcie zajímají.
  • Obchodování ve znamení malých změn a opatrnosti. Slabší data nevadí
    Na hlavních trzích jsme ještě ráno sledovali ústup investorů z akcií. Po poklesu asijských trhů a slabšího úvodu v Evropě se však situace zlepšila a hlavní západoevropské indexy jsou zpět u včerejšího závěru. Stále si nemyslíme, že dochází k vážné změně sentimentu, ačkoli tu jsou lehce znepokojivé zprávy.
  • Obchodování v Meta Traderu 4 nyní nově dostupné i pro klienty Patria Forex!
    Patria Forex rozšiřuje nabídku svých obchodních platforem! K současné obchodní aplikaci Trading Station II, která byla vyvinuta ve spolupráci Patria Forex a zahraničního partnera - společnosti FXCM...
  • Obchodování v USA: Akcie Tesly jako na houpačce
    Indexy ve Spojených státech se včera snažily najít směr v souvislosti s intenzivní volatilitou společnosti Tesla. Ta v odpoledním obchodování snížila výraznější ztráty poté, co se přiblížila medvědímu trhu s téměř 20% propadem od svého rekordu. Za vším stojí opět Elon Musk, který nadnesl myšlenku prodeje většího množství svých akcií. Analytici z investiční banky Morgan Stanley očekávají, že index S&P 500 v příštích 12 měsících klesne na 4400 bodů, což znamená 6% pokles oproti včerejšímu závěru trhu. Wall Street závěr: Dow Jones -0,03 %; S&P +0,00 %; Nasdaq -0,04 %.
  • Obchodování v USA: expirace opcí a rozpolcenost trhů
    Trhy v USA zažily v pátek další den ohromujících zvratů, kdy se akcie po výprodeji státních dluhopisů postupně dostávaly ze záporného teritoria do silných kladných hodnot. Index S&P posiloval v závěru seance o více jak dvě procenta, díky němuž americký akciový benchmark zaznamenal nejlepší týden od června. Příběh minulého týdne je celý o volatilitě sazeb a obrovské volatilitě u Treasuries. Akciím se dařilo navzdory varování řečníků Fedu, kteří signalizovali, že měnová politika zůstane přísná. Wall Street závěr: DJIA +2,5 %; S&P 2,4 %; Nasdaq Composite 2,3 %.
  • Obchodování v USA - jsou trhy přeprodané?
    Přibližně 98 % společností amerického akciového benchmarku v pondělí vzrostlo, přičemž ukazatel se odrazil od blízkosti hranice 3500 bodů, která se zároveň nachází pod 200týdenním klouzavým průměrem. Technologický index Nasdaq dosáhl ještě lepších výsledků. Bank of America Corp. vyskočila poté, co vykázala nejvyšší čtvrtletní čistý úrokový výnos za nejméně deset let. Morgan Stanley tvrdí, že americké akcie jsou zralé na krátkodobou rally, pokud nedojde k vybírání zisků nebo oficiální recesi. Letošní 25% propad indexu S&P 500 způsobil, že testuje "vážnou spodní hranici podpory", což by mohlo vést k technickému oživení. Wall Street závěr: DJIA +1,9 %; S&P +2,7 %; Nasdaq Composite +3,4 %.
  • Obchodování v USA: monetární normalizace aneb jestřábi útočí
    Obchodování v zámoří se včera neslo v pozitivním duchu. Dobrá nálada však rychle vzala za své a Index S&P nakonec vymazal veškeré zisky, které od začátku seance nasbíral. Výprodeje pak postihly celý trh napříč sektory. Největší ztráty z denních maxim zažil opět technologický sektor, jak výnosy US dluhopisů po zasedání Fedu rostly na svá lokální maxima od června 2020. Wall Street závěr: Dow Jones -0,4 %; S&P -0,2 %; Nasdaq +0,02 %.
  • Obchodování v USA: Tesla ztrácí důvěru investorů
    Včerejší obchodní seance se nesla v duchu větších cenových pohybů, když hlavní indexy ukončily nejdelší rally od roku 2017. Index S&P tak klesl poprvé po devíti dnech. Nedařilo se především finančním titulům. Tesla odepsala více jak 10 %. Výrazně se nedařilo po sníženém výhledu společnosti Paypal, která v průběhu obchodování ztrácela více jak deset procent. Dařilo se General Electric po oznámení záměru rozdělit firmu do tří subjektů. Wall Street závěr: Dow Jones -0,3 %; S&P -0,3 %; Nasdaq -0,6 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader