Úterý 19. březen 2024 06:46
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook

Obchodování Mastercard po zisku za 4. čtvrtletí

01.02.2023 19:22  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Kreditní společnosti si v uplynulém roce získaly velkou pozornost, protože objem přeshraničních plateb prudce roste a vyšší úrokové sazby zvyšují hospodářský výsledek. Hlavními obavami však byly obavy z recese, menšího utrácení spotřebitelů a zpomalení mezinárodního cestování.

Níže se dozvíte, jaká byla poslední čtvrtletní zpráva o výsledcích společnosti Mastercard, co předpovídají analytici a jak obchodovat s touto akcií.

Trh:Mastercard Inc
Symbol pro účet Invest.MT5:MA
Datum nápadu:31. ledna 2023
Časový výhled:1 - 6 měsíců
Vstupní úroveň:$385.00
Cílový stav:$472.00
Velikost pozice pro účet Invest.MT5:Max 5%
Risk:Vysoký
  • Účet Invest.MT5 vám umožňuje nakupovat skutečné akcie a podíly z 15 největších burz na světě.
 
Zdroj: TradingView

Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

Veškeré obchodování je vysoce rizikové a můžete při něm ztratit více, než kolik riskujete. Nikdy neinvestujte víc, než si můžete dovolit ztratit, protože některé obchody prohrajete a některé vyhrajete. Začněte s malými obchody, abyste pochopili svou vlastní míru tolerance k riziku, nebo nejprve cvičte na demo účtu, abyste před investováním získali potřebné znalosti.

Zpráva o výsledcích společnosti Mastercard za 4. čtvrtletí

Zde jsou některé klíčové informace z poslední zprávy o výsledcích společnosti Mastercard za čtvrté čtvrtletí:

  • Zisk ve výši 2,55 miliardy dolarů, což vytváří zisk na akcii ve výši 2,65 dolaru oproti očekávání analytiků ve výši 2,65 dolaru na akcii.
  • Tržby vzrostly o 11,5 % na 5,82 miliardy dolarů.
  • Nárůst tržeb o 11,5 % na 5,82 miliardy dolarů
  • Přeshraniční objem se během roku zvýšil o 51 % a vynesl 4,8 miliardy dolarů na poplatcích.
  • Sedm po sobě jdoucích čtvrtletí zvyšování zisku a osm čtvrtletí růstu tržeb, ale v posledních čtyřech čtvrtletích se růst zisku zpomaluje.
  • Zpomalení růstu tržeb za posledních sedm čtvrtletí

Společnost Mastercard celkově překonala očekávání analytiků v oblasti zisku a příjmů. Během hovoru k výsledkům společnosti to vedení považovalo za pozitivní vzhledem k náročnému období nejistoty ve světové ekonomice a změnám v politice centrálních bank.

Celkový růst byl zvýrazněn v ceně akcií společnosti Mastercard, která v dubnu 2021 dosáhla historického maxima na úrovni 401,50 USD, ale od té doby zůstává poměrně rozkročená a v říjnu 2022 klesla na nejnižší cenu v roce 2022 na 276,87 USD.

Od té doby akcie rostly a ve 4. čtvrtletí dosáhly zisku kolem 40 %, což je jen asi 3 % od jejich historického maxima. V letošním roce však přetrvávají určité obavy, neboť společnost Mastercard zaznamenala několik čtvrtletí zpomalování růstu zisku a tržeb.

Někteří analytici očekávají, že společnosti vydávající kreditní karty se bude i nadále dařit díky očekávanému nárůstu platebních toků mimo pouze kreditní karty. Mastercard má také šanci získat náskok na svého většího konkurenta Visa. Mastercard působí ve více zemích než Visa, zatímco některé společnosti - například Amazon - loni pohrozily, že opustí Visa kvůli zvýšení poplatků.

Mezi další obavy patří možné zpomalení ekonomiky a obavy z recese. Společnosti vydávající kreditní karty, jako je Mastercard, získávají většinu příjmů ze spotřebitelů, kteří je používají. V případě recese většina uživatelů omezí nákupy, což může ovlivnit objem plateb pro společnosti vydávající kreditní karty.

Předpověď akcií Mastercard - co říkají analytici?

Podle analytiků oslovených TipRanks pro předpověď akcií Mastercard za poslední 3 měsíce je v současné době 22 nákupních, 3 držící a 0 prodejních hodnocení akcií. Nejvyšší cílová cena pro předpověď akcií Mastercard je 472,00 USD, nejnižší cílová cena je 360,00 USD.

Průměrná cílová cena pro prognózu akcií Mastercard je 423,87 USD.

Zdroj: TipRanks, 31. ledna 2023

 

Příklad obchodního nápadu pro cenu akcií Mastercard

Příklad obchodního nápadu pro cenu akcií Mastercard může být následující:

  • Nakupujte akcie při proražení nad vrchol po výnosech na úrovni 385,00 USD.
  • Nejvyšší cílová cena analytiků je 472,00 USD.
  • Udržujte své riziko na nízké úrovni, maximálně 5 % z celkového objemu účtu.
  • Časový rámec = 1 - 6 měsíců
  • Pokud si koupíte 10 akcií Mastercard:
    • Pokud je dosaženo cíle = 870,00 USD potenciální zisk (472,00 USD - 385,00 USD * 10 akcií).

Nezapomeňte, že trhy rostou a klesají a je nepravděpodobné, že by se cena akcií pohybovala vzhůru po přímce. Ve skutečnosti může jít dokonce ještě mnohem více dolů, než se zvýší, zejména s ohledem na to, jak moc již akcie společností vydávajících kreditní karty vzrostly, a na obavy z recese v tomto roce.

Nezapomeňte dobře řídit rizika a vždy si uvědomte, kolik můžete na obchodu potenciálně ztratit a jaká jsou s tím spojená rizika a náklady.

Na účtu Admirals Invest.MT5 můžete nakupovat a prodávat americké akcie s provizí od 0,02 USD za akcii. To znamená, že nákup 10 akcií společnosti Apple by znamenal provizi ve výši 0,20 USD (0,02 USD * 10 akcií) za provedení jednostranné transakce.

Existuje nízký minimální poplatek za transakci ve výši 1 USD. Takže výše uvedený příklad obchodního nápadu by měl za následek provizi ve výši pouhého 1 USD celkově.

Jak koupit akcie Mastercard ve 4 krocích

S Admirals můžete nakupovat akcie společností, jako je Mastercard, s nízkou provizí pouhých 0,02 USD za akcii a nízkou minimální provizí pouhých 1 USD za americké akcie.

  1. Otevřete si účet u Admirals a získejte přístup do Kabinetu Tradera.
  2. Webovou platformu otevřete kliknutím na tlačítko Obchodovat na jednom ze svých reálných nebo demo účtů.
  3. Vyhledejte svou akcii v dolní části okna Sledování trhu a přetáhněte symbol do grafu.
  4. Použijte funkci obchodování jedním kliknutím nebo klikněte pravým tlačítkem myši a otevřete obchodní lístek a zadejte velikost obchodu, stop loss a úroveň take profit.
Zdroj: Admirals MetaTrader 5 Web. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

 

Klikněte na banner níže a obchodujte s akciemi Mastercard ještě dnes. ▼▼▼

Pohybuje se podle vás cena akcií Mastercard jinak?

Nezapomeňte, že všechny analýzy a obchodní tipy jsou založeny na osobním pohledu a zkušenostech autora.

Pokud se domníváte, že existuje větší šance, že se cena akcií společnosti FedEx bude pohybovat níže, můžete také obchodovat na krátko z obchodního účtu CFD (Contracts for Difference), který Admirals také poskytuje.

Účet Trade.MT5 a Trade.MT4 vám umožňuje spekulovat na směr ceny akcií a podílů pomocí CFD kontraktů.

To znamená, že můžete obchodovat dlouhé a krátké pozice a potenciálně tak profitovat z rostoucích a klesajících cen akcií. Více informací o CFD se dozvíte v tomto článku Jak obchodovat s CFD.

INFORMACE O ANALYTICKÝCH MATERIÁLECH:

Uvedené údaje poskytují doplňující informace o všech analýzách, odhadech, prognózách, předpovědích, přehledech trhu, týdenních výhledech nebo jiných podobných hodnoceních či informacích (dále jen "analýzy") zveřejněných na internetových stránkách investičních společností Admirals působících pod obchodní značkou Admirals (dále jen "Admirals") Před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí věnujte prosím pozornost následujícím informacím:

    • Jedná se o marketingovou komunikaci. Obsah je zveřejněn pouze pro informativní účely a v žádném případě jej nelze považovat za investiční poradenství nebo doporučení. Nebylo připraveno v souladu s právními požadavky, jejichž cílem je podpořit nezávislost investičního výzkumu, a nevztahuje se na něj žádný zákaz jednání před šířením investičního výzkumu.
    • Jakékoli investiční rozhodnutí činí každý klient sám, přičemž společnost Admirals nenese odpovědnost za jakoukoli ztrátu nebo škodu vyplývající z takového rozhodnutí, ať už je založeno na jeho obsahu či nikoli.
    • S cílem chránit zájmy našich klientů a objektivitu analýzy zavedla společnost Admirals příslušné interní postupy pro prevenci a řízení střetu zájmů.
    • Analýzu vypracoval nezávislý analytik a autor Jitachandra Solanki (dále jen "autor") na základě svých osobních odhadů.
    • Přestože je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí, aby byly všechny zdroje obsahu spolehlivé a aby byly všechny informace prezentovány pokud možno srozumitelně, aktuálně, přesně a úplně, společnost Admirals nezaručuje přesnost ani úplnost jakýchkoli informací obsažených v Analýze.
    • Jakýkoli druh minulé nebo modelové výkonnosti finančních nástrojů uvedený v obsahu by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo předpoklad společnosti Admirals pro jakoukoli budoucí výkonnost. Hodnota finančního nástroje může růst i klesat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.
    • Produkty s pákovým efektem (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo ziskům. Než začnete obchodovat, ujistěte se, že plně rozumíte souvisejícím rizikům.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Obchodování Boeing po výsledcích za 3. čtvrtletí a dohoda o nových letadlech
    Společnost Boeing vykázala ve své poslední zprávě o výsledcích za třetí čtvrtletí obrovskou ztrátu. Ani to však nezabr...
  • Obchodování Cisco Systems po výsledcích za 2. čtvrtletí
    Společnost Cisco Systems byla založena v roce 1984, ale patří mezi přední technologické společnosti. Ve skutečnosti je jednou z největších společností na trhu telekomunikačních zařízení, ale podniká v mnoha odvětvích včetně síťových produktů, softwaru, zabezpečení, infrastruktury a dalších.
  • Obchodování Delta Airlines po výsledcích za 4. čtvrtletí
    Akcie leteckých společností se během pandemie koronaviru propadly a teprve nyní se zotavují. Zatímco akcie společnosti Delta Airlines se v tomto období propadly o více než 70 %, nyní se jejich hodnota zvedla o 116 % oproti minimu z roku 2020.
  • Obchodování dnes chybí směr, čeká se na další impulsy
    Po včerejším optimistickém dni se růst akcií přenesl ještě do Asie, načež se začátkem evropského obchodování mu dochází dech. Hlavní indexy se nacházejí lehce v červeném a drobnou korekci sledujeme také na eurodolaru či amerických dluhopisových výnosech. Kurz evropské a americké měny se sesouvá mírně pod 1,1780, 10Y výnos v USA klesá asi o 2 bazické body. Vedle toho ropa prakticky drží pozice a zlato klesá o 0,4 pct.
  • Obchodovanie 5. vlny USDJPY
    Sentiment ostáva opatrný po víre posledných dvoch dní a pokiaľ bude pokračovať, JPY si udrží svoj tradičný status risk-off. Dnes nie sú v USA žiadne...
  • Obchodování Futures: Průvodce & odpovědi na 10 zásadních otázek
    Když se řekne futures, ne každý si ihned vybaví, co to přesně znamená. Futures řadíme mezi burzovně obchodovatelné instrumenty, ale na popularitě se těší teprve několik posledních let. S obchodováním futures je spojena řada rozdílů oproti obchodování klasických akcií.
  • Obchodování gapů: nebezpečí, nebo příležitost?
    V grafu můžete často vidět určité mezery mezi cenovými úsečkami. Těmto mezerám se říká „gapy“ (z anglického gap = mezera, díra) a často se objevují při přechodu mezi dny.
  • Obchodování gapů: Nebezpečí nebo příležitost?
    V grafu můžete často vidět určité mezery mezi cenovými úsečkami. Těmto mezerám se říká „gapy“ (z anglického gap = mezera, díra) a často se objevují při přechodu mezi dny.
  • Obchodování je smíšené, ale technologie si odpoledne připisují zisky
    Evropské akcie po pozitivním úvodu přešly ke smíšenému obchodování, přičemž odchylky hlavních indexů od včerejšího závěru jsou jen drobné. V Americe se daří technologickému sektoru a cyklické spotřebě, přičemž z indexů slušně roste Nasdaq (+0,7 pct). Širší S&P 500 je ale pouze u nuly, pod vahou energií a průmyslu.
  • Obchodování je smíšené, odpoledne akciím pomohlo. Koruna však padá
    Finanční trhy od rána setřásly část obav spojených s růstem čínské ekonomiky. Tamní vláda přestala publikovat roční cíl pro růst a její konflikt s USA se navíc opět rozšiřuje i na problém Hongkongu. Naproti tomu ale trhům jako obvykle pomohly spekulace o větší státní pomoci ekonomice. Nová data dnes do hry nevstupovala.
  • Obchodování Morgan Stanley po zisku za 4. čtvrtletí
    Morgan Stanley byla jednou z posledních velkých investičních bank, které oznámily zisk za čtvrté čtvrtletí. Většina bank sice překonala očekávání Wall Street, ale většina z nich také zaznamenala pokles poplatků za investiční bankovnictví.
  • Obchodováním zhodnotil o 792 % a vyhrál iPad
    I investiční soutěže mají své rekordmany. Jedním z nich je soutěžící, který dokázal zhodnotit virtuální milion korun o neuvěřitelných 792 %...
  • Obchodování na akciových trzích probíhá zdrženlivě.
    Americké indexy provedli další pozitivní seanci, díky publikací dobrých korporačních a statistických dat. Očekávávaný ...
  • Obchodování na akciových trzích probíhá zdrženlivě.
    Americké indexy provedli další pozitivní seanci, díky publikací dobrých korporačních a statistických dat. Očekávávaný ...
  • Obchodování na burzách se dnes neslo v pozitivním duchu
    Kalendář byl dnes chudý na podstatnější data. Pokračuje ale výsledková sezóna. Na jejím začátku jsou výsledky spíše pozitivním překvapením. Dnes např. reportovala firma Baker Hughes, která poskytuje servis pro Oil&Gas sektor. Její výsledky sice za očekáváním trhu mírně zaostaly, ale cena roste na základě silného výhledu.
  • Obchodovaní na finančných trzích 24.8.
    Včerejší obchodovaní na finančných trzích bylov duchu vysokévolatility, a to ne jen na měnových párech, ale zejména na akciových...
  • Obchodovaní na finančných trzích 25.8.2015
    Včera na trzích došlo ke snížení volatility a mírnému uklidnění situace. Přispěla k tomu čínská centrální ...
  • Obchodování na forexu ztrácí svou „vůni“ adrenalinového prožitku
    Forex, nejdynamičtěji rozvíjející se trh, v poslední době doprovází zvýšený zájem o obchodování prostřednictvím automatických...
  • Obchodování na koruně bylo v pondělí mrtvé
    Česká koruna se během pondělního obchodování téměř nepohnula, když obchodování bylo téměř mrtvé. Důvodem...
  • Obchodování na koruně bylo v úterý poklidné
    Obchodování na trhu koruny s eurem včera příliš vzruchu nepřineslo, když se kurz CZK/EUR pohyboval v pásmu 27,56-27,61 bez výraznější tendence nahoru či dolů. Další zisky si připisoval polský zlotý (+0,5 %), ztráty naopak zaznamenal maďarský forint, což naznačuje křížové obchody na těchto dvou měnách (podobně tomu bylo i v pondělí). Dále rostly i evropské akcie (+0,45 %).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank