Úterý 19. březen 2024 08:44
reklama
Instaforex krypto ebook
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024

USD nemůže profitovat z rostoucích amerických výnosů - další etapa dolů?

13.10.2020 16:00  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V úterý večer americký prezident Donald Trump tweetoval, že řekl vyjednavačům své administrativy kolem amerického ministerstva financí Mnuchinovi, aby ukončili své současné rozhovory o stimulu koronavirů s demokraty až po amerických prezidentských volbách 3. listopadu.

Není překvapením, že americký dolar zpočátku zachytil nabídku, vzrostl vůči euru nebo libře šterlinků, ale klesl vůči JPY a šel ruku v ruce s poklesem amerických výnosů.

Ani o 24 hodin později se euro a GBP vzpamatovaly ze svých ztrát, zatímco desetileté výnosy USA opět vzrostly a USDJPY získal vzestupnou dynamiku - co to všechno znamená před nadcházejícími americkými volbami?

USD nese čekání na doručení FED

Podle našeho názoru se zde musíme podívat na různé aspekty a vývoj

  • Načasování Trumpova tweetu: přišlo to jen několik hodin poté, co předseda Federálního rezervního systému USA Jerome Powell zdůraznil potřebu dalších fiskálních výdajů na pomoc hospodářskému oživení.
  • Po nedávných ekonomických datech z USA, která ukázala, že je zapotřebí velkého stimulačního balíčku, protože některé státy USA bojují s novými blokádami
  • Nejnovější údaje o zaměstnanosti v USA na jedné straně zaznamenaly pokles, ale také poukázaly na to, že z více než 22 milionů pracovních míst ztracených v březnu a dubnu v důsledku uzavření Corony bylo dosud obnoveno jen asi 11,3 milionu

Trump rozhodně nepomáhá svým šancím na znovuzvolení 3. listopadu zadržením ekonomické pomoci některým ze svých hlavních voličů.

I když stále není jasné, jaké Trumpovy záměry jsou za tímto krokem, zdá se, jako by účastníci trhu, zejména obchodníci s americkým dolarem , brzy očekávali další měnové a fiskální stimuly.

Jedním z důvodů tohoto předpokladu je relativní slabost bankovky, a to navzdory nedávnému zvýšení 10letých amerických výnosů, které ponechalo obchodování s výnosy na nejvyšších úrovních od června.

I když obvykle očekáváte, že měna bude profitovat z rostoucích výnosů, pokud tak neučiníte, ukazuje to na relativní slabost, podle našeho názoru, a účastníci trhu potenciálně očekávají přechod od americké centrální banky.

FED by ve skutečnosti mohl vývoj v oblasti koronského balíčku pomoci považovat za zásadní pro další měnové stimuly a nafouknout svou rozvahu výrazně nad 7 bilionů USD, což by americké dolary nechalo zranitelným pro další nohu níže.

Je třeba si uvědomit jednu věc, zvláště když se podíváme na americké prezidentské volby: zatímco očekáváme další oslabení USD s poklesem amerických výnosů, prvních 100 dní po volbách je obvykle USD býčí - bez ohledu na to, kdo vyhraje .

USD si však po demokratických výhrách vedl lépe a v průměru vzrostl o 4% oproti růstu o 2% po vítězství republikánů (poznámka: výkon USD se zde týká obchodně váženého nominálního indexu vyspělých zahraničních ekonomik FED).

Jak byste měli v tomto prostředí obchodovat s americkým dolarovým indexem?

Když se podíváme na denní graf, můžeme jasně vidět posloupnost klesajících maxim a minim s tím, že USD index najde potenciální krátký spouštěč kolem 94,70 a mírně vyšší kolem 95,90 / 96,00 bodů.

Obecně lze říci, že krátká sekvence a medvědí režim v USD indexu zůstanou tak dlouho, dokud se dolar obchoduje pod 97,70 body.

Zkrat USD vůči 94,70 se zastávkou na 97,70, a tedy riziko 300 bodů, zatímco jeho cílem je prolomení 92,00 a minimální test regionu s ročními minimy v roce 2018 kolem 88,00 bodů, přináší poměr rizika a výnosu kolem 1 až 2.

Z dlouhodobějšího hlediska bychom si mohli představit, že index USD klesne tak nízko, jako jeho minima Velké finanční krize v roce 2008 kolem 70,00 bodů:

Admiral Markets MT5 s doplňkem MT5SE [USDX] Denní grafZdroj: Admiral Markets MT5 s doplňkem MT5SE [USDX] Denní graf (od 4. června 2019 do 12. října 2020). Přístup: 12. října 2020 v 10:30 GMT. Poznámka: Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucí výkonnosti.

V roce 2015 se hodnota USDX zvýšila o 8,7%, v roce 2016 se zvýšila o 3,6%, v roce 2017 se snížila o 10,7%, v roce 2018 se zvýšila o 4,2% a v roce 2019 se zvýšila o 0,4%, což znamená že za pět let to bylo o 5,8% více.

Objevte světovou platformu pro více aktiv č. 1

Admiral Markets nabízí profesionálním obchodníkům možnost obchodovat s MetaTraderem 5, což vám umožní zažít obchodování na výrazně vyšší a přínosnější úrovni než s MetaTrader 4. Vyzkoušejte výhody, jako je přidání Market Heat Map, takže můžete porovnávat různé měnové páry zjistit, které z nich mohou být lukrativní investice, získat přístup k datům obchodování v reálném čase a ještě mnohem více. Kliknutím na banner níže zahájíte stahování MT5 ZDARMA!

Zřeknutí se odpovědnosti: Uvedená data poskytují další informace týkající se všech analýz, odhadů, prognóz, předpovědí nebo jiných podobných hodnocení nebo informací (dále jen „analýza") zveřejněných na webových stránkách Admiral Markets. Před jakýmkoli investičním rozhodnutím věnujte prosím pozornost následujícímu:

  1. Toto je marketingová komunikace. Analýza je zveřejněna pouze pro informativní účely a v žádném případě ji nelze vykládat jako investiční radu nebo doporučení. Nebyl vypracován v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu a nepodléhá žádnému zákazu jednání před šířením investičního výzkumu.
  2. Investiční rozhodnutí provádí každý klient sám, zatímco Admiral Markets neodpovídá za žádné ztráty ani škody vyplývající z jakéhokoli takového rozhodnutí, ať už na základě Analýzy či nikoli.
  3. Každou z analýz připravuje nezávislý analytik (Jens Klatt, profesionální obchodník a analytik, dále jen „autor") na základě osobních odhadů autora.
  4. Aby byla zajištěna ochrana zájmů klientů a nebyla poškozena objektivita Analýzy, zavedla společnost Admiral Markets příslušné interní postupy pro prevenci a zvládání střetu zájmů.
  5. I když je vynaloženo veškeré přiměřené úsilí k zajištění toho, aby všechny zdroje Analýzy byly spolehlivé a aby všechny informace byly poskytovány v maximální možné míře srozumitelným, včasným, přesným a úplným způsobem, Admiral Markets nezaručuje přesnost ani úplnost informace obsažené v Analýze. Prezentované údaje, které odkazují na výkonnost v minulosti, nejsou spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.
  6. Obsah Analýzy by neměl být vykládán jako výslovný nebo předpokládaný příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets, že klient bude těžit ze strategií v něm obsažených nebo že ztráty v souvislosti s nimi mohou nebo budou omezeny.
  7. Jakýkoli předchozí nebo modelovaný výkon finančních nástrojů uvedený v této publikaci by neměl být vykládán jako výslovný nebo implicitní příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets pro jakýkoli budoucí výkon. Hodnota finančního nástroje se může zvyšovat i snižovat a zachování hodnoty aktiv není zaručeno.
  8. Prognózy zahrnuté v analýze mohou podléhat dalším poplatkům, daním nebo jiným poplatkům, v závislosti na předmětu publikace. Ceník služeb poskytovaných Admiral Markets je veřejně dostupný na webových stránkách Admiral Markets.
  9. Pákové produkty (včetně rozdílových smluv) jsou spekulativní povahy a mohou vést ke ztrátám nebo zisku. Než začnete obchodovat, měli byste se ujistit, že rozumíte všem rizikům
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 💲 USD maže zisky pred zverejnením NFP dát ❗
    USD mierne klesá, pretože trhy čakajú na zverejnenie údajov z trhu práce v USA z decembra. Akciové futures sa obchodujú o niečo vyššie, zatiaľ čo zlato zostáva pod hranicou 1 900 dolárov.
  • USD maže ztráty, které nabyl po zveřejnění PPI
    Americkému dolaru se podařilo smazat většinu ztrát, k nimž došlo po zveřejnění zprávy o indexu cen výrobců, což může naznačovat, že trhy reagovaly na de facto sekundární údaje příliš optimisticky. Nejvýraznější pullback lze pozorovat na párech USD/JPY a protipóly.
  • 💲USD mírně klesá před zveřejněním CPI
    Dnes ve 14:30 budou zveřejněna americká CPI data. Odhaduje se meziroční nárůst o 8,8 % ve srovnání s minulým zveřejňováním, které ukázalo meziroční růst o 8,6 %. Jádrová inflace poklesla meziročně ze 6 % na 5,7 %. Dnešní zveřejnění dat o inflaci nám umožní vytvořit si představu o červencovém rozhodnutí Fedu v otázce úrokových sazeb. V nedávné době bylo zveřejněno několik faktorů, které poukazují na možné zpomalení růst cen. Fed však bude chtít bojovat s inflací i nadále.
  • USD míří k maximům. Libra se propadá
    Americký dolar posiluje i přes slabou chuť investorů riskovat z důvodu pokračující obchodní války mezi USA a Čínou. Libra je na tom naopak špatně a po současné rezignaci Mayové lze očekávat další propad. Americký dolar i přes paniku na finančním trhu nadále posiluje. Někteří analytici označují jako důvod vzdorovitý postoj čínských médií. Kurz USD/CNY se blíží maximům cyklu. Slabý květnový PMI Japonska uvádí pokles pod 50 (po dubnové úrovni 50,2), což jen zvýrazňuje riziko „falešné stabilizace“.
  • USD může ztratit hodnotu kvůli opačným názorům představitelů Fedu
    Euro čelí problémům s růstem, přestože kupující rizikových aktiv byli v pátek velmi aktivní. Komentáře amerických politiků rychle zmírnily jejich nadšení. V pátek večer Michelle Bowmanová, členka rady guvernérů Fedu, uvedla, že americká centrální banka možná bude muset dále zvýšit sazby, aby plně dosáhla cenové stability. "Americká centrální banka bude pravděpodobně muset dále zvýšit úrokové sazby, aby snížila inflaci," řekla Bowmanová s odkazem na čekávání Výboru pro volný trh.
  • USD může ztratit status rezervní měny
    Americký dolar prochází těžkými časy, zejména uprostřed geopolitické krize. Kvůli agresivní sankční politice americké vlády zvažuje mnoho zemí alternativy k americkému dolaru. Hlavními rivaly jsou euro a jüan, který se již nějakou dobu snaží získat lesk a slávu amerického dolaru.
  • USD/MXN
    USD/MXN nejen pod tlakem optimismu a pesimismu stran vývoje NAFTA, ale i volebního rizika   6. kolo jednání mezi ...
  • USD: Myslí to Fed s růstem sazeb vážně?
    Většinu zisků tohoto léta nasbíral americký dolar díky jestřábímu přístupu své centrální banky (Fed), kter...
  • USD na málo likvidním trhu posiluje – můžeme před koncem roku očekávat pokračování tohoto trendu?
    Trhy, jejichž likvidita zůstává nízká, překvapil zájem o nákup USD, který provázely četné spekulace o tom, co vlastně bylo skutečným impulsem k nákupu. Ať byl skutečným důvodem začátek peněžních toků souvisejících s koncem roku, opožděná reakce na geopolitikaření Iránu, nebo reakce na komentáře MMF týkající se schopnosti Maďarska dodržet cíle, které jsou podmínkou poskytnutí další podpory, zdá se, že trh na některou z těchto událostí zareagoval, přičemž celý pohyb možná umocnily podmínky úzkého trhu. V posledních dnech tohoto roku můžeme očekávat další pokračování tohoto scénáře.
  • USD na zápis ze zasedání Fedu takřka nereagoval
    Ve 20. hodin byl zveřejněn zápis z posledního zasedání FOMC. Banka pokračuje v podpoře ekonomiky prostřednictvím své měnové politiky. Fed se drží dosud přijatých opatření a čeká, že se ekonomická situace bude s odeznívající pandemií postupně zlepšovat. Jakékoliv inflační tlaky by měly být zatím pouze dočasného charakteru.
  • USD nereagoval na horší statistiky žádostí o podporu z USA
    Počet Američanů žádajících o podporu v nezaměstnanosti dosáhl v týdnu do 30. dubna na 200 tisíc. V předcházejícím týdnu dosáhla tato statistika na 180 tisíc. Pokračující žádosti, které jsou za prvotními žádostmi o týden zpožděné, klesly na 1,384 mil. z 1,408 mil. Analytici očekávali pokles na 1,4 mil.
  • USD nereagoval na výsledky statistik PMI
    Americký výrobní PMI (flash) index vzrostl v listopadu na 59,1 bodů z říjnových 58,4 bodů. Očekávání analytiků byla nastavena na 59,0 bodů. Výsledek ukázal na solidní tempo expanze tovární aktivity.
  • USD Neukazuje známky trendu
    Americký dolar začal minulý týden celkem pozitivně, sentiment však netrval dlouho a světová rezervní měna od čtvrtka oslabila. Hodnota indexu v amerických dolarech zůstává od začátku roku 2021 většinou nezměněna.
  • USD nezapomíná, Evropská unie ano. Hrozí na Kypru islandská revoluce?
    Dá se říci, že měny nezapomínají, ale politici ano. Situace se zdaněním vkladů na Kypru zůstává nepřehledná  - preside...
  • USD odevzdal páteční zisky, kanadský dolar je podpořen lepší cenou ropy.
    Americký dolar v pátek 16.11.dokázal v odpoledních hodinách přejít přes kurs 81,25, jak můžeme vidět na g...
  • USD odmítá pokles, zlato na úrovni konce roku 2011. Výprodej začíná?
    Americká měna má za sebou mírný pokles a test kursu na úrovni 82,06 na I.USDX indexu. To umožnilo vytvořit lokální max...
  • US dollar index
    Americký dolarový index – krátkodobý výhled   Hlavní odpor – 93,85 (trendová linie spojující 95,15 a ...
  • US Dollar Index
    DXY se prudce zotavil poté, co vytvořil dno na 91.75 dne 2. ledna 2018. Index prolomil linie krku hlavy a ramene. V současné době obchoduje okolo 92,50.
  • US dollar rises on GDP and jobless claims confirm bets on rate hike
    The US dollar strengthened on Thursday, while weaker-than-expected US economic growth is unlikely to deter the Fed from raising interest rates in Q1.
  • USD opäť v kurze, ropa v korekcii - týždenný výhľad
    Ropa (WTI) svoje straty zastavila, vyčkávajúc na potvrdenie rastúceho dopytu a poklesu produkcie. Libru čaká po holubičej BoE ťažký týždeň, zatiaľ čo absencia silnejších makro dát prospeje USD.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI