Středa 24. duben 2024 19:34
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Swissquote Bank
reklama
FTMO král

Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. září

06.09.2022 11:50  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza transakcí páru EUR/USD

Euro testovalo úroveň 0,9916 v době, kdy byla linie MACD daleko od nuly, což omezilo růstový potenciál páru. O něco později euro otestovalo úroveň znovu, ale tentokrát byla linie MACD v překoupené oblasti, což byl dobrý signál k prodeji. Bohužel nedošlo k žádnému poklesu ceny a po zbytek dne se neobjevily žádné další signály.

analytics6316f128ea38f.jpg

Euro kleslo jen mírně, a to i přes horší data z očekávané zprávy o podnikatelské aktivitě v sektoru služeb v Německu, Itálii a eurozóně. Navíc byla volatilita omezená, protože v USA slavili Den práce.

Dnes je naplánováno zveřejnění řady zpráv, např. objem průmyslových zakázek v Německu a index obchodní aktivity ve stavebnictví. Vzhledem k tomu, jak trh včera ignoroval data o kompozitním PMI, je pravděpodobné, že dnešní ukazatele, i kdyby dopadly hůře, než se očekávalo, euro neovlivní. Odpoledne pak budou zveřejněna data o podnikatelské aktivitě v sektoru služeb a PMI v USA, které zasáhnou dolarové pozice a mohou vést k nárůstu ochoty riskovat, pokud budou čísla nižší než prognózy. Z tohoto důvodu očekávejte růst a vzestupnou korekci u páru EUR/USD.

Pro dlouhé pozice:

Nakupte euro, když kotace dosáhne úrovně 0,9987 (zelená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 1,0030. K růstu dojde pouze tehdy, pokud statistiky v eurozóně, zejména ve stavebnictví, předčí očekávání.

Všimněte si, že při nákupu by měla být linie MACD nad nulou nebo od nuly začíná stoupat. Euro lze také koupit za 0,9949, ale linie MACD by měla být v přeprodané oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 0,9987 a 1,0029.

Pro krátké pozice:

Prodejte euro, když kotace dosáhne úrovně 0,9949 (červená linie na grafu) a vyberte zisk na ceně 0,9894. Tlak se vrátí, pokud statistiky v eurozóně dopadnou hůře než prognózy, zatímco data v USA předčí očekávání.

Všimněte si, že při prodeji by linie MACD měla být pod nulou nebo se od nuly začíná pohybovat dolů. Euro lze také prodávat za 0,9987, ale linie MACD by měla být v překoupené oblasti, protože jedině tak se trh obrátí k úrovním 0,9949 a 0,9894.

analytics6316f1313eb82.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená linie je klíčovou úrovní, na kterou můžete umístit dlouhé pozice v páru EUR/USD.

Silná zelená linie značí cílovou cenu, protože kotace se nad tuto úroveň pravděpodobně nedostane.

Tenká červená linie je úroveň, na kterou můžete umístit krátké pozice v páru EUR/USD.

Silná červená linie značí cílovou cenu, protože kotace se pravděpodobně nedostane pod tuto úroveň.

Linie MACD - při vstupu na trh je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci by měli být velmi opatrní při rozhodování o vstoupení na trh. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým výkyvům kurzu. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejnění zpráv, pak vždy zadávejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadávání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zvláště pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí založená na aktuální situaci na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátovou strategií.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 5. února (americká seance)
    Úroveň 1,0773 byla otestována v době poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vedl k poklesu ceny o více než 25 pipů. Zveřejněné ekonomické údaje za eurozónu situaci nezměnily, protože pár dál vytvářel downtrend.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 5. září
    Test úrovně 1,0790, ke kterému došlo v pondělí odpoledne, se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, což vyvolalo signál k prodeji. K normálnímu klesajícímu pohybu ale kvůli nízké volatilitě trhu z důvodu svátku v USA nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 5. září (americká seance)
    Euro spadlo pod lokální minima, protože údaje o PMI z eurozóny byly nakonec slabší, než se očekávalo. Tlak dnes s největší pravděpodobností přetrvá až do odpoledne, protože údaje o továrních objednávkách v USA a ekonomický optimismus situaci příliš nezmění. Hráči na trhu by měli dál sázet na pokles páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. března (americká seance)
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0870 byla otestována v době prudkého růstu linie MACD od nuly. Údaje o maloobchodních tržbách v eurozóně se navíc shodovaly s prognózami, takže k žádnému silnému růstu páru nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. ledna
    Pár EUR/USD dosáhl v okamžiku, kdy byla linie MACD v překoupené oblasti, úrovně 1,1305. To vytvořilo signál k prodeji eura, ale nevyvolalo pokles, což bylo vcelku překvapivé. Ani signál k prodeji na úrovni 1,1330 nepřinesl očekávaný výsledek. Trh se vrátil do rovnovážné pozice až díky poslednímu zápisu ze zasedání Fedu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. října
    Před důležitými zprávami o trhu práce neovlivní volatilitu trhu žádná ekonomická data pro eurozónu, s výjimkou údajů o průmyslových zakázkách v Německu, obchodní bilanci v Itálii a objemu maloobchodu ve Francii. Nicméně je málo pravděpodobné, že budou mít významný vliv na trh.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. října (americká seance)
    Další růst už je omezený, protože test úrovně 1,0552 dříve během dne se shodoval s prudkým růstem linie MACD od nuly. Odpoledne by měla pohyb páru ovlivňovat zpráva s údaji o americkém trhu práce, zvlášť proto, že podle prognóz by mohl klesnout na 3,7 %. Poptávku po dolaru by mohlo oslabit i výrazné zářijové snížení počtu nových pracovních míst, které by vedlo k bezprostřednímu růstu páru EUR/USD. Pokud ale data předčí prognózy byť jen o malý kousek, začne pár klesat bez ohledu na to, co ukazuje linie MACD.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. února
    Údaje o indexu PMI ve službách a kompozitním indexu PMI z eurozóny nepomohly euru k růstu, takže pár EUR/USD klesal. Stejně tak zpráva ISM za USA podpořila výprodej eura a vyvolala ještě hlubší pokles páru.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. února (americká seance)
    Úroveň 1,0745 byla otestována v době poklesu linie MACD od nuly. Výsledkem byl sell signál, který vyústil v pokles ceny o více než 25 pipů. Zveřejněné údaje z eurozóny nedaly kupcům možnost rozvinout korekci.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. září
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0742, ke kterému došlo v úterý odpoledne, se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 6. září (americká seance)
    Test úrovně 1,0729, který se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, vypadal jako dobrý signál k prodeji eura. Navzdory špatným údajům z eurozóny, zvlášť z Německa, ale k masivnímu výprodeji na tomto páru nedošlo.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 7. března (americká seance)
    Na páru nedošlo k žádným cenovým testům kvůli nízké volatilitě na trhu před zasedáním ECB. Směr by mohly udávat nadcházející údaje o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA, ale jen do projevu prezidentky ECB Christine Lagardeové. Prohlášení předsedy Fedu Jeroma Powella a členky FOMC Loretty Mesterové dynamiku trhu pravděpodobně neovlivní.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 7. února
    Dobré údaje o průmyslových zakázkách v Německu pomohly euru k růstu, byť dočasně. I výrazný pokles maloobchodních tržeb v eurozóně vyvolal rally, protože by mohl ECB pomoci k rychlejšímu dosažení inflačního cíle.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 7. února (americká seance)
    Úroveň 1,0769 byla otestována v době růstu linie MACD od nuly. Výsledkem byl buy signál, ale k růstu nedošlo, protože údaje z Německa a pokles průmyslové produkce účastníky trhu zklamaly.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 7. září
    Test úrovně 1,0745 ze středečního odpoledne, který se shodoval s růstem linie MACD od nuly, vygeneroval signál k nákupu eura. Po několika neúspěšných pokusech o růst se ale hráči na trhu rozhodli opustit trh na breakvenu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 7. září (americká seance)
    Test úrovně 1,0715, který se shodoval s poklesem linie MACD od nuly, vypadal jako dobrý signál k prodeji eura. K masivnímu výprodeji ale nedošlo navzdory přetrvávajícímu tlaku na trhu.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 8. dubna
    Špatné údaje o průmyslových zakázkách ve Francii a Německu a zpráva o maloobchodních tržbách v eurozóně vyvinuly v pátek tlak na euro. Silné údaje o americkém trhu práce, který dál vykazuje fenomenální odolnost, pak vedly k většímu výprodeji rizikových aktiv včetně eura. Dnes vyjde zpráva o objemu průmyslové výroby v Německu a obchodní bilanci, následovat budou údaje o důvěře investorů v eurozóně. Druhé jmenované může euru pomoci obnovit růst, ale jen v případě nad očekávání vysokých hodnot.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 8. ledna
    Úroveň 1,0904 byla otestována v době poklesu linie MACD od nuly, což vyvolalo prodejní signál. K prudkému poklesu ceny ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám. Nákupy na úrovni 1,0934 se naopak shodovaly s růstem linie MACD od nuly a vyvolaly tak nákupní signál. Výsledkem byl růst ceny o celých 40 pipů.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 8. listopadu (americká seance)
    Další pokles už je omezený, protože test úrovně 1,0681 se shodoval s prudkým poklesem linie MACD od nuly. Druhý test proběhl, když se linie MACD dostala do překoupené oblasti a vyvolala nákupní signál. K žádnému výraznému pohybu nahoru ale nedošlo, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a obchodní tipy pro pár EUR/USD na 8. února
    Další růst byl omezen, protože úroveň 1,0773 byla otestována v době silného růstu linie MACD od nuly. Rally zastavila i špatná zpráva o objemu průmyslové produkce v Německu, zatímco výroky představitelů Fedu vedly k poklesu páru během americké seance.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader