Čtvrtek 25. duben 2024 21:59
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. září

01.09.2022 11:54  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Euro testovalo úroveň 0,9998 v době, kdy byla linie MACD daleko pod nulou, což omezilo sestupný potenciál páru. O něco později pár testoval úroveň znovu, ale tentokrát byla linie MACD nad nulou, takže vzestupný potenciál byl omezený. To nastalo po testování úrovně 1,0043.

analytics63105ade4260f.jpg

Přestože prudký nárůst indexu spotřebitelských cen v eurozóně nebyl žádným překvapením, uškodil vzestupnému výhledu eura z dnešního rána. Odpoledne pak dolar ovlivnily slabé údaje o zaměstnanosti od společnosti ADP, které naznačily, že zvýšení sazeb zavedené Fedem neprospělo trhu práce.

Dnes je naplánováno zveřejnění řady zpráv, konkrétně objem maloobchodu v Německu, index podnikatelské aktivity ve zpracovatelském sektoru a změna míry nezaměstnanosti v eurozóně. Pozitivní údaje umožní kupujícím pokusit se aktualizovat týdenní maxima. Odpoledne se však pozornost přesune k údajům o žádostech o podporu v nezaměstnanosti v USA, výrobnímu indexu ISM a projevu člena FOMC Raphaela Bostica.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0026 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0081. Pokud statistiky v eurozóně předčí očekávání, dojde k rally.
Všimněte si, že při nákupu by měla být linie MACD nad nulou nebo od nuly začíná stoupat. Euro lze také koupit za 1,0005, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0026 a 1,0081.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0005 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 0,9959. Tlak se vrátí, pokud budou v eurozóně zveřejněny slabé ekonomické statistiky. Nezdar kupujících aktualizovat včerejší maxima také ukončí vzestupnou korekci.

Všimněte si, že při prodeji by linie MACD měla být pod nulou nebo se od nuly začíná pohybovat dolů. Euro lze také prodávat za 1,0026, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0005 a 0,9959.

analytics63105ae9f0e78.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru EUR/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru EUR/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro GBP/USD na 19. 10. 2022
    Trhy očekávají data o inflaci ve Spojeném království, která pravděpodobně poukážou na pokračující růst. To dále zkomplikuje práci Bank of England, která bude váhat mezi záchranou trhu s dluhopisy a bojem proti cenovému tlaku. Klíčovou roli budou hrát zprávy o indexu spotřebitelských cen a indexu cen výrobců ve Spojeném království, zatímco projev členky MPC Bank of England Katherine L. Mannové bude jen málo zajímavý.
  • Analýza a obchodní tipy pro GBP/USD na 24. února
    Poté, co měnový pár GBP/USD dosáhl úrovně 1,3605, se objevil signál k nákupu. Nedošlo však k žádnému velkému nárůstu, i když se linie MACD začala pohybovat nad nulou. Po růstu o 15 pipsů se na trh vrátil tlak, který vyvolal další pokles páru. V polovině dne došlo k druhému pokusu, ale linie MACD již byla daleko od nuly, takže potenciál růstu byl omezený. Odpoledne se signál trhu změnil na prodejní, ale k poklesu nedošlo, protože linie MACD byla stále daleko od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro GBP/USD - 17. 12. 2021
    Tržní signály ve čtvrtek ukazovaly na nákup GBP/USD, nicméně linie MACD již byla v překoupené oblasti, takže nárůst byl velmi omezený. Proto bylo vhodnější prodat, čímž došlo k poklesu v páru o 20 pipů. Po zbytek dne se neobjevil žádný jiný signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro GBP/USD 23. 5. 2022
    GBP/USD dosáhl 1,2494 a to vedlo k nákupnímu signálu na trhu, ale linie MACD, která byla daleko od nuly, omezila vzestupný potenciál páru. Po zbytek dne se neobjevil žádný jiný signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD
    Evropská centrální banka se chystá oznámit brzké ukončení rozsáhlých nákupů dluhopisů, které jí připraví půdu pro první zvýšení úrokových sazeb po více než deseti letech. Plán bude v souladu s harmonogramem představeným šéfkou ECB Christine Lagardeovou, která chce v očekávání agresivní politiky boje proti inflaci ukončit ve třetím čtvrtletí nízké výpůjční náklady.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. března
    Úroveň 1,0837 byla otestována v době poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o 13 pipů. Druhý test této úrovně, ke kterému došlo po zveřejnění amerického indexu PCE, vyústil v pokles o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. března (americká seance)
    Cena eura stoupala, protože výrobní aktivita v eurozóně ukázala zlepšení situace. Údaje o inflaci také naznačily pomalejší zmírnění cenového tlaku. Odpoledne by ale dynamiku trhu mohly ovlivnit údaje o indexu ISM ve zpracovatelském průmyslu a zprávy o spotřebitelském sentimentu a inflačních očekáváních z Michiganské univerzity. Stejně tak projevy členů FOMC Raphaela Bostice, Christophera Wallera a Mary Dalyové, pokud zůstanou u tvrdého přístupu k měnové politice, mohou tlačit dolar nahoru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. dubna
    Poté, co pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,1154, objevil se signál k prodeji. Shodou okolností se linie MACD začala pohybovat pod nulu, takže pár klesl zhruba o 60 pipů. Dostal se až na úroveň 1,1091, kde long pozice vynesly zisk přibližně 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. února
    Růst údajů o německém indexu spotřebitelských cen a pokles míry nezaměstnanosti tlačily pár EUR/USD před zveřejněním měnověpolitického rozhodnutí Fedu nahoru. Zdálo se, že velmi špatné statistiky ADP o americkém trhu práce dávají naději na mírnější tón výboru, ale nestalo se tak. Fed po zasedání ponechal úrokové sazby beze změny s tím, že ke snížení v nejbližší době, natož letos v březnu, nedojde. Výsledkem byl prudký nárůst poptávky po dolaru, který stáhl pár na týdenní minimum.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 1. února (americká seance)
    Ačkoli se pár kvůli slabým údajům o výrobní aktivitě v eurozóně propadl pod denní minimum, k masivnímu výprodeji nedošlo. Odpoledne se pár klidně může obrátit a stoupat, protože slabé údaje o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti a míře produktivity v USA posílí chuť riskovat. Silné zprávy zároveň přinesou nový výprodej páru EUR/USD.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 10. ledna
    Další růst je omezený, protože úroveň 1,0949 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. A podobně, test úrovně 1,0923, který proběhl o trochu později, se shodoval se silným poklesem linie MACD od nuly, což omezilo potenciál poklesu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 10. ledna (americká seance)
    Údaje z Francie a Itálie neměly na rovnováhu sil velký vliv. Pozornost trhu se teď zaměří na zprávy z USA, zvlášť na změnu velkoobchodních zásob. Tržní sentiment ovlivní i projev člena FOMC Johna Williamse, ale jelikož dolar reaguje na výroky představitelů Fedu různě, předpovědět jeho dynamiku bude poměrně těžké. Před jakýmkoli rozhodnutím nejprve naslouchejte.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 10. října
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0549 se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. Druhý test mezitím vyvolal prodejní signál a vyvolal pokles páru o 15 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 10. října (americká seance)
    Test úrovně 1,0572 dříve během dne se shodoval s růstem linie MACD od nuly a vyvolal nákupní signál, který vedl k růstu ceny o zhruba 40 pipů. Pár díky tomu mohl dosáhnout cílové úrovně 1,0610, kde o něco později došlo k prodeji, což vedlo k poklesu o zhruba 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. března
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0957 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Krátce nato byla otestována znovu, ale tentokrát se linie MACD nacházela v překoupené oblasti, což vyvolalo sell signál. Výsledkem byl pokles ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. března (americká seance)
    Dopoledne nedošlo kvůli nízké volatilitě trhu v prostředí prázdného makroekonomického kalendáře po páteční smíšené zprávě o trhu práce v USA k žádným cenovým testům. Odpoledne se bude pravděpodobně dál obchodovat v úzkém bočním pásmu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. dubna
    Údaje o maloobchodních tržbách v Itálii sice trh nijak neovlivnily, ale zpráva o inflaci v USA sentiment ovlivnila výrazně a vedla k posílení dolaru a snížení rizikového sentimentu. Dnes se pravděpodobně udrží medvědí trh, protože i když rozhodnutí ECB o klíčové úrokové sazbě zůstane beze změny, náznaky prezidentky ECB Christine Lagardeové, že sazby budou sníženy v polovině roku, jistě omezí kupní sílu eurových býků.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. dubna (americká seance)
    Kromě tiskové konference prezidentky ECB Christine Lagardeové, jejíž měkký tón by mohl vést k dalšímu poklesu eura, vyjdou zprávy o inflaci a trhu práce v USA. Růst indexu cen výrobců a pokles počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti přinesou další výprodej páru EUR/USD. Jestřábí výroky členů FOMC budou také podporovat dolarové býky.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. ledna
    Prohlášení členů ECB Luise de Guindose a Isabel Schnabelové měla na euro pozitivní vliv, protože i když upozorňují na rizika v ekonomice, ke snížení úrokových sazeb v prvním čtvrtletí letošního roku nemusí dojít. Údaje o francouzské průmyslové produkci a italských maloobchodních tržbách trh příliš neovlivnily.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 11. října
    Data o průmyslové výrobě v Itálii nevyvolala velký zájem – na rozdíl od projevu prezidentky ECB Christine Lagardeové. Ta sice k měnové politice příliš neřekla, ale dala najevo, že ECB bude dál aktivně bojovat proti inflaci, což částečně zbrzdilo býčí potenciál eura. Dnes se kromě německého reportu CPI v eurozóně nic důležitého nestane, takže kupci budou mít šanci zapracovat na dalším růstu páru EUR/USD. Na současných maximech by ale měli být opatrní, protože tlak se může kdykoli vrátit a vyvolat aktivní výprodej páru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Fintokei
NAGA
CapXmaster
reklama
FTMO král