Úterý 19. březen 2024 07:28
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster
reklama
Swissquote Bank
reklama
XTB trading konference 2024

Fidelity International: Dluhopisy s investičním stupněm – odolné vůči oslabení akciových trhů

21.11.2018 19:23  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Tržní volatilita v říjnu narostla a Andrea Iannelli, ředitel investic Fidelity International, vidí jako příležitost dluhopisy s investičním stupněm, které odolávají oslabení akciových trhů. Zejména oceňuje ty asijské a velmi pozitivně vnímá Evropu. Zajímavé příležitosti vidí i v Británii s ohledem na potíže při projednávání Brexitu. Dodává, že období výrazného akciového oslabení je sice zpravidla předpovídáno širšími spready, ale to, zda jejich rozšiřování zaznamenané v roce 2018 bude předzvěstí něčeho zlověstnějšího, není zatím jasné.

Když vyhodnocujeme vyhlídky, doporučujeme spíše neutrální až defenzivní přístup. Očekáváme tlak na rozšiřování spreadů s tím, jak celosvětový růst opadá a zadlužení firem zůstává vysoké,“ komentuje přístup Fidelity International k aktuální situaci na trzích ředitel investic Andrea Iannelli.

Evropa

Trhem, který preferujeme, zůstává Evropa. Ocenění zlepšila do té míry, že nabízí přesvědčivou alternativu k americkým protějškům, a to jak zajištěnými výnosy, tak na základě poměru spreadů vzhledem k vládním výnosům. V souvislosti s ukončováním promítání nákupů Evropské centrální banky v cenách by výhled mírné politiky kombinovaný se stálým růstem mohl pomoci držet evropské úvěrové trhy v příštím roce pevně ukotvené. Jsme konstruktivní v případě kombinace různých trhů a věříme, že vyvážení rizik je nakloněno směrem k mírně rozšířeným spreadům,“ hodnotí evropské trhy Andrea Iannelli.

Velká Británie

Ve Velké Británii s tím, jak Brexit podkopává tržní sentiment, jsou spready od pohledu levné na 150 bazických bodech. Nicméně váhání a komplikace při vyjednávání o Brexitu vytváří příležitosti a Fidelity International je podle Iannelliho na tomto trhu opatrná.

Spojené státy americké

„Ve Spojených státech amerických byla výsledková sezóna většinou pozitivní, ale zdůraznila pomalejší tempo růstu příjmů. Očekáváme, že fundamenty se v následujících dvanácti měsících zhorší s tím, jak americký růst zpomalí a ziskové marže budou čelit tlaku mezd, silnému dolaru a novým clům,“ predikuje ředitel investic Fidelity Int. Andrea Iannelli.

V roce 2018 se mnoho analytiků zaměřovalo na množství BBB-ratingů, rizika související s vyššími výnosy a širší trh s dluhopisy s investičním stupněm. GE zaznamenalo pád o dva stupně u ratingu S&P na BBB+ a Anheuser-Busch InBev je sledován agenturou Moody’s s očekáváním na pokles ze současného A3. Tyto společnosti s velkým množstvím kapitálu tak mohou rozšířit množství společností s BBB. Někteří z rizikových emitentů působí celosvětově a je dobré připomenout, že v pozdním cyklu jsou rizika související s vysokým zadlužením více patrná na americkém trhu.

Asie

Slabá ekonomická data v Číně a asijské akciové trhy držely asijské kreditní trhy na opatrných úrovních, vyvažovaných zejména technologickými a nemovitostními sektory. Se spready, které překračovaly 150 bazických bodů a trendy snažícími se o oddlužení, zastáváme konstruktivní postoj, co se týče asijských dluhopisů s investičním stupněm.

Náš názor je ještě podporován technologickými faktory. Potenciál pro pokračující politické stimuly podpoří asijské dluhopisy. Zaznamenáváme známky stabilizace v místní poptávce, zejména, co se týče asijských institucí, což je podpořeno umírněnými náklady na zajištění,“ shrnuje Andrea Iannelli, ředitel investic Fidelity International.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Fidelity International: Co čeká čínské trhy v roce Buvola
    Investoři jsou zvědaví, jestli si čínský býčí trh udrží svůj náskok i v roce Buvola, a budou se zaměřovat na udržitelnost hospodářského oživení a tempo možného zpřísňování měnové politiky.
  • Fidelity International: Co mohou investoři očekávat po 19. kongresu v Číně?
    Čína bude podle Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, i po 19. kongresu komunistické strany pokračovat v nastavené politice prezidenta Xi. Zaměří se na politiku směřující k lepšímu rozvoji kapitálového trhu a hospodářským reformám. Velkou výzvou bude plánované snižování zadluženosti země a udržení úrovně výroby cestou inovací a podporou spotřeby. Největší potenciální riziko se podle odborníků Fidelity International skrývá ve směřování nemovitostního sektoru, který zažívá aktuálně boom.
  • Fidelity International: Co nám japonské obráběcí stroje naznačují o výrobě ve světě?
    Nedávný vývoj objednávek obráběcích strojů v Japonsku vykresluje pozitivní obrázek výroby v roce 2024. Investoři by se však měli mít na pozoru před nezmapovaným územím.
  • Fidelity International: Co říkají data za 80 let (a 11 recesí) o dnešním makroekonomickém výhledu?
    Z historického hlediska vedlo zpřísnění finančních podmínek, podobně jako jsme byli svědky v posledním roce, vždy k recesi. Odhadnout potenciální závažnost je však složitější.
  • Fidelity International: Čína je odhodlaná růst a vydává dluhopisy v hodnotě bilionu jüanů
    Čína překvapivě oznámila vydání speciálních státních dluhopisů v hodnotě 140 miliard dolarů (1 bilion jüanů) na pomoc místním samosprávám, které se potýkají s dluhy. To by mělo ujistit trhy, že Čína splní svůj krátkodobý růstový cíl. Pro obnovení důvěry v čínskou ekonomiku je však potřeba větších strukturálních změn.
  • Fidelity International: Čína + 1 = ASEAN - vítězný vzorec
    Pandemie, válka a rostoucí geopolitické napětí přiměly nadnárodní firmy přehodnotit své globální dodavatelské řetězce. S rostoucím počtem plánů na relokaci se region ASEAN ocitl mezi těmi oblastmi, které mají nejlepší předpoklady k tomu, aby absorbovaly přesunuté businessy.
  • Fidelity International: Čínské banky už tuto „show“ zažily
    Pády bank a nouzové záchranné akce v USA a Evropě přiměly investory do bankovního sektoru k tomu, aby se začali krýt. Čínské bankovní akcie a dluhopisy vypadají mnohem klidněji. Čelí sice jiným výzvám, ale z pohledu investorů je zde zajímavá možnost diverzifikace, když se zaměří na Čínu.
  • Fidelity International: Čínský trh s hotely jako výnosný byznys
    Expanze předních čínských značek hotelů může vzhledem k ekonomické situaci vypadat šíleně, ale tento sektor vstupuje do fáze konsolidace, což si žádný z velkých hráčů nemůže dovolit promeškat.
  • Fidelity International: Čínský vývoz nákladové deflace
    Nedostatečné oživení Číny po pandemii rozdmýchalo obavy z deflace. Zatímco centrální bankéři a politici se snaží podpořit růst, měsíční průzkum mezi analytiky Fidelity International ukazuje, že podniky nečekají na pomoc shora – připravují se na rok, kdy budou snižovat náklady.
  • Fidelity International: Dluhopisové trhy se opět zaměřují na fundamenty
    Interní model společnosti Fidelity International ukazuje, že dluhopisové fundamenty a ocenění od pandemie lépe předpovídají investiční výnosy než nálada, což odráží měnící se tržní a makroekonomické podmínky.
  • Fidelity International: Důsledkem konfliktu jsou stagflační tlaky a vyšší pravděpodobnost globální recese
    Oli Shakir-Khalil, investiční ředitel, Emerging Market Debt, Fidelity International: Události na Ukrajině otřásly světem a my myslíme na ty, kteří jsou postiženi probíhající humanitární krizí. Jaké jsou potenciální trvalé ekonomické, finanční a tržní dopady konfliktu a jejich důsledky pro trhy a portfolia dluhopisů rozvíjejících se trhů, případně co ale nedávný vývoj znamená pro globální ekonomiku a trhy s pevným výnosem? Dnes se budeme bavit o bezprostředních i potenciálně trvalých dopadech konfliktu ve sféře ekonomické, finanční i tržní nebo o důsledcích pro dluhopisové trhy a naše portfolia dluhopisů na rozvíjejících se trzích.
  • Fidelity International: Ekonomiku Evropy mohou ohrozit letošní volby
    Ekonomická situace eurozóny je zatím pro rok 2017 příznivá, očekávaný růst ale mohou podle analytiků Fidelity International zkomplikovat volby, které se letos konají v nejdůležitějších zemích Evropy, tedy v Nizozemsku, Francii, Německu, ale i v Česku a možná v Itálii či Řecku. Výrazný vliv bude mít také brexit a zasáhnout mohou i mimoevropské vlivy, zejména Ruska a USA.
  • Fidelity International: Evropské akcie mohou letos přinést vyšší zisky
    Po delším období poměrně podprůměrných výsledků vypadá v současnosti výhled evropských akcií velmi slibně. Klíčovou brzdou je ovšem politické riziko. Pokud ale proběhnou volby v eurozóně bez otřesů, lze už letos očekávat významné posílení evropských akcií.
  • Fidelity International: Evropské komerční nemovitosti si stojí lépe než americké
    Rostou obavy, že další vlna tlaků na americké banky bude pocházet z oblasti komerčních nemovitostí. V Evropě je ale kancelářský sektor odolnější a většina bank je tak méně vystavena prudkým tlakům.
  • Fidelity International: Evropské nemovitosti na cestě k oživení s tím, jak USA zaostávají
    USA jsou tradičně hlavním indikátorem pro sektor nemovitostí, nicméně nejnovější údaje naznačují, že je to evropský komerční realitní trh, který je nyní v cyklu dál. Po nebývale rychlém přecenění a při stále vysoké poptávce by se tento region mohl začít zotavovat ve druhé polovině roku.
  • Fidelity International: Globální ekonomika stabilně roste, ale neakceleruje, očekáváme přesun od měnových k fiskálním stimulům
    Podle odborníků Fidelity International, globálního lídra v oblasti investic, růst světové ekonomiky, jenž byl počátkem roku 2016 mírný, zrychlil v letních měsících na nejvyšší úroveň od r. 2013. Vývoj je stále pozitivní, nicméně nyní již odborníci neočekávají další zrychlování tempa růstu. Cestou k nastartování růstu ekonomik není podle Fidelity International ani tak monetární, jako spíše fiskální politika.
  • Fidelity International: Globální nálada rychle klesá
    Analytici společnosti Fidelity vnímají, že nálada mezi manažery společností, které pokrývají, se již několik měsíců zhoršuje. V červnu se objevily jisté známky oživení, když Čína začala znovu po lockdownech fungovat, ale toto oživení se zastavilo. Nálada se zhoršila i jinde, zejména v Severní Americe, Evropě a regionu EMEA/Latinské Ameriky. Jak ukazuje graf z tohoto týdne, indikátor nálady manažerů je nyní nejméně příznivý od doby, kdy jsme se na něj před dvěma lety začali našich analytiků každý měsíc dotazovat. Hlavní ukazatele se také nadále zhoršují a nyní jsou na úrovni srovnatelné s okamžikem vypuknutí pandemie Covid-19.
  • Fidelity International: Chart Room – Tři strukturální faktory, které mají vliv na přetrvávající inflaci
    V posledních měsících dominovala v titulcích inflace, přičemž celkový růst spotřebitelských cen v USA dosáhl 40letého maxima. „I když neočekáváme, že globální míra inflace zůstane na těchto rekordních úrovních, vidíme několik střednědobých až dlouhodobých inflačních faktorů,“ říká Timothy Foster, portfolio manažer Fidelity International.
  • Fidelity International: Investiční výhled po 3. čtvrtletí 2017 – opatrný optimismus
    Aktuální býčí trh – jeden z historicky nejdéle trvajících – má podle analytiků Fidelity International ještě potenciál pro pokračování. Pro Q3 2017 vidí odborníci Fidelity International jako stěžejní tato témata:
  • Fidelity International: Investiční výhled pro nejbližší období –Šachová rošáda, rizika stagflace se zvyšují
    Rusko-ukrajinská válka dramaticky změní světový řád (partii na světové šachovnici), a to jak z ekonomického, tak z geopolitického hlediska. V nejbližší době se prohloubí globální inflační tlaky, což je způsobené obchodními a finančními šoky v důsledku konfliktu a souvisejícími sankcemi.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
MIG Bank
FP Markets
reklama
Purple trading AI