Úterý 16. duben 2024 11:21
reklama
FTMO král
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

Bitcoin se opět snaží vystoupat nad úroveň 24 000 USD 📊

23.02.2023 14:44  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bitcoin opět oslabuje a propadá se pod 24 000 USD, přestože futures na Wall Street se dnes obchodují mírně výše a zápis z jednání FOMC nedokázal výrazně zhoršit náladu na trhu.

  • Kryptoměna Tezos, která včera oznámila partnerství se společností Google Cloud, má problémy s udržením zisků vůči slabému BTC;
  • Fond Ark Invest, spravovaný Cathie Woodovou, zvýšil své pozice v akciích Coinbase (COIN.US) o více než 210 000 akcií (cca 13,4 mil. USD). Začátkem tohoto měsíce získal 9,2 milionu akcií této kryptoměnové burzy, jejíž úterní výsledky za 4Q 2022 dokázaly Wall Street pozitivně překvapit;
  • On-chain data ukazují prudký nárůst velrybích transakcí v síti osmé největší kryptoměny Cardano. Kryptoměna si od začátku roku připsala téměř 50 % a ohlásila několik "ekosystémových milníků", mimo jiné zavedení algoritmického stablecoinu Djed s deklarovaným pokrytím přes 1:1 USD, který by měl přilákat velký kapitál hledající síť se spolehlivým stablecoinem.


Zdroj: Santiment

Cardano, interval M30. Býci již několikrát prohráli bitvu pod zónou nad 0,4 USD, kde se aktuálně nachází klíčová rezistence. RSI signalizuje přeprodanost, ukazatel se blíží k úrovni 30 bodů, kde se kupcům v minulosti několikrát podařilo převzít kontrolu. Zdroj: xStation5

Indikátor MVRV na hainu měří cenu Bitcoinu ve vztahu k tzv. realizované ceně (průměrná nákupní cena BTC v blockchainu). To může odrážet rozsah nerealizovaného zisku drženého veškerou dostupnou nabídkou. Klíčový je bod zlomu, přibližně 1,0 (tržní hodnota / realizovaná hodnota = 1), který se poptávce podařilo prolomit. Současná MVRV má stále velmi daleko k nadhodnocení (celkové nerealizované zisky jsou stále relativně malé) a její dosavadní odraz odpovídá počátkům předchozích býčích trhů BTC. Zdroj: GlassnodeBitcoin, interval M30. Hlavní kryptoměna brání celou vzestupnou cenovou strukturu z posledních dní a po propadu pod SMA100 a SMA200 se drží zpět od výprodeje na úrovni 23 700 dolarů. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bitcoin se neustále velmi rychle propadá
    Cena Bitcoinu se za poslední týden snížila dokonce o třetinu a v současné době je na nejnižší hladině za více než jeden rok. Zřejmě už dochází tolikrát avizovaný propad, který musel přijít.
  • Bitcoin se nyní stabilizoval pod hodnotou 42 000 dolarů
    Údaje CoinGecko ukazují, že Bitcoin se již stabilizoval pod úrovní 42 000 USD. V prvním týdnu tohoto roku ztratil Bitcoin 12,6 procentních bodů své hodnoty, v příštích dnech a týdnech by mohla i nadále klesat. BTC se zatím pohybuje mezi 40 500 a 41 500 USD.
  • Bitcoin se obchoduje blízko úrovně 45 500 USD
    Bitcoin prodloužil svůj pokles o další týden, protože ochota riskovat na globálních finančních trzích se snížila. V pondělí se propadl o 2,5 % na 45 583 USD, což představuje pokles o 32 % oproti rekordnímu maximu ze začátku listopadu.
  • Bitcoin se obchoduje nad 20 000 dolary, Fed opět selhal?
    Bitcoin se během minulého týdne pohyboval do strany v těsném rozmezí, ale kryptoměna může zaznamenat volatilitu, když býci a medvědi bojují o uzavření měsíční svíčky. Benchmark nebyl schopen získat zpět své zisky z minulého týdne a nadále se obchoduje v červených číslech ve vysokých časových rámcích.
  • Bitcoin se obchoduje za více než 40 000 USD
    Bitcoin v pondělí poprvé za více než dva měsíce vystoupal nad 50denní klouzavý průměr. Obchodoval se za 42 956 USD, což je o 3 % více než předchozích 42 810 USD. Růst byl pokračováním páteční rally nad úroveň 40 000 USD.
  • Bitcoin se obchoduje za 1,4 milionu korun. Pomáhá mu vstup Coinbase na burzu
    „Dnes se díky vstupu společnosti Coinbase na burzu otevře brána do světa kryptoměn pro akciové investory. Tím se kryptoměny budou etablovat v investičním světě a mnozí investoři na ně přestanou hledět skrz prsty,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Bitcoin se odrazil od šestitýdenního minima
    Cena Bitcoinu se odrazila do blízkosti $43 000 z šestitýdenního minima na $40 200, kterého tato kryptoměna dosáhla dnes brzy ráno. Impulsem byl pokles rizikové averze na trzích. Ty doufají, že problémy čínského developera Evergrande Group se podaří vyřešit bez výrazného přesahu na globální finanční trhy.
  • Bitcoin se odráží k rezistenci trendové linie.
    Bitcoin se dnes odrazil nahoru k úrovni 16 550 USD, když ale cena dosáhla rezistence červené klesající trendové linie, byla odmítnuta. Po výprodeji v důsledku skandálu FTX nejsou bitcoinoví býci patrni schopni zorganizovat významný odraz nahoru. Cena se zvládá pohybovat v obchodním rozpětí převážně do strany a vytváří nižší maxima. Dnešní odmítnutí na červené trendové linii potvrzuje význam této linie. Průraz nad cenu 16 550 USD by byl důležitým projevem síly; pak bychom měli očekávat, že cena poroste ještě výš k Fibonacciho retracementu 38 %. Dokud cena zůstane pod červenou trendovou linií, bude bitcoin inklinovat k dalšímu průrazu dolů. Klíčový support je stále na ceně 15 500 USD.
  • Bitcoin se odráží k 39 000 USD, ale zůstává zranitelný vůči dalšímu výprodeji
    Bitcoin se obchoduje nad 38 000 USD a blíží se k rezistenci u horní hranice kanálu. Cena zůstává uvnitř medvědího kanálu od svých historických maxim. Tento odraz nadále považujeme za pohyb proti trendu, protože se domníváme, že nejpravděpodobnějším scénářem je, že cena vytvoří ještě alespoň jedno nové nižší minimum.
  • Bitcoin se opět dostává do popředí. Je rok 2023 rokem BTC?
    Náhlý růst bitcoinu během bankovní krize v USA jen podpořil pověst bitcoinu jako bezpečného aktiva.
  • Bitcoin se pevně drží nad hladinou 38 000 USD.
    Přestože většina měnových párů posiluje ve prospěch dolaru, bitcoin se na půdě kryptoměn stále pevně drží nad supportem 38 000 USD. Dolar posiluje vůči všem hlavním měnám, ale vůči bitcoinu ne. Alespoň zatím ne. Support je bráněn, a býci tak stále mají naději.
  • Bitcoin se podle očekávání odrazil
    Bitcoin se obchoduje poblíž 43 000 USD a vytvořil krátkodobý býčí kanál. Tento odraz nadále považujeme za odraz proti trendu, který brzy skončí a obnoví se klesající trend. Cena se stále nachází pod klíčovou klesající trendovou linií rezistence, a dokud tomu tak bude, zůstáváme ohledně ceny bitcoinu pesimističtí.
  • Bitcoin se pohnul směrem vzhůru po svém korekčním období
    Bitcoin od svého odrazu od zářijového dna na úrovni 24 915 vytváří strukturu vyšších maxim a vyšších minim. Zajímavé je, že dokončení medvědího kříže mezi 50–a 200denními jednoduchými klouzavými průměry (SMA) nedokázalo vyvolat pokles. Pokud nákupní zájem zesílí, mohl by se král kryptoměn zpočátku pokusit prorazit nad 200denní SMA, než otestuje nedávnou oblast odmítnutí na úrovni 28 592 bodů.
  • Bitcoin se po holubičí tiskové konferenci Fedu vrací nahoru
    Cena bitcoinu minulý týden zažila jeden z největších denních výkyvů na tomto býčím trhu.
  • Bitcoin se pohybuje kolem 30 000 dolarů
    Cena bitcoinu se v uplynulém týdnu pohybovala kolem 30 000 amerických dolarů, zatímco investoři sledovali další zprávy z podání spotových ETF v USA. Bitcoin během týdne osciloval mezi maximy na úrovni 30 820 dolarů a minimy na úrovni 29 688 dolarů, když trh čekal na aktuální informace od amerického regulátora. V současné době se cena na platformě eToro pohybuje kolem 30 300 amerických dolarů.
  • Bitcoin se pohybuje na hranici 30 tisíc dolarů, zatímco ether roste
    Bitcoin se v uplynulém týdnu držel relativně stabilně kolem 30 000 USD, přičemž poprvé od června loňského roku se dostal nad tuto hranici. V polovině týdne se kryptoměna vyšplhala nad 30 500 USD, což však nemělo dlouhého trvání.
  • Bitcoin se pohybuje na 30 000 USD, Ethereum roste, Litecoin i XRP klesají a americké akcie klesají kvůli obavám z recese
    Během čtvrtečního ranního obchodování v Asii, při kterém se mezi deseti nejprodávanějšími kryptoměnami objevily smíšené výsledky, bitcoin klesl, avšak nad 30 000 dolary se udržel.
  • Bitcoin se pohybuje poblíž 21 000 USD, Crypto short squeeze nabírá na síle
    Volatilita trhu nedávno klesla na úroveň naposledy před prudkými skoky v listopadu 2020. „Král kryptoměn“ zůstává nad úrovní 20 800 USD, býci mohou zahájit útok v zóně odporu kolem 21 000 USD. Ethereum si vede dobře a jeho cena se blíží úrovni 1 550 USD. Navzdory slabším výsledkům Microsoftu a Alphabetu a utlumenému otevření na Wall Street si kryptoměny vedou relativně dobře a holubičí rozhodnutí Bank of Canada zvedlo naděje na prosincového pivota Fedu.
  • Bitcoin se pohybuje v blízkosti 26 000 dolarů před klíčovým oznámením o politice Fedu 
    Cena bitcoinu (BTC) se v době před středečním klíčovým oznámením politiky amerického Federálního rezervního systému pohybuje v blízkosti 26 000 USD, tedy v rámci svého nedávného vnitrodenního rozpětí.
  • Bitcoin se po jestřábím rozhodnutí BOJ drží stabilně nad 34 tisíci dolary
    Bitcoin (BTC) se nadále obchoduje nad 34 000 USD poté, co Japonská centrální banka (BOJ) zmírnila svůj zásah do programu kontroly výnosové křivky (YCC), čímž reagovala na zpřísnění likvidity ze strany Federálního rezervního systému.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new