Úterý 23. duben 2024 08:06
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO férovost
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO férovost

Akcie Nikola Motor – strmé zhodnocení akcí výrobce elektrických nákladních automobilů

18.06.2020 17:05  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Společnost Nikola upoutala nedávno pozornost mnoha investorů a obchodníků. Akcie výrobce kamionů poháněných vodíkovými články a elektrického pickupu vystřelila raketovým tempem směrem nahoru. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se trend měl v nejbližší době otočit. Objevte příběh za společností, které se začíná přezdívat „nová Tesla“.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Akcie Nikola – vzhůru ke hvězdám
  2. Reverzní fúze s VectoIQ
  3. Elektřina vs vodík
  4. Jak funguje vodíkový pohon?
  5. Kritika a nejistota
  6. Plány a vyhlídky
  7. Rezervace a předprodej


Akcie Nikola – vzhůru ke hvězdám

Na finančních trzích se občas dějí neuvěřitelné věci. Například akcie autopůjčovny Hertz posílila o více než 1000 % i po bankrotu společnosti. A přes očekávání široké veřejnosti se cena akcií Tesla vyšplhala až nad 1000 USD, přestože společnost tou dobou stále negenerovala žádný zisk. Přemrštěná očekávání, pěkný příběh nebo možná představivost mohou někdy způsobit, že určitá akcie iracionálně extrémně posílí. Nejnovějším příkladem je akcie společnosti Nikola corporation.

Nikola Corporation je společnost, která vyvíjí nákladní automobily a pickupy poháněné elektřinou a vodíkem. Stejně jako Tesla je Nikola pojmenována po vynálezci Nikola Tesla, který vynalezl alternátor. Akcie Nikola se začaly obchodovat 4. června na burze Nasdaq za cenu přibližně 10 USD a 9. června byla překonána cena 90 USD. Jedná o nárůst o více než 800 % během několika dní.

Díky velkému nárůstu měla společnost po určitou dobu hodnotu téměř 30 miliard USD, což je mnohem více, než například hodnota společnosti Ford (24 miliard USD) nebo Renault (6 miliard USD). Ocenění společnost bylo blízko 112 let staré společnosti General Motors (38 miliard USD) s obratem 137 miliard USD.

Akcie Nikola motors

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Reverzní fúze s VectoIQ

V březnu společnost dokončila tzv. reverzní fúzi s VectoIQ. V případě zpětného IPO získává soukromá společnost (Nikola) již kótovanou společnost (VectoIQ). Tímto způsobem byla Nikola schopna obejít zdlouhavý a komplikovaný proces IPO. Investoři, kteří obchodovali s akciemi, opčními listy nebo jejich kombinací před fúzí, získali akcie Nikola již 3. března.

Akcie VectolQ se změnila na Nikola, symbol se změnil na NKLA a investoři obdrželi akcie Nikola, které se v důsledku sloučení obchodují na americké technologické burze Nasdaq, v poměru 1:1 k akciím VectolQ. Díky fúzi obdržela Nikola více než 700 milionů USD v hotovosti. Většina pocházela od soukromých kapitálových společností. To umožnilo velkým hráčům, jakým je například Fidelity Investment, získat podíl ve společnosti za atraktivní cenu.

Čtěte také >> Nejlepší akcie 4. průmyslové revoluce – investujte do společností budoucnosti

Elektřina a vodík

Společnost založil v roce 2014 Trevor Milton, který má mnoho společného se zakladatelem Tesly Elonem Muskem. Je také miliardář, fanoušek alternativních zdrojů energie a velmi aktivní na Twitteru. Milton vyvinul řadu plně elektricky poháněných vozidel.

Nikola se odlišuje od Tesly tím, že vozidla jezdí na vodík díky palivovému článku. Navíc, kamiony od společnosti Nikola jsou mnohem lehčí. Výhodou vodíku je, že dobíjení zabere mnohem méně času. Nabíjení elektrické baterie momentálně trvá nejméně 30 minut, ale v praxi často mnohem déle, zatímco doplnění automobilu vodíkem je stejně rychlé jako doplnění benzinu nebo nafty. Nikola chce za tímto účelem také vybudovat vlastní infrastrukturu doplňovacích stanic.

A právě zaměření na vodík přitahuje zájem mnoha investorů. Vodíkové akcie se s rozvojem vodíkových technologií v posledních letech stávají stále populárnější. Studie KPMG ve skutečnosti ukázala, že většina generálních ředitelů energetických společností považuje palivové články za lepší alternativu k bateriím.

Akcie Nikola motors

Jak funguje vodíkový pohon?

Při výrobě vodíku se voda pomocí elektřiny dělí na kyslík a vodík Oba prvky se následně rekombinují v palivových článcích. Tato reverzní elektrolýza vytváří elektrický proud, který lze použít k pohonu elektrického motoru. Myšlenka řízení aut tímto způsobem není nová. Výrobci automobilů provádějí intenzivní výzkum již od začátku tisíciletí. Nyní však tato technologie dozrála do stádia, kdy je dostatečně levná a efektivní, aby se dala aplikovat.

Velkou výhodou vozidel s palivovými články je fakt, že vodík nahrazuje benzín nebo naftu jako zdroj energie. Vodík má téměř trojnásobek energetické hustoty benzinu. Vozidla poháněné vodíkem jsou momentálně schopna urazit vzdálenost více než 600 km a dobytí baterie trvá pouhé 3 minuty.

Čtěte také >> 3 nejlepší e-mobility akcie roku 2020

Kritika a nejistota

U akcie Nikola se nyní bezesporu jedná o obrovskou investiční bublinu. Společnost zatím nevydělala jediný dolar prodejem svých produktů a má obrovské (mnohdy až nereálné) plány do budoucnosti. Výsledkem je, že společnost je terčem kritiky od řady renomovaných analytiků.

Pro zajímavost – známý autor a investor Andrew Left, který je známý pro své krátké investice, na své webové stránce Citron Research poukazuje na fakt, že ocenění Nikoly je směšné. Při tržní valuaci 30 miliard USD Tesla již dávno vyráběla automobily. Navíc zakladatel společnosti údajně prodal své vlastní akcie za cenu 10 USD. Kromě toho společnost zatím nedisponuje žádným reálným duševním vlastnictvím a nárůst v posledních týdnech byl pouze důsledkem velké reklamy.

Skutečnost, že mnoho lidí souhlasí s Andrew Leftem, dokazuje skutečnost, že krátké pozice na akcie Nikola se staly nesmírně drahé. Půjčit si akcie za účelem shortování v současnosti stojí 515 % ročně. To znamená, že krátké pozice jsou zajímavé pouze v krátkodobém horizontu, protože jinak vaše výdělky pohltí úroky. Důvod je jednoduchý – poptávka po akciích je vysoká, ale nabídka (půjčování) je omezená.

Opční obchodníci rovněž spekulují na pokles této akcie, což se odrazilo na ceně opcí. Podívejme se na opce s datem expirace 17. července 2020. Například, $ 95 PUT v současné době stojí 56 USD, což znamená, že akcie Nikola musí klesnout až pod 39 USD, aby opce generovaly zisk.

Screenshot z obchodní platformy LYNX níže ilustruje slevovou sazbu za minulé měsíce, což je míra úroku, který zaplatíte, pokud si půjčujete akcie Nikola pro otevření krátké pozice.

Akcie Nikola motors

Plány a vyhlídky

Společnost předpovídá na celý rok 2020 nulové příjmy a zaměřuje se pouze na tržby ve výši 1 miliardy USD do roku 2023. Nikola očekává, že se obrat mezi lety 2022 a 2025 zvýší o 165 %. Stejně jako Tesla i Nikola pracuje s rezervačním systémem pro svá vozidla. Trevor Milton nedávno prostřednictvím Twitteru oznámil, že zákazníci si od 29. června budou moci rezervovat vyzvednutí modelu Badger. Jedná se o poloelektrický vůz, který bude veřejnosti představen během exhibice koncem tohoto roku.

Dalším plánovaným produktem je nákladní automobil Tre, jehož výroba začne v roce 2021. Nikola rovněž očekává, že brzy zahájí výstavbu továrny v Arizoně, která by měla být aktivní do konce příštího roku. Výroba vozidel na vodíkový pohon bude následovat 2 roky poté, co Nikola vybuduje síť vodíkových čerpacích stanic. Plány jsou velmi ambiciózní, ale s velkou pravděpodobností můžeme očekávat řadu komplikací a nedodržení avizovaných termínů.

Rezervace a předprodej – již 14 600 rezervací

Vedení společnosti avizovalo, že již bylo rezervováno přes 14 600 nákladních vozidel za cenu přibližně 10,2 miliardy USD. Otázkou však je, jak dlouho bude trvat tolik vozidel vyrobit. I u společnosti Tesla jsme mohli vidět, jak počáteční potíže s výrobou mohou negativně ovlivnit plány společnosti.

Společnost AB Inbev, která se zabývá výrobou piva, již objednala 800 nákladních vozidel. Více než 50 % zájemců jsou velké společnosti s dobrým ratingem. Nikola si myslí, že ekologicky zodpovědné společnosti (Coca-cola, Walmart, Pepsi, Amazon,…), které chtějí snižovat své emise CO2, nakonec také nahradí stávající způsoby přepravy kamiony na vodíkový pohon.

Čtěte také >> IPO Nio: čínský výrobce elektrovozů se obchoduje na burze NYSE

Obchodujte akcie Nikola u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi Nikola přímo na domácí burze Nasdaq. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Zaujala vás možnost investice do akcií?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií
Jak vybrat nejlepšího brokera

Jak vybrat brokera v roce 2020 – 10 tipů pro začínající investory a tradery

04. listopadu 2019 | Burzovní průvodce

Jak vybrat online brokera? ✅ Objevte, které varovné a pozitivní signály sledovat při výběru brokera. Znáte je opravdu všechny?

Číst dále
Maržové obchodování

Maržové obchodování – jaké má výhody a rizika?

02. srpna 2019 | Burzovní průvodce

Co je maržový účet, proč by to pro Vás mohlo být zajímavé a jaká rizika jsou s ním spojená? Zjistěte jak na maržové obchodování.

Číst dále
Fond kvalifikovaných investorů

Fond kvalifikovaných investorů

18. října 2018 | Burzovní průvodce

Jedním z investičních vehiklů, který mohou profesionální asset manageři využívat, je fond kvalifikovaných investorů (FKI).

Číst dále
Klíčová slova: Obchodník | Převodník měn | Obchodování s akciemi | Intradenní obchodník | Obchodní platformy | Obchodovat s akciemi | Akcie Nikola Motor | Nikola Motor | Akcie Nikola | Nikola Corporation | VectoIQ | Nikola | Vedení společnosti | Hertz | Renault | Průmyslové revoluce | Vzdělávací webináře | WP | Pokles | Obchodujte akcie | Akcie roku 2020 | Komunikace | Hodnota společnosti | Nejlepší akcie | Automobil | Investujte | Úroky | Míra | General Motors | Na burze | Vyhlídky | Miliardy | Amazon | Studie | Myšlenka | Objem | Obchodujte | Jak se stát lepším investorem | Akcie roku | Vlastní akcie | Burzovní průvodce | Maržový účet | Maržové obchodování | Fidelity Investment | FKI | Fond kvalifikovaných investorů | Objem obchodování | Akcie společnosti | Očekávání | Příjmy | Poplatky | Tesla | Nejistota | Walmart | Energie | KPMG | Investment | Burze | Miliardář | Tržby | ROCE | Put | Benzín | Webináře | Signály | Řízení rizika | Management | Investování do akcií | Investiční | Investice do akcií | Expirace | Eura | Elektřina | Dolar | Cena akcií | Cena | Analýzy | Obchodníci | Ceny akcií | LYNX | Obchodovat | Zisk | Fond | Investoři | Obchodování | USD | VaR | Trigger | Trend | Spread | Pozice | Opce | Nabídka | NYSE | Margin | Investování | Investor | Investice | IPO | Fúze | Futures | Emise | CFD | Zhodnocení | Akcie | Rizika | Poptávka | ETF | Obchodní deník | Nasdaq | Money management |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie nevědí kudy kam, dolar drží dobyté pozice
    Ačkoli Asie dnes rostla, pohyb evropských akciových trhů ani tentokrát není jednotný. Půl procenta ztrácí FTSE 100, mírně klesá nizozemský AEX, naproti tomu si drobné zisky připisují DAX , CAC 40 nebo americké futures.
  • Akcie Newmont Corp po slabých výsledcích klesají
    Akcie Newmont Corp (NEM.US) spadly během pondělní seance o více než 10 % poté, co těžař zlata zvýšil své celoroční odhady nákladů a vykázal horší výsledky za 2Q kvůli nižší tržní ceně zlata a zvyšující se inflaci.
  • Akcie Nike klesají kvůli obavám o zásoby
    Akcie Nike (NKE.US) v pátek klesly o více než 11 %, protože lepší než očekávané čtvrtletní výsledky byly zastíněny nadměrnými zásobami. Ostatní maloobchodníci byli rovněž staženi dolů, přičemž Lululemon Athletica (LULU.US) a Under Armour (UA.US) ztratily téměř 6 %, resp. téměř 5 %.
  • Akcie Nike sa v premarkete prepadli napriek pozitívnym štvrťročným výsledkom
    Akcie Nike klesli v premarkete o viac ako 2 % napriek tomu, že výrobca športovej obuvi vykázal za svoj fiškálny štvrtý štvrťrok lepšie ako očakávané výsledky.
  • Akcie Nike vzrostly o 4% díky lepším výsledkům! Dosáhnout nových maxim?
    Akcie společnosti Nike vzrostly před otevřením trhu o více než 4% bezprostředně poté, co oznámily výrazné zvýšení zisk...
  • Akcie Nike vzrostly o 4% díky lepším výsledkům! Dosáhnout nových maxim?
    Akcie společnosti Nike vzrostly před otevřením trhu o více než 4% bezprostředně poté, co oznámily výrazné zvýšení zisk...
  • Akcie Nike vzrostly o 4% díky lepším výsledkům! Dosáhnout nových maxim?
    Akcie společnosti Nike vzrostly před otevřením trhu o více než 4% bezprostředně poté, co oznámily výrazné zvýšení zisku a tržeb, které překonaly odhady analytiků. Zisk na akcii dosáhl 93 centů oproti očekávaným 51 centům. Tržby se rovněž zvýšily na 12.34 miliardy USD oproti očekávaným 11.01 miliardy USD. Vzrostly také příjmy a tržby.
  • Akcie: Nikkei na čtyřletém vrcholu
    Japonský akciový index Nikkei 225 v pátek vystoupal poprvé od srpna 2008 nad hranici 13 tisíc bodů a od poloviny listo...
  • Akcie Nikola Corporation se zřítily o třetinu
    „Zatímco v červnu byly akcie společnosti Nikola miláčkem investorů a jejich hodnota raketově rostla, o několik měsíců později došlo k prasknutí bubliny. Společnost Nikola mění generálního ředitele a cena akcií prudce klesla,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Akcie Nikola Motor – sen Trevora Miltona o dokonalém elektrickém nákladním voze se rozplynul
    Společnost Nikola upoutala nedávno pozornost mnoha investorů a obchodníků. Akcie výrobce kamionů poháněných vodíkovými články a elektrického pickupu vystřelila raketovým tempem směrem nahoru. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se trend měl v nejbližší době otočit. Objevte příběh za společností, které se začíná přezdívat „nová Tesla“.
  • Akcie Nikola rastú napriek výpredaju na trhoch
    Akcie Nikola (NKLA.US) v predobchodnej fáze vzrástli o 15,0% a v súčasnosti sa obchodujú o 2,0% vyššie napriek všeobecne negatívnemu sentimentu. Výrobca nákladných elektrických vozidiel zverejnil nečakane dobré štvrťročné výsledky a plánuje tento rok dodať väčšie množstvo elektrických návesov.
  • Akcie Nikoly opět padají 📉
    Nikola Company zvažuje získání téměř 400 milionů dolarů prodejem akcií společnosti. Management se snaží získat hotovost pro zvýšení výroby v prostředí rostoucích kapitálových nákladů:
  • Akcie Nintenda těží ze zprávy o nových verzích konzole Switch
    Akcie japonského výrobce videoher Nintendo dnes výrazně posílily díky novinové zprávě o nových verzích jeho herní konzole Switch. Cena akcií podniku se během dnešního obchodování na tokijské burze zvýšila o zhruba pět procent.
  • Akcie NIO – Nový leader elektromobility?
    Akcie NIO působivě posiluje. Chvíli to vypadalo, že čínský výrobce elektromobilů zbankrotuje, ale společnost následně povstala z popela jako fénix. Stále více společností se aktivně soustředí na výrobu elektromobilů. Tesla je stále favoritem na trhu, ale protože cena jejích akcií během velmi krátké doby extrémně posílila, investoři hledají levnější alternativy. Je NIO novým vyzyvatelem Tesly o prvenství na trhu s elektromobily?
  • Akcie Nio padají po zveřejnění hospodářských výsledků za Q4
    Akcie společnosti Nio (NIO.US) dnes klesají o více než 6 % po zveřejnění smíšených hospodářských výsledků. Čínský výrobce elektromobilů a konkurent Tesly (TSLA.US) vykázal v Q4 2020 ztrátu ve výši 1,4 mld. juanů ($212,8 mil.). Ztráta přesáhla očekávání trhu. Tržby dosáhly na 6,6 mld. juanů (asi $1 mld.). Toto číslo naopak pozitivně překvapilo. Společnost upozornila, že se v aktuálním čtvrtletí zpomalily dodávky vozidel na trh z důvodu nedostatku čipů. Automobilka Nio zvýšila v únoru produkční kapacitu na 10 000 vozidel měsíčně z předchozích 7 500 vozidel. Nicméně problémy dodavatelských řetězců týkající se čipů a baterií vrátí v druhém čtvrtletí výrobu na původní produkční kapacitu.
  • Akcie NIO po komentároch Deutsche Bank klesli o 4,0 %.
    Cena akcií NIO (NIO.US) dnes klesla po tom, čo analytik Deutsche Bank, Edison Yu, znížil cenový cieľ pre akcie čínskeho výrobcu elektrických vozidiel na 50 USD zo 70 USD, avšak vzhľadom na blížiace sa uvedenie modelov na trh a potenciál dlhodobého rastu zopakoval svoj nákupný rating. Krátkodobé vyhliadky spoločnosti však stále ovplyvňujú geopolitické obavy, obmedzenia ponuky a potenciálne stiahnutie z USA, a preto analytici Deutsche Bank očakávajú slabé vyhliadky na nadchádzajúci štvrťrok s dodávkami okolo 25 000 vozidiel, podobne ako v 4. štvrťroku. Na druhej strane spoločnosť potvrdila, že nebude nasledovať kroky svojho konkurenta Tesla pri zvyšovaní cien svojich áut.
  • Akcie NIO pokračují ve výprodeji
    NIO (NIO.US) patří mezi přední čínský výrobce a prodejce elektromobilů a je jedním z hlavních konkurentů automobilky Tesla (TSLA.US).
  • Akcie NIO rostou díky optimistické předpovědi dodávek
    Nio (NIO.US) ADR smazala ztráty z předobchodní fáze a obchoduje se o téměř 10,0 % výše, přestože čínský výrobce elektromobilů zaznamenal větší než očekávanou čtvrtletní ztrátu. Společnost nicméně očekává, že dodávky se ve 4. čtvrtletí oproti loňské úrovni téměř zdvojnásobí, a to i přes přerušení dodávek související se společností Covid
  • Akcie NIO rostou navzdory vyšší vykázané ztrátě
    Akcie společnosti Nio Inc (NIO.US) vzrostly téměř o 3,0 % navzdory tomu, že čínský výrobce elektrických vozidel vykázal ve druhém čtvrtletí vyšší upravenou čistou ztrátu ve srovnání s předchozím rokem. Také finanční výhled společnosti za 3. čtvrtletí minul odhady analytiků.
  • Akcie Novavax rastú po nepotvrdených správach o povolení vakcíny v Európe
    Biotechnologická spoločnosť Novavax (NVAX.US) vzrástla počas dnešnej obchodnej seansy na Wall Street o viac ako 20 % po správach od šéfa Európskej liekovej agentúry (EMA). Ako uviedla agentúra Reuters, šéf EMA uviedol, že vakcína vyvíjaná americkou spoločnosťou Novavax bude povolená "vo veľmi blízkej budúcnosti". Vakcína spoločnosti bola doteraz povolená v Indonézii a na Filipínach. Počas klinických skúšok v USA, Spojenom kráľovstve a Mexiku vakcína NVX-CoV2373 preukázala viac ako 90 % účinnosť. Spoločnosť 2. decembra oznámila, že je schopná vyrábať variantné vakcíny proti Omicron už v januári 2022.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new