Čtvrtek 28. březen 2024 16:44
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader

Market Preview - 16. června 2011

16.06.2011 10:46  Autor: Saxo Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže

Britské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se při otevření očekává o 18 až 30 bodů níže.

Investoři očekávají údaje o maloobchodních tržbách.

Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti WS Atkins, Premier Farnell, Ashtead Group, Umeco, Mulberry Group a Consort Medical.

Deník Daily Telegraph informoval, že Johannes Sittard, předseda představenstva Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC) souhlasil s tím, že kvůli problémům s řízením společnosti z představenstva odstoupí.

Podle Wall Street Journal učinila společnost Capital One Financial Corporation předběžnou nabídku na odkoupení americké divize kreditních karet společnosti HSBC Holdings.

Společnost Mitsubishi Heavy Industries uvedla, že zajistila smlouvu na dodávky kompresorů na zkapalňování zemního plynu pro podniky na výrobu LNG, které společnost Royal Dutch Shell plánuje v dalších šesti letech postavit.

CEO banky Barclays Bob Diamond naznačil, že banka má v plánu zvýšit výnosy do roku 2013 asi o 20,0 % a zavázala se vylepšit výnosy a snížit náklady napříč celou bankou.

Asijské akciové trhy: obchoduje se níže

Asijské akciové trhy se dnes ráno obchodovaly níže, příčinou byly obavy ohledně řecké dluhové krize.

V Japonsku se akcie společností Advantest, Canon a Toyota Motor obchodují níže poté, co včera vůči euru posílil japonský jen. Akcie společnosti TakedaPharmaceutical se obchodují níže poté, co americký Úřad pro léčiva a potraviny (FDA) uvedl, že lék této společnosti na cukrovku, Actos, může zvýšit riziko výskytu rakoviny močového měchýře. V 6 hod. se index Nikkei obchodoval o 1,3 % níže na úrovni 9 454,2.

V Jižní Koreji se akcie společnosti Lotte Shopping obchodují níže poté, co společnost uvedla, že prodá převoditelné dluhopisy v hodnotě 979 mld. KRW. V Hongkongu trhy obchodují níže kvůli propadům akcií komoditního a finančního sektoru. Společnost Samsonite, přední světový výrobce zavazadel, se ve svém obchodním debutu v Hongkongu prudce propadla. Akcie společností Jiangxi Copper, Aluminum Corporation of China a Agricultural Bank of China se obchodují níže. V Číně se akcie China Citic Bank a China Construction Bank obchodují níže kvůli spekulacím, že centrální banka učiní další opatření k udržení inflace pod kontrolou. Akcie společností Poly Real Estate Group a China Vanke se obchodují níže, příčinou jsou zprávy, že developeři by ve třetím čtvrtletí mohli snížit ceny domů.

Americké akciové trhy: futures se obchodují výše

Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly výše, futures na index S&P 500 o 1,4 body výše.

K dnešním důležitým zveřejněným ekonomickým údajům budou patřit započatá výstavba, nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti, stavební povolení, bilance běžného účtu a index výrobní aktivity filadelfského Fedu.

Během dnešního dne mají zveřejnit své hospodářské výsledky společnosti Kroger Company, Smithfield Foods, John Wiley And Sons, Actuant Corporation, Winnebago Industries a Vitacost.com.

V rámci včerejšího následného obchodování na burze akcie společnosti A-Power Energy Generation Systems získaly 4,3 %, zatímco společnost Apollo Group si polepšila o 2,8 %. Rubicon Technology šla nahoru o 2,7 % poté, co potvrdila své odhady pro druhé čtvrtletí. Akcie společnosti Discover Financial Services si polepšily o 1,1 % po ohlášení nového zpětného odkupu kmenových akcií ve výši 1 mld. USD. Akcie společnosti Finisar se propadly o 16,2 % poté, co snížila svoji prognózu zisků za první čtvrtletí. Společnost Collective Brands ztratila 3,3 % poté, co uvedla, že její CEO Matthew Rubel odstoupil.

Index S&P 500 včera poklesl o 1,7 % na základě obav o stav řecké ekonomiky a také kvůli tomu, že ekonomické údaje z USA nevyvolaly příliš důvěry. Největší propad zaznamenala společnost Owens-Illinois vyrábějící skleněné lahve, která se propadla o 13,5 % poté, co snížila svůj výhled zisků na druhé čtvrtletí a varovala před poklesem marží. Akcie finančních společností Lincoln National, Metlife, Hartford Financial Services Group, Genworth Financial a Prudential Financial klesly o 5,3 %, 4,9 %, 4,8 %, 4,4 % a 4,3 % (v tomto pořadí) poté, co slabá produkce zpracovatelského sektoru snížila ochotu investorů riskovat. Akcie energetických společností Alpha Natural Resources, Consol Energy a Valero Energy klesly o 5,1 %, 3,8 %, resp. 3,6 % v důsledku obav ze situace v domácí i globální ekonomice. Akcie maloobchodních společností Sears Holdings a J. C. Penney ztratily 4,0 %, resp. 3,5 %.

Evropské akciové trhy: očekává se, že otevřou níže

Očekává se, že evropské trhy otevřou na nižších úrovních. DAX otevře pravděpodobně o 14 až 28 bodů níže. CAV zřejmě otevře o 24 až 33 bodů níže.

Investoři během dnešního obchodování očekávají index spotřebitelských cen a změnu zaměstnanosti v eurozóně a průmyslovou výrobu a rozhodnutí o úrokových sazbách ve Švýcarsku.

Během dnešního dne oznámí své hospodářské výsledky firmy Heidelberger Druckmaschinen, Zodiac Aerospace a P&I Personal & Informatik.

Jednání a rozhovory o akvizici většinového podílu v ruském výrobci automobilů AvtoVAZ mezi společnostmi Renault a Nissan budou podle agentury Reuters trvat pravděpodobně několik měsíců.

Plán Deutsche Boerse na fúzi s NYSE Euronext akceptuje pouze 6,09 % bývalých akcionářů.

Společnost Stanley Black & Decker podle agentury Reuters zvažuje ve snaze o diverzifikaci svého podnikání předložení nabídky na akvizici švédské bezpečnostní firmy Niscayah.

Agentura Reuters oznámila, že společnost ProSiebenSat.1 Media usiluje o úpravu podmínek svých úvěrů tak, aby prodej akcií nevedl ke splacení dluhu.

Společnost France Telecom vydala dluhopisy v hodnotě 670 mil. EUR se splatností v letech 2019 a 2021, aby využila poklesu úrokových sazeb, ke kterému došlo od poloviny dubna.

Společnost Air Liquide oznámila, že se společností Valero Energy Corporation uzavřela smlouvu o dlouhodobých dodávkách vodíku do dvou texaských rafinérií, jedné v Texas City a druhé v Port Arthur.

Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje níže

V důsledku obav z toho, že by rozhodnutí řeckého premiéra Georgea Papandreoua o změnách v kabinetu a následné hlasování o důvěře vládě mohlo ještě zhoršit dluhovou krizi v této zemi, se EUR dnes dopoledne obchoduje na forexu vůči USD na nižších úrovních.

JPY se vůči USD obchoduje o něco níže, zatímco vůči EUR se obchoduje o 0,3 % výše.

V 6 hod. ráno se EUR vůči USD obchodovalo o 0,3 % níže, tedy na úrovni 1,4138 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala o 0,1 % níže, na úrovni 1,6177 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o 0,2 % níže, tj. v kurzu 0,8740 GBP.

AUD se vůči USD obchodoval o 0,4 % níže, zatímco CAD se vůči USD se obchodoval o 0,1 % výše.

Aktuální makrodata

Mzdy a růst peněz signalizují, že inflace se zpomalí na cílovou úroveň, tvrdí King

Guvernér Bank of England Mervyn King prohlásil, že úrokové sazby by měly i nadále zůstat na rekordně nízkých úrovních, protože slabý růst mezd a peněz v širším slova smyslu signalizuje, že současné období, kdy se inflace pohybuje nad cílovou úrovní, by mělo mít jen dočasné trvání.

Je čas naplánovat odchod britské vlády z bank, tvrdí Osborne

Britský ministr financí George Osborne naznačil, že nastal čas ukončit podporu britskému finančnímu sektoru a prodat státní podíly v bankách, protože se již objevují první známky hospodářského oživení.

V Austrálii klesl v květnu prodej nových automobilů

Prodej nových automobilů klesl v Austrálii v květnu meziměsíčně o sezónně očištěných 7,6 %. Meziročně klesl prodej nových automobilů v květnu o sezónně očištěných 14,5 %.

Pro globální bankovní pravidla je klíčová důslednost v jejich uplatňování, tvrdí Tarullo z Fedu

Guvernér Federální rezervní banky Daniel Tarullo prohlásil, že klíčem k úspěchu nových globálních kapitálových a likviditních norem pro banky bude nalézt způsoby, jak zajistit jejich důsledné prosazování v mezinárodním měřítku, a že bez této důslednosti bychom se mohli rychle dostat na samé dno a hrozilo by větší riziko další krize.

Čínský předstihový ukazatel v dubnu vzrostl

Čínský předstihový ukazatel vzrostl v dubnu meziměsíčně o 0,2 % na 154,5 bodu, v porovnání s revidovaným nárůstem o 0,9 % zaznamenaným v předchozím měsíci.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Market insider follow-up: GBPUSD, EURUSD
    Napadlo mě, že když občas uvidím něco zajímavého v Market Insideru, mohl bych na to udělat krátký follow up, aby to jen tak nezapadlo. A dnes je docela dobrá příležitost s tím začít. Ne že by byl dnešek nějak mimořádně zajímavý, ale co se ráno stalo na GBPUSD už jsem dlouho neviděl. Všech pět největších obchodů v období od včerejšího do dnešního rána, se totiž na aktivním GBP future kontraktu odehrálo v rozmezí pouhých tří minut v čase 04:10 – 04:13. Futures na libru se kótují trochu jinak než FX (na dvě desetinná místa), ale jedná se o ceny v rozmezí od 1,3088 do 1,3094 GBPUSD.
  • Market insider follow-up: Pozor na dnešní opce
    Jeden rychlý follow-up k rannímu Market Insideru. Za dnešek se nám na hlavních FX párech nahromadilo nějak moc opcí, které navíc nejsou vůbec malé. Platí to hlavně o EURUSD, kde máme v rozmezí pouhých pěti bodů dvě v nominální hodnotě (v součtu) 2,93 mld. euro.
  • Market Insight - Průlom v medicíně dobývá akciový trh
    Díky průlomovému objevu v biotechnologii, který se podařil dvěma vědcům oceněným Nobelovou cenou za rok 2020, bude brzy možné léčit genetické choroby a rakovinu pomocí selektivní výměny genů. Přelomová metoda CRISPR/Cas9 se setkala se zájmem i mezi investory, díky čemuž mohli oba nositelé Nobelovy ceny založit nezávislé společnosti a uvést je na burzu, což nám umožňuje posoudit vývoj této technologie a její slibný potenciál.
  • Market Insight: 5 akcií, které je dobré znát před listopadovými volabmi v USA (část 1)
    Již v úterý 8. listopadu se budou konat střednědobé volby (tzv. mid-term choice) do Kongresu USA. na místa ve Sněmovně reprezentantů a Senátu. Obě strany mají na ekonomická a sociální témata odlišný pohled, takže investoři se na možný výsledek volebního boje dívají poněkud nervózně. Vše nasvědčuje tomu, že ode dneška jsou to právě republikáni, kdo má největší šanci na převzetí Sněmovny reprezentantů. Pokud jde o Senát, tržní konsensus je zachovat status quo, tedy rozdělení Senátu v poměru 50/50, přičemž rozhodující hlas má viceprezident. Nicméně stojí za to zvážit všechny možné scénáře a vybrat společnosti nebo sektory, které by mohly získat (nebo ztratit) z vítězství konkrétní strany.
  • Market Preview - 1. července 2011
    Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou o něco níže. Očekává se, že index FTSE 100 otevře o 11 bodů níže.
  • Market Preview - 1. června 2011
    USD se dnes vůči EUR obchoduje níže vzhledem k očekávání trhu, že zpráva, kterou dnes zveřejní společnost Automatic Data Processing Inc., ukáže, že americké firmy přibraly v květnu méně zaměstnanců. Dále trh předpokládá, že další dnes očekávaná zpráva uvede, že podnikový index ISM v USA v květnu klesl na nejnižší úroveň od října 2010.
  • Market Preview - 10. června 2011
    USD se dnes ráno obchoduje vůči EUR výše. Obchodní deficit USA se z březnových 46,8 mld. v dubnu výrazně snížil na 43,7 mld. USD, přičemž podle očekávání trhu to mělo být 48,8 mld. USD. JPY se vůči USD obchoduje o 0,3 % výše, neboť forex ovládají spekulace, že japonští vývozci po včerejším poklesu jenu nakoupili vlastní měnu.
  • Market Preview - 13. června 2011
    EUR se dnes dopoledne vůči USD obchoduje níže poté, co lucemburský premiér Jean-Claude Juncker uvedl, že záchranný balík pro Řecko musí zahrnovat ,,dobrovolnou" účast investorů.
  • Market Preview - 14. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou výšeBritské trhy otevřou pravděpodobně výše, index FTSE 100 se při otevření ...
  • Market Preview - 15. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou o trochu nížeBritské trhy otevřou pravděpodobně...
  • Market Preview - 17. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou na nižších úrovníchBritské akciové trhy otevřou pravděpodobně na niž...
  • Market Preview - 2. června 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše EUR se dnes dopoledne vůči USD obchod...
  • Market Preview - 20. června 2011
    Společnost BHP Billiton uvedla, že zvažuje způsoby, jak se vypořádat s ekonomickými a ekologickými problémy při plánované těžbě uranu v dole v Yeelirrie v Austrálii, a je odhodlána tento projekt uskutečnit.
  • Market Preview - 21. června 2011
    Britské trhy otevřou pravděpodobně výše, index FTSE 100 se při otevření očekává o 6 bodů výše. Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti Carnival, Whitbread, RPC Group, Software Radio Technology a Halma.
  • Market Preview - 22. června 2011
    Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou níže...
  • Market Preview - 23. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže. Britské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se při otevření očekává o 30 až 33 bodů níže. Investoři očekávají údaje o schválených hypotečních úvěrech (BBA) a průzkum Distributive Trades (CBI) - realizované.
  • Market Preview - 24. června 2011
    Britské akciové trhy dnes pravděpodobně otevřou v zelených číslech, index FTSE 100 se při otevření předpokládá výše o 65 bodů.
  • Market Preview - 25. května 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: USD se obchoduje výše.
  • Market Preview - 26. května 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výšeEUR se dnes dopoledne vůči USD obchoduj...
  • Market Preview - 27. června 2011
    Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou níže, přičemž u indexu FTSE 100 se při otevření očekává hodnota nižší o 20 až 23 bodů.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader