Čtvrtek 28. březen 2024 10:49
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster srovnani

Americký pre-market 4. května: Rozhodnutí Fedu může způsobit kolaps amerických akcií. Lyft se propadl o 25 %.

04.05.2022 17:12  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Ve středu futures na americké akciové indexy rostou, protože investoři se připravovali na důležité rozhodnutí Federálního rezervního systému o úrokové sazbě, kde se očekává okamžité zvýšení o 0,5 %. Dow Jones Industrial Average futures vzrostly o 125 bodů neboli 0,4 %. Futures na S&P 500 vyskočily o 0,4 % a futures na Nasdaq 100 o 0,3 %.

analytics6272664c87d2e.jpg

Není pochyb o tom, že Fed učiní jestřábí rozhodnutí. Očekává se, že centrální banka oznámí plány na snížení své bilance ve výši 9 bilionů dolarů o zhruba 95 miliard dolarů měsíčně od letošního června. Pokud politika Fedu zůstane jestřábí, výbor by měl v červnu oznámit další zvýšení sazeb o 50 základních bodů, a proto se tlak na akciový trh může vrátit. Mnoho ekonomů očekává, že ekonomika půjde na konci cyklu prudkého zvýšení sazeb do recese.
Očekává se, že se ceny vrátí na úroveň před pandemií až v příštích 2-3 letech, s malým zpřísněním politiky ze strany Fedu. Politici se přou, zda je potřeba další zpřísnění politiky, aby se inflace dostala na cílovou úroveň, nebo není třeba spěchat se změnami politiky, protože by to narušilo hladké přistání ekonomiky, i když by dosažení cíle trvalo o něco déle.
Dow Jones si včera připsal 0,20 % a S&P 500 vzrostl o 0,48 %. Technologický index Nasdaq Composite přidal 0,22 %. Index S&P 500 se v současné době obchoduje v rámci korekce, od začátku roku 2022 poklesl přibližně o 12,4 %. Odborníci poznamenávají, že současná korekce je v souladu s velikostí a trváním předchozích korekcí po druhé světové válce.

analytics627265fcf3fa6.jpg

Pre-market

Během pre-marketu klesly akcie Lyftu, konkurenta Uberu, o 26 % poté, co společnost v úterý večer zveřejnila slabé předpovědi pro aktuální čtvrtletí, protože se snaží investovat své prostředky do hledání nových hnacích sil.

Akcie Airbnb vzrostly o 3,6 % kvůli rostoucím cestovatelským očekáváním.

Starbucks přidal 2,4 % poté, co zpráva ukázala zvýšení příjmů.

Pokud jde o technický obrázek S&P 500

Včera se býkům podařilo zafixovat cenu nad 4 162 USD, což pomohlo udržet poptávku po obchodním instrumentu i dnes. Nyní musí tuto úroveň chránit, bude totiž testována během pravidelného zasedání poté, co bude zveřejněno rozhodnutí Federálního rezervního systému o úrokové sazbě. Index může testovat 4 162 USD a z této úrovně stoupat. To by pomohlo zvrátit medvědí sentiment pozorovaný v poslední době. Je však příliš brzy hovořit o obnovení býčího trhu, kterému se teprve nedávno podařilo najít dno poblíž 4 050 USD. Pokud se cena konsoliduje nad 4 216 USD, může otevřít cestu k 4 265 USD a dosáhnout 4 319 USD. V případě návratu pesimismu na trh volí centrální banka jestřábí politiku a slabé statistiky o americké ekonomice budou muset býci bránit 4162 dolarů. Pokles obchodního nástroje pod tuto úroveň by jej rychle stlačil na minima 4 113 a 4 085 USD. Pokud jste na této úrovni neotevřeli dlouhé pozice, je nejlepší odložit otevírání dlouhých pozic, dokud obchodní instrument nedosáhne minima 4 057 USD.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Americký pre-market 28. června: největší americké banky oznámily zvýšení vyplácených dividend
    Futures na americké akciové indexy v úterý, po ztrátovém pondělí, vzrostly. Obchodníci navyšují nákupy v naději, že si udrží vzestupnou rally, kterou jsme viděli minulý týden. Futures Dow Jones Industrial Average přidaly 165 bodů neboli 0,5 %. Futures na S&P 500 vzrostly o 0,5 % a futures na Nasdaq 100 o 0,4 %.
  • Americký pre-market 28. listopadu: Americký akciový trh prudce klesá uprostřed protestů v Číně
    Americké akciové indexy v pondělí klesly v důsledku rostoucích nepokojů v Číně způsobených restrikcemi, které měly negativní dopad na globální trhy. Americký dolar oslabil poté, co se během asijské seance stabilizoval na averzi k riziku. Americké státní dluhopisy vzrostly.
  • Americký pre-market 2. 8. 2023: Americký akciový trh prudce klesá
    Futures na americké akciové indexy otevřely po zprávě o snížení ratingu USA s výrazným poklesem. Futures S&P500 klesly o 1 % a futures na Nasdaq 100 se propadly o 1,3 %. Globální akciové indexy také poklesly kvůli snížení ratingu Fitch Ratings, což vedlo k rychlému odklonu od rizikovějších aktiv.
  • Americký pre-market 29. 9. 2022
    Futures na americké akciové indexy ve čtvrtek klesly, protože zásah Bank of England byl zastíněn obavami z inflace a globální ekonomiky. S&P 500 futures klesly o více než 1 %, zatímco NASDAQ futures ztratily 0,8 %. Futures Dow Jones ve čtvrtek ztratily zhruba 0,5 %. Evropské akcie také klesly, zatímco čínské akcie na amerických burzách klesly poté, co index Hang Seng Tech dosáhl svého historického minima.
  • Americký pre-market 30. 5. 2023. Americké akcie testují roční maxima
    Futures na americké akciové indexy v úterý ráno pokračovaly v růstu díky silné poptávce po akciích technologických společností přímo souvisejících s rozvojem umělé inteligence. Americké státní dluhopisy vzrostly na naději, že Kongres schválí dohodu o zvýšení limitu státního dluhu, což zabrání platební neschopnosti. Dnes se ve Sněmovně reprezentantů uskuteční slyšení a všechny zainteresované strany se budou moci dozvědět podrobnosti o dosažené dohodě. Politici Fedu zváží detaily dohody, až se příští měsíc sejdou, aby rozhodli, zda zvýšit sazby o 25 bazických bodů, nebo definitivně pozastavit cyklus.
  • Americký pre-market 31. ledna: Investoři pokračují v prodeji akcií.
    Investoři zvažovali prognózy zisku společností v naději, že Federální rezervní systém sníží tempo zvyšování sazeb, protože inflace zpomaluje, což vedlo k poklesu futures na americké akciové indexy. S&P 500 a Nasdaq 100 futures poklesly o 0,4 % a 0,3 %. Dow Jones Industrial Average se snížil o 0,2 %. Dolarový index se zvýšil, protože výnosy státních dluhopisů klesly.
  • Americký pre-market 3. 10.: Americký akciový trh opět klesá
    Futures na americké akciové indexy nadále klesaly a blížily se k včerejším minimům, protože riziko dalšího zvyšování úrokových sazeb ze strany Federálního rezervního systému pominulo. Futures na index S&P 500 klesly o 0,3 %, zatímco technický NASDAQ klesl asi o 0,5 %. Státní dluhopisy také obnovily svůj pokles, protože investoři se stále více obávali historicky vysokých výpůjčních nákladů.
  • Americký pre-market 31. 10.: Americký akciový trh pokračuje v postupném oživování
    Futures na americké akciové indexy otevřely v červených číslech, ale poté rychle kompenzovaly ztráty a pokračovaly ve vzestupném trendu pozorovaném v pondělí. Tento nárůst podpořily diskuse naznačující, že Federální rezervní systém by mohl na svém nadcházejícím zasedání oznámit konec cyklu zvyšování sazeb. Futures na index S&P 500 vzrostly o 0,2 %, zatímco technologický NASDAQ vzrostl o 0,4 %. Dluhopisy prudce vzrostly a výnosy klesly poté, co ministerstvo financí USA snížilo svůj odhad federálních půjček pro aktuální čtvrtletí s odkazem na vyšší než očekávané výnosy.
  • Americký pre-market 31. 5. 2023: Americký akciový trh klesá z ročních maxim
    Futures na americké akciové indexy postupně klesají poté, co včera dosáhly ročních maxim. Podobný tlak je vidět i na evropském trhu, protože čínské ekonomické potíže ovlivňují sentiment investorů. Futures na S&P 500 a Nasdaq 100 se propadly o 0,2 % a 0,3 % v návaznosti na nedávné zotavení na Wall Street, které vyvolalo humbuk v oblasti umělé inteligence. Výnosy státních dluhopisů klesly, zatímco dolar poprvé za čtyři dny vzrostl.
  • Americký pre-market 3. 5. 2023. Akciový trh je kvůli očekávání další krize opatrný
    Futures na americké akciové indexy zatím nereagovaly na pokles ropy pod 70 dolarů za barel. Akcie amerických regionálních bank mezitím opět čelily značným výprodejům na pre-marketu, protože vyhlídky na recesi a obavy ohledně finanční stability vyvíjejí na investory před rozhodnutím Federálního rezervního systému o úrokových sazbách značný tlak. Očekává se další zvýšení sazeb, které může situaci dále zhoršit.
  • Americký pre-market 4. 4. 2023: Rally akciového trhu pokračuje
    V úterý futures na americké akciové indexy prudce vzrostly uprostřed klesajících inflačních očekávání a znamení, že centrální banky mohou zastavit zpřísňování měnové politiky. Futures na index S&P 500 zaznamenaly nárůst o 0,5 %, zatímco futures na Nasdaq 100 vzrostly o více než 0,7 %. Evropské akciové trhy dosáhly nových měsíčních maxim, tažených rostoucími bankovními a průmyslovými akciemi.
  • Americký pre-market 4. 5. 2023. Akciový trh po rozhodnutí Fedu o sazbách prodlužuje ztráty
    Evropské akciové indexy klesají, protože se investoři připravují na rozhodnutí Evropské centrální banky (ECB) o úrokových sazbách. Futures na americké akciové indexy také klesají po včerejším zvýšení sazeb Federálního rezervního systému o čtvrt procentního bodu, přičemž pokračující problémy amerických bank zvyšují tlak na akciové indexy.
  • Americký pre-market 4. 8. Akcie znovu klesají.
    Futures na americké akciové indexy v pátek otevřely mírným růstem. Později se však tlak vrátil. Před zveřejněním údajů o zaměstnanosti v USA pokračovaly státní dluhopisy v poklesu. Spekulanti si tyto údaje jistě pečlivě prostudují, aby našli vodítka ohledně budoucích plánů Fedu na měnovou politiku. Někteří analytici však předpokládají, že regulátor bude nucen v cyklu zpřísňování pokračovat i letos na podzim. Index Stoxx Europe 600 také klesl po pokusu o vzestup během asijské seance.
  • Americký pre-market 5. 1. 2022. Buffett vydělal 120 miliard na Applu.
    Futures na americké akciové indexy se během ranní seance obchodovaly poměrně různorodě poté, co Dow Jones Industrial Average v úterý uzavřel s rekordním ziskem. Investoři si opět začínají stále více všímat akcií společností, které mohou těžit z letošního ekonomického oživení. Dow futures vzrostly o 28 bodů. Futures na S&P 500 se nezměnily, zatímco futures na Nasdaq 100 klesly o 0,2 %.
  • Americký pre-market 5. 4. 2023. Optimismus akciového trhu klesá.
    Futures na americké akciové indexy klesly, když jestřábí zprávy centrálních bank Nového Zélandu a Austrálie signalizovaly pokračující boj s inflací a oživily obavy ze zpomalení ekonomiky. Obchodníci si dnešní projevy amerických politiků vykládali různě a po nedávné rally raději vybírali zisky.
  • Americký pre-market 5. 5. 2023: Akciový trh se po 4denním poklesu zotavuje
    Futures S&P 500 a Nasdaq 100 vzrostly o 0,7 %, zatímco USD index získal zpět část svých ztrát z předchozího dne. Zvýšily se i výnosy státních dluhopisů.
  • Americký pre-market 6. 9.: Akciové trhy čelí výzvám
    Futures na americké akciové indexy otevřely v červených číslech, s obavami ze zpomalení globálního ekonomického růstu a dalšího zvyšování úrokových sazeb ze strany Fedu.analytics64f85c39c523e.jpg
  • Americký pre-market 7. 3. 2023
    Futures na americké akciové indexy mírně vzrostly poté, co mnoho obchodníků včera odpoledne vybíralo zisky kvůli obavám z dnešních prohlášení Jeroma Powella. Výnosy amerických státních dluhopisů jsou pod klíčovou úrovní 4 %. Futures na S&P 500 si připsaly 0,2 %, zatímco futures na NASDAQ přidaly asi 0,3 %. Mezitím v Evropě zaznamenal Stoxx 600 také mírný nárůst poté, co neočekávaný nárůst německé výroby posílil důvěru v ekonomickou odolnost eurozóny.
  • Americký pre-market 7. 9. Americký akciový trh začíná klesat.
    Ve čtvrtek americké akciové futures otevřely s poklesem kvůli obavám ze zpomalení globálního ekonomického růstu a očekávaného zvýšení úrokových sazeb ze strany Fedu. Trhy také zatěžují přetrvávající problémy v Číně.
  • Americký pre-market 8. 9. 2023. Americký akciový trh se pohybuje poblíž týdenních minim.
    Futures na americké akciové indexy zahájily páteční obchodování v červených číslech. Futures na index S&P 500 klesly o 0,2 %, zatímco technologický Nasdaq klesl o 0,3 %. Americký dolar klesl ze svého šestiměsíčního maxima, když holubičí poznámky představitelů Federálního rezervního systému vyvolaly fámy, že by regulátor mohl na svém zářijovém zasedání zachovat úrokové sazby na jejich současné úrovni. Spekuluje se také, že by se mohli vyhnout zvyšování sazeb v probíhajícím cyklu zpřísňování měnové politiky.analytics64fb0cf5579f3.jpg
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader