Úterý 19. březen 2024 12:14
reklama
Purple pivot points
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Instaforex ebook

Akcie Sony – dostane Playstation 5 ceny akcie na historická maxima?

16.10.2020 15:34  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti Sony již léta vykazují silný výkon na akciovém trhu. Japonský konglomerát brzy uvede dlouho očekávanou herní konzoli Playstation 5. Může příchod nejnovější herní platformy nastartovat nový uptrend? V tomto článku probereme vše, co potřebujete vědět o akciích Sony a jaké mají tyto akcie vyhlídky do budoucna.

Akcie Sony Playstation

V následujícím článku se dočtete:

  1. Historie společnosti Sony
  2. Zaměření na hudbu a filmy
  3. Obecné informace o akcii Sony
  4. Divize společnosti Sony a jejich váha v roce 2019
  5. Sony Playstation 5
  6. Playstation Now – herní model budoucnosti
  7. Vyhlídky akcie Sony
  8. Technická analýza akcií Sony
  9. Obchodujte akcie Sony u LYNX

Historie společnosti Sony

V roce 1946 založili Masaru Ibuka a Akio Morita v Tokiu společnost s názvem Telecommunications Engineering Corporation, která byla spíše známá pod zkratkou Totsuko. Ibuka uvedl, že cílem společnosti bylo „založení ideální továrny“ – společnost, která by zdůraznila ducha svobody, který prostřednictvím technologických inovací přispěje k japonské společnosti a kultuře. První produkt, který společnost s nevalným úspěchem vyvinula, byl vařič rýže.

Společnost dále vyvíjela magnetický záznamník zvuku ve spolupráci s japonskou armádou.Masaru Ibuka vždy chtěl vyrábět něco, co by přímo prospělo široké veřejnosti. Radiostanice již byly v Japonsku vyráběny velkými společnostmi, ale zakladatelé společnosti Sony hledali produkt, který by jim umožnil rozšířit své prodejní kanály nad rámec NHK (japonský veřejnoprávní vysílač). Prvním úspěchem společnosti, kterým se zapsala do dějin, byla populární kazeta a magnetofon.

S dobytím Ameriky se Totsuko stala významnou společností. Poměrně obtížně vyslovitelný název se však musel změnit – na Sony, který vychází ze slova sonus (původ zvuku). V průběhu let se společnost neustále zaměřovala na nejnovější technologie – přenosná rádia, telefony, kamery, atd. Zejména rádia přispěla k brzkému rozšíření a obrovskému úspěchu společnosti.

Síla společnosti Sony spočívá ve vývoji inovativní a krásně navržené spotřební elektroniky. V devadesátých letech společnost Sony ovládla trh herních konzolí s Playstation 1. Do té doby tomuto trhu dominovaly společnosti Sega a Nintendo.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Zaměření na hudbu a filmy

V 80. letech začala společnost budovat mediální impérium převzetím společností CBS Records, Columbia Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Screen Gems a MGM Studios. Akvizicí těchto společností se Sony stala důležitým mediálním konglomerátem. Sony je nyní jedním z největších a nejvlivnějších hráčů na hudebním trhu, televizní produkci a filmovém trhu.

Společnost Sony Music Entertainment vznikla v roce 1991 po akvizici CBS Records. SME je druhou největší nahrávací společností na světě. Spolu s konkurenční společností a nejsilnějším hráčem v segmentu Universal Music Group vlastní Sony přibližně 52 % globálního hudebního trhu.

Obecné informace o akcii Sony

Sony má duální úpis akcií. Vzhledem k jejímu japonskému původu můžete akcii najít na tokijské burze cenných papírů a tam je obchodována v japonských jenech pod TICKER: 6758. Americký úpis lze nalézt na NYSE, kde se s akciemi obchoduje v dolarech pod TICKER: SNE.

Společnost sídlí v japonském Tokiu a má divizní ředitelství v Berlíně (Evropa), New Yorku a Culver City (obě Severní Amerika).Ze společnosti s elektronikou s dvaceti zaměstnanci se Sony rozrostla na globálně zastoupenou společnost  s více než 146 300 zaměstnanci.

V roce 2012 přebral funkci generálního ředitele Kazuo Hirai. Krátce po svém jmenování představil Hirai novou iniciativu nazvanou One Sony.Tato iniciativa měla za cíl oživit společnost Sony po letech finančních ztrát. Navrhl, aby se společnost Sony jako elektronická společnost přesunula do tří rostoucích oblastí – mobilní technologie, herní technologie a obrazová technologie. Jedním z cílů bylo také snížit ztráty, které společnost utrpěla v televizním sektoru.

Divize společnosti Sony a jejich váha v roce 2019

Výsledkem je, že se Sony v posledních letech stále více zaměřuje na hry, hudbu a filmy. Fotoaparáty a vizuální čipy také stále vydělávají spoustu peněz. Samotná Sony rozdělila svůj příjem do šesti segmentů.

Níže vidíte, jaké tržby generovaly jednotlivé segmenty Sony za celý rok 2019. Poznámka: fiskální rok Sony končí 31. března 2020. To znamená, že tržby Sony od té doby také částečně poklesly v důsledku dopadu koronaviru.

Jednou z nejdůležitějších divizí společnosti Sony je nyní Game & Network Services. Do této divize patří zisky z prodeje her, předplatného Playstation Plus a prodeje samotných konzolí Playstation. V roce 2019 se obrat této divize snížil přibližně o 15 % na částku přes 18,9 miliard USD. To bylo způsobeno klesajícím prodejem konzolí Playstation 4 i her. Tento pokles je samozřejmě částečně způsoben očekávaným příchodem Playstation 5.

Divize Sony

Obrat v divizi Electronics Products & Solutions také poklesl o 14 % na necelých 19 miliard USD. Důvodem byl pokles prodeje chytrých telefonů a televizorů počátkem roku 2019. Společnost byla také ovlivněna změnami směnných kurzů.

Segment finančních služeb vygeneroval téměř 16 % tržeb – 12,5 miliardy USD. Mnoho lidí to možná neví, ale Sony je aktivní také v pojišťovnictví. Zde bylo dosaženo 2% růstu, k čemuž přispěly hlavně dobré výsledky pojišťovacího balíčku Sony Life.

Divize Imaging & Sensing Solutions vykázala silný růst tržeb o 22 % na více než 10,2 miliardy USD. Tato divize je zodpovědná za výrobu takzvaných obrazových senzorů – zejména pro mobilní telefony a bezpečnostní kamery. Obrazový snímač je druh elektronického čipu, který se skládá z několika prvků citlivých na světlo. S tímto čipem lze snímky snímat elektronicky. Sony je tedy aktivní také v polovodičovém průmyslu. Fotoaparáty a čipy se samozřejmě používají ve vlastních telefonech Sony, ale významnými odběrateli těchto čipů jsou i společnosti Asus a Vivo.

S částkou téměř 9,7 miliard USD představovala divize Sony Pictures přibližně 12,5 % tržeb společnosti Sony. Tato divize je zodpovědná za filmovou a televizní produkci. Sony Pictures Entertainment je jedním z největších filmových studií na světě a mimořádně dominantní hráč v globálním filmovém průmyslu. V roce 2019 tato divize vzrostla o 3%.

Divize Sony Music Entertainments představovala v roce 2019 10,5 % celkových tržeb. Tato divize samozřejmě zahrnuje všechny výnosy generované z hudebních projektů.

Sony Playstation 5

Díky koronaviru zaznamenala Sony v letošním roce pokles výnosů v mnoha oblastech. Majákem společnosti je aktuálně Playstation 5. Dlouho očekávaná herní konzole je pátou generací této světově známé značky. Předchozí generace Playstation 4 byla uvedena na trh v roce 2013.

Existují však určité výrobní problémy. Společnost Sony pravděpodobně nebude schopna splnit své dříve stanovené cíle – 15 milionů prodaných kusů do konce současného fiskálního roku. Vzhledem k ekonomické situaci ve světě společnost přehodnotila svůj cíl na 11 milionů prodaných konzolí.

Japonský technologický gigant nebude schopen vyrobit dostatek čipů pro revoluční herní konzoli. Uvedení Playstation 5 do prodeje je plánováno na 12. listopad 2020. Společnost nemá na výběr, protože konkurenční Microsoft uvede novou řadu své herní konzole Xbox do prodeje 10. listopadu. Cena obou herních konzolí bude okolo 500 EUR (cca. 13500 Kč).Na trhu budou také levnější modely pro Playstation i Xbox, které cílí na nenáročné hráče.

Playstation 5

Playstation Now – herní model budoucnosti

Playstation Now je cloudová služba od společnosti Sony. Stále více společností se zaměřuje na cloudové hraní, kde jsou všechny hry uloženy na cloudových serverech. Uživatel má tak přístup ke všem hrám, které si není nucen kupovat, ale pouze platit předplatné.

 Playstation NOW

U Sony mají zákazníci přístup téměř k 800 hrám za cenu předplatného 9,99 USD měsíčně. Službu Playstation Now momentálně využívá více než 2,2 milionů platících klientů. Tato služba je samozřejmě extrémně škálovatelná a zdá se, že zde bude v budoucnu dosaženo velkého růstu. Podobný model platí také pro předplatné, které společnost nabízí pro online hraní. Za tuto službu zaplatí klienti přibližně 50-60 EUR ročně a již ji využívá více než 41,5 milionu platících zákazníků.

Na trhu již existuje několik služeb, které nabízejí cloudové hraní, ale nabídka je stále relativně omezená. Společnosti Apple, Microsoft, Google a NVIDIA mimo jiné brzy uvedou své cloudové herní platformy. Jednou z největších překážek zůstává rychlé připojení k internetu. S příchodem 5G se však v blízké budoucnosti stane vysokorychlostní internet samozřejmostí. Velmi výkonná Playstation 5 je tudíž ideální konzolí pro cloudové hraní.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Vyhlídky akcie Sony

V části o výdělečných modelech již bylo jasné, že Sony je poměrně diverzifikovaná společnost. V průběhu své více než 75 leté historie se společnost osvědčila. Jejími silnými stránkami je bohaté produktové portfolio a monopolní pozice ve světě filmu a hudby. Sony a její Playstation se samozřejmě staly nedílnou součástí herního prostředí. Obzvláště hry a hudba zůstávají velmi atraktivním růstovým trhem. Ty mohou společnosti v krátkodobém horizontu umožnit značný růst. Zejména Playstation 5 může v příštích letech přinést do pokladny společnosti spoustu peněz.

Rozvaha společnosti Sony je navíc silná a společnost má pozitivní čistou hotovostní pozici. S 32 miliardami USD v hotovosti a dluhem 17,8 miliard USD nemá společnost žádné problémy s plněním svých závazků.

Je překvapivé, že akcie Sony není vůbec drahá. Cena akcií v posledních letech stabilně rostla, ale poměr cena / zisk o výši 16 je stále atraktivní. Většina technologických gigantů v USA je nyní mnohem dražší. Poměr ceny a účetní hodnoty 2,31 je silně pod průměrem společností v indexu S&P 500, který činí 2,8.

Technická analýza akcií Sony

Akcie společnosti Sony vykazují po léta stabilní vzestupný trend. Vyšší maxima a minima signalizují rostoucí poptávku investorů. Pokud se situace nezmění, výhledy zůstanou býčí. V krátkodobém horizontu se zdá, že trend nedávno vytvořil nové vyšší minimum okolo ceny 75 USD. První resistence je v okolí 84 USD, ale po proražení této hranice má akcie Sony otevřené dveře k mnohem vyšším hodnotám. Akcie není zdaleka na svém historickém maximu 155 USD, kterého dosáhla během investiční bubliny Dot.com.

Pokud dojde k proražení výše zmíněné resistence, dalším cenovým cílem je 116 USD, což je vrchol z roku 2000. Dalším cenovým cílem by poté bylo výše zmíněné historické maximum. Jedná se samozřejmě o dlouhodobé cíle.

Graf akcie Sony. Zdroj: LYNX Trader.

Obchodujte akcie Sony u LYNX

LYNX nabízí obchodování s akciemi Sony přímo na domácí burze. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Zaujala vás možnost investice do akcií?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií
Akcie Alphabet - Google

Akcie Alphabet – 5 neuvěřitelných faktů o Googlu

02. září 2020 | Akcie

Alphabet a jeho hlavní společnost Google není jen dominantním hráčem na poli internetových vyhledávačů. Aktivity Alphabet mají skutečně široký záběr.

Číst dále
Swing trading akcie

Skvělá příležitost: podhodnocené akcie s vyhlídkou oživení v roce 2020

14. srpna 2020 | Akcie

Které aktuálně podhodnocené akcie mohou brzy opět stoupat? Jak poznat správnou příležitost? Které signály sledovat u obratových akcií a na co dát pozor?

Číst dále
Nejlepší čínské akcie a ETF

Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2020

05. srpna 2020 | Akcie

Čínská ekonomika každým rokem sílí. Přemýšleli jste, jaké příležitosti vám může rozjetá čínská ekonomika nabídnout? Objevte nejlepší čínské akcie a ETF.

Číst dále


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie směr neudržely, Austrálie přitvrzuje v boji s inflací
    Růst akcií ochladl už včera během amerického obchodování, načež dnes dopoledne pokračuje převážně negativní vývoj. Klíčové evropské indexy ztrácejí většinou kolem půl procenta, snad kromě odolnějšího FTSE 100. Americké futures pak naznačují začátek na Wall Street v podobném duchu.
  • Akcie smíšené, výnosy rostou před americkou inflací
    Na smíšené americké obchodování navázala Asie značným poklesem, načež Evropa se vrací ke smíšeným výkonům. DAX stoupá o 0,2 procenta a AEX dopoledne míří o 0,4 pct výš, zatímco FTSE 100 klesá o 0,2 pct a CAC 40 je dole o půl procenta.
  • Akcie Smith & Wesson propadly kvůli nižší poptávce
    Akcie zbrojařské společnosti Smith & Wesson (SWBI.US) se dnes propadly o 14 % poté, co tento výrobce střelných zbraní reportoval nižší zisk i tržby za Q4 2021, než se čekalo.
  • Akcie Snapchat se již brzy začnou obchodovat na burze
    Americká IT firma Snap, známá především díky své mobilní aplikaci Snapchat na rychlé sdílení fotografií mezi smartphony, má nakročeno na burzu. Akcie Snapchat by se mohly začít obchodovat již v první čtvrtině roku 2017.
  • Akcie Snapchat se obchodují na burze NYSE
    Býčí nálada na amerických akciových trzích počátkem minulého týdne vygradovala, první březnový den byl vůbec nejvydařenějším dnem celého roku 2017. Futures na index S&P 500 atakoval maxima na ceně 2401,25, index Nasdaq 100 se podíval až k ceně 5400,75 a index Dow Jones vyšplhal až k 21170. Zbytek týdne se nesl spíše ve znamení korekce, Wall Street se tak po delším čase červenala a index S&P 500 oslabil o více než půl procenta, podobně si vedli Dow Jones a Nasdaq. Oba odepsali zhruba 0,6 %.
  • Akcie Snapchat už brzy?
    Snapchat je mobilní aplikací pro sdílení fotek mezi uživateli smartphone. Zároveň se jedná o třetí nejpoužívanější apl...
  • Akcie Snap klesly po snížení doporučení
    Akcie společnosti Snap (SNAP.US) ztrácely více než 6 % po snížení analytického doporučení společnosti Cowen na tuto akcii. Doporučení na tuto sociální síť bylo sníženo na "market perform" z "outperform" kvůli přetrvávajícím obavám z toho, že zásady ochrany soukromí Apple negativně ovlivní příjem z reklamy. Poslední změny byly pro inzerenty nepříznivé kvůli omezení personalizovaných reklam a interakcí pro dodatečné cílování reklamních kampaní. Analytik John Blackedge společnosti Cowen snížil cílovou cenu na $45 z $75.
  • Akcie Snap zažívají volný pád. Stahují se nad technologickými firmami mračna?
    Snap dnes v předburzovním prodeji ztratil téměř 30 % kvůli špatným kvartálním výsledkům. Společnost tak od začátku roku odepsala již více než 65 % své hodnoty. Zdá se, že obchodní model Snapu během plánovaného ekonomického zpomalení selhává. Strach ze zpomalení se šíří napříč firmami poskytujícími reklamní prostor. Předburzovní obchodování naznačuje, že níže otevře i Alphabet nebo Meta Platforms.
  • Akcie SoftBank Group klesají. Investoři jsou ostražití kvůli Huawei.
    Aktuálně na burze prudce klesají akcie japonské mobilní divize SoftBankGroup. Vztah společnosti s Huawei drží investory v ostražitosti. Cena akcií na tokijské burze zakončila na 1282 jenech.
  • Akcie SolarEdge klesají po snížení doporučení od Morgan Stanley
    Akcie SolarEdge Technologies (SEDG.US) dnes ztrácejí více než 5 % po snížení doporučení od investiční banky Morgan Stanley na "equal-weight" z "overweight" s cílovou úrovní na $338 z předchozích $318. Dle názoru analytika Stephena Byrda je potenciál akcie vyčerpán po předchozím vysokém růstu. Dodal, že přes růst businessu se společnost může časem potýkat s poklesem marží.
  • Akcie Sony klesajú, keďže investori očakávajú zvýšenú konkurenciu zo strany Microsoftu
    Akcie Sony (SONY.US) v stredu klesli o ďalšie 4,0 %, čím sa predĺžil prehĺbil včerajší 7,0 % výpredaj, ktorý nasledoval po správe o dohode Microsoftu (MSFT.US) o kúpe výrobcu videohier Activision Blizzard (ATVI.US) za 68,7 miliardy dolárov. Investori Sony sa obávajú, že zintenzívnenie konkurencie by mohlo brzdiť budúce zárobky japonského konglomerátu v hernom biznise. Podľa agentúry Bloomberg, nedávny pokles akcií zmazal z trhovej hodnoty Sony približne 20 miliárd dolárov.
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 1. dubna
    Pražská burza (akcie CZ online) mírně rostla a naznačovala pozvolné oživení. Akciový index PX si ve zkráceném týdnu připsal 4,0 body, nebo 0,45% a zakončil na 892,9 bodů. Největší zisk zaznamenala akcie Erste Bank (1,6%, 661,00 Kč) a ČEZ (1,6%, 414,70 Kč), nejztrátovějším titulem byl NWR (-16,7%, 0,15 Kč). Objem obchodování se snížil o 630,3 mil. korun na 1,97 mld. Kč. V měsíci dubnu PX zhodnotil o 2,4%, od počátku roku se však stále pohybuje se ztrátou 6,6%.
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 11. března
    Pražská burza (akcie Cz kurzy) se definitivně odrazila od silné technické podpory na úrovni čtyřletého maxima a má potenciál k růstu. Akciový index PX si připsal 17,9 bodů, nebo 2,0% a zakončil na desetitýdenním maximu 907,6 bodů po růstu o 2,8% v předchozím týdnu. Největší zisk zaznamenala Erste Bank (6,2%, 688,00 Kč) a Komerční banka (4,5%, 5 163,00 Kč), největší ztrátu NWR (-33,3%, 0,10 Kč) a Fortuna (-13%, 86,60 Kč). Objem obchodů se snížil o 115,7 mil. korun na 2,44 mld. Kč. Od počátku roku se PX pohybuje se ztrátou 5,1%. Výsledky hospodaření sázkové společnosti Fortuna za rok 2015 překonaly odhady na úrovni EBITDA a čistého zisku. Společnost přijala celkové sázky v objemu 847,7 mil. eur, což byl meziroční nárůst o 26,1%. Celkové hrubé výhry se zvýšily o 11,2% na ?147,4 mil., v tom hrubé výhry ze sázení po internetu o 26,4% na ?84,7 mil.
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 12. února
    Pražská burza zaznamenala největší pokles od podzimu 2011. V uplynulém týdnu akciový index PX ztratil 58,9 bodů, ...
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 15. ledna
    Pražská burza klesla druhý týden v řadě. Akciový index PX zakončil 42,9 bodů, nebo 4,6% v mínusu na 881,1 bo...
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 18. března
    Pražská burza zaznamenala třetí vítěznou seanci v řadě. Akciový index PX si připsal 7,3 bodů, nebo 0,8% a zakončil na 914,85 bodů. Největší zisk zaznamenal NWR (60%, 0,16 Kč) a ČEZ (8,4%, 418,00 Kč), největší ztrátu VIG (-17,7%, 508,00 Kč). Objem obchodování se zvýšil skokově o 2,28 mld. korun na 4,72 mld. Kč. Od počátku roku se PX stále pohybuje se ztrátou 4,3%.
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 19. února
    Pražská burza se po dvoutýdenním propadu stabilizovala. V uplynulém týdnu si akciový index PX připsal 25,3 bodů, nebo 3,0% a zakončil na 871,22 bodů po propadu o 6,5% na nejnižší úroveň od dubna 2009. Dvouciferný růst zaznamenal Stock Spirits (18,5%, 51,90 Kč), poklesl pouze jeden titul Kofola (-1,1%, 460 Kč). Objem obchodů se snížil o 895,9 mil. korun na 2,70 mld. Kč. V tomto roce se index PX prozatím pohybuje se ztrátou 8,9%.
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 22. ledna
    Pražská burza se po dvoutýdenním propadu stabilizovala. Akciový index PX posílil o 5,7 bodů, nebo 0,6% na 886,8 bodů a...
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 24. března
    Pražská burza výrazně oslabila a umazala část zisků, které nabrala v uplynulých třech týdnech. Akciový index PX v...
  • Akcie: Souhrn dění BCPP v týdnu do 26. února
    Pražská burza v konsolidaci mírně ztrácela. V uplynulém týdnu odepsal akciový index PX 5,9 bodů, nebo 0,7% a zakončil na 866,4 bodů po růstu o 3% v uplynulém období. Největší ztrátu zaznamenala Fortuna (-3,2%, 95,10 Kč), největší zisk CME (10%, 61,50 Kč). Objem obchodů se snížil o 481,6 mil. korun na 2,22 mld. Kč. Od počátku roku se index PX pohybuje se ztrátou 9,5%.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024