Čtvrtek 28. březen 2024 15:00
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader

BTC se znovu dostal na 27 000 dolarů!

07.06.2023 09:43  Autor: Virarosi  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bitcoin (BTC), přední kryptoměna, se po poklesu kvůli žalobě SEC na Binance znovu odrazil a dostal se zpět k hodnotě 27 000 USD. 

Žaloba SEC proti Binance vyvolala na trhu kryptoměn nejistotu a ovlivnila různá digitální aktiva. Bitcoin však znovu nabral na síle a přilákal kupce, což vedlo k jeho opětovnému růstu. 

Dnešní předpověď pro Bitcoin se bude zabývat faktory, které ovlivňují zotavení ceny BTC, a prozkoumáme potenciální výhled této kryptoměny do budoucna.

Výzvy pro dominantní postavení amerického dolaru: Čínský jüan, euro a digitální měny představují hrozbu, tvrdí ekonom TD

Ve zprávě zveřejněné minulý týden se Vikram Rai, hlavní ekonom společnosti TD poskytující finanční služby, zabýval globálním trendem de-dolarizace a upozornil na měny, které by mohly potenciálně zpochybnit dominanci amerického dolaru. 

Jako významné uchazeče zmínil zejména digitální měny centrálních bank (CBDC), euro a čínský jüan.

Rai vysvětlil, že mnoho zemí aktivně hledá alternativy, aby snížily svou závislost na americkém dolaru v mezinárodním obchodě a přeshraničních bankovních transakcích.

Zdůraznil, že existují také „další postupné snahy o oslabení postavení dolaru“, přičemž měl na mysli plánovanou společnou měnu BRICS, o níž se má jednat na nadcházejícím summitu lídrů této ekonomické skupiny. 

Vyjádřil však skepsi ohledně pravděpodobnosti vytvoření plnohodnotné měnové unie mezi tak různorodými ekonomikami, ale poznamenal, že toto oznámení signalizuje závazek provádět větší část jejich obchodu a financí bez závislosti na americkém dolaru.

Rai také zdůraznil potenciální hrozbu, kterou pro dominanci amerického dolaru představuje vzestup digitálních měn, zejména těch, které vydávají centrální banky. 

Naznačil, že pokud se alternativní digitální měny rozšíří, mohly by oslabit pozici dolaru jako platebního prostředku.

Rai dále dodal, že digitální platformy, jako jsou kryptoměny a digitální měny centrálních bank, by mohly v budoucnu nahradit tradiční měny. 

Předpokládal potenciální vznik regionálně dominantních měn a multipolárního mezinárodního režimu během příštího desetiletí nebo dvou let, kdy se dolar bude dělit o svou současnou roli s eurem, otevřenějším jüanem, budoucími digitálními měnami centrálních bank a dalšími dosud neznámými možnostmi.

SEC žádá soud o schválení zmrazení aktiv Binance v USA kvůli obavám o bezpečnost

Komise pro cenné papíry Spojených států (SEC) podnikla rozhodné kroky a v úterý podala mimořádný návrh. 

Návrh usiluje o okamžité zmrazení aktiv ovládaných společnostmi BAM Management US Holdings a BAM Trading Services; tyto primární subjekty provozují Binance US, dceřinou společnost známé kryptoměnové burzy Binance ve Spojených státech. 

SEC naléhavě žádá soud, aby vydal dočasný zajišťovací příkaz.

Příkaz dále výslovně zakazuje společnosti Binance provádět jakékoli činnosti vedoucí k vymazání, pozměnění nebo zatajení zásadních dokumentů. 

V dalším rozhodnutí soudu SEC zdůrazňuje požadavek, aby společnost BAM Management nebo Changpeng Zhao (CZ), generální ředitel společnosti Binance, předložili přesvědčivé důvody pro zdržení vydání předběžného příkazu.

Stížnost SEC na burzu Coinbase se sídlem v San Francisku předchází úterní zprávě. 

Podobně SEC obvinila Binance z nabízení neregistrovaných cenných papírů a z toho, že umožnila Američanům používat její mezinárodní platformu.

SEC tvrdí, že soud má v této věci pravomoc, oprávnění přimět obžalované, aby se dostavili, a že případ by měl být řešen v okrese. 

Po této zprávě investoři zneklidněli. Zhao však ujistil, že dopad je omezen na Binance US a nemá vliv na Binance.com ani na jiné fondy. 

Toto objasnění trh uklidnilo a ceny BTC znovu získaly pozitivní dynamiku.

Předpověď ceny BTC

Z technického hlediska se Bitcoin v současné době pohybuje okolo úrovně 26 900 dolarů a odráží se od úrovně 25 400 dolarů. 

Bitcoin současně také narazil na rezistenci kolem úrovně 27 350 USD a vytvoření medvědí pohlcující svíčky na této úrovni naznačuje, že prodejní tlak může narůstat, což může prodejcům zajistit převahu na trhu.

Při pohledu na další technické ukazatele a klouzavé průměry je patrná určitá divergence.

Oba ukazatele se drží v býčím teritoriu, což naznačuje, že nákupní tlak může stále převládat. 

Aby si však bitcoin udržel vzestupnou dynamiku, bude muset překonat úroveň 27 350 dolarů.

Kryptoměny, které je třeba v roce 2023 sledovat

Pokud máte zájem zapojit se do projektu kryptoměny v jeho rané fázi, je vhodné prozkoumat předprodejní tokeny. 

Tým Cryptonews Industry Talk sestavil obsáhlý seznam nejslibnějších mincí v roce 2023, který poskytuje cenné informace o těchto projektech. 

Tento seznam je pravidelně aktualizován každý týden a obsahuje nové altcoiny a projekty ICO, takže doporučujeme jej znovu navštívit a zjistit nejnovější přírůstky.

Zůstaňte informováni a sledujte zajímavé příležitosti v oblasti kryptoměn.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BTC po nedávném propadu roste
    Nejpopulárnější kryptoměna světa včera vzrostla o 8 % na 41 800 USD. V okamžiku psaní tohoto článku se BTC obchodoval poblíž 41 600 USD. Podle CoinGecko, největšího nezávislého agregátoru dat o kryptoměnách na světě, tržní kapitalizace BTC nyní dosahuje 789 mld. USD
  • BTC po středečním růstu klesá
    Podle webu CoinMarketCap, který sleduje kotace virtuálních aktiv, Bitcoin včera dosáhl maxima 27 553 USD a minima 27 069 USD.
  • BTC Prague – Praha se na týden stane mekou příznivců bitcoinu, účastní se i legendy kryptosvěta
    Praha se na začátku června 2023 stane mekou všech příznivců bitcoinu. V hlavním městě totiž proběhne jedna z největších světových konferencí zaměřených na bitcoin – BTC Prague. Sjedou se na ni světová jména bitcoinové scény. Mezi nimi bude například Michael Saylor, zakladatel firmy s největším počtem bitcoinů na světě, nebo Francouz Saifedean Ammous, jenž je autorem bitcoinového bestselleru The Bitcoin Standard.
  • BTC první čtvrtletí tohoto roku uzavřel v červených číslech
    Nedávný pokles ceny BTC vedl k tomu, že největší kryptoměna na trhu uzavřela první čtvrtletí roku v červených číslech. Přesněji řečeno, mezi lednem a březnem 2022 Bitcoin odepsal 2 %.
  • BTC před rozhodnutím Fedu klesl na týdenní minimum
    Bitcoin 26.července klesl na úroveň, která nebyla zaznamenána za posledních 7 dní, jelikož obavy obchodníků narostly v očekávání, že Fed zvýší úrokové sazby.
  • BTC rally nad 20 000 dolarů vyvolala likvidace více než 800 000 000 dolarů 
    Údaje z platformy Coinglass pro analytiku obchodování s deriváty ukazují, že 25. října byly zlikvidovány dlouhé a krátké pozice v hodnotě více než 806,39 milionu dolarů, protože kryptotrh jako celek vyvolal náhlou rally vedenou bitcoiny.
  • BTC se dostal na 40 000 USD
    Ve středu vzrostla cena BTC asi o 6 % poté, co dle očekávání zvýšil Federální rezervní systém sazby o půl bodu, což byl největší nárůst za posledních přibližně 20 let.
  • BTC se drží nad 30 000 USD, AltSignals získal 1 milion dolarů
    Cena bitcoinu se drží stabilně nad úrovní 30 tisíc dolarů, i když nedávná dynamika slábne. Dnes se obchoduje okolo důležité úrovně 30 230 dolarů, tedy několik bodů pod ročním maximem 31 413 dolarů. Přesto zůstává přibližně 21 % nad nejnižší úrovní z června a 95 % nad svým minimem z roku 2022. Zároveň končí první fáze prodeje tokenů AltSignals.
  • BTC se nepodařilo překonat 45 000 dolarů, ATOM vzrostl o 5 %
    Primární kryptoměna, Bitcoin, zaznamenal nové třítýdenní maximum, hranici 45 000 se mu však překonat nepodařilo, a jeho cena klesla o 2 000 USD. ATOM zaznamenal největší zisk z altcoinů s vysokou tržní kapitalizací.
  • BTC se udržuje nad 22 000 dolary, i když Tesla prodala 75 % svých držeb
    Tesla prodala 75 % svých BTC, což vyvolalo tržní hysterii. Prodej byl zdánlivě proveden s cílem zabránit negativnímu peněžnímu toku v tomto čtvrtletí. Od oznámení prodeje se cena BTC držela stabilně nad hodnotou 20 000 dolarů.
  • BTC si své růstové momentum z minulého týdne drží, na akciích a na měnách naopak panuje klid
    Středeční seance zatím mnoho důležitých fundamentů nepřinesla. Ekonomický kalendář je na data poměrně chudý a trhy tak dnes čekají hlavně na výstup ze společné schůzky mezi šéfem Evropské komise Junckerem a americkým prezidentem Trumpem. Klíčovým tématem dnešního setkání obou politiků budou samozřejmě obchodování vztahy mezi USA a Evropou a i když očekávání ohledně dnešního výstupu nejsou nijak vysoká, jedná se rozhodně o téma, které na trzích může během americké seance zanechat stopu.
  • BTC stoupá a blíží se k 18 300 USD
    Ve 23:00 UTC byla cena bitcoinu 17 548 USD. V 1:00 UTC mělo toto aktivum hodnotu 18 287 USD. Krátce po tomto vrcholu začaly ceny klesat, i když v této rané fázi není známo, jak může vypadat dlouhodobý cenový trend Bitcoinu.
  • BTC update for March 29,.2022 - Potential for the downside correction
    Vzhledem k možnému vyčerpání v pozadí na straně kupujících vidím potenciál sestupné rotace. Sledujte případný pokles k cenám 46 950 a 45 270 USD. Stochastic a MACD ukazují snížení vzestupného momenta, což je další známka možné sestupné rotace.
  • BTC/USD
    BTC/USD se ve čtvrtek obchoduje v úzkém pásmu a pohybuje se okolo 50-DMA na úrovni 8206.   Na horní straně je dvo...
  • BTC/USD
    Krátké i střednědobé trendy BTC/USD resultují v pokračující slabost, jelikož současná cena tohoto páru klesla pod hodnoty DMA a EMA a závěrečné ceny za poslední tři dny zůstaly pod hodnotou 8000 USD.
  • BTC/USD
    BTC/USD (Bitcoin) nedokázal v úterý překonat odpor nad trendovou linií a v současné době obchoduje na 10800 úrovni. Na vrcholu je okamžitá rezistence na úrovni 11316 (50-DMA) a překročení by testovalo 11644 (trendová linie spojující 19666 a 17234) / 12020 (100-DMA). Další pohyb by cílil na 12359 (Cloud bottom) / 12793 (50% retracement 19666 a 5920.72) / 13000.
  • BTC/USD
    BTC/USD klesl na úroveň 7325 18. března před uzavřením na úrovni 8188. V současné době obchoduje na úrovni 8080 (CFD kontrakt).
  • BTC/USD: cena bude nadále růst
    Vzhledem k tomu, že bitcoin za poslední týden vzrostl o více než 22 %, a to ze 42 735 USD, kterých dosáhl 7. února, na současnou cenu pozorovanou v prosinci 2021, nebyl by pullback z těchto úrovní překvapením.
  • BTC / USD – Coinbase: 17. 10. 2019
    BTC / USD se na počátku evropské seance obchoduje v úzkém pásmu. Pár ve středu uzavřel na -2,07% nižší úrovni, i když technické studie stále podporují slabost páru.
  • BTC / USD – Coinbase: 25. 11. 2019
    BTC/USD otevřel nový týden v medvědím trendu po uzavření o 18% níže v předchozím týdnu. Pár prodlužuje pád pod 110týdenním EMA (6 868), výhled je silně medvědí. Hlavní a vedlejší trendy jsou nyní medvědí – o čemž svědčí klesající sklon krátkodobých a dlouhodobých MA v ukazateli GMMA. Volatilita na denní bázi roste, technické ukazatele jsou silně medvědí.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank