Pátek 26. duben 2024 10:20
reklama
FTMO férovost
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Investice do biotech akcií: 7 nejlepších biotechnologických akcií

04.10.2018 14:58  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti lákají mnoho investorů. Populární u investorů LYNX jsou zejména akcie Biogen a Galapagos.

Proč jsou biotech akcie zajímavé? Jaké jsou nejlepší biotech akcie? Jak mou investovat do biotech akcií?

Po přečtení tohoto článku budete vědět, čemu se jako investor do biotechnologií vyhnout a co sledovat. Kromě toho se podíváme na vývoj nejlepších akcií v odvětví biotech. Taky vám poradíme, jakým způsobem do biotech akcií můžete investovat.

V tomto článku probereme:

  • Proč jsou biotech akcie zajímavé?
  • Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?
  • Jaké jsou nejlepší biotech akcie?

Proč jsou biotech akcie zajímavé?

Biotechnologie využívá techniky biologie pro praktické účely. Zvláště populární jsou společnosti zabývající se vývojem léků a farmaceutických technologií. Akcie biotechnologických společnosti jsou poměrně spekulativní záležitostí a obecně vykazují dobré cenové pohyby. Zejména firmy, které se nacházejí v raných stádiích vývoje velmi slibného produktu, umí biotechnologickým spekulantům zrychlit tep.

Nejlepší biotech akcie

Investice do biotech akcií je samostatná disciplína. Faktory jako ocenění, obrat nebo zisk, nehrají tak velkou roli jako je tomu u akcií v jiných odvětvích.

Důležitější jsou otázky typu: jak vysoká je šance, že lék uspěje? A pokud uspěje, bude výnos dostatečný? Má společnost dostatek kapitálu pro vývoj a zaručení svojí existence?

To je taky jeden z důvodů, proč menší biotechnologické společnosti často provádí IPO. Pro výzkum nového léku jsou potřebné peníze, spousta peněz. Z důvodu přísných vládních regulací trvají vyšetření déle, než se očekávalo.

Podívejte se také >>IPO kalendář (2018-2019)

Je proto důležité sledovat finanční zdraví společnosti a věnovat pozornost ročním nákladům. Tímto způsobem můžete odhadnout kolik času firma má, než zbankrotuje. Většina společností se včas snaží získat nový kapitál, to má ale negativní dopad na cenu akcií.

Investoři do biotechnologických akcií většinou doufají, že jimi vybraná firma vyvine unikátní lék nebo bude převzatá větší biotech společností. Velké biotechnologické a farmaceutické společnosti můžou rychle růst převzetím menších hráčů na trhu. Tímto způsobem můžou převzít vývoj léku do svých rukou, aniž by musely samy procházet dlouhým procesem. Akcie malých biotechnologických společností jsou téměř vždy dobrým kandidátem k převzetí.

Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?

Nové léky na předpis jsou vyvíjeny v sérii pečlivě řízených fází výzkumu. Tyto fáze pomáhají určit bezpečnost a účinnost každého nového léčiva dodržením nejvyšších vědeckých standardů.

Po rozsáhlém preklinickém testování experimentálního léku jsou prováděny klinické studie na dobrovolnících ve všech fázích vývoje léčiva.

Biotech akcie - přehled

Fáze I

V první fázi klinických studií je experimentální lék podáván lidským subjektům. Tyto studie se zaměřují na bezpečnost a snášenlivost zkoumaného léku. Během této fáze se pod přísným dohledem výzkumného pracovníka podává nízká dávka léčiva malému počtu zdravých pacientů.

Fáze II

Druhá fáze klinických testů se soustředí na efektivitu léčby léku, bezpečnosti, vedlejší účinky a potenciální rizika. Mimo jiné taky výzkumníci určují nejúčinnější dávku pro experimentální lék. Určuje se nejvhodnější způsob podávání. Subjektem studií jsou často pacienti s onemocněním.

Fáze III

Klinické testy v třetí fázi se obvykle provádějí na větším počtu pacientů, aby se potvrdily výsledky předchozích studií. Dále se získává další informace o účincích a bezpečnosti testovaného léčiva. Této fáze se obvykle účastní několik stovek až tisíc subjektů z více výzkumných center a mnoho různých lékařů a výzkumníků. Třetí fáze výzkumu je často dvojitě slepá – zda se jedná o lék či placebo neví jak pacient, tak výzkumník.

Registrace

Po úspěšném provedení prvních tří fází může firma předložit žádost příslušnému regulačnímu zdravotnímu orgánu. V USA je to FDA a v Evropě EMA. V případě schválení může být nový lék komerčně zpřístupněn pacientům.

Fáze IV

Nazývaná „postmarketingové sledování“, se provádí po schválení léku. Studie ve čtvrté fázi slouží k dodatečnému sběru informací o dlouhodobém riziku, výhodách a optimálním využití. Studie čtvrté fáze mohou pokračovat po mnoho let.

Jaké jsou nejlepší biotech akcie?

Chcete-li investovat do biotechnologického odvětví, máte spoustu možností jak na to. Na každé světové burze najdete tucty akcií biotech. Níže si probereme pár z nich, které stojí za zmínku. Taky zde zmíníme ETF, se kterým můžete jednou ranou zainvestovat do vícero akcií.

Akcie Sanofi-Aventis

Sanofi-Aventis je francouzská společnost vyvíjející léky a vakcíny jak pro lidi, tak i zvířata. Je jedním z největších producentů léků, co se obratu týče. V roce 2018 koupil Sanofi-Aventis společnost Ablynx za €3,9 miliardy. Společnost Ablynx tak zmizela s pěknou prémií více než 100%.

Nedávné prohlášení odkrylo, že Sanofi dostalo povolení uvést na trh lék vyvinutý Ablynx. Ablynx zpracoval lék na vzácné onemocnění, jež způsobuje výskyt malých krevních sraženin v cévách. To je dobrý příklad převzetí malé biotechnologické firmy velkou farmaceutickou společností, která tak získá zajímavý nástroj.

V posledních měsících se akcie Sanofi hezky zotavují. V mezičase došlo k vytvoření rezistence na úrovni €75. Po průlomu hranice odporu se může cena akcií pohnout nahoru, očekávaný cíl je až na úrovni €93,8.

>> Podívejte se na detail akcie Sanofi-Aventis

Akcie Sanofi-Aventis - graf

LYNX TIP: Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování vybraného ETF.

Chci se zdarma přihlásit k odběru

Akcie ThromboGenics NV

ThromboGenics NV je belgická biotechnologická firma zabývající se inovativními oftalmologickými metodami a léky. Společnost je poměrně mladá – byla založena v roce 2006. Prvním produktem společnosti byl přípravek Jetrea (Ocriplasmin). Jetrea se dočkala povolení od USA v říjnu 2012. V té době se injekce Jetrea prodávala za $4000. Ocenění Jetrea se ukázalo být příliš optimistické a nízké prodeje byly zklamáním.

Momentálně je Jetrea jediným produktem v nabídce společnosti. ThromboGenics se však zabývá vývojem nových léků na různá oční onemocnění. Finanční situace je přívětivá – společnost má dostatek kapitálu, aby mohla pokračovat ve výzkumu těchto nových léčiv. Samozřejmě budoucnost akcií ThromboGenics je extrémně závislá na výsledcích těchto výzkumů.

Čtěte také >>11 rad k obchodování s akciemi pro začátečníky

V dubnu společnost uvedla, že studie léčby diabetického makulárního edému, oční poruchy u diabetiků, se ukázala být proveditelná a bezpečná. Krátce potom se cena akcií zdvojnásobila, ale úroveň rezistence na €10 se stala překážkou.

Akcie ThromboGenics NV - graf

Akcie Kiadis Pharma

Holandská firma Kiadis Pharma, jejíž akcie jsou součástí amsterdamského small cap indexu, v posledních letech zažila značné výkyvy. Nedávná zpráva KBC Securities označila tuto biotech společnost jako podhodnocenou firmou s vedoucí pozicí na trhu transplantačních léčiv. Podle KBC se společnost Kiadis chystá prorazit se svým hlavním produktem ATIR101, experimentálním lékem sloužícím k prevenci komplikací při transplantaci kostní dřeně u leukémie.

Kiadis se připravuje na komerční fázi a čeká na schválení evropské EMA. Na hranici €12,50 se nachází silná rezistence. Prolomení této úrovně by znamenalo opravdový býčí růst. Support se nachází něco pod €9,00.

Akcie Kiadis Pharma - graf

Akcie Biogen

Biogen je americká společnost, která se zabývá vývojem léků určených pro osoby s neurologickými a autoimunitními poruchami. Biogen, s tržní hodnotou přibližně $ 70 miliard, je jedna z největších biotechnologických společností na světě.

V červenci došlo k růstu ceny akcií Biogen, společnost totiž po 18 měsících oznámila slibné výsledky ve studii Alzheimerovy choroby. U pacientů, kteří dostali nejvyšší dávku experimentálního léku, byl zaznamenán pomalejší vývoj mozkového onemocnění. Tyto výsledky byly překvapující, jelikož první oznámení po 12 měsících studií bylo spíše zklamáním.

Tržní potenciál tohoto léku je velmi velký. Lidí, kteří trpí díky Alzheimerově chorobě nebo jinou formou demence, je na světě více než 47 milionů. To je potenciální $30 miliardový trh a to jen v USA – pokud se Biogenu podaří vstoupit s tímto anti-Alzheimerovým lékem na trh. Vývoj tohoto léčiva se momentálně nacházi v fázi II.

>>Podívejte se na detail akcie Biogen

Akcie Biogen - graf

Akcie Pharming

Pharming je známá holandská biotechnologická společnost. I když na začátku milénia investoři, kteří akcie Pharming koupili, utpěli ohromné ztráty, v posledních letech se vývoj zdá být slibný. Od poloviny roku 2016 až dodnes se cena akcií Pharming vyvinula z méně než €0,20 na hezkých €1,60. Operace Pharming se soustředí na vývoj inovativních terapeutických proteinů pro obtížně léčitelná onemocnění.

Tento biotechnologický pionýr proslul především lékem Ruconest. Ruconest je lék proti smrtelné chorobě zvané angioedém, dědičné onemocnění, které vyvolává akutní a enormní podkožní otoky. Počet lidí trpící touto nemocí je po celém světě zhruba 30 000.

Tip na LYNX Webinář

Ve středu 17.10 vysíláme webinář s názvem: „15 let zkušeností Romana Dvořáka: Je správná doba k akciovým ziskům
Přihlásit se na webinář

Ruconest byl mnohokrát zamítnut jak americkým FDA, tak i evropským EMA. Vlivem toho musel Pharming několikrát vydávat nové emise akcií a navyšovat kapitál, což vyvolávalo cenový pokles. V roce 2014 byl lék schválen a v 2015 udělila FDA Pharmingu exkluzivní dobu 12 let. To znamená, že až do roku 2026 se na americkém trhu nebude vyskytovat jiný, podobný lék. De Vries (CEO Pharming Group) uvedl, že exkluzivita zajišťuje Pharmingu dlouhotrvající příjmové toky.

Ruconest se momentálně využívá jen v případě akutních záchvatů angioedému, avšak Pharming doufá, že v září 2018 dostane povolení na jeho použití i v prevenci. Příjmy z prodeje Ruconest může společnost využít pro investici do vývoje nových léku nebo výzkumů o rozšířeném použití tohoto léku u jiných poruch.

Od začátku roku se cena akcií pohybuje v širokém pásmu mezi €1,10 a €1,60. Spekulanti mohou využít spodní hranici tohoto pásma ke vstupu. K dlouhodobému pozitivnímu trendu může dojít v případě prolomení hranice €1,60.

Akcie Pharming - graf

Akcie Galapagos

Galapagos je belgicko-holandská farmaceutická společnost. Vyvíjí přípravky k léčení revmatoidní artritídy, Crohnovy choroby a ekzémů. Vlajkovou lodí společnosti je revmatický lék „filgotinib”, který firma vyvíjí už od roku 2011. I když si firma na počátku své existence procházela drsnějším obdobím, podařilo se jí získat důvěru investorů, když v roce 2011 s úspěchem otestovala svůj reumatický lék.

To vyústilo v růst ceny akcií a v roce 2015, kdy společnost dostala svolení k testům na 900 pacientech, tento růst ještě zesílil. Investoři netrpělivě čekají na výsledky studií léku filgotinib, který má spatřit světlo světa už v tomto roce.

Akcie se od začátku roku pohybují v cenovém pásmu od €71 do €99. K dalšímu vývoji je zapotřebí průlom hranice rezistence.

>> Podívejte se na detail akcie Galapagos

Akcie Galapagos - graf

Akcie Puma Biotechnology

Puma Biotechnology je farmaceutická společnost zabývající se vývojem terapií pro léčbu rakoviny. V posledních letech její akcie zaznamenaly výrazné kolísání cen. Řada událostí vyvolává mezi investory hodně nejistoty, například v roce 2016 bývalý Robert Gadimian, senior ředitel regulačních záležitostí, dvakrát koupil a prodal akcie na základě vnitřních informací o nepublikovaných výsledcích klinických testů. Hned poté jej Puma Biotechnology propustila a nahlásila komisi SEC s důvodu „insider tradingu“.

Vlajkovou lodí firmy měl být lék zvaný neratinib. Přípravek má využití jako doplňková léčba po léčbě trastuzumabem u osob s raným karcinomem prsu. FDA však v roce 2016 vyjádřila obavy ohledně klinických testů Pumy.

I přesto byl však přípravek v roce 2017 schválen jako lék pro prevenci návratu rakoviny prsu s upozorněním na riziko závažného (život ohrožujícího) průjmu. I přesto že komise EMA se o léku vyjádřila spíše negativně, byl schválen a byl tak umožněn prodej v Evropě. Rakovina prsu je totiž nejčastější formou rakoviny u žen a léků pro léčbu není mnoho.

Cena akcií od konce roku 2017 klesla skoro na polovinu. To může být zajímavá příležitost. Technicky vzato je akcie stále v klesajícím trendu. Kdy dojde ke zvratu, cena akcie má potenciál se vrátit na původní vrchol roku 2018 a to na cenu $80.

Akcie Puma Biotechnology - graf

Jak investovat do biotech akcií?

S LYNX máte příležitost obchodovat akcie jednoduše a v prostředí nejpokročilejších platforem. Naše platformy disponují profesionálními obchodními nástroji. Navíc získáte přístup na trhy po celém světě. Více o obchodování akcií se dočtěte v průvodci pro obchodování akcií u LYNX.

Investujte do biotech akcií s LYNX

Díky LYNX získáváte nejširší nabídku trhů a produktů v ČR. Dostáváte přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa.

Objevte více o investování do akcií s LYNX
Investujte do akcií v biotechnologickém odvětví s LYNX

Čtěte také

  • BAT akcie – čínské akcie, které musí znát každý investor
  • Investice do vodíku – Nejlepší vodíkové akcie
  • Obchodování platiny: Nejlepší platinové akcie roku 2018

The post Investice do biotech akcií: 7 nejlepších biotechnologických akcií appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • InvestAsnwers: Bitcoin by podle jednoho grafu mohl vyrůst o více než 50 % 
    Populární analytik kryptoměn se na základě historických dat vyjádřil ohledně býčí nálady kolem bitcoinu (BTC).
  • Invest.com představila novou platformu na síti Bancor
    Skupina invest.com představila systém pro automatické generování tokenů pro svou novou platformu Stox pro předvídání chování trhu.
  • Investice ČEZ do Temelína bude letos činit 1,5 miliardy korun
    Energetická společnost ČEZ investuje do modernizace jaderné elektrárny Temelín 1,5 miliardy korun. V elektrárně chce posílit i bezpečnost a zřídit životně důležité prostory.
  • Investice & daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?
    Obliba investování u nás roste. Jen v podílových fondech Češi zhodnocují už přes 938 miliard korun, další stovky miliard mají investoři v akciích, burzovně obchodovaných fondech a dalších aktivech. Se vzrušujícím investičním světem je ale spojena i méně zábavná povinnost, a to jsou daně. Podívejte se, co si jako běžný investor ohlídat. A není třeba panikařit, dost možná se vás povinnost podávat daňové přiznání nebo nutnost do něho zahrnovat své investice týkat nebude.
  • Investice desetiletí je stále atraktivní
    Dlouhodobí investoři mají nyní mimořádnou příležitost na rozvíjejících se trzích. Ty nabízejí vzácnou kombinaci atraktivní valuace, nízkých měnových kurzů a pozitivního tržního a ekonomického vývoje. Klademe ale důraz na to, že je tu příležitost pro investory dlouhodobé, protože dokonalé časování trhů není možné. Většina krátkodobé cenové volatility je ale založena jen na informačním šumu, zatímco dlouhodobou návratnost určují valuace a ekonomický růst.
  • Investice do akcií a jejich úskalí
    Soustředíte se jen na americký trh, nebo investujete i do evropských a asijských trhů? Ekonomové a analytici radí svá rizika rozložit.
  • Investice do akcií: 11 rad k obchodování s akciemi pro začátečníky
    Akcie jsou často jedním z prvních investičních aktiv, o které se člověk začne zajímat, když se rozhodne zhodnocovat vlastní volné prostředky. Pokud jste v bodě, že se chcete dozvědět od začátku, jak investice do akcií fungují, pak je tento komplexní průvodce určen právě pro vás.
  • Investice do akcií: 11 rad k obchodování s akciemi pro začátečníky
    Akcie jsou často jedním z prvních investičních aktiv, o které se člověk začne zajímat, když se rozhodne zhodnocovat vlastní volné prostředky. Pokud jste v bodě, že se chcete dozvědět od začátku, jak investice do akcií fungují, pak je tento komplexní průvodce určen právě pro vás.
  • Investice do Applu, zvyšuje se prodej Maců
    Po zavedení zcela nového MacBooku Air M2, k němuž by mohlo dojít již v červnu, očekáváme prudký nárůst akcií APPL. Jeden z nečekaných důsledků pandemie Covid-19 byl obrat v téměř deset let trvajícím propadu celosvětového prodeje počítačů. Spousty lidí pracujících z domova a škol nadále přechází na hybridní či dálkové vzdělávání, a prodej počítačů prudce roste. I v roce 2021 byl prodej PC stále o 14,8 % vyšší než v roce 2020. Společnost Apple (NASDAQ:AAPL) ve čtvrtém čtvrtletí vykázala rekordní hodnoty prodeje počítačů Mac a to 9,18 miliardy dolarů, ukazuje to, že prodej počítačů Mac je stále velkou součástí rovnice hodnot akcií AAPL.
  • Investice do BAT akcií
    FANG, FAANG, FANGMAN…. Náhodné zkratky, nebo investice do technologických společností, která má smysl? Řeč je o amerických vysoce výkonných společnostech Facebook, Apple, Netflix, Google, Microsoft, Amazon a NVIDIA. A slyšeli jste již o akciích BAT?
  • Investice do Bitcoinu: bitcoinové akcie vzrostly o více než 1000 %
    Bitcoinová horečka pokračuje i přesto, že Bitcoin prošel v posledním měsíci výraznou korekcí. Od doby, kdy americká derivátová burza CME spustila obchodování s futures na Bitcoin, se cena nejpopoluárnější kryptoměny výrazně propadla.
  • Investice do českých start-upů loni klesly o tři čtvrtiny na 11,4 miliardy Kč
    Investice do mladých technologických firem v ČR, tzv. start-upů, loni klesly o 75,5 procenta na 11,4 miliardy korun. Obvyklá investice do start-upu se pohybovala okolo 24 milionů korun, což je o šest milionů méně než v roce 2022. Méně bylo také investičních kol v hodnotách stovek milionů korun. Důvodem jsou úsporná opatření na straně zahraničních investorů, ale i vysoká inflace v Česku a růst úrokových sazeb. Vyplývá to z dat projektu Startupové Česko platformy CzechCrunch.
  • Investice do kávy: Nejlepší kávové akcie v roce 2021
    Investování do kávových akcií není asi první věc, která lidem při vstupu na burzu přistane na mysl. Přesto se jedná o perspektivní odvětví s mnoha investičními příležitostmi. V následujícím článku probereme vše, co potřebuje vědět, pokud se chystáte investovat do kávového sektoru. Podíváme se na historii kávy a také na aktuální situaci na trhu s kávou.
  • Investice do kobaltu – 100% zhodnocení během jednoho roku
    Kobalt je relativně neznámý kov. Kov o němž jako investoři neslýcháme příliš často. Přesto se cena kobaltu v posledních pár letech vyšplhala na dvojnásobek ceny. Investice do kobaltu je proto stále více zajímavější volbou jak diverzifikovat své portfolio.
  • Investice do konopí – 3 nejlepší marihuanové akcie 2019
    Akcie marihuany patří od poloviny roku 2017 na burze mezi absolutní fenomény. Není divu, protože ve stále více regionech světa je konopí legalizováno, stále více států USA marihuanu postupně legalizuje. V Evropě řada států zlegalizovala marihuanu pro lékařské účely.
  • Investice do lithia – 3 nejlepší lithiové akcie pro rok 2019
    Lithium je kov hojně využívaný pro výrobu baterií. Používá se při výrobě elektromobilů, chytrých telefonů, tabletů a další populární spotřební elektroniky.
  • Investice do lithia – 5 nejlepších lithiových akcií pro rok 2018
    Lithium je kov hojně využívaný pro výrobu baterií. Používá se při výrobě elektromobilů, chytrých telefonů, tabletů a další populární spotřební elektroniky.
  • Investice do marihuany? Je to možné s tímto ETF
    I tak liberální země jako je Nizozemsko se zdá být trochu ve stínu za Severní Amerikou, pokud jde o pěstování a především obchodování s marihuanou. Produkce trávy se v Severní Americe stává stále více populární, pěstuje se čím dál tím víc, častěji a na více místech. Především pokud jde o konopí pro lékařské účely, pak je Severní Amerika vyloženým rájem.
  • Investice do marihuany – Nejlepší konopné akcie a ETF v roce 2020
    Akcie marihuany patří od poloviny roku 2017 na burze mezi absolutní fenomény. Není divu, protože ve stále více regionech světa je konopí legalizováno, stále více států USA marihuanu postupně legalizuje. V Evropě řada států zlegalizovala marihuanu pro lékařské účely.
  • Investice do mědi v 2022: Tipy na futures, akcie a ETF
    Měď je důležitou surovinou široce používanou ve stavebnictví, elektromobilech a dalších elektronických zařízeních. Cena mědi už navíc nějakou dobu stoupá. Mnoho investorů se tak ptá, jakým způsobem do mědi investovat. V tomto článku si přiblížíme, jak je na tom aktuálně nabídka i poptávka po mědi.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI