Pátek 29. březen 2024 00:11
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook

Výsledky společnosti Visa překonaly očekávání Wall Street 📈

27.01.2023 12:50  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Visa (V.US) dnes před otevřením burzy posilují, společnost překonala očekávání analytiků. Zisk a tržby byly nad očekáváním, nicméně počet zpracovaných transakcí a jejich celková hodnota byly mírně pod odhady:

Tržby: 7,9 miliardy USD oproti prognózám 7,7 miliardy USD a 7,06 miliardy USD ve 4. čtvrtletí 2021 (12% meziroční růst).

Zisk na akcii (EPS): 2,18 USD oproti prognóze 2,01 USD a 1,83 USD ve 4. čtvrtletí 2021 (21% meziroční nárůst).

Čistý zisk: 4,19 miliardy USD oproti 3,96 miliardy USD ve 4. čtvrtletí 2021

Celková hodnota zpracovaných transakcí: 3,01 bilionu dolarů oproti 3,16 bilionu dolarů podle prognóz.

Objem zpracovaných transakcí: 52,5 miliardy oproti 52,9 miliardy odhadů

Příjmy z mezinárodních transakcí: 2,87 mld. USD (meziroční nárůst o 52 %).

Zvýšení příjmů ze služeb: 3,5 miliardy USD (meziroční nárůst o 10 %)

Výnosy ze zpracování dat: 3,8 mld: USD (nárůst o 6 % r/r).

  • Z globálního hlediska podle komentáře společnosti Visa utratili spotřebitelé ve 4. čtvrtletí 2022 o 46 % více než ve 4. čtvrtletí 2019. Objem plateb Visa meziročně vzrostl o 10 %, počet zpracovaných transakcí se zvýšil o 12 %. Přeshraniční platby vzrostly o 22 % (31 % bez Evropy);
  • Finanční ředitel Vasant Prabhu se domnívá, že stav spotřebitelů je zdravý a velmi stabilní. Společnost se nehodlá vzdát investic, i když generální ředitel zdůraznil, že má nástroje na snižování nákladů;
  • Společnost hodlá v příštích pěti letech investovat v Africe 1 mld. dolarů na podporu zavádění plateb na tomto kontinentu;
  • Zpráva společnosti Visa podpořila nárůst přeshraničního cestování ve 4. čtvrtletí, na což upozornil i generální ředitel Al Kelly, který by měl začátkem února odstoupit. Podle Kella si oživení cestování vyžádá čas, i když relativně silný dolar omezil cesty do USA, především z Číny;
  • Nyní, když se Čína otevírá a dolar oslabuje, se to může změnit, ale tento proces si vyžádá čas a přizpůsobení ze strany leteckých společností. Visa očekává další oživení v Číně v druhé polovině roku 2023;
  • Ve 4. čtvrtletí společnost odkoupila 15,6 mil. vlastních akcií za průměrnou cenu kolem 198 USD, celkem za 3,1 mld. dolarů.

Akcie Visa (V.US), interval W1. Cena se nachází na úrovni 23,6 Fibonacciho retracementu. Pokud se býkům podaří udržet zisky z dnešní seance, může se jim otevřít cesta k historicky nejvyšším úrovním poblíž 250 dolarů. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Výsledky společnosti Microsoft - technologický gigant se připravuje na recesi
    Společnost Microsoft (MSFT.US) včera oznámila neuspokojivou prognózu tržeb na 1. čtvrtletí 2023, což vyvolalo výprodej před úvodním zvoněním a zastínilo lepší než očekávané výsledky za 4. čtvrtletí 2022.
  • Výsledky společnosti Netflix
    Ve čtvrtém čtvrtletí přibylo 13,12 milionu nových předplatitelů, což je největší přírůstek od pandemie.
  • Výsledky společnosti Nike
    Zatímco zisk poprvé po třech letech zaostal za očekáváním, společnosti Nike se podařilo překonat očekávané tržby již sedmé čtvrtletí v řadě.
  • Výsledky společnosti Nvidia
    ‚‚Nvidia ve 3. čtvrtletí zaznamenala další skvělý výsledek, který překonal všechna očekávání, neboť nejhodnotnější výrobce čipů na světě splnil vysoké nároky.
  • Výsledky společnosti Nvidia
    „Společnost Nvidia znovu obhájila své postavení mezi velkolepou sedmičkou, a to díky dalšímu vydařenému čtvrtletí, které ukázalo, že případy využití umělé inteligence explodují a že boom umělé inteligence nevykazuje žádné známky zpomalení.
  • Výsledky společnosti NVIDIA a eBay
    „Společnost Nvidia překonala očekávání ohledně zisku a nabídla lepší než očekávaný výhled pro aktuální čtvrtletí, což pomohlo k růstu akcií v průběhu after-hours obchodování.
  • Výsledky společnosti Nvidia překonaly odhady Wall Street 📈 Akcie po uzavření trhu rostou o 5 %
    Výsledky společnosti Nvidia (NVDA.US) byly pro Wall Street nejdůležitější zprávou za několik týdnů. Výsledky za 4. čtvrtletí překonaly očekávání trhu jak na úrovni tržeb, tak na úrovni zisku na akcii. Akcie Nvidie si po uzavření amerického trhu připsaly téměř 5 %.
  • Výsledky společnosti Salesforce
    ‚‚Zisk společnosti Salesforce za 4. čtvrtletí překonal odhady ve všech oblastech, ale klíčová byla její celoroční prognóza, která ukázala, že ziskovost letos vzroste o 35 %. Tržby ve čtvrtletí vzrostly o 14 % a společnost také oznámila zpětný odkup 50 USD, protože se odklání od velkých akvizic.
  • Výsledky společnosti Salesforce
    „Zaměření společnosti Salesforce na ziskovost se vyplácí, zisk vyskočil o 72 % a ve druhém čtvrtletí se očekává rekordní profitabilita. Tento důraz na ziskovost má však za následek pomalejší růst tržeb, přičemž předpokládané tempo růstu za celý rok činí 10 %, což je historicky nejpomalejší růst.
  • Výsledky společnosti Uber
    Uber v poslední zprávě o hospodaření překonal očekávání a po úspěšném roce 2023 vstoupil do indexu S&P 500.
  • Výsledky společnosti Wells Fargo nesplnily očekávání investorů
    Výsledky společnosti Wells Fargo (WFC.US) nesplnily očekávání investorů. Výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2022 zaostaly za odhady analytiků. Akcie banky ztrácejí před zahájením poslední obchodní seance tohoto týdne téměř 5 %.
  • Výsledky spoločnosti Eli Lilly sklamali investorov
    Akcie spoločnosti Eli Lilly (LLY.US) klesli takmer o 4% po tom, čo výrobca farmaceutických výrobkov vykázal slabé štvrťročné výsledky. Spoločnosť zarobila 1,87 USD na akciu, čo bolo hlboko pod očakávaním analytikov vo výške 2,14 USD za akciu. Spoločnosť Lilly vykázala v prvom štvrťroku tržby 6,81 miliárd dolárov, čo je menej ako priemerný odhad trhu na úrovni 7,02 miliárd dolárov. Spoločnosť zaznamenala pokles štvrťročného zisku o 7% v dôsledku vyšších výdavkov na výskum a vývoj liečby vrátane liekov Covid-19. Počas tohto štvrťroku tiež spoločnosť Lilly uhradila rôzne poplatky za znehodnotenie majetku a tiež náklady spojené s akvizíciou Prevail Therapeutics. Spoločnosť tiež znížila prognózu celoročných ziskov z dôvodu nižšieho dopytu po liečbe proti COVID-19 pri zavedení amerických vakcín. Výrobca liekov teraz očakáva upravený celoročný zisk od 7,80 do 8,00 dolárov na akciu, čo predstavuje pokles od predchádzajúcej prognózy 7,75 až 8,40 USD na akciu.
  • Výsledky stavebnictví nevybočily z řady
    Ve srovnání se zářím se produkce ve stavebnictví zvýšila o 0,4 %, přitom kladný výsledek zaznamenalo jak pozemní, tak inženýrské stavitelství. Meziroční růst o 3,7 % však už jde na vrub především pozemní výstavbě (+5,6 %), avšak nelze pominout nízký srovnávací základ z loňského podzimu, kdy se tato část stavebnictví vypořádávala s důsledky pandemie v podobě například chybějících pracovníků ze zahraničí.
  • Výsledky strestestovania EU bankového sektora
    Výsledky záťažových testov EU bankového sektora budú zverejnené 23.júla (piatok) o 18:00 CET... budú zverej...
  • Výsledky stretnutia
    Výsledky dnešného stretnutia európsk...
  • Výsledky španielskej aukcie
    Španieli predali 3,512 mld. EUR v 10-ročných EURO vládnych obligáciách pri priemernom výnose ...
  • Výsledky technologických gigantů: Apple, Facebook, Amazon 
    Během včerejšího obchodování dorazily výsledky velkých technologických společností, které táhnou od začátku pandemie růst akciových trhů. Nejoblíbenější společnosti mezi investory vesměs reportovaly lepší výsledky, ale ani to nestačilo k růstu jejich akcií a negativní sentiment převládá i koncem týdne. Pojďme se společně podívat, jak jednotlivé firmy reportovaly a proč nejsme svědky většího nákupního apetitu.
  • Výsledky Tesla a Netflix 2. čtvrtletí
    Výsledky společnosti Tesla za druhé čtvrtletí byly smíšené: tržby rostly, ale ziskovost se snižovala, protože hrubá marže automobilového průmyslu klesla pod 20 na 18,2 %, což je neuspokojivý výsledek. Stojí však za zmínku, že tyto marže jsou stále mnohem vyšší než v širším automobilovém průmyslu a jsou stále velmi působivé, ale akcionáři společnosti Tesla nejsou zvyklí na zklamání.
  • Výsledky Tesly nenaplňují očekávání Wall Street 📉
    Americký výrobce elektromobilů Tesla (TSLA.US) po včerejší seanci oznámil finanční výsledky, které zklamaly analytiky zpomalujícím růstem tržeb. Pokles akcií Tesly může ovlivnit celkový sentiment akciových indexů, kdy akcie před otevřením trhu ztrácely téměř 6 %.
  • Výsledky testů euru pomohly, horší Ifo ho naopak brzdí
    Úvod týdne patří dle všeobecných očekávání výsledkům evropských zátěžových testů. Obavy z nadměrného přeceňování aktiv...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova