Čtvrtek 18. duben 2024 23:01
reklama
Swissquote Bank
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace

Ethereum se připravuje na verzi 2.0

12.04.2022 15:43  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Trh s kryptoměnami byl tento týden pod prodejním tlakem. Rostoucí obavy o zdraví ekonomiky zatím nepodporují valuace kryptoměn. Mezitím vývojáři druhé největší kryptoměny podle tržní kapitalizace, Etherea, nadále usilovně pracují na přechodu na verzi 2.0, jejíž start je ohlašován již dlouhé roky.

  • Ethereum v posledních dnech ztratilo přibližně 15 %, přičemž poklesy se zastavily kolem 3 000 USD
  • V pondělí proběhlo testování sítě, které skončilo pozitivně, ačkoli vývojáři hlásili, že se vyskytly 'menší problémy', aniž by odhalili podrobnosti. V současné době již na blockchainu Ethereum paralelně běží dva řetězce, aktivní však zůstává pouze jeden proof of work, který by měl být brzy nahrazen. Na 22. dubna plánují vývojáři Etherea další velký test, do té doby běží menší zkušební verze
  • K úplnému přechodu na proof of stake by mohlo dojít v červenci 2022 podle Tima Beika, jednoho z vývojářů. V té době se Ethereum přesune do řetězce zvaného Beacon, díky kterému bude práce těžařů na síti nadbytečná a přísun nových tokenů bude zmrazen
  • Model proof of stake je charakteristický svou efektivitou a omezenou spotřebou energie
  • Posun od „proof of work“ k „proof of stake“ bude znamenat pokles role těžařů v síti. Transakce budou ověřovány validátory, kteří „uzamknou“ své tokeny do blockchainu Ethereum, aby ověřili transakce
  • Celkové výsledky testování řetězce ETH ve „shadow forku“ (umožňující testovací prostředí) jsou pozitivní, což naznačují prohlášení vývojářů, kteří nadcházející změnu označují za historickou událost pro Ethereum
  • Pokles těžby až o 90 % a rostoucí role validátorů, kteří vydělávají na ověřování transakcí tím, že neblokují ETH v síti (neprodávají ho), by mohly přispět k poptávkovému šoku. V prostředí s omezenou nabídkou a za předpokladu rostoucí poptávky po kryptoměně by Ethereum mohlo čelit prudkému nárůstu valuace v důsledku ohlášeného historického „snížení"
  • Halving se nazývá snížení nabídky kryptoměny, což je spojeno s poklesem odměny za vytěžený blok. S postupným snižováním na polovinu přichází na trh stále méně nových tokenů – jejich těžba se stává stále méně ziskovou
  • Ethereum halving bude mít velikost čtyř bitcoinových halvingů, což bude znamenat téměř 90% zmrazení nabídky nových tokenů. Za zmínku stojí, že doposud každé z polovičních bitcoinů bylo následováno dalším býčím trhem; poslední se uskutečnilo v roce 2020. K dalšímu snížení BTC na polovinu pravděpodobně dojde v Q1 2024
  • Ethereum přitáhlo zájem institucionálních investorů a pohání trendy DeFi a NFT, pro které zůstává vedoucí platformou. Investoři se však obávají, že oznámené „sloučení“ bude opět odloženo. Vývojáři budou moci přechod oznámit, až bude plně připraven a nenaruší síť.

Ethereum, D1 interval. Rally na Ethereu začalo v polovině března a skončilo v blízkosti úrovně 3500 USD v blízkosti 38,2 Fibo retracementu rostoucí vlny. Býci se aktuálně snaží o obranu psychologické hranice 3000 USD. Negativní sentiment však nemusí tato úroveň udržet. Vidíme náznaky formace hlava a ramena, které by mohly cenu dostat až k 2500 USD. V její blízkosti se nachází 78,6 Fibo úroveň. Další klíčovou zónou je z pohledu retracementu 1800 USD. Zde leží neckline potenciální formace. Oznámený "merge" však oslabuje stranu nabídky a dlouhodobý výhled zůstává příznivý. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ethereum prorazilo horní hranici vlajkového obrazce
    Ethereum zažívá od konce října silnou rally, která vyhnala cenu na 2 136, což je nejvyšší úroveň od dubna. V posledních několika týdnech se však přední altcoin obchoduje bez jasného směru, přičemž formace vlajkového obrazce naznačuje blížící se proražení. Jelikož vlajka byla proražena směrem vzhůru, mohli by býci zaútočit na nedávnou oblast rezistence na úrovni 2 090.
  • Ethereum proráží pod krátkodobé obchodní rozpětí.
    Ethereum se obchoduje přibližně za 1 220 USD. Cena prorazila pod obchodní rozpětí, ve kterém byla v posledních týdnech, a postupuje podle plánu, který jsme vysvětlili v předchozí analýze. Ethereum zůstává uvnitř střednědobého medvědího kanálu a pod rezistencí necklinu. První prodejní signál přišel, když cena prorazila pod support necklinu. Dnes dostáváme nový medvědí signál s průrazem ceny pod obchodní rozpětí. Naším krátkodobým cílem je spodní hranice kanálu poblíž ceny 1 050 – 1 990 USD. Rezistence je na dnešních maximech, a dokud bude cena pod touto úrovní, očekávám, že ethereum zůstane citlivé na další pokles.
  • 📈Ethereum rastie po dôležitej aktualizácii❗
    Dnes prešiel blockchain Ethereum významnými úpravami siete, nazývanými London hard fork, tiež označovaný ako EIP-1559. Bola to jedna z najočakávanejších udalostí v histórii Etherea a investori zostávajú optimistickí, pokiaľ ide o aktualizáciu, od ktorej sa očakáva, že bude mať pozitívny vplyv na hodnotu Etherea vďaka niekoľkým zásadným úpravám vrátane prechodu na priateľskejší proof-of-stake. konsenzus, ktorý s dodatočnou istotou zmení spôsob, akým sa transakcie spracúvajú v sieti. Dnešná aktualizácia taktiež zníži ponuku tokenu Etherea, čo môže pozitívne ovplyvniť jeho cenu. Vylepšovací návrh (EIP) 1559 by mal zmeniť štruktúru poplatkov siete tak, aby určité množstvo dodávok kryptomeny bolo „spálené“ alebo stiahnuté z obehu. Čistá emisia nových jednotiek kryptomeny blockchainu by sa preto v dôsledku zmeny mala spomaliť, čo by v konečnom dôsledku malo cene pomôcť. Niektorí analytici sa domnievajú, že dnešný upgrade pomôže stabilizovať cenu a znížiť volatilitu, a preto sa s digitálnym tokenom bude obchodovať viac.
  • Ethereum roste o 2,30 % s nadějemi na ETF
    Ethereum dnes zažívá výrazný růst, když po zprávě Standard Chartered Bank vzrostlo o více než 2,30 % na 2370 USD. Banka předpověděla pozitivní výhled pro Ethereum, zejména v souvislosti s nadcházejícím rozhodnutím americké Komise pro cenné papíry (SEC) ohledně spotových fondů obchodovaných na burze (ETF) Ethereum. Banka předpokládá, že SEC po vzoru svého přístupu ke spotovým ETF na Bitcoin schválí spotové ETF na Ethereum v původním konečném termínu 23. května. Geoffrey Kendrick, vedoucí výzkumu forexových a digitálních aktiv ve společnosti Standard Chartered, naznačuje, že pokud bude trajektorie ceny Etherea následovat trajektorii ceny Bitcoinu před schválením ETF, ETH by se potenciálně mohl dostat až na 4 000 USD. Kendrickovu předpověď podporuje skutečnost, že Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ve svých právních krocích proti kryptografickým společnostem neklasifikovala ether jako cenný papír, a kótování ETH jako regulovaného futures kontraktu na Chicagské komoditní burze toto očekávání dále podporuje.
  • Ethereum roste rychleji než bitcoin
    Hlavní kryptoměny v pátek vykázaly zisky, protože dobré výsledky společnosti Amazon zvýšily důvěru v technologické akcie, které v posledních měsících do značné míry sledovaly digitální tokeny.
  • Ethereum se i přes spekulace Bloombergu stále pohybuje pod $1700
    Druhé největší kryptoměně se nepodařilo dohnat většinu klesajícího pohybu za posledních 24 hodin, ačkoli anonymní zdroje citované agenturou Bloomberg naznačily, že SEC může být blízko schválení ETF pro futures v říjnu.
  • Ethereum se obchoduje v blízkosti klíčového supportu
    Po silné rally na konci července cena Etherea koriguje. Druhá nejslavnější kryptoměna se obchoduje více než 8 % pod lokálními maximy z 1. srpna. Na H4 intervalu vidíme klíčový support v oblasti $2 960. Je definován předchozími cenovými reakcemi a také spodní limitou tržní geometrie. Pokud se zde poklesy zastaví, tak vidíme dobrou šanci k rostoucímu impulsu. Naopak průraz pod $2 960 by mohl znamenat krátkodobý obrat trendu a pokračování v klesajícím pohybu.
  • Ethereum se pohybuje v býčím kanálu
    Ethereum se od konce října vyvíjí v býčím kanálu a dosahuje vyšších hodnot za sebou. V úterý cena vyskočila na čerstvé 21měsíční maximum 2 984, ale obchodníci by měli být opatrní, protože ukazatele hybnosti naznačují překoupené podmínky. Pokud nákupní tlaky přetrvají a cena zaútočí na nová maxima, mohli by býci zaútočit na překážku 2022 na úrovni 3 050 bodů.
  • Ethereum se propadlo po odrazu od vrcholu
    Ethereum zaznamenal prudký ústup po vytvoření formace dvojitého vrcholu na čtyřhodinovém grafu. Ačkoli se býkům podařilo část ztrát umazat poté, co se cena propadla na čerstvé měsíční dno na úrovni 2 108, digitální mince se stále pohybuje pod 50- i 200-periodovým klouzavým průměrem (SMA). Pokud by se boční formace prolomila směrem vzhůru, mohla by na okamžitou rezistenci narazit na prosincovém supportu na úrovni 2 255.
  • Ethereum se přibližuje ke klíčové rezistenci cloudu
    Pomocí ukazatele cloud Ichimoku se pokusíme zjistit, kde by ethereum mohlo zastavit svůj růst a jakou úroveň musí býci prolomit, aby cena pokračovala v pohybu vzhůru. Krátkodobý trend mají prozatím pod kontrolou býci, kteří brzy napadnou denní rezistenci.
  • Ethereum se snaží opět růst
    Druhá největší kryptoměna se odrazila od supportu poblíž 1 560 USD a před nastávajícím víkendem se sentiment kryptoměn zlepšuje, což by v následujících hodinách mohlo být předzvěstí vysoké volatility.
  • Ethereum se stahuje zpět, ale zůstává uvnitř krátkodobého býčího kanálu.
    Cena etherea během posledních seancí vytvářela vyšší maxima a vyšší minima, dokázala prorazit nad krátkodobou rezistenci 1 280 USD a dostala se až na 1 783 USD. Cena je uvnitř krátkodobého býčího kanálu. Nyní atakuje spodní hranici kanálu na ceně 1 535 USD. Pokud se nad touto úrovní udrží, mohlo by ethereum dosáhnout nových krátkodobých maxim blíže k úrovni 1 850 USD. Neschopnost udržet se uvnitř kanálu by mohao cenu posunout k úrovni 1 300 – 1 280 USD.
  • Ethereum se vrací nad 2100 $ 🔔
    Býčí zaujatost se dnes vrací na trh s kryptoměnami, bitcoin získává 1,0 % a obchoduje se kolem 37 700 USD, zatímco Ethereum získává 2,20 % nad 2 100 USD. Nárůsty jsou způsobeny nadcházejícím snížením bitcoinu na polovinu, blížícím se konečným termínem pro přijetí ETF a vyrovnáním americké vlády s Binance, na kterém se největší burza dohodla začátkem tohoto týdne. Investoři to vzali jako částečný konec obvinění Binance. I přes vysokou pokutu přes 4 miliardy dolarů a odchod zakladatele, CEO CZ, to investoři přijali pozitivně a odlivy z burzy nebyly natolik výrazné, aby vyvolaly na trhu paniku.
  • Ethereum se vrací na hodnotu 3 000 dolarů
    Ethereum se vůči americkému dolaru pohybuje nad hodnotou 3 000 dolarů. Jeho cena by mohla nabrat tempo, pokud by došlo k jasnému pohybu nad hranicí odporu 3 080 dolarů. Cena ETH se ustálila poblíž hranice podpory 2 900 dolarů. Aktuálně se obchoduje nad hranicí 2 920 dolarů.
  • Ethereum se vrátilo nad hodnotu 2 000
    Ethereum zažil silnou korekci poté, co dosáhl maxima 2 136, což je nejvyšší úroveň od dubna 2023. Nicméně 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) uzavírá mezeru s 200denním SMA, kde by potenciální zlatý kříž mohl vyvolat tlaky na růst. Pokud by pozitivní momentum posílilo, mohli by býci zaútočit na červencovou rezistenci 2 030, která se silně udržela také v srpnu 2022. Překonání této zóny by mohlo otevřít cestu k nedávnému maximu 2 136, které se nachází jen kousek od vrcholu 2 142 z roku 2023.
  • Ethereum se vrátilo nad 2400 USD a získalo 1,70 % 🔎
    Ethereum překonává hranici 2400 dolarů a získává +1,70 %, čímž překonává Bitcoin. Sentiment ohledně druhé největší kryptoměny se zlepšuje, protože se blíží ke dvěma silným katalyzátorům.
  • Ethereum se vymanilo z obchodního pásma
    Ethereum se obchoduje přibližně za 1 865 USD, předtím prorazilo nad poslední obchodní pásmo, ve kterém bylo poslední tři týdny. Aktuální cenová akce je býčí. V současném svícnu budeme mít býčí signál, dokud cena zůstane nad 1 850 USD. Ethereum vytváří vyšší maxima a vyšší minima. Tento vývoj ceny je býčí a na několik příštích týdnů slibný. Support je na ceně 1 760 USD a býci nechtějí, aby cena pod tuto úroveň klesla. Pokud tento support vydrží, dá se očekávat, že se ethereum posune nahoru k ceně 2 100 – 2 150 USD. Neschopnost udržet se nad cenou 1 850 USD by byla signálem medvědů a znamenala by, že průraz byl past na býky.
  • Ethereum se vyšplhalo přes 3 000 USD, Bitcoin se pohybuje kolem 52 000 USD
    Uplynulých 24 hodin bylo na trzích s kryptoměnami obzvláště bouřlivých, ale býci z nich vyšli jako vítězové; ETH překonalo hranici 3 000 USD, zatímco BTC se zotavuje směrem k 52 000 USD.
  • Ethereum se 3. ledna 2022 stále pohybuje do strany.
    Ethereum se obchoduje těsně nad hladinou 1 200 USD. Cena se od poloviny prosince a po dosažení minima na hladině 1 150 – 1 155 USD obchoduje převážně do strany uvnitř obchodního pásma. Od té doby ve skutečnosti nikam nepokročila, protože se obchoduje mezi 1 150 a 1 235 USD. Ethereum je opět u rezistence na horní hranici obchodního pásma. Cena tuto oblast minulý měsíc několikrát otestovala, ale nedokázala nad ni prorazit. Průraz nad hladinu 1 235 USD, pokud k němu dojde, by byl tudíž důležitým býčím signálem. Na druhou stranu, agresivnější obchodníci by mohli na ethereu otevřít short pozice na současné úrovni, kdy je cena těsně pod klíčovou rezistencí. Budou tak očekávat další odmítnutí na horní hranici pásma a pohyb dolů.
  • Ethereum stále dostává podporu
    U etherea vidíme velký boj býků a medvědů, protože cena se stále pohybuje podél supportu klíčové vzestupné trendové linie. V určitých okamžicích se zdá, že cena proráží pod support, ale býci do toho vstoupí a vytlačí ji znovu nad klíčovou trendovou linii.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace