Čtvrtek 28. březen 2024 23:57
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei SwiftTrader

3 scénáře, které je třeba zvážit při virálním šíření inovací

05.01.2023 19:34  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Tento blog se zabývá novinkami v oblasti obchodování a investování pro začátečníky a hodnotou filtrování informací na základě vašich finančních cílů. Co se stane, když se objeví záplava informací o novince, která zaujala trh? I ti nejzkušenější obchodníci a investoři mohou zjistit, že jejich filtry a moudrý úsudek přehlušilo vzrušení.

Je snadné nechat se unést, když se produkt, společnost nebo služba stane virální a zdá se, že o ní mluví všichni. Než však začnete obchodovat nebo investovat do virálních aktiv, zde jsou tři scénáře, které je třeba zvážit při přemýšlení o výhodách a nevýhodách.

1. Nejnovější technologie (kterým zatím rozumí jen málokdo)

Projekt umělé inteligence (AI) ChatGPT potřeboval pouhých pět dní na to, aby nasbíral milion uživatelů, z nichž mnozí stále přemýšlejí, co s ním dělat jiného než mu dávat obsah své spíže a žádat o tipy na recepty.

Jakkoli je to na kanálech jako TikTok zábavné, zakladatel ChatGTP Sam Altman řekl, že si není jistý, jak se jeho investorům vrátí peníze, a že nakonec bude ChatGPT žádat o odpovědi na tuto otázku. Monetizace chatbota je jiná věc. Zatím je zdarma a Sam Altman uvedl, že v budoucnu by mohl být každý chat zpoplatněn. Zatím jsou náklady na chatbota s umělou inteligencí neuvěřitelně vysoké, což je fakt, který by mohl být ve všech těch řečech o tom, jak změní svět, přehlédnut.

Zdá se, že umělá inteligence je na cestě ke kritickému množství a je utvářena interakcí s miliony lidí. Soudě podle rozruchu jde o vzrušující vývoj. Je tu však jedno ale - skutečný potenciál pro investory a obchodníky může být v budoucnosti, nikoliv v současnosti.

Metaverze a smíšená realita jsou dalšími příklady potenciálně převratných technologií, které by mohly být stejně velké jako nyní webové stránky sociálních médií - někdy v budoucnu.

Nestálá historie digitálních měn, jako je Bitcoin, je dalším dobrým příkladem nejisté cesty inovativních finančních nástrojů. Jednou z otázek, které je třeba si položit, je, jaká je míra rizika u takovýchto inovací a jak jste s touto mírou rizika spokojeni?

I když je nezbytné sledovat vývoj v oblasti umělé inteligence a dalších inovativních produktů, jako začátečník na trzích je zásadní mít na paměti nejistoty.

2. Nejnovější lékařské objevy (a nesrozumitelný žargon)

Zdá se, že po oznámeních o průlomových objevech v medicíně následuje smršť odborníků i neodborníků, kteří se dělí o své názory na to, jak se změní historie medicíny.

Jak jsme viděli během pandemie, balón dezinformací a kontroverzí se vznášel například kolem systémů dodávání vakcín MRNA. V těchto situacích je moudré se ujistit, že zdroj informací má skutečně zázemí v oboru medicíny.

Vzhledem k tomu, že akcie farmaceutických firem jsou významným sektorem, má každý nový lék potenciál stát se virálem, a to možná kvůli dezinformacím nebo zájmu veřejnosti o zdravotnictví, případně kombinaci obojího. Povaha virálních zpráv je krátkodobá a může mít bleskový dopad na ceny akcií, které mohou stejně rychle vyprchat. Vyhodnocení informací v kontextu vašich finančních cílů je klíčovým krokem před podniknutím investičních kroků.

3. Guruové, vůdci a popkultovní podnikatelé

Vliv inovativních technologií a dalších produktů umocňují guruové, lídři a popkultovní podnikatelské osobnosti, které mají velký vliv v masových sociálních médiích. Jediný tweet myšlenkového vůdce nebo influencera může vyvolat vlnu reakcí, která se díky virální povaze webu šíří dál.

Když všichni ostatní věnují pozornost virálním tweetům a příspěvkům, je to příležitost pro chytré obchodníky a investory, aby se místo toho zaměřili na základní údaje o společnosti. Jen máloco je tak vypovídající jako čísla ukazující zisky, ztráty, náklady a závazky. Je obtížné, aby se finanční výkaz stal virálním, a přesto informace v něm obsažené vypovídají o širším příběhu výkonnosti společnosti.

Závěrem lze říci, že inovace, které se stanou virálními, mohou vyšumět do propadliště dějin nebo se stát dalším vizionářským trendem na finančních trzích. Vytřepávání samorostů solidních informací se může zdát méně vzrušující než zachycení nejnovějších žhavých novinek, přesto by vám váš hospodářský výsledek mohl v budoucnu poděkovat.

Zajímá vás obchodování na základě makroekonomických zpráv? Zjistěte, jak tento přístup funguje, na našich bezplatných webových seminářích. Setkejte se a komunikujte s odbornými obchodníky. Sledujte a učte se z živých obchodních seancí.

 

Tradingové webináře zdarma

Nalaďte se na živé webové semináře pořádané našimi tradingovými experty.

ZAREGISTROVAT SE ZDARMA

Tento materiál neobsahuje a neměl by být vykládán jako materiál obsahující investiční poradenství, investiční doporučení, nabídku nebo výzvu k jakýmkoli transakcím s finančními nástroji. Vezměte prosím na vědomí, že tato obchodní analýza není spolehlivým ukazatelem jakékoli současné nebo budoucí výkonnosti, protože okolnosti se mohou v průběhu času měnit. Před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí byste měli požádat o radu nezávislého finančního poradce, abyste se ujistili, že rozumíte rizikům.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 nejlepší internetové akcie současnosti
    Od roku 2018 se řada internetových akcií vyvíjela skvěle. Akcie u společností jako Twitter se od konce léta 2018 navýšily o + 99 %, akcie Match Group dokonce o + 218 % a akcie Grubhub zaznamenaly nárůst o + 114 %. Všechny tři akcie jsou stále vzrušujícími investicemi s obrovským potenciálem.
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
    Obchod s ropou je v současné době opět trochu hrbolatý. Poté, co americko-čínský konflikt po určitou dobu zasáhl cenu ropy, eskalující konflikt v Íránu způsobil částečné oživení.
  • 3 nejlepší světové dividendové akcie 2019
    V dobách přetrvávajících nízkých úrokových sazeb nejsou dluhopisy a jiné podkladová aktiva s fixním příjmem velkým přínosem pro vaše investiční portfolio.
  • 3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019
    Vanad je relativně neznámá surovina. Mnoho investorů však netuší, že se cena vanadia mezi lety 2016 a 2018 desetkrát zvýšila. Poslední dobou však cena vanadu značně propadla. Podívejte se blíže na tuto komoditu a zjistěte, jakým způsobem lze do vanadu investovat. V následujícím článku objevíte 3 nejlepší vanadiové akcie v roce 2019.
  • 3 nejlevnější akcie z indexu Dow Jones
    Jestli nejste krátkodobými prodejci, nebo investory velkých prostředků do energetických akcií, minulý rok pro vás nebyl nejspíš nijak výjimečný. Všechny 3 hlavní americké akciové indexy klesly do medvědího trhu, čímž se dostaly do nejhorších jednoletých výnosů za posledních 14 let.
  • 3 nejzajímavější příběhy z Jackson Hole
    Jackson Hole je hlavní událostí léta pro centrální bankéře z celého světa. Sjezd samotný je plný několika zajímavých p...
  • 3 povzbuzení pro akciové trhy
    Akciové trhy slaví dobré dny a směrem nahoru je pohání několik faktorů. Nejdříve v neděli guvernér čínské lidové ...
  • 3Q GDP USA
    Třetí odhad ekonomického růstu třetího čtvrtletí v USA zaznamenal downgrade o 0,1 procentního bodu směrem dolů a ekonomika rostla v meziročním srovnání o 3,2 procenta oproti druhému odhadu 3,3 procenta.
  • 3Q očekávané výsledky firem USA
    Máme ještě pár dní do konce září, ale zářijová sezóna firemních kvartálních výsledků se již dostala do pohybu. Společnost CarMax (KMX), prodejce ojetých automobilů, obchodovaná širším v indexu S & P 500, v pátek zveřejnila čtvrtletní výsledky.
  • 3 scénáře CS pro americké hádky: Až -5 % HDP a -30 % akcie. Útěk do Philip Morris a farmacie?
    Odhadem o až 5procentním poklesu americké ekonomiky a třetinovém výklesu akciových trhů přispívají do diskus...
  • 📜 3 scénáře pro zasedání ECB 🕑
    Rozhodnutí o sazbách ECB (13:45) a tisková konference guvernérky Lagardové (14:30) patří mezi nejvíce očekávané události v tomto týdnu.
  • 3 top kryptoměny pro diverzifikaci vašeho růstového investičního portfolia v roce 2024
    Kryptotrh odstartoval nový rok velmi dobře a od začátku měsíce vyrostla tržní kapitalizace o 100 miliard USD na aktuálních 1,7 bilionu USD. Schválení spotových bitcoin ETF, nadcházející halving bitcoinu (BTC) a rostoucí makro narativ, že Fed je na pokraji takzvaného „holubičího“ posunu v měnové politice, nutí investory hledat top kryptoměny, které by mohly v roce 2024 zazářit.
  • 3 trhy, které se vyplatí v tomto týdnu sledovat
    První červnový týden přinesl masivní zisky na akciové indexy a slabší americký dolar. Investoři se soustředili na možné snížení sazeb americké centrální banky Fed. Zde představujeme 3 trhy, které se v tomto týdnu vyplatí sledovat:
  • 3 trhy, které se vyplatí v tomto týdnu sledovat
    Přicházející makrodata z USA jsou nadále příznivá, ale nezdá se, že by členové FOMC přemýšleli o tom, že by sazby ponechali beze změny. Report HDP za 2Q bude tím nejdůležitějším před zasedáním americké centrální banky v příštím týdnu. Přestože by měl růst ekonomiky dle odhadů výrazně klesnout, rozhodnutí o sazbách by ovlivnit příliš neměl.
  • 📈 3 trhy, ktoré ovplyvnia francúzske voľby
    Druhé kolo francúzskych prezidentských volieb sa bude konať túto nedeľu 24. apríla. Do druhého kola sa podľa očakávania dostali úradujúci prezident Emmanuel Macron a krajne pravicová kandidátka Marine le Penová. Nižšie uvádzame zoznam kľúčových informácií pred nedeľným hlasovaním, ako aj technickú analýzu trhov, ktoré môžu zaznamenať veľké pohyby – FRA40, DE30 a EUR/USD.
  • ❗ 3 trhy 3 události 📊
    Dnes čekáme na tři důležité události. Investoři by měli očekávat zvýšenou volatilitu a v průběhu odpoledne a večera trhy sledovat.
  • 3 zajímavé trhy pro příští týden (27.05.2022)
    Globální indexy začaly během tohoto týdne oživovat, když se po posledních minutes FOMC uvolnily obavy ohledně výhledu měnové politiky centrální banky. Příští týden bude více o makroekonomických zprávách a očekávaném zvýšení sazeb o 50 bp od BoC. Americké indexy mohou mít příští týden šanci pohnout se po datech z amerického trhu práce, zatímco obchodníci na DE30 se zaměří na data o inflaci z Německa a eurozóny. V následujícím týdnu určitě sledujte US500, USDCAD a DE30.
  • 3 zasedání centrálních bank v průběhu 24 hodin
    V průběhu nadcházejících ani ne 24 hodin nás čekají 3 zasedání centrálních bank. Jako první publikuje zprávu a výsledku sezení bankovní rady americká centrální banka Fed.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.11.2020)
    Sentiment na akciových trzích včera podpořila zpráva o vakcíně, která je účinná na 90 % a investoři rychle přesouvali své peníze do firem, které jsou pandemií zasazeny nejvíce. S&P 500 však po atakování rekordních maxim spadl zpět a FED upozornil, že ocenění některých akcií může během několika měsíců ještě hodně propadnout. Cena zlata mezitím spadla zpět pod 1900 dolarů.
  • 3 zprávy, bez kterých se dnes na trzích neobejdete (10.2.2020)
    Na akciových trzích přetrvává pozitivní sentiment, který včera podpořily lepší, než očekávané výsledky společností jako Twitter nebo Lyft. Americký dolar mezitím pokračuje v odepisování zisků a pomohl euru zpět nad 1.21 a libře na nejvyšší úrovně od dubna 2018. Ropa WTI má za sebou nejdelší “vítěznou” šnůru za dva roky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova