Pátek 19. duben 2024 20:41
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO král
reklama
Fintokei SwiftTrader

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. září

12.09.2022 12:54  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Euro testovalo úroveň 1,0078 v době, kdy linie MACD právě začínala vzestupný pohyb od nuly, což znamenalo dobrý nákupní signál. Ten vedl ke zvýšení ceny o více než 30 pipů. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.

analytics631ee048e8903.jpg

Pár EUR/USD v pátek vzrostl a dosáhl nových měsíčních maxim díky zprávě o průmyslové výrobě ve Francii a projevu prezidentky ECB Christine Lagardeové. Býčí převaha však koncem týdne oslabila, což mělo za následek sestupnou korekci během americké obchodní seance. I tak je poptávka po euru stále silná, takže je pravděpodobné, že se rozvine nový býčí trend. Dnešní projevy zástupců ECB také budou moci podpořit euro v nelehkém úkolu zotavit se vůči dolaru, nemluvě o tom, že ve prospěch kupujících bude odpoledne hrát i fakt, že nejsou neplánovány žádné statistiky.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0180 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0227. K růstu dojde, když bude trh i nadále býčí díky rozhodnutí ECB zvýšit sazby o 0,75 %. Všimněte si však, že při nákupu by měla být linie MACD nad nulou nebo od nuly začíná stoupat. Euro lze také nakoupit za 1,0115, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0180 a 1,0227.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0115 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0043. Není však pravděpodobné, že by se tlak vrátil na začátku tohoto týdne, takže buďte při prodeji opatrní. Všimněte si také, že při prodeji by měla být linie MACD pod nulou nebo se od nuly začíná pohybovat dolů. Euro lze prodat za 1,0180, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0115 a 1,0043.

analytics631ee05119e4a.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru EUR/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru EUR/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. března (americká seance)
    Dopoledne nedošlo kvůli nízké volatilitě trhu v prostředí prázdného makroekonomického kalendáře před zveřejněním důležitých údajů z USA k žádným cenovým testům. Dynamiku trhu pravděpodobně ovlivní údaje o indexu spotřebitelských cen a jádrovém indexu spotřebitelských cen, přičemž druhý uvedený má mnohem větší váhu, protože pokles tohoto ukazatele spustí růst eura a tím i růst páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. dubna (americká seance)
    Údaje o CPI ve Francii a Německu se shodovaly s prognózami, což naznačuje, že vše probíhá podle plánu ECB. Ta totiž uvedla, že v červnu hodlá snížit úrokové sazby. Odpoledne vyjde index spotřebitelského sentimentu Michiganské univerzity a inflační očekávání, ale euro bude mít bez ohledu na zveřejněné údaje šanci na vzestupnou korekci, takže s prodejem na současných minimech buďte opatrní.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. ledna
    K testu úrovně 1,0963 došlo během poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o zhruba 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. prosince
    Další pokles už je omezený, protože úroveň 1,0755 byla testována v době, kdy linie MACD poměrně prudce klesala od nuly. Na směr trhu měl vliv i prázdný makroekonomický kalendář.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. prosince (americká seance)
    Další růst už je omezený, protože úroveň 1,0786 byla otestována v době, kdy linie MACD prudce stoupala od nuly. O něco později došlo k dalšímu testu a tentokrát se linie MACD vzdálila od překoupené oblasti, což vyvolalo prodejní signál. Výsledkem byly ztráty, protože vzhledem k dalšímu růstu páru nenastal obrat.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. října
    Údaje o CPI pro Německo vedly k dalšímu růstu eura, ale mnohem větší růst volatility přišel po zveřejnění zápisu ze zářijového zasedání FOMC. I když v podstatě nenabídl jasné vysvětlení, všichni čekali na jeho obsah a až pak zvažovali, co dál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. října (americká seance)
    Úroveň 1,0627 byla během dne otestována, když linie MACD klesala od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. Obchodníci se ale rozhodli před důležitými údaji nespěchat, takže k velkému poklesu nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. února
    Úroveň 1,0787 byla otestována v době růstu linie MACD od nuly. Výsledkem byl buy signál, ale k prudké vzestupné korekci nedošlo a pár se držel v horizontálním kanálu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. února (americká seance)
    Zveřejněné prognózy Evropské komise měly na euro negativní vliv. Podobný scénář může nastat i dnes odpoledne po prohlášeních představitelů Fedu. Slova o dalších protiinflačních opatřeních pravděpodobně vyvolají růst dolaru, který vyústí v pokles páru EUR/USD.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. září
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0721 z pondělního odpoledne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Podobný scénář nastal při testu úrovně 1,0742, kdy linie MACD vcelku výrazně stoupala.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 12. září (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0725 z dřívější části dne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Neuspokojivé údaje o podnikatelské aktivitě a hodnocení současné situace od institutu ZEW vedly k poklesu rizikového sentimentu, který bude nejspíš pokračovat i dnes odpoledne, protože prodejci se znovu pokusí prorazit denní minima. Pokud se jim to nepodaří, poptávka po euru se okamžitě vrátí.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. března
    Údaje o CPI z Německa neměly na dynamiku trhu vliv, zatímco k prudkému růstu volatility došlo po zveřejnění údajů z USA, které naznačily další růst inflace a vedly ke krátkému poklesu páru. Dnes budou zveřejněny údaje o německém indexu velkoobchodních cen a průmyslové výrobě v eurozóně, následovat bude projev člena Výkonné rady ECB Piera Cipolloneho. Dobré zprávy pravděpodobně vyvolají růst eura.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. prosince (americká seance)
    Dříve během dne nedošlo k žádným cenovým testům, protože volatilita na trhu zůstávala před dnešním zasedáním Federálního rezervního systému nízká. Další pohyb ceny se bude s největší pravděpodobností odvíjet od výroků předsedy Fedu Jeroma Powella, přičemž holubičí rétorika přinese růst poptávky po euru a následně růst páru EUR/USD. Pokud ale postoj Fedu zůstane tvrdý a pronesené výroky naznačí možnost dalšího zvýšení úrokových sazeb, poptávka po dolaru prudce stoupne, což vyvolá pokles páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. října
    Test úrovně 1,0613 se shodoval s poklesem linie MACD od nuly a vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o více než 60 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. října (americká seance)
    Úroveň 1,0539 byla otestována dříve během dne, když linie MACD klesala od nuly, což vyvolalo prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o zhruba 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. února (americká seance)
    Úroveň 1,0765 byla otestována během poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl sell signál, ale k poklesu nedošlo, což vedlo ke ztrátám. Smíšené údaje z institutu ZEW očividně omezily potenciál poklesu před důležitými statistikami z USA.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. září
    Další pokles už je omezený, protože první test úrovně 1,0713 se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Druhý test naopak vyvolal nákupní signál, což vedlo k růstu ceny o více než 25 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 13. září (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0730 z dřívější části dne se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 14. března
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0941 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu, a to když se linie MACD dostala do překoupené oblasti a vyvolala signál k prodeji. K výraznému poklesu ceny tohoto páru ale nedošlo. K dalšímu cenovému testu došlo v polovině americké seance. Linie MACD se tehdy právě začala pohybovat nahoru od nuly a vyvolala signál k nákupu. Výsledkem byl růst ceny o více než 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 14. března (americká seance)
    Na páru nedošlo k žádným cenovým testům kvůli nízké volatilitě trhu. Odpoledne budou směr určovat údaje o maloobchodních tržbách, žádostech o podporu v nezaměstnanosti a cenách výrobců, protože růst těchto ukazatelů pravděpodobně zvýší poptávku po dolaru a povede k poklesu páru EUR/USD. Pokud údaje ve srovnání s předchozím měsícem rychle klesnou, bude euro stoupat a pokračovat ve vzestupném trendu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
AVAFX
Broker EX-CAP
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace