Úterý 19. březen 2024 02:58
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei SwiftTrader

Společnost Xiaomi v žebříčku Global 2000 časopisu Forbes

15.05.2020 10:49  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Časopis Forbes zveřejnil žebříček Global 2000 pro rok 2020. Společnost Xiaomi Corporation zabývající se výrobou chytrých telefonů a inteligentního hardwaru propojeného prostřednictvím platformy Internet of Things, oznámila umístění na 384. pozici v žebříčku. Ve srovnání s minulým rokem si Xioami polepšilo o 42 příček.

Časopis Forbes sestavuje každoročně žebříček Forbes Global 2000, který poskytuje ucelený přehled společností, které jsou hodnoceny z hlediska výnosů, zisku, aktiv a tržní kapitalizace. Podle seznamu pro rok 2020 byly výnosy společnosti Xiaomi ve výši 29,8 miliard, zisk ve výši 1,5 miliard, aktiva ve výši 26,4 miliard a tržní kapitalizace ve výši 31,5 miliard amerických dolarů.

V roce 2019 společnost Xiaomi dosáhla stabilního růstu ve všech segmentech svého podnikání. Celkové výnosy skupiny poprvé překročily 200 miliard RMB, když dosáhly 205,8 miliard RMB, což je meziroční nárůst o 17,7 %, který představuje složenou roční míru růstu za devět let ve výši 112 %. Upravený čistý zisk byl ve výši 11,5 miliard RMB, tedy meziroční nárůst o 34,8 %, což předčilo tržní očekávání.

„Umístění v žebříčku Global 2000 je pro společnost Xiaomi velkou ctí. Uznání trhu je pro naši společnost zároveň motivací posouvat naše podnikání na další úroveň. V minulém roce jsme provedli několik klíčových změn u produktových portfolií, úpravy v organizační struktuře a v systémech řízení. Během klíčového období přechodu ze 4G na 5G jsme dosáhli zdravého stavu zásob. Zrychlili jsme naši mezinárodní expanzi, díky čemuž téměř polovina našich výnosů nyní pochází ze zahraničních trhů, což ze Xiaomi činí skutečně globální společnost. Ačkoliv naše odvětví čelí závažným problémům, skupina i přes pokles trhu nadále vykazuje růst. Naším cílem zůstává zaměření na strategii 5G, umělou inteligenci a Internet of Things (IoT), spolu s navyšováním investic, abychom umožnili všem po celém světě lepší život prostřednictvím inovativních technologií,“ uvedl Lei Jun, zakladatel, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Xiaomi.

Dle aktuálních výzkumů zaznamenaly dodávky chytrých telefonů společnosti Xiaomi v prvním čtvrtletí roku 2020 růst i přes pokles trhu. Podle analytické firmy Canalys celosvětové dodávky chytrých telefonů meziročně poklesly o 13 % na 272 milionů kusů. Společnost Xiaomi však v tomto období nadále vykazovala růst o 9 % a předstihla tak ostatní přední výrobce chytrých telefonů. Její tržní podíl stoupl na 11,1 % a společnost se tak trvale se umisťovala v celosvětovém měřítku mezi čtyřmi nejdůležitějšími společnostmi. Podle společnosti IDC celosvětové dodávky chytrých telefonů meziročně klesly o 11,7 % na 276 milionů kusů, ale dodávky přístrojů Xiaomi přesto vzrostly o 6,1 %, a její tržní podíl byl 10,7 %. 

Společnost Xiaomi nezlomilo ani první čtvrtletí roku 2020, kdy svět paralyzovala pandemie onemocnění COVID-19. Ta si udržela svou vedoucí pozici v západní Evropě. Dodávky chytrých telefonů od společnosti Xiaomi v západní Evropě v průběhu prvního čtvrtletí se dokonce výrazně zvýšily, a to až o 79 %, čímž Xiaomi překonala konkurenty a zvýšila svůj tržní podíl na 10 %. Ve Španělsku vzrostly dodávky chytrých telefonů o 46 % a představovaly 28% tržní podíl. Společnost se tak stala jedničkou mezi značkami chytrých telefonů. V roce 2019 výnosy z prodejů na zahraničních trzích dosáhly 91,2 miliard RMB a představovaly 44,3 % celkových výnosů skupiny. K 31. prosinci 2019 byly produkty společnosti Xiaomi prodávány ve více než 90 zemích
a regionech.  

Kromě toho společnost Xiaomi vydala desetiletý přednostní nezajištěný dluhopis s pevnou úrokovou sazbou ve výši 600 milionů USD a s kuponovou sazbou 3,375 %. Transakce dosáhla vůbec nejnižší výnos u prvního desetiletého dluhopisu vydaného čínskou společností působící v oboru technologií, médií a telekomunikací, a efektivně tak snížila dlouhodobou míru financování společnosti. Konečná výše byla 8,5násobek původního upsání, čímž prokázala, že dluhopis byl kapitálovým trhem nadšeně přijat. Úspěch dluhopisu ukazuje důvěru investorů v dlouhodobý rozvoj skupiny.

Společnost Xiaomi dle svého plánu tento rok uvede na trh alespoň deset chytrých telefonů s podporou sítí 5G a navýší náklady na výzkum a vývoj na 10 miliard RMB. V následujících pěti letech se její investice do 5G a AIoT zvýší z 10 miliard RMB na více než 50 miliard RMB, aby byla zajištěna její absolutní dominance v oboru inteligentního bydlení. Skupina bude pokračovat v expanzi na prémiový trh, ale i nadále se bude plnit svůj záměr výroby úžasných produktů za poctivé ceny.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Společnost Tesla prosí dodavatele, aby jí vrátily peníze
    Finanční situace společnosti Tesla v poslední době vzbuzuje pochybnosti. Americký výrobce elektromobilů Tesla žádá některé své dodavatele, aby mu nyní vrátili část vyplacených peněz. Tím chce společnost Tesla dosáhnout zisku.
  • Společnost Tilray (TLRY.US) prudce vzrostla v pre-marketu díky smlouvě s Grow Pharma
    Tilray (TLRY.US), farmaceutická a marihuanová společnost, vzrostla o přibližně 20 % v premarketu po oznámení, že Tilray uzavřela dohodu s Grow Pharma - lídrem v dodávkách nelicencovaných marihuanových medikamentů ve Velké Británii. Dle nové dohody bude Tilray distribuovat produkty z marihuany napříč Velkou Británií. Akcie společnosti Tilray v posledních týdnech prudce rostly. Trh doufá, že nový americký prezident Joe Biden by mohl přestavit zákon, který by legalizoval marihuanu v USA na federální úrovni.
  • Společnost Toro po výsledcích za 4. fiskální čtvrtletí vyskočila o 9 %
    Toro Company (TTC.US), americká společnost zabývající se úpravou krajiny, po zveřejnění výsledků za 4. fiskální čtvrtletí 2023 (kalendářní období srpen - říjen 2023) prudce roste o 9 %. Akcie zahájily dnešní obchodování s přibližně 12% býčím cenovým gapem, později však část těchto zisků snížily.
  • Společnost Toshiba chce uvést na burzu čipovou divizi
    Tímto krokem se společnost Toshiba snaží zacelit utržené rány způsobené krachem dceřiné společnosti Westinghouse. Podle nového kanadského majitele má tato společnost budoucnost jako dodavatel služeb pro jadernou energetiku v USA, ale i v cizině.
  • Společnost Travelers po výsledcích za 1. čtvrtletí posiluje o 4 %
    The Travelers Companies (TRV.US), americká pojišťovna a člen indexu Dow Jones, dnes před zahájením obchodní seance na Wall Street oznámila výsledky za 1. čtvrtletí 2023. Pokud jde o hlavní výsledky, ukázala se zpráva o hospodaření jako smíšená. Nicméně akcie společnosti se dnes v předobchodní fázi obchodují přibližně o 4 % výše. Pojďme se na zveřejněné výsledky krátce podívat.
  • Společnost Trezor, tvůrce první hardwarové kryptopeněženky na světě, představuje zcela novou produktovou řadu
    „Svět se nezadržitelně blíží k další býčí sezoně. My na ni chceme být připravení. Proto přinášíme hned tři nové produkty s ambicí udržet si pozici, kterou Trezor ve světě kryptoměn má,“ říká CEO společnosti Trezor Matěj Žák. Novinkami chtějí tvůrci první hardwarové kryptopeněženky pomoci nováčkům a začátečníkům v kryptoměnách na cestě k nezávislé kontrole nad jejich financemi.
  • Společnost Twitter propustila dalších deset procent zaměstnanců, píše NYT
    Společnost Twitter propustila nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT). Je to už minimálně osmé kolo propouštění od konce loňského října, kdy firmu zhruba za 44 miliard dolarů (asi 985 miliard Kč) převzal podnikatel Elon Musk. Od jeho příchodu se počet zaměstnanců snížil přibližně o 70 procent.
  • Společnost VF Corp se po stažení odhadů tržeb propadla o 13 %.
    VF Corp (VFC.US), americká oděvní a obuvnická společnost, je dnes jednou z amerických akcií s horšími výsledky. Společnost se v době tisku obchoduje o více než 10 % níže a jako důvod poklesu lze označit nedávné zveřejnění zisků. Zatímco hlavní výsledky byly smíšené, akcie společnosti se obchodují pod tlakem.
  • Společnost Virgin Galactic uzavřela smlouvu s Boeingem. Budou akcie nadále růst?
    Společnost Virgin Galactic, která byla založena v roce 2004 má jako jediná kótovaná společnost ambici na provozování vesmírné turistiky. Akcie této společnosti utrpěly velkou ztrátu z důvodu skepticismu investorů v otázkách cestování vesmírem, které je stále v plenkách. Akcie se nyní obchodují asi 90 % pod historickým maximem. Nicméně nedávno bylo zveřejněno několik zpráv, které mají za následek téměř 30% růst:
  • Společnost V Technology útočí na monopol Samsungu OLED
    Displeje OLED představují příští generaci obrazovek pro televize, tablety, chytré telefony a počítačové monitory. Trh nyní kontroluje společnost Samsung s odhadovaným podílem ve výši 98 %, ale velcí výrobci chytrých telefonů v Číně se tento podíl snaží aktivně snížit. To by znamenalo změnu na obrovském trhu ovládaném jednou firmou.
  • Společnost 3M se propadla o 10 % poté, co její prognóza zaostala za odhady
    Akcie společnosti 3M Co (MMM.US) během dnešní seance ztrácejí více než 10 % poté, co se ukázalo, že prognóza zisku společnosti na rok 2024 je konzervativnější, než očekávali analytici. Stojí za to dodat, že pokud se dnešní seanci podaří uzavřít s podobnou intradenní dynamikou, akcie společnosti by zaznamenaly největší denní pokles od dubna 2019. Společnost nepřetržitě pokračuje v restrukturalizačním procesu, který před rokem vedl k masivnímu propouštění.
  • Spoléhat se dál na lavírující politiky? Zajištění na stáří je potřeba vzít do vlastních rukou. K důstojné penzi stačí překvapivě málo, ale musíte začít včas
    Mimořádné tempo zadlužování České republiky pokračuje. Ke konci letošního dubna činil schodek státního rozpočtu 200 miliard korun. Pokud nepočítáme období od vypuknutí koronavirové pandemie, jde o nejvyšší deficit v samostatné české historii. A to včetně krizového roku 2009 s výsledkem -192 miliard korun. Nicméně tehdy šlo o deficit za celý rok, nikoli za jeho třetinu, jako letos.
  • Spolehlivá křišťálová koule neexistuje. Budoucnost byla, je a bude nejistá
    V poslední době nás bombarduje velké množství zpráv, jež v nás vyvolávají dojem, že budoucnost je extrémně nejistá. Zdá se nám, že kdysi býval svět jednodušší a předvídatelnější, a to včetně investování. Ekonomické studie, které z dat odstraní naše emoce a psychologické triky, jimiž nás mozek klame, však ukazují, že budoucnost je dnes zhruba stejně nejistá, jako byla v minulosti.
  • Spoločná ekonomická politika
    Sarkozy zdôrazňuje, že jednotná mena si vyžaduje spoločn&uac...
  • Spoločnosť Astra Zeneca pod tlakom v súvislosti s obavami z liečby rakoviny!
    Akcie zdravotníckej spoločnosti AstraZeneca (AZN.UK) strácajú viac ako 4,5 % a zaznamenali najväčší denný pokles od roku 2021, keďže chýbajú podrobnosti o liečbe rakoviny pľúc.
  • Spoločnosť General Motors predlžuje znižovanie výroby z dôvodu globálneho nedostatku čipov
    Spoločnosť General Motors (GM.US) oznámila, že predlžuje znižovanie výroby v troch severoamerických závodoch najmenej do polovice marca. Vozidlá v ďalších dvoch továrňach by sa vyrábali iba čiastočne. Toto rozhodnutie prichádza uprostred globálneho nedostatku polovodičových čipov.
  • Spoločnosti vyvíjajúce vakcíny proti koronavírusu: Pfizer a Moderna
    Správy týkajúce sa vakcín od spoločností Pfizer (PFE.US) a Moderna (MRNA.US) spustili začiatkom tohto a predchádzajúceho týždňa veľké pohyby na finančných trhoch. Akcie oboch spoločností po týchto správach vzrástli, ale zisky už boli úplne vymazané.
  • Spoločnosť Li Auto dodala v júli rekordný počet automobilov
    Akcie spoločnosti Li Auto (LI.US) na začiatku obchodovania vyskočili o viac ako 4% po tom, čo čínsky výrobca elektrických vozidiel dodal v júli 8589 vozidiel, čo predstavuje nový mesačný rekord. Výkonnosť za posledný mesiac zaznamenala medzimesačný nárast o 11,4% zo 7 713 dodaných vozidiel v júni. Na medziročnej báze bol rast na úrovni 251,3%. „Do konca tohto roka uvedieme na trh sériu veľkých inovácií OTA, aby sa naša ponuka produktov dostala do nových výšin,“ povedal Yanan Shen, spoluzakladateľ a prezident spoločnosti Li Auto. Medzitým jeho hlavný domáci konkurent Nio (NIO.US) dodal v júli 7 931 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast na 49 887-viac automobilov ako vlani. Minulý mesiac sa však tento údaj dostal pod mesačný rekord 8 083 dodávok vozidiel v júni. Ďalší významný hráč - Xpeng (XPEV.US) dnes oznámil mesačný rekord 8 040 dodaných vozidiel.
  • Spoločnosť Lucid uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Aston Martin❗
    Spoločnosti Aston Martin (AML.UK) a Lucid Group (LCID.US) uzavreli dohodu, podľa ktorej bude Lucid výmenou za 3,7 % podiel zdieľať s pretekárskym gigantom vysokovýkonné technológie a podporovať úplný prechod Astonu na elektrické vozidlá. V rámci dohody spoločnosť Aston Martin zaplatí v hotovosti a vydá spoločnosti Lucid 28,4 milióna nových kmeňových akcií v celkovej hodnote približne 232 miliónov USD.
  • Spoločnosť Moderna začína testovať svoju vakcínu medzi dospievajúcimi
    Spoločnosť Moderna (MRNA.US) dnes oznámila, že pred začiatkom školského roku 2021-22 začala klinické skúšanie fázy 2/3 zamerané na umiestnenie svojej vakcíny proti COVID-19 na použitie u detí vo veku od 12 do menej ako 18 rokov. Štúdia sa uskutočňuje v spolupráci s Úradom pre biomedicínsky pokrokový výskum a vývoj (BARDA). „Naším cieľom je na jar 2021 generovať údaje, ktoré podporia použitie mRNA-1273 u dospievajúcich“ uviedol generálny riaditeľ Stéphane Bancel. Medzitým sa americká FDA stretne 17. decembra, aby prediskutovali, či odporučiť použitie vakcíny Moderna.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points