Čtvrtek 28. březen 2024 09:58
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Jack Dorsey rozšiřuje kapacitu těžby bitcoinů, Pákistán zakazuje kryptoměny

19.01.2022 11:52  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bitcoin, následovaný celým kryptoměnovým trhem, uzavřel předchozí obchodní den poklesem celkové kapitalizace odvětví o 2,5 %. Hranice 2 bil. USD je však stále zónou supportu. Zpravodajské pozadí bylo během poklesu digitálních aktiv nejasné. Přesto nemělo na trh výrazný dopad.

Americké a západoevropské akciové indexy výrazně vzrostly díky pozitivním zprávám a statistikám společností v Číně. Ve Spojených státech brzy začne vykazovací období významných společností. V nejbližší době bychom proto měli očekávat zvýšenou volatilitu a příznivé pozadí pro kryptoměny.

analytics61e6ed14b4666.jpg

analytics61e6ed21b96c9.jpg

Jack Dorsey se chystá zahájit důležitou iniciativu na podporu těžebního průmyslu. Podnikatel oznámil, že společnost Blok vytváří otevřený systém pro těžbu bitcoinů, díky němuž bude těžba kryptoměn decentralizovanější a ziskovější z hlediska efektivity, sdílení výnosů a údržby. I bez ohledu na Dorseyho projekt dosáhl hashrate Bitcoinu nového maxima na úrovni přibližně 215 EH/s. Vzhledem k možné migraci těžařů v důsledku politické situace v Kazachstánu by však iniciativa Jacka Dorseyho mohla být klíčovým faktorem pro udržení vysokého výpočetního výkonu Bitcoinu.

analytics61e6ed2e13f61.jpg

Španělsko a Singapur následují Pákistán, který plánuje zakázat a zablokovat webové stránky s kryptoměnami na území své země. Jako hlavní důvod politici uvádějí zabránění praní špinavých peněz a financování teroristických organizací. Důvodem pozastavení činnosti kryptoměnového sektoru je s největší pravděpodobností potřeba právního rámce pro regulaci a zdanění tohoto odvětví. Bez ohledu na motivaci se však pákistánská vláda dočasně postavila na stranu odpůrců digitálních aktiv.

Celkově se situace na trhu kryptoměn a v souvisejících odvětvích stává pozitivní. Bitcoin ztrácí svou dominanci, což má za následek blížící se sezónu altcoinů. Jediné, co by mohlo trh negativně ovlivnit, je postavení první kryptoměny. Na konci obchodního dne 17. ledna bitcoin prolomil důležitou oblast supportu v důsledku slabých nákupních pozic. Pravděpodobně se tak stalo za účelem dodatečné akumulace likvidity v oblasti 41 000–42 000 USD, protože k prolomení klesající trendové linie nebyl dostatečný objem nákupů. Cíl byl splněn a býci se od poklesu kryptoměny prudce odrazili. Trh altcoinů se však okamžitě dostal do červeného pásma, což způsobilo pokles tržní kapitalizace o 2,5 %.

analytics61e6ed4292390.jpg

Silný dopad bitcoinu na trh vyvolává pochybnosti o úspěchu altcoinů. Aktivum bude pravděpodobně pokračovat v poklesu a testovat oblast supportu až na úrovni 40 000 USD. To negativně ovlivňuje ceny altcoinů a způsobuje nejistotu na trhu. V důsledku toho investoři stahují prostředky z rizikových aktiv, což již vedlo k pětitýdennímu odlivu prostředků z kryptoměnových projektů. Plný rozjezd sezóny altcoinů je proto třeba očekávat až po stabilizaci cen bitcoinu. Za bezpečnou zónu pro investování do altcoinů se považuje zóna nad 44 500 USD, kudy prochází hranice klesajícího trendu. Pokud se bitcoin v rozumném časovém horizontu usadí nad touto zónou, nastane plnohodnotná sezóna altcoinů s novými slibnými projekty a rozvojem zavedených mincí.

analytics61e6ed505874c.jpg

analytics61e6ed5bdf244.jpg

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • I v srpnu úrokové sazby spotřebitelských úvěrů mírně stoupaly
    Za srpen vykazuje Broker Consulting Index spotřebitelských úvěrů hodnotu 8,37. Meziměsíčně jde o další mírný růst sazeb, který probíhá v rámci dlouhodobého trendu růstu úroků u úvěrů na cokoliv. V srpnu se úrok zvýšil o 0,13 procentního bodu na celkovou hodnotu 8,37 %. Nejen v kontextu možných budoucích kroků České národní banky předpokládají analytici další pozvolný růst sazeb i v příštích měsících.
  • Izrael a kryptoměny
    Podle posledních zpráv z kryptosvěta to vypadá, že svět se začíná dělit do tří skupin států. Bez větších potíží či komplikací přecházejí někteří na digitální ekonomiku, infrastruktura této ekonomiky stojí na BTC, nebo jiné centralizované měně. Druhý typ svou FIAT měnu nechává na místě, ale má snahu digitální aktiva regulovat opatrně a otevírá tak dveře k úplnému přijetí. Třetí typ státního uskupení je proti jakékoliv digitalizaci a obchodním příležitostem pro tato aktiva. S nejnovějším přírůstkem do první rodiny podporovatelů kryptografií už je Izrael na žebříčku.
  • Izrael je nyní v největším ohrožení za dobu své existence, válka v arabském světě teprve začíná, chmurně líčí historik Ferguson. Řeči o zkrocení inflace jsou prý proto předčasné, i v Česku mohou výrazně zdražit třeba pohonné hmoty
    Válka Západu s inflací neskončila, válka Izraele s Hamásem a širším arabským světem teprve začíná, chmurně líčí Niall Ferguson, prominentní historik ze Stanfordu. Vymazání Izraele z mapy nikdy nemělo tak vysokou pravděpodobnost jako dnes. Západní levice coby užitečný idiot Íránu a Ruska přesto naskakuje na palestinský narativ o izraelském kolonialismu.
  • Izrael kvůli žhářům zastavuje dovoz paliva do Gazy
    Izrael dnes oznámil, že zastaví lodní dovoz paliva do Pásma Gazy. Opatření zdůvodnil tím, že Palestinci z enklávy v uplynulých dnech vysílají balóny se zapálenými hořlavinami, což způsobuje požáry na izraelských polích u hranice. Informovala o tom agentura Reuters.
  • Izrael prodá Jordánsku 50 miliard litrů vody
    „Nedostatek pitné vody komplikuje životy lidí ve více regionech na světě. V budoucnu se může stát příčinou masové migrace. Z těchto důvodů je vhodné podporovat rozvoj technologií na odsolování mořské vody,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Izraelská centrální banka je připravena připravena zahájit pilot své digitální měny
    Centrální banka v Izraeli je připravena zahájit pilot své vlastní kryptoměny centrální banky (CBDC), která by mohla fungovat s Ethereem jako základním blockchainem.
  • Izraelská ekonomika letos rostla nejpomaleji od 2015
    Hrubý domácí produkt Izraele vzrostl v letošním roce o 3,3 procenta, nejpomaleji od roku 2015. Vyplývá to z předběžných údajů, které dnes zveřejnil izraelský statistický úřad. Loni se HDP zvýšil o 3,4 procenta.
  • Izraelské akcie zažily nejhorší den za více než sedm let
    Izraelské akcie dnes zažily nejhorší den za více než sedm let. Index telavivské burzy Tel Aviv 125 se propadl o 4,7 procenta a uzavřel na 1315,94 bodu. To představuje jeho nejprudší jednodenní pokles od 7. srpna 2011, uvedla agentura Reuters.
  • Izrael zvažuje „home office“ pro zaměstnance veřejné sféry. Opatření by dávalo smysl i v ČR, vždyť jen pražské dopravní zácpy vyjdou ekonomiku na tři miliardy
    Izraelská vláda zvažuje, že by zaměstnancům veřejné sféry umožnila jeden den v týdnu pracovat na bázi „home office“.
  • Jack Dorsey představuje zcela nový a bezprecedentní systém těžby bitcoinů
    Jack Dorsey představuje zcela nový a bezprecedentní systém těžby bitcoinů z domova, který bude k dispozici každému s decentralizovaným a neomezeným internetem.
  • Jack Ma, Jeff Bezos a akcie Alibaby
    Webové tržiště a e-shop Alibaba si vede skvěle. Doma v Číně mu patří 80 % trhu. O dobré kondici svědčí i zveřejněné aktuální čtvrtletní výsledky. Mezi investory se stal Alibaba velmi populárním a jeho tržní kapitalizaci to dostalo až na 420 miliard dolarů. Zakladatel a šéf Alibaby Jack Ma je se svými 38 miliardami dolarů druhým nejmajetnějším Číňanem. Alibaba, čínský e-shop a webové tržiště v jednom, zažalovala 2 podnikatele za to, že na jeho stránkách nabízeli nepravé, okopírované výrobky. Díky tomu, že se největší čínský internetový obchod velmi málo brání prodeji falešného zboží, jej dokonce americké vládní úřady již loni zařadily na černou listinu nepoctivých obchodníků. Akcie firmy od září 2014 na newyorské burze pak oslabily pod 90 dolarů.
  • Jack Ma se objevil po 3 měsících, akcie Alibaby vyskočily o 8 %
    Akcie společnosti Alibaba (BABA.US) dnes vyskočily o více než 8 % poté, co se Jack Ma, miliardář a zakladatel tohoto gigantu, objevil na veřejnosti prostřednictvím video hovoru. Nahrávka konverzace byla poprvé zveřejněna Tianmu News. Jedná se o portál, který zaštiťuje vláda provincie Zhejiang. Pravost videa byla potvrzena mluvčím Alibaby. V provincii Zhejiang leží Hangzhou, kde Alibaba sídlí.
  • Jackson Hole a summit G7: Pokud dnes šéf americké centrální banky Trumpa nepotěší, ten tím spíše o víkendu nepotěší ani státníky zemí skupiny G7
    Dnes a během dalších tří dní se konají mezinárodní setkání, která výrazně napoví, jakým směrem se bude světová ekonomika ubírat minimálně ve zbytku letošního roku.
  • Jackson Hole: Boj s inflací bude bolet, shodli se bankéři
    Koncem minulého týdne proběhlo v Jackson Hole Symposium, kde se setkalo mnoho zástupců centrálních bank. Projev Jerome Powella dostal trhy o jednotky procent níže a vrátil negativní sentiment na akcie. Co důležitého zaznělo a jak se staví k dalšímu vývoji měnové poltiky centrální bankéři?
  • Jackson Hole FAQ: Co čekat od zítřejšího vystoupení Janet Yellenové?
    Pár poznámek k zítřejšímu projevu Janet Yellenové v Jackson Hole. Hodně lidí na něj čeká, hodně lidí se na něj ptá a vzhledem k relativně klidnému týdnu se asi ani není čemu divit. Jedná se rozhodně pro tento týden o fundament číslo jedna.
  • Jackson Hole odstartovalo v jestřábím stylu
    Dlouho vyhlížené sympozium o měnové politice včera odstartovalo v jestřábím stylu, když členové vedení Fedu (Bullard a Kaplan) doručili jednoznačné poselství - oznámení o zahájení útlumu měnové expanze očekávejte brzy, respektive na zasedání v září. Eurodolaru jestřábí komunikace nijak neublížila (resp. dolaru nepomohla), neboť delší úrokové sazby měly v USA tendenci klesat. Naopak v eurozóně se úrokové sazby tlačí zvolna vzhůru, když na vině může být obava z německých voleb, které mohou vygenerovat levicovou vládní koalici. Dnes bude nicméně pozornost trhu opět upřena do Jackson Hole a to především na vystoupení šéfa Fedu J. Powella. Po včerejší dělostřelecké přípravě patrně nelze očekávat, že by Powell přišel s holubičím poselstvím (byť včerejších 1215 mrtvých Američanů v důsledku koronavirové nákazy by pro něco takového mohlo být záminkou). Čekejme tedy spíše neutrální vzkaz dávající prostor Fedu v září oznámit zahájení útlumu měsíčních nákupů dluhopisů.
  • Jackson Hole - týždenný výhľad
    Stretnutie centrálnych bankárov sveta v Jackson Hole (26-27.8.2016), môže priniesť viaceré zmeny v monetárnej politike, nielen FEDu. Očakávania sú po nejednoznačnej zápisnici FOMC opäť vysoké.
  • Jackson Hole: Yellenová ani Draghi nič nepovedali. EURUSD aj napriek tomu vystrelil nad 1,19
    Na ostro sledovanom sympóziu centrálnych bankárov v Jackson Hole nič dôležitejšie neodznelo. Najskôr hovorila Yellenová o finančnej stabilite. Jej prejav bol predovšetkým o tom, čo všetko spravili regulátori a FED od krízy – zvýšenie požiadaviek na kapitálovú primeranosť, obmedzenia na finančnú páku, či záťažové testy boli podľa nej správne kroky, ktoré zvýšili stabilitu amerického a aj globálneho finančného systému. Banky dnes majú viac vlastných zdrojov pre krytie prípadných strát a sú menej závislé na krátkodobom financovaní. Tieto kroky podľa nej nezhoršili prístup domácností a firiem k úverom (s výnimkou tých najrizikovejších, to však bolo čiastočne ich cieľom).
  • Jackson Hole 2021: Ekonomické sympózium centrálnych bankárov
    V najbližších dňoch prebehne udalosť, na ktorej sa poprední svetoví ekonómovia a bankári budú baviť o smerovaní monetárej politiky. Ako môže toto stretnutie ovplyvniť trhy? Čo od neho môžu obchodníci čakať? Na tieto otázky odpovieme v našom článku.
  • Jaderná energetika je riskantní a nevyplatí se, míní institut DIW Berlin
    Všechny jaderné projekty, o kterých se v dnešní době kvůli energetické a klimatické krizi debatuje, nejsou ekonomicky a ani technicky životaschopné a smysluplné, do centra pozornosti se naopak dostávají mnohem výhodnější obnovitelné zdroje. Ve své aktuální analýze to uvádí výzkumný hospodářský institut DIW Berlin.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points