Čtvrtek 28. březen 2024 20:20
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new

Kryptoměny mohou klesnout na nulu

14.02.2023 14:15  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Bitcoin a ethereum nadále ztrácejí na hodnotě navzdory rizikům zvýšení úrokových sazeb v USA, zejména ve světle předpovědí nárůstu inflačních tlaků v USA v lednu tohoto roku.

Někteří američtí politici stále prosazují agresivní postoj vůči kryptoměnám. Nedávno Christopher Waller, guvernér amerického Federálního rezervního systému, vydal varování, že hodnota kryptoměn nakonec klesne na nulu. Guvernér Fedu prosil veřejnost a řekl: "Prosím, nedivte se a neočekávejte, že daňoví poplatníci budou zodpovědní za vaše ztráty."

analytics63eb3b532ec9d.jpg

Guvernér Federálního rezervního systému Christopher J. Waller také zdůraznil značné riziko spojené s investicemi do kryptoměn. Decentralizované finance podle jeho názoru vedou k vážným problémům a ohrožují stabilitu celého finančního systému USA. "Kryptoaktivum není podle mého názoru nic jiného než spekulativní aktivum, podobné baseballové kartě. Zítřejší obchod bude mnohem vyšší, pokud si jednotlivci budou myslet, že je od nich v budoucnu koupí někdo jiný. Pokud ne, jeho hodnota zmizí." Pak dodal: "Udělejte to, pokud si lidé chtějí něco takového koupit. To je něco, co bych nikdy neudělal."

Guvernér Fedu řekl: "Pokud investujete do kryptoaktiv a cena nakonec klesne na nulu, nebuďte šokováni a a neočekávejte, že daňoví poplatníci uhradí vaše ztráty." Ve svém projevu zmínil několik známých podniků souvisejících s kryptoměnami, které minulý rok vyhlásily bankrot, včetně platebních platforem, směnáren, poskytovatelů půjček kryptoměn a hedgeových fondů, přičemž poznamenal, že jimi byli poškozeni jak institucionální, tak běžní investoři.

Guvernér Fedu vyjádřil znepokojení nad zapojením bank a dalších finančních zprostředkovatelů do kryptoměnových aktivit kvůli zvýšenému riziku podvodu, nejednoznačnému právnímu statutu a nepravdivým finančním informacím. Zdůraznil, že standardy "poznej svého zákazníka" a AML standardy musí splňovat banky, které uvažují o účasti na bitcoinové aktivitě.

analytics63eb3b5dc8f40.jpg

Co se týče technologického stavu bitcoinu právě teď, je stále pod velkým tlakem. Obchodní nástroj může pravděpodobně zažít další významný prodej poté, co minul hranici 21 700 USD. Teprve po návratu a konsolidaci kolem 22 580 USD, která obnoví pozitivní trend s možností aktualizace 23 350 a 24 000 USD, bude možné diskutovat o obnovení iniciativy kupujících. Úroveň 25 034 dolarů bude nejvzdálenějším cílem, kde může docházet k výraznému vybírání zisků a zpětnému pohybu bitcoinů. Úroveň 21 700 USD bude muset být chráněna, pokud tlak na obchodní nástroj bude pokračovat, protože průlom by aktivum poškodil. To vytvoří tlak zpět na bitcoin a umožní přímou cestu k 20 740 USD. První kryptoměna, která kdy byla vytvořena, "klesne" na tomto místě spolu s 19 770 USD, pokud bude tato úroveň prolomena.

Kupci etherea se v současné době soustředí na obnovu nejbližší úrovně rezistence 1 521 USD, kterou na začátku tohoto týdne minuli. To bude adekvátní k vyrovnání podmínek a eliminaci hrozby nového, většího prodeje. Teprve po fixaci nad 1 604 USD a 1 690 USD, která by vrátila ethereu rovnováhu s možností růstu maximálně na 1 758 USD, bude možné ustálit se na maximech a pokračovat v pozitivním trendu. Úroveň 1 819 USD bude dále od cíle. Úroveň 1 410 zůstane ve hře, pokud bude tlak na obchodní instrument pokračovat a cena bude dále klesat, kdy je pak očekáváno 1 320 USD. Obchodní nástroj v důsledku své inovace dosáhne minimální ceny 1 260 dolarů, což bude pro majitele kryptoměn bolestivé.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kryptoměny klesají kvůli očekávání vyšších sazeb v USA a situaci v Kazachstánu
    Bitcoin klesl na nejnižší úroveň od svého náhlého propadu v prosinci v souvislosti s rostoucími očekáváními zvýšení výpůjčních sazeb, která tlačí na některá z nejvýkonnějších aktiv posledních let.
  • Kryptoměny klesají 📉 Trh se obává události "FTX 2.0"
    Společnost Silvergate poté, co v roce 2022 vykázala čistou ztrátu ve výši téměř 1 miliardy USD, uvedla, že nestihne včas předložit SEC výroční zprávu ve formátu 10-K, a navíc varovala před možnými finančními problémy. V důsledku toho byly mimo jiné pozastaveny vklady do a z banky Coinbase a akcie Silvergate klesly o 57 %. Vyšetřování vztahů banky s FTX a Alameda Research vede americké ministerstvo spravedlnosti. Pokud dojde k bankrotu, můžeme očekávat zvýšený počet komentářů ze strany regulátorů, i když zatím není jasné, do jaké míry se na neutěšené finanční situaci nepodepsaly vazby na FTX a "run" na listopadové a prosincové výplaty - například v roce 1929 se kvůli lavině výplat zhroutily i dobře kapitalizované banky v USA.
  • Kryptoměny klesají uprostřed globálního výprodeje růstových a technologických aktiv
    Hodnota bitcoinu (BTC) je nyní na cenovém minimu od června 2020. Bitcoin se propadl o zhruba 50 % ze svého historického maxima (ATH) z listopadu 2021, kdy byla cena bitcoinu víc než 69 000 amerických dolarů.
  • ❗ Kryptomeny klesajú 📉
    Kryptomeny zaznamenali počas dnešného obchodovania pokles. Bitcoinu sa nepodarilo prelomiť nad oblasť odporu blízko 46 500 dolárov, čo sme v posledných dňoch opakovane spomínali. Ethereum dlho neostalo nad hranicou 3 200 dolárov. Tieto dve kryptomeny klesajú vo štvrtok zhruba o 4%. Pokiaľ ide o Ripple, výpredaj je ešte výraznejší, pretože kryptomena klesá o 6%.
  • 📉 Kryptomeny klesajú
    Dnes je možné spozorovať na trhu s kryptomenami vysokú volatilitu. Bitcoiny klesajú už druhý deň po sebe a napriek zotaveniu časti strát sa dnes stále obchodujú asi o 12% nižšie. Bitcoin sa obchoduje s viac ako 20% zľavou z nedávneho maxima. Po korekcii zo začiatku januára došlo k poklesu cien až o 30%. Kľúčovou úrovňou, ktorú je potrebné sledovať, je hladina 45 000 dolárov, kde je možné nájsť spodnú hranicu štruktúry Overbalance. Pokles pod túto úroveň môže predznamenať pokles smerom k predchádzajúcemu lokálnemu maximu v oblasti 41 500 dolárov.
  • Kryptomeny klesajú, Bitcoin pod hladinou $55,000
    Počas dnešnej seansy môžeme pozorovať jasný risk-off sentiment aj na trhu s kryptomenami. Na trh sa nedostali žiadne konkrétne informácie, takže pokles bol väčšinou spôsobený likviditou, alebo skôr jej nedostatkom – v dôsledku predĺženého víkendu v USA a objavenia sa nového variantu koronavírusu. Najhoršie je na tom Litecoin, ktorého cena klesla o 12 %, zatiaľ čo Ethereum stratilo 10 % a Bitcoin klesol o 7 %.
  • Kryptomeny: Kryptomeny zaznamenali pokles kvôli obvineniam Bitfinexu
    Generálny prokurátor v New Yorku zažaloval Finex Inc – spoločnosť, ktorá stála za stablecoinom, Tetherom a Bitfinexom, kvôli krytiu straty vo výške 850 miliónov dolárov. Hovorí sa, že masívna strata bola krytá hotovostnými rezervami Tetheru. Správa bola uverejnená minulý piatok. Bitcoin zaznamenal pokles o 6%, ale podarilo sa mu časť strát vymazať a uzavrel so stratou 2,5%, zatiaľ čo kapitalizácia kryptomien klesla o približne 10 miliárd dolárov. Tether zaznamenal pokles o 3%.
  • Kryptomeny: Kryptopriemysel v USA na ústupe
    Spojené štáty, rovnako ako niektoré ázijské krajiny, nepochybne patria k najdôležitejším krajinám, pokiaľ ide o vývoj nových technológií. Blockchain je nepochybne nová technológia, ktorá sa neustále vyvíja. Posledné trendy však naznačujú, že kryptomenový priemysel neustále klesá v najväčšej ekonomike na svete, pretože niektoré veľké spoločnosti sa už rozhodli ukončiť svoje aktivity v tejto krajine. Aké sú dôvody tohto rozhodnutia? Nepriateľský postoj vládnych inštitúcií voči kryptopriemyslu, vrátane kongresu a senátu. Okrem toho posledné negatívne vyjadrenia prezidenta USA Donalda Trumpa týkajúce sa kryptomien priliali olej do ohňa. Pokiaľ ide o kryptomenové spoločnosti, firma Binance už stiahla svoje kryptoobchodné služby z USA. Tieto spoločnosti, ktoré slúžia zákazníkom v USA - BitMEX a Bitfinex -, čelia vážnym regulačným problémom a sú predmetom vyšetrovania amerických agentúr.
  • Kryptomeny: Libra sa pokúša získať licenciu od švajčiarskych regulátorov
    Od vydania našeho posledného článku ohľadom kryptomien z minulého týždňa sme na trhu kryptomien videli zmiešaný vývoj. Zatiaľ čo hlavné digitálne meny ako Litcoin, Ethereum alebo Dash boli svedkami určitého nárastu cien, Bitcoin sa vyvíjal opačným smerom a stratil časť svojej hodnoty. Pokiaľ ide o zaujímavé správy týkajúce sa kryptopriemyslu, oplatí sa pozrieť na to, čo Facebook nedávno ohlásil. Konkrétne americká spoločnosť chce získať licenciu švajčiarskeho platobného systému pre svoj nedávno narodený projekt s názvom Libra. Najväčšia svetová spoločnosť v oblasti sociálnych médií dodala, že sa snaží rozšíriť nad rámec sociálnych sietí a posunúť sa smerom k elektronickému obchodu a globálnym platbám. Z tohto dôvodu je potrebné, aby projekt Libra schválili rôzne regulačné orgány vrátane švajčiarskeho - FINMA. Asociácia Libra so sídlom v Ženeve uviedla: „Zúčastňujeme sa konštruktívneho dialógu s FINMA a vidíme uskutočniteľnú cestu, aby sa sieť s otvoreným zdrojovým kódom stala regulovaným platobným systémom s vysokým zabezpečením,“ na druhej strane americký zástupca vo veciach terorizmu a finančného spravodajstva, Sigal Mandelker v utorok uviedol, že každý projekt kryptomien musí spĺňať najvyššie štandardy v boji proti praniu špinavých peňazí a financovaniu teororizmu, ak chce začať podnikať.
  • Kryptomeny: Mnuchin a Powell nevidia potrebu kryptomeny podporovanej Fedom
    Tento týždeň sa blíži ku koncu, ale investori aj naďalej hľadajú smer, kam sa budú uberať kryptomeny. Väčšina hlavných kryptomien sa obchoduje v pásme a zdá sa, že neexistuje krátkodobý katalyzátor väčšieho pohybu. Tento týždeň sa pozrieme na Ethereum Classic a kryptomenný pár ADA / BTC.
  • Kryptoměny mohou Londýnu poskytnout výhodu oproti evropským konkurentům
    Philip Hammond, britský politik a v letech 2016 – 2019 kancléř státní pokladny, si myslí, že finanční krizi po brexitu, kterou prochází Velká Británie, by mohla snížit digitální aktiva. Londýn prý riskuje, že bude převálcován evropskými konkurenty, pokud nebude brát kryptoměny vážně.
  • Kryptoměny mohou přinášet výnosy podobné dividendám
    Často slýcháme, že kryptoměny nepřinášejí svým držitelům žádnou hodnotu, až na případné zvýšení ceny samotné kryptoměny. Navzdory všeobecně rozšířenému přesvědčení však mohou některé z nich přinášet další výnosy podobné dividendám nebo programům zpětného odkupu akcií, i když jsou fluktuace kryptoměn ve srovnání s těmito výnosy právě teď poměrně vysoké.
  • Kryptoměny mohou sloužit k nákupu umění
    „Technologie blockchain proniká do stále nových odvětví. Nově umožňuje dražit umění od světoznámých umělců. Díky tomu se komunita lidí kolem kryptoměn stále rozrůstá,“ říká hlavní analytik CoinBank.
  • Kryptoměny nabírají na obrátkách
    Trhy s kryptoměnami zaznamenaly minulý týden další silný růst, protože hlavní kryptoměny jako bitcoin a ether pokračovaly v tažení vzhůru.
  • Kryptomeny: Na Bitcoine sa môže vytvoriť Death cross
    Tento týždeň nebol pre kryptomeny najlepší. Obrovský pokles, ku ktorému došlo na Bitcoine v stredu (trval len 15 minút, pokles BTC o 7,5%!), ovplyvnil aj ostatné digitálne meny. Celková trhová kapitalizácia klesla v dôsledku strát z tohto týždňa o 12 miliárd dolárov. Táto podstatná spätná väzba mohla mať niečo spoločné so Zuckerbergovým vypočúvaním, ako aj s projektom Facebooku s názvom Libra. Pripomíname, že minulý týždeň sme písali o siedmich spracovateľoch platieb, ktorí stiahli podporu projektu Libra.
  • Kryptoměny na Capitol Hill: Co na dnešním slyšení prozradí předseda Komise pro cenné papíry a burzy Gensler?
    Předseda Komise pro cenné papíry (SEC) Gary Gensler dnes ve svém vystoupení před bankovním výborem Senátu znovu vyjádří svůj postoj k regulaci kryptoměn. Na základě svých předem zveřejněných výpovědí zůstává Gensler pevně přesvědčen, že většina kryptoměn podléhá působnosti SEC a mělo by s nimi být zacházeno jako s cennými papíry.
  • 📉 Kryptomeny: Najprudší výpredaj od marca🔽
    Na začiatku týždňa sa kryptomenám podarilo dosiahnuť silnú rally. Bitcoin sa dostával k historickým maximám, ktoré sú na hladine 20 000 dolárov, avšak vo štvrtok zaznamenala cena výrazný pokles, pričom aj iné digitálne aktíva klesli o viac ako 20%. Medzi dôvody uvádzané v súvislosti s náhlym poklesom patrili obavy z prísnejšej regulácie a zisku. Výkonný riaditeľ Coinbase Brian Armstrong prostredníctvom Twitteru vysvetlil, že súčasný minister financií Steve Mnuchin urýchľuje zavedenie nariadenia, ktoré by narušilo anonymitu digitálnych transakcií. Kapitalizácia všetkých digitálnych aktív v obehu sa znížila na 500 miliárd dolárov, zatiaľ čo priemerný denný objem obchodov je registrovaný na 235,9 miliárd dolárov. Dominancia bitcoinu na trhu klesla na 62,2%.
  • Kryptoměny na konci týdne prudce rostou
    Trh s kryptoměnami se snaží si udržet své zisky. Přestože Tesla zveřejnila prodej Bitcoinu a nastala krátkodobá panika, kupující se snaží pokořit medvědy a ukázat, že tentokrát mají více síly.
  • Kryptomeny: Nákupný signál na Bitcoine?
    Najslávnejšia kryptomena zaznamenala slušný nárast za posledný týždeň, ktorý potvrdzuje predstavu, ktorú zdieľajú niektorí obchodníci s kryptom, že digitálne meny majú tendenciu byť považované za aktíva bezpečných prístavov, a teda dosahujú pomerne dobré výsledky, keď sa objavia negatívne udalosti na trhoch. Všimnime si, že Bitcoin od začiatku augusta vzrástol o viac ako 15% a mohol by pokračovať v tejto rally. Takéto presvedčenie môžu nadobudnúť traderi pri pohľade na technickú situáciu, ktorí sa zameriavajú na ukazovateľ konvergencie divergencie GTI VERA. Tento nástroj, ktorý sa zameriava na zisťovanie pozitívnych a negatívnych trendov, nedávno vygeneroval býčí signál na Bitcoine, prvý od júna. Okrem toho podľa Mikea McGlonea, analytika spoločnosti Bloomberg Intelligence, by Bitcoin mal mať naďalej dobré výsledky, aby bol príjemcom rastúceho dopytu po funkcii uchovávateľa hodnoty “. Vidí tiež dôvod pre vyššiu cenu Bitcoinov v dôsledku klesajúcich výnosov dlhopisov a rastúcej volatility na trhu.
  • Kryptomeny: Napätie sa po minulotýždňových poklesoch na trhoch zmiernilo
    Väčšina kryptomien zaznamenala minulý týždeň značné poklesy. Na druhej strane, tento týždeň kryptomeny nezaznamenali výraznejšie pohyby, pretože neprišli žiadne dôležité správy. Za zmienku stojí tiež to, že Bitcoin tento týždeň klesol pod hranicu 8 000 dolárov, ale neskôr sa opäť dostal nad spomínanú hranicu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
CapXmaster