Úterý 19. březen 2024 10:43
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex krypto ebook

Tesla Motors – 5 zajímavostí automobilce Tesla

10.07.2020 14:40  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Tesla je jedním z nejskloňovanějších pojmů v automobilovém průmyslu. Přesto toho mnoho lidí o automobilové značce, která vyrábí auta budoucnosti a momentálně láme rekordy na burze, příliš mnoho neví.

Čím se tato mladá automobilka odlišuje od svých konkurentů a jak je možné, že i v současné situaci její akcie stoupají neohroženě nahoru? Přinášíme Vám tento článek, kde se dozvíte vše, co potřebujete vědět o investování do automobilky Tesla Motors. Jedná se o nebezpečně nafouklou bublinu, nebo stojí za nákup?

Akcie Tesla Motors

  1. Co je Tesla
  2. Historie Tesly
  3. Kam směřuje Tesla dále
  4. Akcie Tesla
  5. 5 zajímavostí o Tesle
  6. Obchodujte akcie Tesla u LYNX

Co je tesla

Společnost Tesla byla založena v roce 2003 Martinem Eberhardem a Marcem Tarpenningem. Teprve o rok později do společnosti nastoupil Elon Musk, který je dnešním CEO a bezpochyby tváří celé značky. Musk vypsal šek na 30 milionů dolarů, které do automobilky investoval ze svých soukromých prostředků. Tesla si stanovila za cíl uvádět na trh atraktivní elektrická vozidla. Dnes společnost Tesla nejen vyrábí plně elektrická vozidla, ale také neomezeně škálovatelné produkty pro výrobu a skladování čisté energie. „Tesla věří, že čím rychleji se svět změní z fosilních paliv na budoucnost bez emisí CO2, tím lépe.“

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Historie Tesly

První model Tesla Roadster byl představen v roce 2008, spolu s pokročilou technologií baterií společnosti Tesla a unikátním elektrickým pohonem. V roce 2010 proběhlo zveřejnění akcií společnosti Tesla na burze s cenou 17 USD za akcii Tesla. IPO přineslo společnosti další kapitál ve výši 226 milionů USD. V roce 2012 uveřejnila Tesla svojí vlajkovou loď, Model S. Za první rok se prodalo tohoto modelu cca 50 000 kusů. V roce 2015 rozšířila společnost Tesla svůj sortiment o model X, nejbezpečnější, nejrychlejší a nejschopnější SUV v historii, s pětihvězdičkovým bezpečnostním hodnocením v každé kategorii Národní správy bezpečnosti silničního provozu US.

Roky 2016 až 2018 byly pro Teslu a Elona Muska náročné. Byl zveřejněn dlouho očekávaný Model 3. Tesla však čelila zpožděním s dodávkamy díky problémům s výrobou dodavatelského řetězce. Na konci roku 2018 poslal Musk do světa tweet, který ho přivedl k trestnímu stíhání. S Modelem 3 chtěla Tesla dobýt větší část trhu s automobily. Nižší cena učinila automobil dostupným i pro širokou veřejnost. S novým modelem se prodeje společnosti Tesla prudce zvýšily,  částečně na úkor dražších modelů.

Ne o mnoho později společnost Tesla představila revoluční nákladní automobil s názvem Tesla Semi. Tento tahač byl navržen tak, aby ušetřili na nákladech na palivo více než 200 000 USD během milionu kilometrů. V roce 2019 společnost Tesla představila také model Y, SUV střední velikosti s až sedmi sedadly. Mimoto také odhalila kontroverzní Cybertruck, který je více univerzální než konvenční pick up truck a rychlejší než sportovní auto.

Začátkem roku 2019 začala Tesla vyrábět svá auta v Číně. Čína se svými 1,5 miliardami obyvatel je největším automobilovým trhem na světě. Navíc je možná navzdory očekáváním Čína největším trhem s luxusními automobily a elektrickými automobily. Ideální mix pro výrobce automobilů a Tesla toho dokázala mnohem rychleji, než se očekávalo. Akcionáři společnosti Tesla reagovali s velkým nadšením. V posledním čtvrtletí roku 2019 byl dokonce dosažen navzdory všem odhadům provozní zisk ve výši 359 milionů USD. Do té doby se společnost vždy snažila dostat z červených čísel, takže rok 2019 lze skutečně považovat za důležitý bod zvratu.

I v roce 2020 nadále společnost ví, jak vyniknout a nechat všechny tradiční výrobce automobilů daleko pozadu. Přes zavírání továren, celosvětové zpomalení ekonomiky a všem vládním opatřeníma jiným vládním opatřením vykázala Tesla v prvním čtvrtletí roku 2020 zisk 16 milionů dolarů. Zdá se, že vnímání investorů je jasné; Tesla má nebývalou konkurenční výhodu oproti jiným výrobcům automobilů. Tesla je vybavena špičkovou technologií EV a baterií, takže konkurenti se obvykle ani nepřibližují výkonu automobilů Tesla.

Čtěte také >> Akcie Nikola Motor – strmé zhodnocení akcí výrobce elektrických nákladních automobilů

Kam směřuje Tesla dále

Baterie a giga továrny

Elektrická auta ve skutečnosti nejsou ničím jiným než pojízdné baterie. Hlavním prvkem pro akumulátory a baterie je kombinace lithia a kobaltu, nazývaná jako lithium kobalt oxid. Lithiové baterie mají vysokou hustotu energie a dlouhou životnost. Nevýhodou lithiových baterií je však vysoká cena a riziko výbuchu a požáru v důsledku vysokých teplot. Baterie Tesly se již několikrát vznítily, technologie zdaleka není ještě dokonalá. Výzkum Tesly denně vylepšuje současnou generaci lithium-iontových baterií.

Také za tímto účelem společnost Tesla Motors vybudovala v Nevadě velkou továrnu na baterie. Tato giga-továrna byla uvedena do provozu již v lednu roku 2017. Továrny ve státě New York a Čína následovaly později.

Giga-továrna Tesly v Německu

V Evropě se také staví tato giga-továrna. V Německu byly poraženy tisíce borovic, aby se vytvořil první evropskou giga-továrnu amerického výrobce automobilů. Budova bude postavena na pozemku o rozloze 300 hektarů v lesní a jezerní oblasti asi 30 km jihovýchodně od německého hlavního města Berlína. Očekává se, že závod bude uveden do provozu v roce 2021 a Tesla slibuje, že tento závod poskytne 9 000 až 12 000 pracovních míst. V Texasu nebo v Oklahomě se plánují také nové výrobní linky určené pro model Cybertruck.

Solární střechy

1. srpna 2016 Tesla oznámila nákup akcií SolarCity za 2,6 miliardy dolarů. Tento obchod zachránil firmu SolarCity, která se dostala do finančních potíží. Po převzetí společnost Tesla postupně ukončila prodej SolarCity a místo instalace solárních panelů se více soustředila na zlepšování technologie ukládání energie do baterií. V roce 2017 již lidé mohli provádět rezervace solárních panelů pro svá auta, dodnes se však stále ještě nedodávají. Inovativní myšlenka narazila na několik překážek a výzkum a vývoj pokračuje dále. Musk uvedl, že panely se tolik opozdily, protože společnost chce zajistit, aby mohly zůstat na střeše 30 let, než je skutečně začnou instalovat svým zákazníkům. Technologie nicméně skýtá velký potenciál.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Akcie Tesla Motors

Cena akcie Tesla ohromuje mnoho investorů, cena za akcii nedávno překročila hranici 1 000 USD a během několika dnů prudce stoupla nad 1400 USD. Americká automobilka nedávno překonala tržní kapitalizaci Toyoty a stala se tak nejhodnotnější automobilkou na světě s hodnotou okolo 186 miliard dolarů.

Společnost Tesla má tržní hodnotu 250 miliard USD, přestože dosud neměla plně ziskový rok. Teslu proto není snadnné oceni. V roce 2017 byla společnost ve ztrátě 1,96 miliardy USD, v roce 2018 společnost ztratila 976 milionů USD a v roce 2019 byla ztráta 862 milionů USD. Dobrá zpráva je, že velikost ztráty se každým rokem zmenšuje. Na druhé straně prodej roste každoročně velmi rychle, a proto je Tesla skutečně obchodována jako růstová akcie.

V roce 2019 bylo prodáno 367 600 automobilů, což pro společnost znamenalo nový rekord. Bylo prodáno více automobilů než za období let 2017 a 2018 dohromady, zejména díky oblibě sedanu Model 3. Poslední dvě čtvrtletí roku 2019 byly již ziskové.

Také v prvním čtvrtletí roku 2020 překvapila společnost Tesla příjmy ve výši 5,99 miliard USD, provozním ziskem 283 milionů USD a čistým ziskem 16 milionů USD. Společnost zvýšila svou hrubou marži na působivých 25,5% a zakončila tak čtvrtletí s 8,1 miliardami dolarů v hotovosti. Přes koronovou krizi Tesla dokonce očekává, že v roce 2020 dodá 500 000 vozů. Podle společnosti není však jisté, jak rychle budou moci jejich dodavatelé po obnovení práce zvýšit výrobu. V důsledku koronové krize proto společnost neposkytla konkrétní prognózu zisku, ale očekává, že dosáhné vedoucího postavení v odvětví s ohledem na proovozní marží a ziskovosti. Podle konzervativního odhadu by letošní rok mohl generovat podobné tržby jako v roce 2019.

Tesla využívá obrovský prospěch z nárůstu elektro-mobility, ale konkurence také sílí. Tradiční výrobci automobilů začali již investovat miliardy dolarů do této oblasti. Tesla nyní musí prokázat, zda dokáže konkurenční tlak ustát a zvládne efektivně vyrábět ve velkém a také poskytovat kvalitní služby svým zákazníkům. Společnost má také velké plány pro vstup do sektoru nákladních automobilů. Zda uspěje, není jisté, stejně jako úspěch akcie Tesla. V každém případě je ve společnosti spousta potenciálu, a proto je v akcii Tesla hodně fantazie.

Graf Akcie Tesla

Graf akcie Tesla. Zdroj: LYNX Trading.

Tesla je více než klasická automobilka. Je to revoluce. Tesla nyní pracuje na svém dosud nejdostupnějším autě a plánuje tak zpřístupnit ještě více cenově dostupných produktů čím dál širší veřejnosti. Tímto způsobem společnost naplňuje svoji misi k čisté dopravě a čisté energii.

Čtěte také >> 3 nejlepší e-mobility akcie roku 2020

5 zajímavostí o Tesle

1) Teslu nezaložil Elon Musk

Společnost byla založena Martinem Eberhardem a Marcem Tarpenningem, ačkoliv současný generální ředitel Elon Musk vedl první investiční kolo v únoru 2004. V té době nastoupil jako předseda představenstva společnosti.

2) Tesla Motors byla založena mnohem dříve než před 10 lety

Společnost byla založena v již červenci 2003, ale v utajeném režimu fungovala až do července roku 2006, kdy odhalila Tesla Roadster, své první výrobní auto.

Roadsteru bylo vyrobeno pouze 2 500 kusů. Jednalo se o dvoumístný elektirkcý sportovní vůz. Koncem roku 2008 se prodával v omezeném počtu a výroba skončila koncem roku 2011.

3) Pouze 6 součástek Tesly Model S je nutné pravidelně servisovat

Těmi jsou čtyři pneumatiky a dva lišty stěračů. Občas konrolují servisní technici také stav baterie a hladinu chladicí kapaliny motoru.

Brzdové destičky? Také moc ne. Vzhledem k tomu, že se brždění provádí převážně regenerativním způsobem – přepnutím elektrického motoru na generátor, který dobije baterii, brzdové destičky na Tesle trvají nesmírně dlouhou dobu.

Žádné ventily, vačky, olejnice, klikové hřídele, řemeny, ozubená kola, spojky ani žádné další náročné poruchové součástky běžných automobilů v Tesle nehledejte.

4) Vláda USA půjčila automobilce Tesla 465 milionů dolarů

Společnost Tesla přijala v roce 2009 od státy Spojených států půjčku ve výši 465 milionů dolarů v rámci pomoci z finanční krize v programu Advanced Technology pro výrobu automobilů. Splatit tento úvěr se Tesle podařilo splatit o 9 let dříve, než bylo ujednáno a je také jediná americká automobilka, která půjčku vládě splatila.

5) Všechny patenty Tesla Motors jsou open source

Elon Musk v roce 2014 zvěřejnil příspěvek, kde uvádí, že veškeré patenty společnosti Tesla jsou otevřeným zdrojem (open source).V zásadě jsou zdarma k použití jinými výrobci automobilů.Musk věří, že uplatňování této filozofie posílí značku Tesla, spíše než omezí její technologický pokrok.Mise automobilky Tesla říká vše jasně:  „Posláním společnosti Tesla je urychlit světový přechod k udržitelné energii.“

Čtěte také >> IPO Nio: čínský výrobce elektrovozů se obchoduje na burze NYSE

Obchodujte akcie Tesla u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi Tesla přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty

Akcie Nikola Motor – strmé zhodnocení akcí výrobce elektrických nákladních automobilů

18. června 2020 | Akcie

Akcie výrobce kamionů poháněných vodíkovými články a elektrického pickupu vystřelila raketovým tempem směrem nahoru. Objevte příčiny tohoto fenoménu!

Číst dále

Teorie černé labutě – Co je to černá labuť a proč by se jí měli investoři obávat?

11. června 2020 | Akcie

Černá labuť a teorie černé labutě? Co to je černá labuť a proč by vás to mělo zajímat v roce 2020? ✅ Prozkoumejte nejznámější příklady černých labutí.

Číst dále

Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2020

04. června 2020 | Akcie

Jak investovat do bitcoinu a blockchainu v roce 2020. Objevte 3 akcie společností, které mohou z nárůstu ceny Bitcoinu profitovat.

Číst dále
Klíčová slova: Cena za akcii | Obchodník | Převodník měn | Intradenní obchodník | Obchodovat s akciemi | Akcie Nikola Motor | Nikola Motor | Akcie Nikola | Teorie černé labutě | Nikola | Bitcoinové a blockchainové akcie | Auta | Technologický pokrok | Tweet | Patenty | Model Y | Vláda USA | Práce | Vzdělávací webináře | Ekonomiky | Potenciál | Historie | Automobilka | Profitovat | WP | Guru | Vývoj | Ceny Bitcoinu | Provozní zisk | Akcie s LYNX | Obchodujte akcie | Akcie roku 2020 | Komunikace | Velikost ztráty | Nový rekord | Budoucnost | Černé labutě | Ztráta | Automobil | Investujte | Předseda | Americká automobilka | Na burze | Konkurenti | Miliardy | Generální ředitel | Předseda představenstva | Myšlenka | Obchod | Objem | Automobilky | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Akcie roku | Investujte do akcií | Blockchainové akcie | Objem obchodování | Akcie společnosti | Kobalt | Lithium | LYNX Trading | Investovat do Bitcoinu | Zpomalení ekonomiky | Příjmy | Krize | Poplatky | Tesla | Akcionáři | Ztráty | Miliardy dolarů | Energie | Úspěch | Burze | Úvěr | Tržby | ROCE | EV | Elon Musk | Zpráva | Webináře | Trh | Tesla Motors | Řízení rizika | Nákup akcií | Management | Jak investovat | Investiční | Graf | Eura | Černá labuť | Cena | Analýzy | Akcie Tesla Motors | Akcie Tesla | Ceny akcií | LYNX | Investovat | Obchodování s akciemi | Obchodovat | Zisk | Investoři | Finanční krize | Obchodování | USD | VaR | Trigger | Trading | Spread | Riziko | Portfolio | Open | NYSE | Margin | Investování | Investor | IPO | Futures | CFD | CEO | Bod | Zhodnocení | Akcie | Kapitál | Rizika | Akciové tipy | ETF | New York | Obchodní deník | USA | Čína | Money management |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 📈 Tesla je na nových maximách ❗
    Akcie výrobcu elektrických vozidiel Tesla (TSLA.US) by mali začať dnešné obchodovanie na historickom maxime. Akcie sa môžu počas dnešného obchodovania tešiť zo zvýšenej volatility, pretože to bude posledné obchodovanie pred vstupom do známeho indexu S&P 500. Pretože Tesla bude najväčším prírastkom do indexu v histórii, fondy sledujúce index musia na zmenu svojich portfólií nakupovať veľa akcií. K divokým cenovým výkyvom môže dôjsť najmä na konci dnešného obchodovania na Wall Street, keď väčšina fondov obchoduje.
  • Tesla klesá o 3 % kvůli obavám z nedostatku baterií
    Akcie společnosti Tesla Inc (TSLA.US) dnes klesají o 3 % poté, co CEO Elon Musk naznačil problémy a výzvy programu Semi, který je zaměřen na vývoj elektrických tahačů. Musk tweetoval, že "Nyní jsme omezeni bateriemi, ale příští rok by to mělo být ok". Jeho tweet zchladil očekávání ohledně rostoucí produkce elektrických tahačů.
  • Tesla klesá po zprávách v médiích o možném omezení výroby 📉
    Podle neoficiálních zpráv agentury Bloomberg plánuje společnost Tesla Inc. (TSLA.US) snížit výrobu ve své továrně v Šanghaji kvůli známkám možných problémů s poptávkou po automobilech v Číně, která údajně nesplňuje očekávání.
  • ⏬TESLA klesla na tříměsíční minima
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) propadly o téměř 10 % a pokračují tak v poklesu z posledních seancí. Naopak výnosy z desetiletých amerických dluhopisů vyskočily na roční minima nad 1,6 %. Investoři se obávají z růstu úrokových sazeb, které zdražují financování firmám, a to přestože guvernér Fedu Powell jakoukoli možnost brzkého růstu sazeb vylučuje. Pro vývoj akcií Tesly je také důležité, že automobilka investovala $1,5 mld. do volatilního Bitcoinu, který se aktuálně nachází v korekčním módu. Mnoho investorů si tak vývoj ceny akcií Tesly a Bitcoinu spojuje.
  • Tesla klesla o 8 %. Zisky a výnosy poprvé od roku 2019 minuly odhady 📉
    Akcie Tesly (TSLA.US) se obchodují o více než 6 % po výsledcích, které negativně zklamaly. Po počátečních ziscích po uzavření trhu investoři nakonec hodnotí zprávu negativně. Marže se dostaly pod tlak kvůli nižším cenám modelů. Masivní pokles volného peněžního toku o méně než 850 milionů dolarů zpochybňuje tržní kapitalizaci giganta ve výši téměř 760 miliard dolarů. Poprvé od roku 2019 společnost zklamala Wall Street negativně jak v zisku na akcii, tak v tržbách.
  • Tesla klesla pod rostoucí trendovou čáru na cenu 180
    Akcie společnosti Tesla zakončily seanci v záporných číslech, ale zůstaly podpořeny nad úrovní 206, která v posledních čtyřech letech omezuje jak růst, tak pokles. Nejnovější medvědí cyklus začal poté, co se býkům nepodařilo překonat prolomenou trendovou linii podpory a odporu vytyčenou od ledna 2023 a zároveň se jim na konci prosince 2023 nepodařilo podruhé překonat dlouhodobou trendovou linii odporu z rekordního maxima z roku 2021.
  • Tesla klesla v premarkete o 6% v rámci zverejnených štvrťročných výsledkov
    Tržby a zisky Tesly za Q1 2023 boli podľa prieskumu analytikov spoločnosti Refinitiv blízko očakávaniam. Spoločnosť v dokumente oznámila akcionárom, že „nedostatočné využívanie nových tovární“ znížilo marže spolu s vyššími surovinovými, komoditnými, logistickými a záručnými nákladmi a nižšími príjmami z environmentálnych úverov."
  • Tesla loni zvýšila čistý zisk o 665 procent na rekordních 5,5 miliardy dolarů
    Automobilka Tesla měla loni rekordní čistý zisk 5,5 miliardy dolarů (zhruba 120 miliard Kč). Meziročně stoupl o 665 procent. Americký výrobce elektromobilů to uvedl ve středu po skončení burzovního obchodování. Šéf firmy Elon Musk čeká, že prodej letos poroste o více než 50 procent navzdory problémům s dodavatelskými řetězci.
  • Tesla loni zvýšila odbyt elektromobilů o 87 procent na rekordních 936.172
    Americká automobilka Tesla loni dodala na trh rekordních 936.172 elektromobilů, což je proti předchozímu roku nárůst o 87 procent. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Odbyt za čtvrté čtvrtletí dosáhl 308.600 vozů, což znamená také rekord za tříměsíční období. Ten předchozí byl ze třetího čtvrtletí a činil 241.300 elektromobilů.
  • Tesla míří do indexu S&P 500
    „Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Tesla může obnovit brzy obnovit podporu pro platby kryptoměnami
    Přední výrobce elektrických vozidel Tesla podala u americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žádost, ve kterém uvedla, že může v budoucnu obnovit transakce v kryptoměnách.
  • Tesla nad bilionem dolarů
    První obchodní den tohoto týdne v USA nepřinesl mnoho nového, hlavní indexy mírně posílily. Nejlépe se včera dařilo technologickému sektoru v očekávání výsledků gigantů z Nasdaqu (Facebook +1,3 %, AMD +2,1 %, Nvidia +1,9 %). Akcie společnosti Tesla (+12,7 %) se včerejším enormním růstem dostaly nad 1000 USD za akcii a její tržní kapitalizace tak poprvé v historii přesáhla hranici 1 000 miliard USD. Právě růst akcií Tesly včera pomohl Nasdaqu jednoznačně největší měrou. Naopak slabší den měl finanční sektor (Bank of America -0,1 %, Citigroup -0,8 %, JPMorgan -0,5 %).
  • Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů
    Společnost Tesla, Inc. uvedla, že v lednu nakoupila bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy dolarů a plánuje přijímat kryptoměny jako platební prostředek, informuje MarketWatch. Firma dále také ve zprávě uvedla: „V lednu 2021 jsme aktualizovali zásady investiční politiky, abychom získali větší flexibilitu při diverzifikaci a maximalizaci výnosu z hotovosti, která není nutná k udržení provozní likvidity.“
  • Tesla navzdory dobrým údajům oslabuje 📌 Čelí akcie problémům?
    Jako jeden z nejoblíbenějších „koňů akciového trhu“ na Wall Street za poslední 3 roky zažívají letos masivní oslabení valuace akciového trhu. Akcie dnes před otevřením trhu ztrácejí téměř 5 %, a to navzdory zprávám o rekordních zásilkách a páteční prezentaci robota „Optimus“ od Elona Muska, která rezonovala v tisku.
  • Tesla odhalí na konci října elektrický tahač
    Společnost Tesla chystá velkou premiéru a na konci října odhalí svůj zbrusu nový elektrický tahač. Pokud investujete d...
  • Tesla opět vyvrací názory skeptiků
    Tesla, nejhodnotnější automobilová společnost na světě, opět vyvrací názory skeptiků, když rostoucí ceny vyrovnaly tlak na náklady a zajistily vyšší než očekávaný zisk za první čtvrtletí roku 2022. To po nedávném rozptýlení v podobě nabídky zakladatele Elona Muska na Twitteru znovu zaměří pozornost na zrychlující se globální přechod na elektromobily (EV).
  • 🚗Tesla oznámila vydání nových akcií za 5 miliard dolarů 💲
    Tesla (TSLA.US) oznámila vydání nových akcií ve výši až 5 miliard dolarů. Nové akcie budou nabídnuty "at the market", tedy za současnou tržní cenu. Akcie budou prodávat banky Morgan Stanley, Deutsche Bank a Credit Suisse v závislosti na požadavcích společnosti Tesla. Novinky znamenaly určitý pokles dosavadních zisků Tesly v premarketu. Nicméně se její akcie stále obchodují nad včerejší zavírací cenou.
  • Tesla pod tlakem kvůli evropskému vyšetřovaní subvencí elektromobilů⚡
    Tesla (TSLA.US) a další evropští výrobci automobilů, kteří do EU dovážejí z Číny, budou součástí vyšetřování ohledně toho, zda automobilový průmysl elektromobilů dostává nespravedlivé dotace, informovala Financial Times s odvoláním na Valdisa Dombrovskise, výkonného místopředsedu Evropské unie.
  • Tesla pod tlakem po obrovském omezení výroby v Šanghaji 📉
    Agentura Reuters informovala, že Tesla (TSLA.US) hodlá mezi 25. prosincem a 1. lednem zcela pozastavit výrobu Modelu Y v Šanghaji. Reuters se odvolává na interní sdělení společnosti, do kterého nahlédli dva lidé obeznámení s touto záležitostí. V memorandu byly údajně podrobně popsány nadcházející montážní plány společnosti Tesla. Podle zdrojů agentury Reuters nebylo pozastavení výroby původně plánováno; Tesla zatím na žádost o komentář nereagovala:
  • 📈Tesla pomáhá americkým indexům na rekordy🚀
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) rostou během dnešní seance o takřka 5 %. Rozšiřují tak včerejší zisky a dobývají historická maxima. Akcie včera vyskočila o 13 % poté, co Bloomberg informoval o objednávce společnosti Hertz na více než 100 tis. elektrických automobilů, která by měla být vypořádána do konce příštího roku. Dohoda by měla automobilce přinést $4,2 mld. Jedná se o nejvyšší nákup elektrických vozidel v historii. Smlouva by měla pomoci posílit vedoucí pozici Tesly na trhu s elektrickými vozidly.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank