Pátek 29. březen 2024 13:10
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

📉US100 klesá po změně tónu projevu Powella

07.02.2023 20:01  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Powellovy úvodní komentáře vyzněly holubičím tónem, když trhy ujistil, že dezinflační proces začal, zejména v sektoru zboží, a zároveň uvedl, že Fed má nástroje, jak snížit inflaci na 2% cíl. Zároveň na otázku ohledně silné lednové zprávy o zaměstnanosti Powellovy komentáře nenaznačovaly, že by změnily přístup centrální banky k budoucímu zvyšování sazeb. Nálada se však prudce zhoršila poté, co předseda FEDu varoval, že pokud robustní údaje z trhu práce přetrvají, může být konečná úroveň Fed fondů vyšší. V důsledku toho akciové indexy rychle smazaly předchozí zisky a kurz EURUSD klesl pod 1,0700.

US100 na začátku Powellova projevu vzrostl o více než 1,5 %, nicméně nálada se rychle zhoršila a index se vrátil na minima seance. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • US100 klesá na měsíční minimum❗
    Indexy na Wall Street klesly na měsíční minima, když se na trhy vrátily obavy z dění v bankovním sektoru poté, co byly zveřejněny výsledky First Republic Bank (FRC.US) za 1. čtvrtletí 2023. Banka přiznala, že během otřesů vyvolaných SVB utrpěla intenzivní odliv vkladů v hodnotě 100 miliard USD a byla blízko kolapsu.
  • 🔽 US100 klesá o téměř 2 %!
    Společnost Nvidia včera oznámila skvělou zprávu o výsledcích za druhé fiskální čtvrtletí roku 2024. Zisk na akcii byl zhruba o 25 % vyšší, než se očekávalo, zatímco tržby překonaly očekávání zhruba o 20 %. Také pokud jde o výhled do budoucna, společnost se díky segmentu umělé inteligence naladila na optimistickou notu. Akcie Nvidia si v průběhu odpoledního obchodování připsaly zhruba 8 % a dnešní peněžní seanci zahájily s velkým býčím cenovým gapem. Po zahájení hotovostní seance se však zisky začaly vymazávat a v době tisku se Nvidia obchoduje přibližně o 3 % výše, protože se začalo projevovat vybírání zisků po poslední rally.
  • US100 klesá o téměř 3 % 📉
    Hlavní indexy na Wall Street v pátek večer prudce klesají, a to v kontrastu s předcházejícím růstem evropských indexů. Trhy zasáhla další vlna volatility a nejistoty z aktuálního vývoje. Trhy diskontují očekávaný prudký růst sazeb a zpomalování ekonomického růstu. Už ve středu je na programu zasedání FOMC, kde by se obchodníci měli dozvědět více o dalším směřování měnové politiky. Čeká se vzestup sazeb o 50 bps a také rozhodnutí o kvantitativním utahování. Na čele poklesů dnes stojí technologický gigant Amazon, který po včerejším zveřejnění hospodářských výsledků navyšuje ztráty na 13,5 %. Pokud by Amazon zakončil seanci takovým poklesem, jednalo by se o jeho nejhorší výsledek od podzimu 2011.
  • 🔽🔽US100 klesá o viac ako 1%
    Vyzerá to tak, že trhy si konečne začínajú uvedomovať, akým smerom sa uberá menová politika na celom svete, najmä menová politika Fedu. Zápisnice FOMC zverejnené minulý týždeň ukázali, že Fed chce nielen rýchlo začať zvyšovať sadzby, ale aj začať znižovať svoju súvahu. Trhy sa ku koncu predchádzajúceho týždňa stabilizovali, no na začiatku nového týždňa sa trhov zmocňuje strach.
  • 📉US100 klesá o více jak 3.0%❗
    Hlavní indexy na Wall Street pokračují v poklesu, jelikož dnešní neuspokojivá PMI a prodeje nových domů z USA podpořily obavy z recese. Dow ztrácí přes 1,3 %, S&P 500 klesá o 2,4 % a Nasdaq se obchoduje o 3,5 % níže, navíc tažen horšími výsledky SNAP. Akcie dalších společností, které se spoléhají na reklamní byznys, následovaly Snap níže, přičemž Twitter, Amazon, Apple, Netflix, Meta a Pinterest klesly o 3 až 28 %. Předseda Fedu Powell promluví v 18:20, den poté, co dva jeho kolegové Bostic a Esther George upustili od prvních náznaků zmírnění plánovaného tempa utahování měnové politiky. Jakékoli méně jestřábí poznámky mohou kupujícím poskytnout určitou podporu.
  • US100 klesá o více než 1 %
    Během evropské akciové seance převažovala pozitivní nálada, nicméně po otevření Wall Street se situace zhoršila. Hlavní americké indexy ztrácejí a technologický Nasdaq (US100) dokonce padá o více než 1 %. Při pohledu na H4 z technického pohledu vidíme, že index dočasně prorazil nad rezistenci na 13 275 bodů definovanou horní limitou 1:1 struktury a 50 % Fibo retracementem. Kupcům se však nepodařilo prorazit nad EMA100 a cena následně korigovala. Dle standardního výkladu TA tak nemůžeme vyloučit další pokles. Nejbližší support se nachází na úrovni 12 773 bodů.
  • ⏬⏬US100 klesá o více než 2 %
    Společnost Microsoft včera zveřejnila finanční výsledky za 4. čtvrtletí 2022, které investory příliš nenadchly. Zatímco zisk na akcii překonal očekávání, tržby zaostaly za očekáváním a sektor cloudu vzrostl o 31 %, což je jen mírně nad očekáváním trhu.
  • US100 klesá o 1,5 %⏬⏬
    Druhá část dnešní seance na mezinárodních finančních trzích přinesla zhoršení nálady mezi investory, kteří krátce po zahájení seance na Wall Street začali být před víkendem ochotnější prodávat své akcie.
  • 📉US100 klesá o 2,5 %🔽
    Hlavní akciové indexy na Wall Street v průběhu páteční seance prudce klesají. Reagují na jestřábí komentář Jamese Bullarda z Fedu a lepší výsledky indexů ISM ve službách, které vystoupaly na nejvyšší úroveň v historii. Dobrá data zvyšují inflační tlaky a dále přibližují růst sazeb.
  • 📉US100 klesá o 3 %
    US100 klesl o 3,3 % a vrátil část zisků z předchozí seance. Výnosy dluhopisů po nedávném zveřejnění dat znovu stoupaly a čerstvé jestřábí komentáře členů FED vyvolaly obavy z ještě pevnějšího zakořenění inflace. Lepší než očekávané údaje o dávkách v nezaměstnanosti naznačují, že trh práce zůstává silný a může odolat dalšímu zvyšování sazeb. Jestřábí rétorika, kterou přijalo několik bankéřů Fedu, o boji centrální banky proti inflaci, také zasáhla sentiment trhu. Členka Fedu Mesterova uvedla, že bankéři nejsou v bodě, kdy by měli uvažovat o zastavení zvyšování sazeb. Podle jejího názoru se očekává pokles inflace, ale abychom toho dosáhli, budeme potřebovat vyšší sazby. Člen Fedu Bullard řekl, že je kladen důraz na řízení rizik, což znamená, že musíme vysoké sazby udržovat déle.
  • 🔽 US100 klesá pred kľúčovým obchodovaním na Wall Street 📉
    Globálne akciové trhy opäť klesajú pred kľúčovým obchodovaním na Wall Street. Bude to prvé americké obchodovanie po dlhom víkende a prvé po tom, čo Tesla nebola zahrnutá do rebalansovania S&P 500. Americký výrobca elektrických vozidiel sa údajne v predobchodnej fáze obchoduje o približne 10% nižšie v porovnaní s piatkovými uzatváracími cenami. US100 sa dnes obchoduje o 1,2% nižšie. Obchodníci by mali očakávať zvýšenú volatilitu okolo 15:30, keď sa začne obchodovanie na Wall Street.
  • 🔴US100 klesá pred zápisnicou FOMC
    Fed sa na júnovom zasadnutí rozhodol ponechať úrokové sadzby na nezmenenej úrovni, čo bolo v súlade s očakávaniami trhu. Bolo to prvýkrát, čo Fed ponechal sadzby nezmenené po desiatich po sebe nasledujúcich zvýšeniach sadzieb za posledných 15 mesiacov. Hoci viacerí účastníci trhu očakávali, že by mohlo ísť o koniec cyklu zvyšovania sadzieb v Spojených štátoch, Fed vykonal jednoznačne jastrabiu revíziu prognóz, ktoré teraz naznačujú ďalšie dve zvýšenia sadzieb v tomto roku. Vysvetlí zápisnica kroky Fedu?
  • 🔽 US100 klesá před FOMC
    Zápisy FOMC budou zveřejněny dnes v 19:00 GMT a budou klíčovou zprávou dne. Dokument bude souviset s prosincovým zasedáním, na kterém zůstaly sazby beze změny a projekce úrokových sazeb FOMC byly výrazně revidovány. Předseda Fedu Powell navíc připustil, že centrální bankéři na zasedání diskutovali o snížení sazeb, což vyvolalo nárůst rizikových aktiv. Zápis z FOMC však může ukázat, že schůzka nebyla tak holubičí, jak si někteří myslí.
  • 🔽 US100 klesá před zveřejněním ADP
    Zpráva ADP o zaměstnanosti za březen, jejíž zveřejnění je naplánováno na 14:15, je jedním ze dvou klíčových údajů, které budou dnes v USA zveřejněny (druhým je ISM ve službách v 16:00). Zpráva bude jedním z posledních indikátorů před zprávou NFP za březen, která je naplánována na tento pátek na 14:30. Zpráva bude bedlivě sledována, protože americký trh práce se možná dostává do bodu zvratu. Zatímco do této chvíle se jakékoli zhoršení týkalo převážně jen předstihových ukazatelů, jako jsou dílčí indexy zaměstnanosti ISM. V poslední době však začaly znepokojivé známky vykazovat i hlavní údaje. Konkrétně včera zveřejněné údaje o počtu volných pracovních míst (JOLTS) vykázaly velký pokles. Pokles počtu volných pracovních míst je silným signálem, že americká ekonomika skutečně zpomaluje a že dopad tohoto zpomalení se může brzy projevit na trhu práce.
  • US100 klesl o více než 2 % v reakci na pokračování růstu výnosů
    US100 index maže nedávné zisky a jeho ztráty už dnes překročily 2 %. Jedním z hlavních důvodů mohou být rostoucí ceny dluhopisů. Investoři věří, že americká centrální banka bude dále v tomto roce utahovat měnovou politiku, a to i přes šíření mutace Omicron. Okolo 58 % investorů věří, že Fed začne zvedat sazby už na březnovém zasedání. Ještě před měsícem to bylo pouhých 27 % investorů (dle Fed Funds Futures data). Výnos z desetiletých amerických dluhopisů posílil na 6týdenní maximum na 1,67 % a pětiletý výnos dosáhl na 1,392 % - nejvýše od února 2020. Výnos z 30letých dluhopisů dosáhl na 2,06 % - nejvýše od 26. října. Na sentimentu na trzích se dnes podepsal také výsledek indexu ISM ve výrobě v USA, který klesl na roční minimum.
  • 📉US100 klesol k úrovni 13,000 bodov❗
    Globálne akciové trhy sa dnes obchodujú nižšie, na čo tlačí slabý výkon technologických akcií. US100 je najhorší americký index, pretože klesá o 1,4%, zatiaľ čo index US2000 s nízkou kapitalizáciou klesá o 1,1%.
  • 📉US100 klesol na najnižšiu úroveň od januára❗
    Index US100 dnes prudko poklesol napriek pozitívnemu začiatku obchodovania na Wall Street. Toto je ďalšia reakcia na rastúce výnosy na dlhopisoch v USA. Predseda Fedu Powell dnes o 18:00 prednesie prejav, počas ktorého môže ovplyvniť vývoj na akciových trhoch. V súčasnosti index testuje úroveň 12 500 bodov, čo sa zhoduje s menšou štruktúrou Overbalance z minulého októbra. Väčšia štruktúra ukazuje, že podpora sa nachádza okolo úrovne 12 000 bodov, tesne nad 61,8 retracementom posledného silného trendu.
  • 📉US100 klesol o viac ako 3.5%❗
    Hlavné indexy na Wall Street sa vo štvrtok obchodujú pod tlakom, keďže oživenie vyvolané Fedom stratilo dynamiku. Poklesy sú najhlbšie na Nasdaqu, ktorý klesol o viac ako 3,0 % v dôsledku slabých štvrťročných výsledkov niekoľkých spoločností vrátane eBay, Shopify a Etsy. Zdá sa, že investori si uvedomili, že Fed bude aj naďalej zvyšovať úrokové sadzby a v súčasnosti sú vysoké valuácie spoločností, najmä v technologickom sektore, pri takejto politike neudržateľné, najmä vzhľadom na pretrvávajúce problémy s dodávateľskými reťazcami a nepriaznivé ekonomické vyhliadky.
  • 📉 US100 klesol pod 15 000 bodov
    To, čo vyzeralo ako začiatok zotavovacej rally, sa rýchlo ukázalo ako ďalší falošný odraz. Napriek tomu, že americké indexy na začiatku včerajšej seansy na Wall Street mierne posilnili, nálada sa rýchlo zhoršila a americké akcie zaznamenali ďalší prudký pokles. Existuje niekoľko dôvodov, ktoré prispeli k poklesu na akciových trhov
  • 📈US 100 nad hladinou 13100 bodov❗
    Po začiatku amerického obchodovania je index Nasdaq (US100) najvýkonnejší a obchoduje sa nad psychologickou úrovňou 13 000 bodov. Technologické akcie sa odrazili od nedávneho poklesu. Výnosy 10R dlhopisov v USA dnes klesli z 14-mesačných maxím na zhruba 1,7%. Akcie spoločnosti Tesla vyskočili takmer o 6% po tom, čo spoločnosť Ark Invest uviedla, že očakáva, že cena akcií spoločnosti dosiahne do roku 2025 hranicu 3 000 dolárov. Pri pohľade z technického hľadiska na interval H4 je vidieť, že sa stav obrátenej hlavy a ramien zvyšuje. Koncom minulého týždňa sa kupujúcim podarilo obhájiť podporu na úrovni 12 760 bodov, čo znamená, že je možné pokračovať v pohybe smerom nahor do zóny odporu vo výške 13 300 bodov.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new