Čtvrtek 25. duben 2024 20:49
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
FTMO král
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. září

16.09.2022 09:31  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Euro testovalo úroveň 0,9978 v době, kdy byla linie MACD daleko od nuly, což omezilo růstový potenciál páru. Po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.

analytics63240b5275422.jpg

Bilance zahraničního obchodu v eurozóně trhy neovlivnila. Místo toho dala prohlášení viceprezidenta ECB Luise de Guindose podnět k tomu, aby kupující posílili svoje pozice, a potvrdila očekávání trhu ohledně další agresivní politiky ze strany Evropské centrální banky. Data o maloobchodních tržbách v USA také vyvinula tlak na dolar.

Dnes bude zveřejněna zpráva o Itálii a indexu spotřebitelských cen v eurozóně, která ovlivní rozhodování ECB o úrokových sazbách. Nárůst povede k dalšímu zvyšování sazeb, což povede k růstu eura, byť pouze na okamžik. Odpoledne není naplánováno nic důležitého kromě zprávy o spotřebitelském sentimentu a inflačních očekáváních v USA. Očekává se růst, ale není pravděpodobné, že by ovlivnil trh. To znamená, že obchodovat se bude až do konce týdne v úzkém bočním kanálu.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, když kotace dosáhne úrovně 1,0003 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0038. K růstu dojde, pokud inflační tlaky v eurozóně zesílí.

Všimněte si, že při nákupu by měla být linie MACD nad nulou nebo od nuly začíná stoupat. Euro lze také koupit za 0,9977, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 1,0003 a 1,0038.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, když kotace dosáhne úrovně 0,9977 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 0,9940. Tlak se vrátí při neúspěšném pokusu kupujících dostat se z horní hranice bočního kanálu k hladině 1,0010.

Všimněte si, že při prodeji by linie MACD měla být pod nulou nebo se od nuly začíná pohybovat dolů. Euro lze prodat také za 1,0003, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 0,9977 a 0,9940.

analytics63240b5de28fe.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru EUR/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru EUR/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 15. ledna (americká seance)
    K testu úrovně 1,0959 došlo v době, kdy linie MACD začala klesat od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. Ve výsledku pár klesl o 25 pipů. Vzhledem k dnešnímu prázdnému makroekonomickému kalendáři může pokračovat downtrend a prodloužit se pokles páru EUR/USD. S prodejem kolem denního minima ale buďte opatrní, protože kdykoli může přijít odraz.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 15. prosince
    Úroveň 1,0929 byla otestována v době, kdy linie MACD stoupala od nuly, což vyvolalo nákupní signál. Cena páru ve výsledku vzrostla o více než 60 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 15. února (americká seance)
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0736 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Výroky prezidentky ECB Christine Lagardeové dynamiku trhu nezměnily.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 15. září
    Test úrovně 1,0725 ze čtvrtečního odpoledne, který se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, vyvolal prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o více než 40 pipů. Nákupy při odrazu od úrovně 1,0679 mezitím vyvolaly korekci.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 15. září (americká seance)
    Další směr páru zůstává nejistý, zvlášť po včerejším výprodeji v důsledku zvýšení úrokových sazeb ECB. Jelikož obchodníci nevykazovali během evropské seance přílišnou aktivitu, může dnes odpoledne okamžitě po zveřejnění zpráv z USA dojít k poklesu. Případný nárůst průmyslové výroby, spotřebitelského sentimentu a inflačních očekávání zvýší tlak na euro a vyústí v další výrazný pokles páru. Pokud ale údaje zklamou, může mít euro později během týdne šanci na výraznější vzestupnou korekci.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. ledna
    Měnový pár neotestoval žádné cenové úrovně, protože se kvůli nízké volatilitě trhu stále obchodoval v úzkém kanálu. Dnes ale budou zveřejněny údaje o CPI z Německa, které pokud prokážou nárůst, mohou vyvolat růst eura. Tlak se vrátí, pokud zprávy o podnikatelském sentimentu a současné situaci od ZEW pro Německo ukážou pokles. Vzhledem k tomu, že se korekce z minulého týdne chýlí ke konci, může hrozící pokles eura ovlivnit jen projev člena bankovní rady ECB Joachima Nagela.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. listopadu
    K testu úrovně 1,0870 došlo, když linie MACD stoupala od nuly, což vyvolalo signál k nákupu. Žádný růst se ale nekonal, což vedlo ke ztrátám. O něco později došlo k testu úrovně 1,0847, během kterého linie MACD od nuly klesala, což přineslo signál k prodeji. Po poklesu ceny o 15 pipů se ale poptávka po euru vrátila.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. října
    Úroveň 1,0532 byla otestována v době, kdy linie MACD ve směru od nuly ještě neopustila negativní zónu, takže vstup na long pozice nebyl vhodný. Do poledne proběhl další test ceny, tentokrát ale na úrovni 1,0514. Shodoval se s okamžikem, kdy MACD zřetelně spadla pod nulu, což také bránilo vstupu na trh. Po zbytek dne se už žádné další signály neobjevily.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. února
    Ačkoli k testu úrovně 1,0755 došlo v době prudkého růstu linie MACD od nuly, tlak na nákup přetrvával, protože hráči na trhu se soustředili spíš na údaje o maloobchodních tržbách v USA. Výsledkem byl růst ceny o více než 30 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 16. února (americká seance)
    Odpoledne po zveřejnění údajů o cenách výrobců, vydaných stavebních povoleních, nově položených základech, spotřebitelském sentimentu a inflačních očekáváních se může objevit výrazný pohyb. Projevy členů FOMC Michaela S. Barra a Mary Dalyové sice nemusí obsahovat nic nového, ale i tak by jim měli hráči na trhu věnovat pozornost. Pokud po zveřejnění údajů nedojde k výraznému tlaku na euro, bude pár pokračovat v růstu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 17. ledna
    Výroky představitelů Fedu se zdají být holubičí, i když jasně nenaznačují, kdy sazby začnou klesat. Jelikož i ECB může po dnešních údajích zaujmout mírnější postoj, euro pravděpodobně klesne.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 18. března (americká seance)
    Údaje o inflaci v eurozóně umožnily euru překonat maximum z minulého pátku a pokračovat v korekci, která je schopna změnit se ve skutečný vzestupný trend. Odpoledne ale bude makroekonomický kalendář prázdný, takže šance na další růst budou malé.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 18. ledna
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0862 byla otestována během prudkého poklesu linie MACD od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, ale tentokrát se linie MACD dostala do přeprodané oblasti a vyvolala tak nákupní signál.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 18. září
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0670, ke kterému došlo v pátek odpoledne, se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 18. září (americká seance)
    Úroveň 1,0660 dříve během dne byla otestována, když linie MACD právě začala klesat od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. Na páru se ale žádný pokles ceny neobjevil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. dubna
    Signál k prodeji přišel poté, co pár EUR/USD dosáhl úrovně 1,0786. Nedošlo však k žádnému prudkému poklesu, protože linie MACD, která byla daleko od nuly, omezila sestupný potenciál páru. Žádný jiný signál se po zbytek dne neobjevil.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. ledna
    Údaje o bilanci běžného účtu ECB a zápis z jejího zasedání neměly na trh žádný vliv, takže pozice kupujících oslabily. Poptávka po dolaru vzrostla i v důsledku dobrých zpráv z amerického trhu práce, které poukázaly na riziko inflačních tlaků na začátku letošního roku a verzi pozdějšího snížení úrokových sazeb Fedu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. prosince
    Další růst je omezený, protože úroveň 1,0928 byla otestována, když linie MACD poměrně prudce stoupala od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, který tentokrát vyvolal prodejní signál, protože linie MACD se posunula do překoupené oblasti. Výsledkem byl pokles ceny o zhruba 15 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. února
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0741 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. Poptávka po dolaru navíc klesla, protože slabé statistiky o trhu s nemovitostmi vyvážily velmi silné údaje o cenách amerických výrobců.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 19. února (americká seance)
    Další pokles byl omezen, protože úroveň 1,0773 byla otestována v době prudkého poklesu linie MACD od nuly. O trochu později došlo k dalšímu testu, který se shodoval s přítomností linie MACD v přeprodané oblasti, ale nepřinesl znatelné výsledky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader