Úterý 19. březen 2024 06:28
reklama
CapXmaster
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Dukascopy new

IPO Home Credit – dosáhne česká společnost ocenění 1 miliardy USD?

23.09.2019 17:17  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Home Credit, poskytovatel spotřebitelských půjček, který počítá s Čínou jako s největším trhem pro své aktivity, plánuje koncem letošního roku v Hongkongu realizovat své IPO.

Rozhodnutí společnosti Home Credit provést své IPO v Hongkongu však nepřichází v nejlepším čase. Město zažívá týdny protestů, včetně násilných střetů s policií. Ekonomika města byla také zasažena roční obchodní válkou mezi USA a Čínou.

Jak IPO Home Credit dopadne bude důležitým měřítkem investorského sentimentu na Hong Kongské burze.

V následujícím článku objevíte vše, co potřebujete vědět o chystaném IPO Home Credit.

IPO Home Credit

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co je Home Credit?
  2. Historie Home Credit
  3. Kdy můžeme očekávat IPO Home Credit?
  4. Akcie Home Credit u LYNX
 

Co je Home Credit?

Home Credit je česká nebankovní společnost, která se zabývá poskytováním spotřebitelských půjček. Zakladatelem a majitelem společnosti je nejbohatší muž České republiky Petr Kellner.

Od roku 2005 je společnost rozdělena na 2 divize – Home Credit a. s. a HC Holding a. s. Momentálně je společnost stoprocentně vlastněna společností Home Credit Group BV, která je dceřinou společností PPF Financial Holdings.

Společnost Home Credit původně podnikala v České republice a Rusku. Kellner se začal zaměřovat na Čínu v roce 2008, když se Peking začal zajímat o posílení vztahů s bývalými členy Sovětského svazu ve východní Evropě.

Společnost Home Credit získala v Pekingu jednu z prvních čtyř licencí na spotřebitelské půjčky. Dosud zůstává jedinou zahraniční společností, která má takovou licenci. Úspěch společnosti však vyvolal určitou kontroverzi. Průměrná úroková sazba, kterou účtuje – cca 35 procent, považuje mnoho lidí za příliš vysokou.

Reklama Home Creditu

Historie Home Credit

Home Credit byla založena v roce 1997 a zaměřuje se na spotřebitelské úvěry na devíti rozvíjejících se trzích v Evropě a Asii, včetně Číny, Indie, Filipín a Ruska.

Společnost nabízí půjčky v obchodech, často pro spotřební zboží, jako jsou televizory. Nabízí také hotovostní půjčky a revolvingové úvěrové produkty, jako jsou kreditní karty.

Společnost v roce 2018 vygenerovala nové půjčky ve výši 20,2 miliardy EUR. Úvěry od stálých klientů představovaly podle údajů v prvním čtvrtletí přibližně 68 procent celkového objemu úvěrů. Navíc asi 64 procent dosud nesplacených půjček pochází právě z Číny, která je tedy nejlukrativnějším trhem pro společnost. Home Credit vstoupila na čínský trh v roce 2007.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

IPO Home Credit

Přesné datum IPO Home Credit zatím není stanoveno, ale spekuluje se o konci října 2019. Společnost cílí na ocenění 1 miliardu USD a akcie se budou obchodovat na Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX), přičemž se bude jednat o jedno z největších IPO na této burze.

V prospektu Home Credit uvedl, že má v úmyslu použít čistý výnos k „zvýšení kapitálové základny společnosti a rozšíření rozsahu úvěrových aktivit společnosti zejména v jižní a jihovýchodní Asii a Číně“.

Citigroup, HSBC či Morgan Stanley jednají jako upisovatelé IPO Home Credit.

Akcie Home Credit

LYNX nabízí obchodování s akciemi Home Credit bezprostředně po jejich IPO přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Obchodujte akcie s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte do akcií s LYNX
Investiční produkty
IPO Airbnb už v roce 2019?

IPO Airbnb můžeme očekávat v roce 2020

20. září 2019 | IPO

Co je Airbnb a jak funguje? Dočkáme se IPO Airbnb v roce 2020? Věděli jste, že velký zastánce Airbnb je i generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg?

Číst dále
IPO Luckin – ztratí Starbucks své prvenství na čínském trhu?

IPO Luckin Coffee – ztratí Starbucks své prvenství na čínském trhu?

17. května 2019 | IPO

IPO čínského kávového giganta předčilo všechna očekání a upisovací cena nakonec byla vyšší, než se očekávalo. Objevte základní informace o Luckin Coffee.

Číst dále
IPO WeWork

IPO WeWork – druhé největší IPO 2019?

07. května 2019 | IPO

Společnost WeWork zveřejnila prospekt k chystanému IPO, jehož realizaci můžeme čekat koncem roku 2019. Zjistěte, co můžeme od IPO WeWork očekávat.

Číst dále

The post IPO Home Credit – dosáhne česká společnost ocenění 1 miliardy USD? appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • IPO Deliveroo již v tomto roce! Cena bude od £ 3,90 za akcii!
    Společnost Deliveroo oznámila svůj záměr vstoupit na burzu. Přesné datum IPO Deliveroo ještě není známé, ale odhaduje se, že by k němu mohlo dojít v první polovině tohoto roku. Mělo by jít o doposud největší evropské IPO roku 2021.
  • IPO Delivery Hero cílí na 1 miliardu dolarů
    Německý start-up Delivery Hero, který se specializuje na rozvoz jídla a vlastní česky dobře známé Damejidlo.cz, vstupuje na burzu. V jednom z největších evropských IPO za poslední roky chce Delivery Hero získat více než 1 miliardu dolarů. Nejrychleji rostoucí startup Evropy tak potvrzuje svoje přední postavení a konečně veřejnosti nabídne své akcie.
  • IPO DropBox
    Firma se sídlem v San Francisku je na trhu od roku 2007 a už roky se spekulují, že se blíží veřejný úpis akcií (IPO). Ocenění společnosti ve výši 10 miliard dolarů zvýšilo tlak na DropBox, aby počkala, dokud se nepřiblíží tomuto odhadu na akciovém trhu.
  • IPO Dropbox: Akcie Dropbox se budou již brzy obchodovat na burze
    Společnost Dropbox specializující se na sdílení souborů, plánuje ve své první veřejné nabídce akcií (IPO) vybrat 500 milionů dolarů. IPO Dropdox je jedním z prvních velkých veřejných nabídek v USA, které se v roce 2018 očekávají.
  • IPO Evoqua Water Technologies
    Společnost Evoqua Water Technologies (AQUA) se specializuje na úpravu vody, její čištění, dodávku – korporátní, privátním i municipálním klientům, dodává filtry pro různé typy separace a čištění vodních zdrojů a zabezpečuje hardware trasovou H2O. Očekávaná tržní kapitalizace je 500 milionů dolarů, počet nabízených akcií k prodeji 27.777.777 akcií, z toho 8.333.333 standardních cenných papírů společnosti (30%) a 19.444.444 akcií vlastníků společnosti (70%) a centrované ceně 18 USD za akcii, přičemž rámec je 17-19 USD.
  • IPO Facebooku: budete mít štěstí, pokud se vám ho podaří koupit. Pokud ne, držte se stranou.
    Gratuluji, pokud se vám podaří získat akcie Facebooku v rámci IPO. Pokud štěstí mít nebudete, držte se stranou do doby než skončí šílenství, ve kterém se investoři budou snažit nakoupit za jakoukoliv cenu. To ostatně zaznělo i od Steva Wozniaka, spoluzakladatele firmy Apple, že se bude snažit investovat do Facebooku za každou cenu.
  • IPO Facebooku spíše zklamalo
    IPO Facebooku je bezesporu jedna z nejdůležitějších událostí kapitálového trhu tohoto roku. V čem nejspíše předčila očekávání, byl objem obchodů. Obrovský zájem zobchodovat (ne nutně nakoupit) vedl k obrovskému objemu obchodů. První den ovšem přinesl také mnoho zklamání.
  • IPO Facebooku spíše zklamalo
    Radim Dohnal, Saxo Bank IPO Facebooku je bezesporu jedna z nejdůležitějších událostí kapitálového trhu tohoto...
  • IPO Ferrari už v říjnu?
    Luxusní automobilová značka Ferarri by měla vstoupit na burzu v New Yorku (NYSE). V současnosti vlastní Ferrari z 90 %...
  • IPO Fitbit již dnes!
    Na NYSE se dnes koná jedno z nejvíce očekávaných IPO letošního roku. Své akcie upíše výrobce sportovních trekovacích n...
  • IPO China Literature – hongkongský Unicorn
     China Literature ltd IPO 8/11/2017 Hong Kong Stock Echange (SEHK)   Společnost China Literature Ltd, která je za...
  • IPO Instacart: Ovládne platforma pro nákupy akciový trh?
    V roce 2021 nás čeká mnoho zajímavých IPO a úpis akcií společnosti Instacart v očekávané hodnotě $ 30 miliard bude jistě jeden z nejvíce vzrušujících. V následujícím článku rozebereme vše, co potřebujete vědět o této doručovatelské firmě, stejně jako důvody, proč se rozhodla pro IPO.
  • IPO iQIYI Inc (IQ)
    Čínská streamingová platforma iQiyi Inc ocenila ve středu svoji americkou počáteční veřejné nabídku akcií (IPO) ve výši 18 USD za akcii a ve čtvrtek začalo obchodování na sekundárním trhu. Cena byla zvolena ve středu cílového pásma.
  • I po lepších datech z australského trhu práce se drží AUD/USD pod rezistencí 0,7750
    U měnového páru AUD/USD vidíme střednědobou rezistenci na úrovni 0,7750, kde se potkávají dvě trendové linie (modrá a zelená). Jde o poměrně významnou a silnou rezistenci, kterou AUD nezdolal ani dnes ráno po lepších výsledcích trhu práce, což podporuje očekávání, že RBA nebude muset tak brzy zvýšit úrokové sazby. Nicméně ani tyto zprávy nedodaly AUD dostatek sil k tomu, aby se dostal nad hodnotu 0,7750.
  • IPO Loma Negra Compania Industrial Argentina S.A.
    IPO Loma Negra Compania Industrial Argentina S.A. (LOMA) 31(10(2017 NYSE   Loma Negra Cia Industrial Argentina SA...
  • IPO Luckin Coffee – ztratí Starbucks své prvenství na čínském trhu?
    IPO Luckin Coffee proběhlo 17.5. Na jaké ceně se akcie Luckin Coffee začaly obchodovat? A jaký můžeme očekáva...
  • IPO Luckin Coffee – ztratí Starbucks své prvenství na čínském trhu?
    Společnost Luckin Coffe se připravuje na své IPO, které by mělo proběhnout v následujících měsících. Luckin Coffee již zveřejnila všechny podstatné informace o chystaném IPO. V následujícím článku se dozvíte vše potřebné, co potřebujete vědět o IPO Luckin Coffee.
  • IPO Lyft – akcie Lyft (LYFT) se obchodují na NASDAQ
    Alternativní taxi služba Lyft začátkem prosince 2018 podala žádost o vstup na burzu. Od dnešního dne můžete obchodovat akcie Lyft. Firma v rámci IPO plánuje získat kolem 24 miliard USD. Ve stejný týden jako Lyft vyplnila dokumentaci k IPO i konkurenční firma Uber. Lyft tak tedy vyhrála závod s konkurentem o to, čí akcie se na burze začnou obchodovat jako první. Zatím to vypadá, že jako první budeme obchodovat akcie Lyft.
  • IPO Lyft – akcie Lyft (LYFT) se začínají obchodovat na NASDAQ
    Alternativní taxi služba Lyft začátkem prosince 2018 podala žádost o vstup na burzu. Od dnešního dne můžete obchodovat akcie Lyft. Firma v rámci IPO plánuje získat kolem 24 miliard USD. Ve stejný týden jako Lyft vyplnila dokumentaci k IPO i konkurenční firma Uber. Lyft tak tedy vyhrála závod s konkurentem o to, čí akcie se na burze začnou obchodovat jako první. Zatím to vypadá, že jako první budeme obchodovat akcie Lyft.
  • IPO Lyft: konkurent Uberu cílí na $15 miliard
    Alternativní taxislužba Lyft začátkem prosince 2018 podala žádost o vstup na burzu. IPO Lyft je naplánováno na počátku roku 2019 a firma v něm plánuje získat kolem 15 miliard dolarů. Ve stejný týden vyplnila dokumentaci i konkurenční firma Uber. Obě společnosti tak nyní soupeří o to, čí akcie se na burze budou obchodovat jako první.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank