Úterý 19. březen 2024 08:37
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024

Tesla míří do indexu S&P 500

23.07.2020 10:30  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

„Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Společnost Tesla zveřejnila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku. Elon Musk může být spokojený, protože jeho společnost dosáhla zisku ve výši 104 milionů dolarů. To znamená, že Tesla byla poprvé ve své historii celý rok v zisku. Díky tomu by mohla být zařazena do prestižního indexu S&P 500.

Tržby společnosti dosáhly úrovně 6,0 miliardy dolarů a zisk na akcii činil 50 centů. Společnost Tesla vykázala relativně silnou odolnost proti nepříznivým dopadům pandemie koronaviru. Přestože musela uzavřít svou hlavní továrnu ve Fremontu, dokázala se udržet v zisku a zazářila na burze.

Zatímco v loňském roce se akcie Tesly obchodovaly kolem úrovně 260 dolarů za kus. Nyní atakují hranici 1 600 dolarů za kus. Po oznámení výsledků vystoupala cena akcií v předburzovních obchodech i přes hranici 1 700 dolarů za kus. Díky obrovskému zájmu investorů se Tesla momentálně pyšní titulem nejcennější automobilky na světě.

Pokrok, kterého Tesla dosáhla v první polovině letošního roku, by mohl být překonán ve druhém pololetí. K tomu by mohlo dopomoci navyšování produkce ve stávajících továrnách, což vede k lepšímu uspokojování poptávky zákazníků. Elon Musk navíc oznámil, že postaví další továrnu. Měla by vzniknout poblíž Austinu v Texasu a zaměří se na výrobu vozidel Cybertruck, Semi, Model 3 a Model Y.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Tesla je českou i celosvětovou jedničkou, znovu v Čechách předstihla Apple
    PRAHA – Podle nejnovějších čtvrtletních dat platformy eToro, se zdá, že drobní investoři i přes velké výprodeje v roce 2022, které z jejich tržní hodnoty smazaly stovky miliard dolarů, stále věří velkým technologickým akciím.
  • 📈 Tesla je na nových maximách ❗
    Akcie výrobcu elektrických vozidiel Tesla (TSLA.US) by mali začať dnešné obchodovanie na historickom maxime. Akcie sa môžu počas dnešného obchodovania tešiť zo zvýšenej volatility, pretože to bude posledné obchodovanie pred vstupom do známeho indexu S&P 500. Pretože Tesla bude najväčším prírastkom do indexu v histórii, fondy sledujúce index musia na zmenu svojich portfólií nakupovať veľa akcií. K divokým cenovým výkyvom môže dôjsť najmä na konci dnešného obchodovania na Wall Street, keď väčšina fondov obchoduje.
  • Tesla klesá o 3 % kvůli obavám z nedostatku baterií
    Akcie společnosti Tesla Inc (TSLA.US) dnes klesají o 3 % poté, co CEO Elon Musk naznačil problémy a výzvy programu Semi, který je zaměřen na vývoj elektrických tahačů. Musk tweetoval, že "Nyní jsme omezeni bateriemi, ale příští rok by to mělo být ok". Jeho tweet zchladil očekávání ohledně rostoucí produkce elektrických tahačů.
  • Tesla klesá po zprávách v médiích o možném omezení výroby 📉
    Podle neoficiálních zpráv agentury Bloomberg plánuje společnost Tesla Inc. (TSLA.US) snížit výrobu ve své továrně v Šanghaji kvůli známkám možných problémů s poptávkou po automobilech v Číně, která údajně nesplňuje očekávání.
  • ⏬TESLA klesla na tříměsíční minima
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) propadly o téměř 10 % a pokračují tak v poklesu z posledních seancí. Naopak výnosy z desetiletých amerických dluhopisů vyskočily na roční minima nad 1,6 %. Investoři se obávají z růstu úrokových sazeb, které zdražují financování firmám, a to přestože guvernér Fedu Powell jakoukoli možnost brzkého růstu sazeb vylučuje. Pro vývoj akcií Tesly je také důležité, že automobilka investovala $1,5 mld. do volatilního Bitcoinu, který se aktuálně nachází v korekčním módu. Mnoho investorů si tak vývoj ceny akcií Tesly a Bitcoinu spojuje.
  • Tesla klesla o 8 %. Zisky a výnosy poprvé od roku 2019 minuly odhady 📉
    Akcie Tesly (TSLA.US) se obchodují o více než 6 % po výsledcích, které negativně zklamaly. Po počátečních ziscích po uzavření trhu investoři nakonec hodnotí zprávu negativně. Marže se dostaly pod tlak kvůli nižším cenám modelů. Masivní pokles volného peněžního toku o méně než 850 milionů dolarů zpochybňuje tržní kapitalizaci giganta ve výši téměř 760 miliard dolarů. Poprvé od roku 2019 společnost zklamala Wall Street negativně jak v zisku na akcii, tak v tržbách.
  • Tesla klesla pod rostoucí trendovou čáru na cenu 180
    Akcie společnosti Tesla zakončily seanci v záporných číslech, ale zůstaly podpořeny nad úrovní 206, která v posledních čtyřech letech omezuje jak růst, tak pokles. Nejnovější medvědí cyklus začal poté, co se býkům nepodařilo překonat prolomenou trendovou linii podpory a odporu vytyčenou od ledna 2023 a zároveň se jim na konci prosince 2023 nepodařilo podruhé překonat dlouhodobou trendovou linii odporu z rekordního maxima z roku 2021.
  • Tesla klesla v premarkete o 6% v rámci zverejnených štvrťročných výsledkov
    Tržby a zisky Tesly za Q1 2023 boli podľa prieskumu analytikov spoločnosti Refinitiv blízko očakávaniam. Spoločnosť v dokumente oznámila akcionárom, že „nedostatočné využívanie nových tovární“ znížilo marže spolu s vyššími surovinovými, komoditnými, logistickými a záručnými nákladmi a nižšími príjmami z environmentálnych úverov."
  • Tesla loni zvýšila čistý zisk o 665 procent na rekordních 5,5 miliardy dolarů
    Automobilka Tesla měla loni rekordní čistý zisk 5,5 miliardy dolarů (zhruba 120 miliard Kč). Meziročně stoupl o 665 procent. Americký výrobce elektromobilů to uvedl ve středu po skončení burzovního obchodování. Šéf firmy Elon Musk čeká, že prodej letos poroste o více než 50 procent navzdory problémům s dodavatelskými řetězci.
  • Tesla loni zvýšila odbyt elektromobilů o 87 procent na rekordních 936.172
    Americká automobilka Tesla loni dodala na trh rekordních 936.172 elektromobilů, což je proti předchozímu roku nárůst o 87 procent. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Odbyt za čtvrté čtvrtletí dosáhl 308.600 vozů, což znamená také rekord za tříměsíční období. Ten předchozí byl ze třetího čtvrtletí a činil 241.300 elektromobilů.
  • Tesla Motors – 5 zajímavostí automobilce Tesla
    Tesla je jedním z nejskloňovanějších pojmů v automobilovém průmyslu. Přesto toho mnoho lidí o automobilové značce, která vyrábí auta budoucnosti a momentálně láme rekordy na burze, příliš mnoho neví.
  • Tesla může obnovit brzy obnovit podporu pro platby kryptoměnami
    Přední výrobce elektrických vozidel Tesla podala u americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žádost, ve kterém uvedla, že může v budoucnu obnovit transakce v kryptoměnách.
  • Tesla nad bilionem dolarů
    První obchodní den tohoto týdne v USA nepřinesl mnoho nového, hlavní indexy mírně posílily. Nejlépe se včera dařilo technologickému sektoru v očekávání výsledků gigantů z Nasdaqu (Facebook +1,3 %, AMD +2,1 %, Nvidia +1,9 %). Akcie společnosti Tesla (+12,7 %) se včerejším enormním růstem dostaly nad 1000 USD za akcii a její tržní kapitalizace tak poprvé v historii přesáhla hranici 1 000 miliard USD. Právě růst akcií Tesly včera pomohl Nasdaqu jednoznačně největší měrou. Naopak slabší den měl finanční sektor (Bank of America -0,1 %, Citigroup -0,8 %, JPMorgan -0,5 %).
  • Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů
    Společnost Tesla, Inc. uvedla, že v lednu nakoupila bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy dolarů a plánuje přijímat kryptoměny jako platební prostředek, informuje MarketWatch. Firma dále také ve zprávě uvedla: „V lednu 2021 jsme aktualizovali zásady investiční politiky, abychom získali větší flexibilitu při diverzifikaci a maximalizaci výnosu z hotovosti, která není nutná k udržení provozní likvidity.“
  • Tesla navzdory dobrým údajům oslabuje 📌 Čelí akcie problémům?
    Jako jeden z nejoblíbenějších „koňů akciového trhu“ na Wall Street za poslední 3 roky zažívají letos masivní oslabení valuace akciového trhu. Akcie dnes před otevřením trhu ztrácejí téměř 5 %, a to navzdory zprávám o rekordních zásilkách a páteční prezentaci robota „Optimus“ od Elona Muska, která rezonovala v tisku.
  • Tesla odhalí na konci října elektrický tahač
    Společnost Tesla chystá velkou premiéru a na konci října odhalí svůj zbrusu nový elektrický tahač. Pokud investujete d...
  • Tesla opět vyvrací názory skeptiků
    Tesla, nejhodnotnější automobilová společnost na světě, opět vyvrací názory skeptiků, když rostoucí ceny vyrovnaly tlak na náklady a zajistily vyšší než očekávaný zisk za první čtvrtletí roku 2022. To po nedávném rozptýlení v podobě nabídky zakladatele Elona Muska na Twitteru znovu zaměří pozornost na zrychlující se globální přechod na elektromobily (EV).
  • 🚗Tesla oznámila vydání nových akcií za 5 miliard dolarů 💲
    Tesla (TSLA.US) oznámila vydání nových akcií ve výši až 5 miliard dolarů. Nové akcie budou nabídnuty "at the market", tedy za současnou tržní cenu. Akcie budou prodávat banky Morgan Stanley, Deutsche Bank a Credit Suisse v závislosti na požadavcích společnosti Tesla. Novinky znamenaly určitý pokles dosavadních zisků Tesly v premarketu. Nicméně se její akcie stále obchodují nad včerejší zavírací cenou.
  • Tesla pod tlakem kvůli evropskému vyšetřovaní subvencí elektromobilů⚡
    Tesla (TSLA.US) a další evropští výrobci automobilů, kteří do EU dovážejí z Číny, budou součástí vyšetřování ohledně toho, zda automobilový průmysl elektromobilů dostává nespravedlivé dotace, informovala Financial Times s odvoláním na Valdisa Dombrovskise, výkonného místopředsedu Evropské unie.
  • Tesla pod tlakem po obrovském omezení výroby v Šanghaji 📉
    Agentura Reuters informovala, že Tesla (TSLA.US) hodlá mezi 25. prosincem a 1. lednem zcela pozastavit výrobu Modelu Y v Šanghaji. Reuters se odvolává na interní sdělení společnosti, do kterého nahlédli dva lidé obeznámení s touto záležitostí. V memorandu byly údajně podrobně popsány nadcházející montážní plány společnosti Tesla. Podle zdrojů agentury Reuters nebylo pozastavení výroby původně plánováno; Tesla zatím na žádost o komentář nereagovala:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024