Úterý 19. březen 2024 06:44
reklama
CapXmaster
reklama
Purple trading AI
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

Akcie Alphabet – 5 neuvěřitelných faktů o Googlu

02.09.2020 13:11  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Společnost Alphabet (GOOGL) není jen hlavním hráčem na poli internetu, má ve svých plánech mnoho dalších vysoce zajímavých projektů. Stále více lidí používá internet a Google je jednoznačným vítězem mezi vyhledávači. Společnosti se daří vydělávat spoustu peněz prodejem reklamy. Mimo jiné.

V tomto článku se dozvíte o aktivitách Alphabetu, nejnovějších čtvrtletních výsledcích a také 5 zvláštních faktů, které jste dosud možná nevěděli.

Akcie Alphabet - Google

V následujícím článku se dozvíte:
  1. Co je Alphabet?
  2. Další aktivity společnosti Alphabet
  3. Stojí akcie Alphabet za nákup?
  4. Alphabet zasažen koronavirovou krizí
  5. Technická analýza akcie Alphabet
  6. 5 neuvěřitelných faktů o Alphabet
  7. Obchodujte akcie Alphabet s LYNX

Co je Alphabet? Co je Google?

Google založil oficiálně v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin. Google však fungoval již v roce 1996 jako výzkumný projekt těchto dvou pánů, kteří studovali společně na Stanford University. Studenti vymysleli systém, ve kterém servery prohledávaly internet a třidily jej podle dotazu uživatele. Tento systém nazvali PageRank.

V roce 2004 byla akcie společnosti Google kótována na americké burze cenných papírů Nasdaq. IPO společnosti Google bylo zvláště úspěšné po počátečním skepticismu kvůli právě zhroucené internetové bublině. Od kotování na burze cenných papírů na 85 USD za akcii vzrostla cena přibližně o 1350 %.

Společnost má nyní více než 119 000 zaměstnanců a je mnohem víc než jen internetový vyhledávač. Před několika lety se proto společnost Google rozhodla umístit různé činnosti do jednoho podniku. Alphabet vlastní více než 400 různých společností. Od roku 2015 je společnost Google dceřinou společností mateřské společnosti Alphabet. V zásadě můžeme podnikání Alphabet rozdělit na dvě části: Google LLC a další sázky.

Google LCC je společnost za vyhledávačem Google. Toto je zdaleka nejslavnější a nejdůležitější část abecedy. Tady se vydělávají peníze. Dalšími důležitými činnostmi v této oblasti jsou Android, Youtube, Google Cloud a Google Ads. Za většinu příjmů odpovídá část Google. Obrat pochází hlavně z reklam zobrazovaných na různých platformách.

Google je název známý po celém světě, ale v srpnu 2015 se společnost náhle rozhodla přejmenovat na „Alphabet“ a Google přeměnit na jeho dceřinou společnost. Alphabet jako mateřská společnost umožnila Googlu snadněji a logičtěji expandovat mimo sektor internetového vyhledávání a reklamu a stát se technologickým konglomerátem. V rámci této nové podnikové struktury společnost nese menší riziko porušení antimonopolních zákonů a je také schopna lépe spravovat toky příjmů z různých dceřiných společností.

Další aktivity

Společnost provozuje mnoho dalších činností, které často ještě nejsou skutečně ziskové, ale doufají v budoucnost. Alphabet investuje část příjmu z reklamy do nových projektů již po celá léta.

Waymo

Jedním z nejznámějších projektů společnosti Alphabet je snad Waymo, autonomní auta: Google Driverless Car. Zkušební jízdy se u těchto aut s provádějí od roku 2015. Vyvinutý systém kombinuje data z Google Street View s AI softwarem, který zpracovává vstup ze řady senzorů na vozidle. Na začátku letošního roku Waymo získal další 2,25 miliardy dolarů od externích investorů. Se získaným kapitálem chce společnost dále investovat do svých zaměstnanců a technologií, které by měly umožnit úspěch autonomních vozů Waymo. Kdy se autonomní vozidla stanou realitou, je stále obtížné odhadnout. V každém případě však zatím právní předpisy nebyly tomuto stavu přizpůsobeny.

Akcie Google

Google Nest

Dalším dobře známým příkladem je Theromostat Nest, který se stal již docela známý a rozšířený. Tento inteligentní ovladač topení se snadno instaluje bez nutnosti složitého nastavování. Alphabet s tímto produktem přináší do našich obývacích pokojů Velká data a Internet of Things. V posledních letech Alphabet koupil řadu malých společností IoT, aby zvýšil své znalosti i svůj podíl na trhu. Společnost má v této oblasti velké plány. Koneckonců, má na internetu velmi velký podíl a my již vidíme, že tyto informace stále více využívá k poskytování veškerého pohodlí. Získané informace lze pak zpětně také použít k vydělávání peněz prostřednictvím cílené reklamy.

Google Cloud Platform (GPC)

Mateřská společnost Google se v posledních letech také rozhodla udělat velké kroky v cloudu. V této větvi se vydělává spousta peněz a Alphabet samozřejmě nemůže zaostávat za konkurenty jako Amazon a Microsoft. Pod novým šéfem cloudové divize Thomasem Kurianem byly v roce 2018 získány čtyři společnosti v tomto sektoru. Obrat této dceřiné společnosti nyní vzrostl na více než 2,77 miliardy USD.

Google Cloud Platform (GCP) poskytuje řešení pro ukládání, analýzu, velká data, strojové učení a vývoj aplikací. Potřeba Cloudu se stává stále více viditelnou, zejména během současné koronavirové pandemie. Cloudová řešení usnadňují mimo jiné zaměstnancům práci z domova.

Google AI

Méně známý fakt široké veřejnosti je skutečnost, že Alphabet se silně zaměřuje na vývoj AI (umělá inteligence). V roce 2013 vyvinula Google Glass, brýle, které by měly spojit svět a virtuální realitu (VR). Snaha však nebyl úspěšná a po několika letech společnost upustila od tohoto projektu.

Alphabet založil „Google AI“ v roce 2017. Jedná se o divizi společnosti Google, která se věnuje výhradně umělé inteligenci a strojovému učení. Na webových stránkách ai.google jsou k vidění některé zajímavé novinky, jako např. Google Tensorflow. To je symbolická matematická knihovna s otevřeným zdrojovým kódem, která se také používá pro aplikace strojového učení, jako jsou neuronové sítě.

S umělou inteligencí můžete také uvažovat o kombinaci s rozšířenou realitou, kde lze pomocí fotoaparátu v telefonu přeložit názvy ulic nebo knihy do jiného jazyka. Google chce nabídnout řešení AI připravená k použití, která mohou společnosti integrovat do svých produktů nebo služeb pro vyšší výnos a efektivitu.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Stojí akcie Alphabet za nákup?

Mnoho investorů se obecně zdráhá koupit akcie Alphabet. Myslí si, že je to drahé, koneckonců za jednu akcii zaplatíte přes 1 600 USD. Často však jde  o zcela neopodstatněné obavy, protože vysoká cena za akcii neznamená vždy, že je „drahá“. Pokud jde o obchodovatelnost akcií, často vidíme, že společnosti se rozhodnou pro rozdělení akcií, aby byly dostupnější pro běžné investory. Například Apple a Google již uskutečnily rozdělení akcií. K nedávnému rozdělení akcií došlo u Tesly a opětovně Applu.

Alphabet je ve skutečnosti úplně něco jiného než drahý. Společnost má silnou rozvahu a volný hotovostní tok v roce 2019 přesáhl 28,4 miliard USD. S hodnotou akciového trhu přibližně 1 000 miliard USD a čistým ziskem 34,3 miliardy USD (2019) dosáhneme P / E 29 Ale můžeme také ocenit akcie mírně odlišně. Bez nákladů na ostatní aktivity by zisk činil asi 38 miliard USD. Alphabet také sedí na obrovské hoře ve výši 121 miliard dolarů v hotovosti. Pokud to odečteme z hodnoty akciového trhu a k tomu přidáme dluh ve výši 4 miliard dolarů, získáme hodnotu celého podniku ve výši 735 miliard USD.

Vypočítáme-li poměr cena / výnos na základě této hodnoty, dostaneme P / E pouze 21,6. To stále vypadá docela atraktivní pro společnost s dvojciferným růstem a mnoho inovací v zásobě. Ostatní růstové společnosti jako Amazon a Netflix jsou často mnohem dražší.

Alphabet zasažen koronavirovou krizí

30. července zveřejnila společnost Alphabet výsledky za druhé čtvrtletí roku 2020. Společnost se jeví jako jedna z mála technologických společností, která není schopna využít koronové krize. Ve skutečnosti byly výsledky poněkud zklamáním. Poprvé od existence mateřské společnosti Alphabet došlo k poklesu příjmů. Po prvním čtvrtletí internetový gigant již varoval před zklamáním z příjmu z reklamy. Zdá se, že se tato prognóza naplnila, protože tržby poklesly o 2 % na 38,29 miliardy USD. V loňském roce bylo ve stejném čtvrtletí dosaženo tržeb ve výši 38,94 miliardy USD. Provozní (zisková) marže klesla z 24 % na 17 %.

Společnost byla svědkem především poklesu výnosů z reklamy na Googlu, zatímco na YouTube se stále zvyšovala. Odběry YouTube se také zvýšily v důsledku nárůstu divize Google Other, která dosáhla více než 5,1 miliardy dolarů. Díky vyšším výnosům ze služby Google Cloud si společnost Alphabet dokázala přiměřeně dobře udržet svůj obrat. Provozní příjem klesl přibližně o 25 % na 7,57 miliardy. Alphabet uzavřel čtvrtletí s hotovostí v rozvaze více než 121 miliard dolarů.

Investoři byli výsledky šokováni, ale byli stále lepší než konsenzus. Investoři obdrželi ale i pozitivní zprávy od reklamního gigantu. Alphabet oznámil program zpětného odkupu akcií v hodnotě 28 miliard USD. Skutečnost, že v takovém programu pokračují navzdory koronové krizi, ukazuje, že vedení společnosti má důvěru ve svou budoucnost.

Akcie Google

Technická analýza akcie Alphabet

Po více než 30% koronavirovém propadu byla cena akcií Alphabet odpružena podpůrnou zónou kolem 1 000 $. Cena zde byla v posledních letech několikrát vyzvednuta, a proto tato podpora tvoří pro akcie pevné dno.V poslední době se cena silně zotavila, a dokonce se vytvořilo nové historické maximum.Úlomek nad předchozím únorovým maximem však akcie neudržel.Pokles pod poslední vrchol může být považován za falešný útěk.

Vidíme podporu kolem 1347 USD, porušení níže by potenciálně mohlo vést k většímu prodejnímu tlaku. Poté je možný pokles směrem k podpoře na 1000 $. Pro oživení býčího trendu je nutný zlom nad odporem 1586 USD. Dlouhodobý technický obraz vypadá mírně pozitivně.

Akcie Google

5 zvláštních faktů o společnosti Alphabet

1) Google byl původně známý jako „Projekt BackRub“

Když Brin a Page nejprve vyvinuli algoritmus na prohledávání sítě, nazvali jej „BackRub“. Tento algoritmus byl poté použit k měření a hodnocení důležitosti webových stránek na základě příchozích odkazů; byla vytvořena kostra toho, co by se stalo vyhledávání Google.

Změna názvu z Backrub na Google byla pravděpodobně chytrou volbou. Dokážete si představit, jaký by byl život, kdybyste neustále říkali: „Zkusím to vybackrubovat“ pokaždé, když byste potřebovali na něco vyhledat odpověď?

2) Google je pravopisná chyba v hodnotě několika miliard dolarů

Google je možná největší a nejvíce veřejnou pravopisnou chybou, kterou kdo kdy udělal. Page a Brin se rozhodli pro název vyhledávače „Googol“ a odkazovali na nemožně velké množství stejného jména (číslo 1 následované stovkou nul).

Když nastal čas zaregistrovat název domény, s potěšením zjistili, že je k dispozici stránka Google.com. To mělo samozřejmě dobrý důvod – do té doby Google nebyl ani opravdovým slovem! Když později zjistili, že slovo, které vyhledali, bylo nesprávné hláskování slova „googol“, rozhodli se s tím již stejně jít dále.

3) První počítač Google byl vyroben z Lega

Tenhle fakt zní jako nějaká špatná městská legenda, ale je to pravda. Vzhledem k rozpočtovým omezením (nezapomeňte, že i zakladatelé Googlu byli kdysi chudí vysokoškoláci), tým Google vytvořil serverové stojany na zakázku z dílků Lego.

Dnes společnost Google provozuje v datových centrech po celém světě více než jeden milion serverů, které každý den zpracovávají přes 3,5 biliónů vyhledávacích požadavků. Těžko si představit, že to všechno začalo jediným serverem postaveným z dětské hračky!

4) Google si pronajímá živé kozy, aby udržoval okolí svého hlavního sídla v Kalifornii

V roce 2009 nahradil Google sekačky na trávu stádem 200 koz, aby udržel trávníky ve svém hlavním sídle v Mountain View. Google najímá kozy najednou asi na týden, aby se pásly na jejich trávě, čistily plevele a hnojily půdu. Dan Hoffman, ředitel realitních a pracovištních služeb v Google California, prohlašuje, že to stojí přibližně stejně jako sečení, a dodává: „Navíc, kozy jsou mnohem hezčí na pohled než sekačky na trávu.“

5)  Google byl málem prodán za méně než milion dolarů

Až příště uděláte nějaké špatné rozhodnutí, vzpomeňte si na bývalého generálnímu řediteli internetové společnosti Excite, George Bella. Když Bell v roce 1999 dostal nabídku na koupi společnosti Google za 1 milion dolarů, odmítl. Bell nemohl předvídat, že společnost, kterou odmítl, později začala vydělávat stovky miliard dolarů a stala se globálním fenoménem. Avšak Bellovo odmítnutí je zakotveno v historických knihách jako jedno z nejhorších obchodních rozhodnutí, jaké kdy bylo učiněno.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
Nejlepší čínské akcie a ETF

Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2020

05. srpna 2020 | Akcie

Čínská ekonomika každým rokem sílí. Přemýšleli jste, jaké příležitosti vám může rozjetá čínská ekonomika nabídnout? Objevte nejlepší čínské akcie a ETF.

Číst dále
Zlaté akcie

Investice do zlata – nejlepší akcie těžařů zlata v roce 2020

24. července 2020 | Akcie

Jak na investice do zlata v roce 2020? Investovat do zlata lze i pomocí akciíí těžařů zlata. ✅ Objevte 3 nejlepší zlaté akcie současnosti.

Číst dále
Over The Counter

OTC obchodování – příležitosti a rizika Over-The-Counter trhů

17. července 2020 | Akcie

Co znamená Over The Counter, neboli OTC obchodování? Jaké jsou jeho výhody a nevýhody? Zjistěte vše důležité k úspěšnému OTC obchodování.

Číst dále

The post Akcie Alphabet – 5 neuvěřitelných faktů o Googlu appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Alibaba dnes vstupují na burzu
    Aktuální rekordy na indexech S&P i Dow Jones zůstanou dnes ve stínu nejočekávanějšího IPO roku 2014. Akcie Alibaba se ...
  • Akcie Alibaba Group míří k výšinám
    Aliexpress.com nákupní galerie pro tisíce malých čínských prodejců, se v Česku těší stále větší oblibě. Dokazují to úd...
  • Akcie Alibaba od října 2020 klesly o více než 66%. Jedná se o příležitost k nákupu?
    Akcie Alibaba (BABA) jsou stále v hlubokém poklesu. Především díky tomu, že jsou soustavně v nemilosti ze strany investorů, čínských a amerických regulačních orgánů. Zatímco Čína na Alibabu stále zaklekává, ze strany amerických regulačních orgánů zase hrozí delistování z amerických burz. To se přirozeně podepsalo i v hospodářství podniku, což si ukážeme v rámci fundamentální analýzy.
  • Akcie Alibaba: Pomohou kroky čínské vlády růstu ceny akcie?
    Akcie Alibaba (BABA) a vůbec celý čínský trh má za sebou masivní cenový odraz. Impuls přišel v podobě oznámení Čínské lidové republiky, že bude podporovat svá IPO v zahraničí. Navíc i regulatorní zásahy zřejmě spějí ke svému konci. Znamená to, že je hrozba delistování čínských akcií na americkém trhu zažehnána?
  • Akcie Alibaby rostou o 6 % navzdory rekordní pokutě
    Alibaba (BABA.US) – ADR vzrostly o 6 % v reakci na pokutu ve výši $2,8 mld. od čínského regulátora za zneužití dominantního postavení. Na první pohled velká pokuta však dosahuje pouze 4 % domácích prodejů, přičemž legislativa povoluje až pokutu ve výši desetiny všech domácích prodejů. Trhy se tak nyní může přestat bát možných kroků čínské administrativy a vrátit se zpět k fundamentům společnosti.
  • Akcie Align Technology klesají po slabých výsledcích za 3. kvartál
    Akcie Align Technology (ALGN.US) klesly o více než 20 % poté, co výrobce zubních rovnátek Invisalign zveřejnil neuspokojivý finanční report.
  • Akcie Align Technology vzrostly o více než 30 % díky prodejům v Q3
    Align Technology (ALGN.US) - výrobce rovnátek Invisalignu, které jsou alternativou kovovým rovnátkám, reportoval čtvrtletní zisk ve výši $2,25 na akcii. Tržní konsenzus byl nastaven na pouhých 67 centů na akcii. Tržby také výrazně překonaly tržní odhad. Dle CEO společnosti Joe Hogana může za zvýšený zájem o její produkty reklamní kampaň zaměřená na matky a teenagery, která byla zaměřena na sociální média a influencery.
  • Akcie Alphabet klesají kvůli obavám z dohody se Samsungem!
    Cena akcií společnosti Alphabet Inc. (Googl.US) klesá o téměř 4 % kvůli obavám z možné ztráty příjmů od společnosti Samsung. Cena akcií Googl.US se v současné době pohybuje na úrovni 105 USD.
  • Akcie Alphabet po oznámení rozdelenia akcií a pozitívnych výsledkov za 4. štvrťrok vzrástli v predobchodnej fáze o 10 %.
    Akcie Alphabet (GOOGL.US) v predobchodnej fáze prudko vzrástli po tom, čo tento technologický gigant zverejnil pôsobivé štvrťročné výsledky a oznámil rozdelenie akcií v pomere 20:1 vo forme jednorazovej špeciálnej dividendy, aby prilákal väčšiu skupinu malých investorov.
  • Akcie Alphabetu dosáhly letošních minim 📉
    Akcie společnosti Alphabet (GOOGC.US) dnes dosáhly úrovně blízko 100 USD. Cena akcií je nejnižší od února 2021, akcie prorazily minima z června tohoto roku:
  • Akcie Amazon a problém s dodavatelskými řetězci. Firma si zajišťuje přepravu až 72 % svého zboží
    Globální problémy s dodavatelskými řetězci nadále přetrvávají. Komplikace se týkají nejen mnoha firem, ale i koncových zákazníků. Svět také zasáhla nová varianta koronaviru a panují obavy z dalších lockdownů. Jak se Amazon snaží vypořádat s narušeným nabídkovým řetězcem? A mohl by být omikron pro Amazon příležitostí?
  • Akcie Amazonu a Facebooku dosiahli nové historické maximá
    Americký akciový trh je od Powellovho nedeľného rozhovoru veľmi silný. Nasdaq sa obchoduje približne 5% pod historicky najvyššou úrovňou, pričom rast je podporovaný spoločnosťami ako Facebook Inc (FB.US) a Amazon (AMZN.US), ktorých akcie sa obchodujú na rekordných úrovniach.
  • Akcie Amazonu jsou nadhodnocené minimálně o 30 %
    Akcie společnosti Amazon s tržní kapitalizací 900 miliard dolarů patří mezi nejoblíbenější akcie institucionálních i retailových investorů. Na základě mého valuačního modelu diskontovaného cash flow (DCF – discounted cash flow) chci ukázat, že akcie je výrazně nadhodnocena minimálně o 30 %.
  • Akcie Amazonu klesli po slabých vyhliadkach pre štvrtý štvrťrok
    Amazon (AMZN.US) bol ďalšou americkou megatechnologickou spoločnosťou, ktorá zverejnila slabé výsledky za 3. štvrťrok, alebo aspoň to môžeme povedať podľa reakcie trhu, keďže akcie spoločnosti v premarkete klesli o 12 %. Samotné výsledky však neboli až také zlé a pokles ceny akcií možno odôvodniť nevýraznými vyhliadkami pre 4. štvrťrok 2022. Pozrime sa bližšie na výsledky!
  • Akcie Amazonu klesli v predobchodnej fáze o 4 % kvôli slabým výnosom a prognózam
    Akcie Amazonu (AMZN.US) klesli v predobchodnej fáze o viac ako 4 % po tom, čo gigant elektronického obchodu zverejnil neuspokojivé výsledky za tretí štvrťrok a poskytol slabé usmernenia pre kritické obdobie sviatkov. Za tri mesiace do 30. septembra 2021 spoločnosť vykázala tržby 110,8 miliardy USD, čo je o 15 % viac v porovnaní s obdobím spred roka. Amazon tiež vykázal čistý príjem vo výške 3,2 miliardy USD v tomto období, alebo 6,12 USD na akciu.
  • Akcie Amazonu po zverejnení výsledkov dynamicky rastú
    Akcie amerického giganta Amazon (AMZN.US) vzrástli o viac ako 11 % pred otvorením obchodovania vzhľadom na vynikajúce výsledky spoločnosti za 4. štvrťrok 2021. Akcie AMZN.US včera nedokázali odolať lavíne výpredajov na indexe NASDAQ a na konci obchodovania stratili takmer 8 %. Amazon je americká nadnárodná technologická spoločnosť s povesťou jednej z najhodnotnejších značiek na svete.
  • Akcie Amazonu sa v premarkete prepadli o 10,0 %, keďže investorov vystrašili slabé vyhliadky
    Akcie Amazonu (AMZN.US) klesli v predobchodnej fáze o 10,0 % po tom, čo technologický gigant zverejnil neuspokojivé štvrťročné výsledky a odhalil prognózu tržieb, ktorá nenaplnila odhady analytikov. Rast tržieb spoločnosti spomalil na 7,0 % v porovnaní so 44 % v minulom roku, medzitým sa zvýšili náklady a investícia do spoločnosti na výrobu elektrických vozidiel Rivian (RIVN.US) vymazala zisky.
  • Akcie Amazonu se vrací na úroveň před pandemií
    Akcie Amazonu výrazně klesly ze svých historických maxim, klesly o 41 %. Poslední čtvrtletní zpráva ukázala čistou ztrátu 3,8 miliardy dolarů.
  • Akcie Amazonu udělali z jeho šéfa na 1 den nejbohatšího muže na světě
    Ve čtvrtek odpoledne sředoevropského času se akcie Amazonu obchodovaly za zhruba 1 071 dolarů za kus. Zaznamenaly tak 1,8procentní nárůst a vyšvihly hodnotu Bezosova majetku přes 91 miliard dolarů.
  • Akcie Ambarella klesají po horším výhledu
    Akcie společnosti Ambarella (AMBA.US) ve středu klesly asi o 4 % poté, co výrobce čipů vydal neuspokojivý výhled pro druhé čtvrtletí, když uvedl, že její očekávání na nejbližší období poškodily čínské lockdowny.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024