Čtvrtek 28. březen 2024 18:28
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. června

28.06.2022 11:07  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0569, což na trhu vyvolalo nákupní signál. Shodou okolností se linie MACD právě začala pohybovat nad nulou, takže pár stoupl o více než 20 pipů. S největší pravděpodobností byl trh ovlivněn projevem zástupců ECB. Po zbytek dne se neobjevil žádný další signál.

analytics62baa07b7f912.jpg

Včerejší projev šéfky ECB Lagardeové měl na trh malý vliv, takže volatilita u páru EUR/USD zůstala nízká. Mezitím údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a nevyřízených prodejích na americkém trhu s nemovitostmi podpořily dolar, ale nevedly k příliš prudkému nárůstu cen.

Dnes bude zveřejněna důležitá statistika, tj. zpráva o spotřebitelském klimatu v Německu. To může kupujícímu pomoci vyrovnat se s úrovní rezistence na 1,0590. Dnes se očekávají také projevy prezidentky ECB Christine Lagardeové a jejích kolegů Philipa Lanea a Fabia Panetty. Jakékoli náznaky aktivnějšího boje proti inflaci pomohou kupujícím obnovit růst páru, protože odpoledne se dolaru nedostane výrazné podpory. Blížící se data o zahraniční obchodní bilanci v USA a spotřebitelské důvěře budou mít na trh malý dopad, a proto bude lepší zaujmout dlouhé pozice a počítat s obnovením rostoucího trendu páru, nejspíše k novým týdenním maximům.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0590 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0637 (silnější zelená linie na grafu). Dnes bude šance na rally, ale až po přesvědčivých statistikách z Německa. Také se při nákupu ujistěte, že je linie MACD nad nulou nebo od ní začíná stoupat. Euro lze také koupit za 1,0565, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0590 a 1,0637.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0565 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0518. Tlak se vrátí, pokud Německo vykáže slabá ekonomická data a pokud selže pokus o dosažení nových týdenních maxim. Přesto se při prodeji ujistěte, že je linie MACD pod nulou nebo od nuly začíná klesat. Euro lze také prodávat za 1,0590, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0565 a 1,0518.

analytics62baa080e91b9.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru EUR/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru EUR/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 26. ledna
    Úroveň 1,0885 byla otestována v době poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 30 pipů. Nákupy při odrazu od úrovně 1,0857 oproti tomu přinesly růst o zhruba 18 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 26. ledna (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0818 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu, ale linie MACD už vstupila do přeprodané oblasti a vyvolala nákupní signál. Cena páru ve výsledku vzrostla o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 26. února
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0835 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Krátce nato byla otestována znovu, ale tentokrát linie MACD klesala z překoupené oblasti dolů, což vyvolalo sell signál. Výsledkem byl pokles ceny o zhruba 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 26. září (americká seance)
    Test úrovně 1,0571, který se shodoval s dobou, kdy linie MACD procházela přeprodanou oblastí, vyvolal nákupní signál a ten vedl k růstu ceny o více než 35 pipů. Nadcházející údaje z USA o spotřebitelské důvěře by ale mohly vyvinout tlak na pár, zvlášť pokud vykážou růst. Pokles indikátorů spolu s neuspokojivou zprávou o prodeji domů na primárním trhu v USA povede naopak ke korekci nahoru. Dynamiku trhu mohou ovlivnit i výroky členky FOMC Michelle Bowmanové.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. července
    Pár EUR/USD testoval úroveň 1,0233. V té době se linie MACD začínala pohybovat nad nulou, což znamenalo dobrý nákupní signál. Nečekaně pár pokračoval v sestupu a otestoval úroveň 1,0211. Tou dobou se linie MACD začala pohybovat pod nulou, což dalo trhu signál k prodeji. To vedlo k poklesu ceny o více než 70 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. října
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0554 se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. Zakrátko došlo k dalšímu testu, ale linie MACD vstoupila do překoupené oblasti a vyvolala tak signál k prodeji. Výsledkem byl pokles ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. února
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0857 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Krátce nato byla otestována znovu, ale tentokrát linie MACD klesala z překoupené oblasti dolů, což vyvolalo sell signál. Výsledkem byl pokles ceny o zhruba 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. února (americká seance)
    Odpoledne vyjde několik zpráv. Nejdůležitější bude ta s údaji o spotřebitelské důvěře, kde jakýkoli pokles a odchylka od prognózy způsobí pokles dolaru a růst eura. K poklesu poptávky po dolaru přispějí i neuspokojivé údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a mírné stanovisko člena FOMC Michaela S. Barra.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. září
    Údaje o německém podnikatelském prostředí, současné situaci a ekonomických očekáváních obchodníky zklamaly, v důsledku čehož byl růstový potenciál eura omezený. Projevy členů ECB byly trhy také ignorovány, protože neobsahovaly nic nového.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 27. září (americká seance)
    Další růst už je omezený, protože první test úrovně 1,0572 se shodoval s dobou, kdy linie MACD procházela překoupenou oblastí. Druhý test oproti tou vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o téměř 20 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. prosince
    Úroveň 1,1069 byla otestována v době, kdy linie MACD stoupala od nuly. Výsledkem byl nákupní signál, který vyústil v růst ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. prosince (americká seance)
    Analýza transakcí a tipy na obchodování páru EUR/USDK testu úrovně 1,1120 došlo v době růstu linie MACD od nuly. Výsle...
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. února
    Zprávy o předstihovém indikátoru spotřebitelského klimatu v Německu, změnách peněžní zásoby M3 v eurozóně a objemu úvěrů soukromému sektoru neměly na trh žádný vliv. Stejně tak ani slabé údaje o spotřebitelské důvěře a objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA neovlivnily směr EUR/USD, což naznačuje, že trh našel rovnováhu a obchodovat se bude nejspíš dál v rámci kanálu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0820 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Krátce nato došlo k dalšímu testu a tentokrát linie MACD vstoupila do přeprodané oblasti, což vyvolalo buy signál. Výrazný pokles ale nepřišel a euro dál padalo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 28. září (americká seance)
    Test úrovně 1,0502, který se shoduje s poklesem linie MACD od nuly, vyvolal signál k prodeji. K výraznému pohybu směrem dolů ale nedošlo a kupci začali poblíž ročních minim znovu otevírat long pozice.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 29. ledna
    Údaje o spotřebitelském klimatu v Německu, agregátu peněžní zásoby M3 v eurozóně a objemu úvěrů v soukromém sektoru vyvolaly ráno růst eura. Zprávy ukazující na růst výdajů v USA ale podpořily poptávku po dolaru a vedly k poklesu páru. Dnes kromě projevu viceprezidenta ECB Luise de Guindose žádné další zajímavé zprávy zveřejněny nebudou, i když jeho prohlášení nemusí mít na směr trhu velký vliv.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 29. února
    Dnes budou zveřejněny údaje o spotřebitelských cenách ve Francii a Německu a pak zpráva o nezaměstnanosti v eurozóně. Dobrá čísla pomohou euru obnovit růstovou dynamiku a povedou k novému růstu páru. Tržní sentiment může ovlivnit i projev člena bankovní rady ECB Joachima Nagela.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 29. února (americká seance)
    Před námi jsou údaje o výdajích na osobní spotřebu, výdajích domácností, úrovni příjmů, žádostech o podporu v nezaměstnanosti, chicagském PMI a očekávaných prodejích domů v USA. Pozitivní statistiky povedou k růstu poptávky po dolaru a volatility na trhu. Další růst dolaru by mohly vyvolat i výroky členů FOMC Raphaela Bostice a Loretty Mesterové.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 3. října (americká seance)
    Čekají nás nejnovější údaje amerického statistického úřadu o počtu volných pracovních míst a fluktuaci na trhu práce, stejně jako projev člena FOMC Raphaela Bostice. Pokud Bostic zaujme podobný postoj jako jeho kolegové a bude mluvit o dalším zvyšování sazeb, bude euro pokračovat v poklesu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 30. ledna
    Vzhledem k prázdnému makroekonomickému kalendáři v pondělí přetrvával tlak na euro, vše v rámci klesajícího trendu pozorovaného v posledních několika lednových týdnech. Kupci nastoupili až po aktualizaci dalšího měsíčního minima, takže situace se mírně stabilizovala.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader