Úterý 19. březen 2024 12:08
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Nový komoditní ETF proti inflaci

07.12.2021 15:20  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk


WisdomTree uvádí na trh nový evropský komoditní ETF pro investory, kteří se chtějí zajistit proti inflaci.

Evropští investoři získali nový způsob, jak se zajistit proti riziku rostoucí inflace, protože WisdomTree uvádí na trh nové rozsáhlé burzovně obchodované ETF.

Britská investiční společnost v pondělí oznámila, že její fond WisdomTree Broad Commodities UCITS (COM) se začal obchodovat na londýnské burze. Společnost uvedla, že PCOM bude sledovat výkonnost indexu Bloomberg Commodity Total Return Index, který pokrývá čtyři hlavní komoditní sektory: energetiku, zemědělství, průmyslové kovy a drahé kovy.

Nitesh Shah, vedoucí oddělení komodit a makroekonomického výzkumu evropských fondů společnosti, poznamenal, že komodity zůstávají atraktivní investicí a jsou pojištěny proti inflaci. Navíc inflace v Evropě a Spojených státech je nyní na nejvyšší úrovni za více než deset let.

Společnost rovněž uvedla, že nový fond je ovlivněn drahými kovy kvůli fyzickému kopírování zlata a stříbra. Současně jsou využívány swapy celkového zisku, které zajišťují produktivitu složek energie, zemědělství a průmyslových kovů.

WisdomTree je ohledně zlata a stříbra optimistická. Jeff Weniger, vedoucí akciové strategie společnosti WisdomTree, doporučuje investorům v roce 2022 diverzifikovat od dluhopisů a držet více komodit. Vysvětlil také, že vyvážené portfolio by mělo obsahovat 60 % investic do akcií, 30 % do dluhopisů a 10 % do komodit.

Mezitím rostoucí inflační tlaky udrží Fed mimo inflační křivku, což v příštím roce podpoří ceny komodit.

Autor článku: Tým Instaforex

Upozornění: Informace v tomto článku slouží pouze ke studijním účelům a v žádném případě nejde o investiční doporučení.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Nový Hypoindex: Průměrná sazba hypoték v červenci stoupla na 6,24 pct
    Průměrná úroková sazba hypoték počátkem července činila 6,24 procenta a za poslední měsíc stoupla o 0,53 procentního bodu. Tempo růstu zrychlilo. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. Ten je od jara zpracováván podle nové metodiky na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.
  • Nový Hypoindex: Průměrná sazba hypoték v dubnu stoupla na 4,88 pct.
    Průměrná úroková sazba hypoték počátkem dubna činila 4,88 procenta. Za poslední měsíc sazba stoupla o 0,26 procentního bodu a od konce loňského roku o více než jeden procentní bod. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. Ten je zpracováván podle nové metodiky na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.
  • Nový Hypoindex: Průměrná sazba hypoték v srpnu stoupla na 6,28 pct
    Průměrná úroková sazba hypoték počátkem srpna činila 6,28 procenta a za poslední měsíc stoupla o 0,04 procentního bodu. Tempo růstu tak výrazně zpomalilo. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. Od jara je zpracováván podle nové metodiky na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.
  • Nových bytů dle ČSÚ přibývá, nepokryjí ale poptávku u velkých měst, míní experti
    Počet nových bytů v Česku v posledních deseti letech postupně roste. Podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) se za prvních sedm měsíců roku v České republice dostavělo 20.925 bytů, tedy o 56 procent více než v roce 2013 a o 16 procent více než v roce 2018. Podobný nárůst statistici evidují i u zahájené výstavby. Developeři a někteří odborníci přesto opakovaně uvádějí, že bytová výstavba v Česku je nedostatečná. Podle realitních expertů, které ČTK oslovila, je nedostatek bytů především ve velkých městech a jejich okolí, kam se lidé stěhují z menších sídel. Přestože v Praze podle ČSÚ počet nových bytů v posledních deseti letech postupně rostl, nesplňuje podle odborníků ideální limit 10.000 zkolaudovaných bytů ročně.
  • Nový index PX START
    Pražská burza zavádí od 18. 12. 2023 výpočet nového indexu PX Start (ISIN CZ0160000035). Součástí indexu jsou všechny akcie obchodované na trhu START, v současné době se jedná o 14 emisí. Index PX START je dividendový index, frekvence jeho výpočtu bude jedenkrát denně po ukončení obchodování. Na webu Burzy cenných papírů Praha bude index zobrazován od 19. prosince 2023.
  • Nový index PX START
    Pražská burza zavádí od 18. 12. 2023 výpočet nového indexu PX Start (ISIN CZ0160000035). Součástí indexu jsou všechny akcie obchodované na trhu START, v současné době se jedná o 14 emisí. Index PX START je dividendový index, frekvence jeho výpočtu bude jedenkrát denně po ukončení obchodování. Na webu Burzy cenných papírů Praha bude index zobrazován od 19. prosince 2023.
  • Nový investiční fond Czegg Ventures chce rozdělit miliardu mezi 30 rodinných firem
    Skupina Starteepo investora Františka Bostla spouští 1. června investiční fond s názvem Czegg Ventures, který bude zaměřený na české malé a střední podniky rodinného typu, a bude investovat do jejich akcií a dluhopisů. Pro své investice bude využívat stávající tržní platformy pražské burzy jako akciový trh Start nebo dluhopisový Free Market. Fond cílí na roční výnos 7 až 8 %.
  • Nový italský zmatek rozhýbal trhy. Euru nejprve pomohl, ale už ho tlačí níž
    Dvě zprávy finanční trhy zpracovávají při vstupu do nového týdne. První je obnovená šance, že se poměrně brzy setkají lídři USA a KLDR. Překvapivé zrušení schůzky minulý týden dolehlo na tržní sentiment, nyní je tomu naopak. Zásadní vliv by však toto téma mít nemělo.
  • Nový kmen koronaviru otřásl evropskými burzami. Euro a libra padají
    Evropské burzy dnes masivně padají. Nový kmen koronaviru v Británii vyvolal chaos nejenom v dopravě. Hranice bývalému členu EU zavírají Nizozemsko, Belgie či Francie. Lety z Británie zastavuje také Česká republika. Kromě toho byla prolomena další lhůta v brexitových jednáních. Vyjednávání před koncem přechodného období, kterým je poslední den roku, brzdí spory v otázce rybolovu.
  • Nový kmen koronaviru ubírá zlatu na lesku
    Nový kmen viru covid-19 koncem minulého týdne mírně povzbudil zlato. Vědci však nedokážou přesně říci, jak moc je nebezpečný. V důsledku toho kov u obchodníků opět pozbyl lesku.
  • Nový kurzarbeit ještě více znevýhodní osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), například turistické průvodce. Vláda na ně „zapomněla“, jsou již tři měsíce zcela bez příjmu
    Vláda se má dnes mimořádně sejít, aby schválila návrh zákona s novými pravidly kurzarbeitu. Do budoucna by tak právě mechanismus tohoto kurzarbeitu měl znamenat, že se pod zaměstnanci v čase ekonomické tísně rozevře jakási „záchranná síť“, placená z peněz daňového poplatníka. Budou ji tedy ze svých daní platit také osoby samostatně výdělečné činné (OSVČ). Ty však samy s žádnou takovou „sítí“ počítat nemohou. Alespoň pokud by v tuzemské legislativě i nadále platil pořádek uplynulých měsíců.
  • Novým cílem páru EUR/USD je úroveň 1,1500
    Americká a evropská měna se snaží zvrátit předchozí trend na páru EUR/USD, který vykazoval především klesající tendenci. Novým cílem tohoto klasického měnového páru se stala úroveň 1,1500, které může být dosaženo při masivním posílení.
  • Nový měnový řád: co se stane s dolarem a inflací na Západě
    S ohledem na geopolitický vývoj je oblast digitálních aktiv stále atraktivnější. Pro někoho je to obcházení sankcí, pro jiného cesta k záchraně úspor a prostá víra v budoucí závažné změny ve světě financí v kontextu jeho decentralizace a svobody. Co se pak stane s dolarem?
  • Novým guvernérem Bank of Japan bude Haruhika Kurodu
    Japonská vláda dnes podle očekávání nominovala na guvernéra japonské centrální banky dosavadního prezidenta Asijské ro...
  • Novými členy bankovní rady ČNB budou Oldřich Dědek a Marek Mora
    Prezident Miloš Zeman jmenuje 31. ledna novými členy bankovní rady České národní banky Oldřicha Dědka a Marka Moru. V bankovní radě v únoru nahradí Pavla Řežábka a Lubomíra Lízala, kterým končí jejich mandáty. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.
  • Novými členy dozorčí rady ČEZ se stali exšéf ERÚ Košťál a advokát Kučera
    Novými členy dozorčí rady polostátní energetické společnosti ČEZ se stali bývalý šéf Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Vratislav Košťál a advokát Václav Kučera, který v minulosti zasedal v dozorčí radě Pražské plynárenské. Místa v radě byla volná od září. ČTK to dnes sdělil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Dozorčí rada ČEZ mimo jiné volí a odvolává členy představenstva firmy.
  • Novými majiteli Packety, vlastníka Zásilkovny, jsou fond CVC a Emma Capital
    Novými majiteli české firmy Packeta, která vlastní Zásilkovnu, je konsorcium globálního fondu CVC Capital Partners a skupiny Emma Capital, jejímž majitelem je dosavadní ředitel skupiny PPF Jiří Šmejc. CVC bude mít 65 procent, Emma Capital zbylých 35 procent. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Emma Capital Pavel Zuna. Výši kupní ceny ani jedna ze stran nesdělila.
  • Novým majitelem likérky Fruko-Schulz se stal Český hospodářský holding
    Novým majitelem jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz se stal Český hospodářský holding. Nahradil skupinu ruských akcionářů. Nový majitel vlastní 100 procent akcií. Ředitelem společnosti zůstává bývalý jednatel Josef Nejedlý. Fruko-Schulz chce pokračovat především ve výrobě alkoholických nápojů, ale chystá i nové produkty, řekl dnes ČTK Nejedlý.
  • Novým majitelem výrobce mikroskopů Tescan je společnost Carlyle z USA
    Novým majitelem brněnského výrobce elektronových mikroskopů Tescan Orsay Holding se stala globální investiční společnost Carlyle původem z USA. V tomto odvětví investuje dlouhodobě a výkonný ředitel Vladimir Lasocki Tescan zmínil jako posledního nezávislého hráče na trhu, uvedl ve společné tiskové zprávě obou firem. Hodnotu transakce strany nezveřejnily. Podle listopadové zprávy Hospodářských novin by to mělo být mezi sedmi a devíti miliardami korun a jde o jednu z pěti největších letošních transakcí na tuzemském trhu.
  • Novým předsedou dozorčí rady ČEZ je Radim Jirout, Půta se do rady nedostal
    Novým předsedou dozorčí rady ČEZ se stal Radim Jirout, místopředsedy jsou Roman Binder a Milan Wagner. ČTK to tom dnes informoval mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Dozorčí radu obměnili v noci na dnešek na valné hromadě akcionáři. Dozorčí rada ČEZ mimo jiné volí a odvolává členy představenstva firmy. Stát v ní zastupuje osm lidí, zbytek jsou zástupci zaměstnanců. Předsedou rady dosud byl Otakar Hora, kterému skončilo funkční období.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
Purple Trading
Windsor
reklama
Purple MT4 platforma nova