Čtvrtek 25. duben 2024 23:43
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
FTMO král
reklama
FTMO král

eToro Crypto prochází dalšími divokými výkyvy

07.03.2022 16:53  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Kryptoměny prošly minulý týden dalšími divokými výkyvy, kdy ceny bitcoinu vzrostly na více než 44 000 amerických dolarů a poté klesly zpět tam, kde týden začaly, tedy pod hranicí 40 000 dolarů. 

Podobný průběh mělo i ethereum, které začalo týden kolem 2 600 dolarů a poté vzrostlo na zhruba 3 000 dolarů. Nyní se obchoduje opět níže, kolem 2 500 dolarů.

Změny cen, podobně jako na akciových trzích, byly způsobeny geopolitickými machinacemi v Rusku, kdy nadále vládla nejistota a investoři snižovali riziko. 

Jak již bylo řečeno, výkyvy, které pozorujeme, jsou obecněji způsobeny nejistotou mezi investory po celém světě. Navzdory regionálním změnám v poptávce jsou kryptoaktiva v konečném důsledku globální a odráží se to v cenových změnách. 

Instituce se obracejí na Grayscale a hledají výhodné nabídky

Podle údajů fondu Bitcoin Trust společnosti Grayscale v poslední době do jeho vlajkového fondu investují stabilní institucionální investoři. Data Glassnode také odhalila, že tito velcí investoři každý týden do fondu důsledně přidávají miliony dolarů, přičemž v týdnu, který končil 25. únorem investovali téměř 140 milionů dolarů. 

Ačkoli to není v souladu se situací na jiných trzích, zdá se, že instituce se snaží zvýšit svou expozici vůči kryptoměnám v době masových výprodejů v sektorech, jako jsou technologie a které dříve byly ,,dojnou krávou". 

Navzdory pozitivnímu přílivu bude možná GBTC potřebovat kout železo, dokud je žhavé. Vzhledem k tomu, že Kanada již schválila první bitcoinový ETF, může se Grayscale brzy dočkat vážné konkurence buď doma, nebo v zahraničí. Na základě dostupných údajů se zdá, že poptávka již existuje, a ještě bude zajímavé sledovat, co se v nadcházejících měsících stane s ohledem na větší dostupnost.

Filipínská centrální banka iniciuje výzkum CBDC

Filipínská centrální banka zahájila výzkumný projekt zaměřený na digitální měny centrální banky.

V nedávném projevu guvernér banky Benjamin Diokno hovořil o probíhajícím projektu a o tom, jak hodlá posoudit a budovat organizační kapacitu, znalosti, architekturu, technologie a politiku. Zatímco dříve se o tomto projektu pouze mluvilo, nyní to vypadá, že z hlediska posouzení proveditelnosti se projekt naplno rozjíždí. 

Také se ale zdá, že Filipíny se zaváděním CBDC nespěchají kvůli své velké závislosti na hotovosti; na rozdíl od Číny, která během zimních olympijských her předvedla svůj digitální Yuan. 

Zdá se, že ačkoliv závod o zavedení prvního řádně fungujícího CBDC ještě oficiálně nezačal, přičemž mnoho zemí je ve fázi zkoumání a pouze Čína má skutečně něco, co se blíží modelu, že to nebude jen výsadou velkých ekonomik. 

Jak je vidět na ukrajinském konfliktu, pohyb peněz nebo možnost přístupu k nim prostřednictvím nepřeberného množství prostředků by mohl vést ke globálnějšímu rozšíření možná rychleji, než se plánovalo. 

Co si k tomu burgeru dát bitcoin?

americký restaurační řetězec Shake Shack US nabízí zákazníkům, kteří při nákupu jídla používají aplikaci Cash, odměny v kryptoměnách. Zákazníci využívající Cash App Cash Card nebo program odměn získají zpět 15 % ze svého nákupu v bitcoinech.

Nabídka sice platí pouze do poloviny března, ale jedná se jen o nejnovější spotřebitelskou značku, která se ponořila do kryptoměnového trhu. Podle vyjádření vedoucích pracovníků v deníku WSJ byla tato akce čistě testem proveditelnosti - jak z hlediska přilákání mladších zákazníků, tak z hlediska toho, zda má širší přijetí kryptoměn pro firmu smysl. 

Shake Shack není první spotřebitelskou značkou, která testuje a učí se, a podle mého názoru můžeme být svědky toho, že řada dalších značek vyzkouší takové propagační akce v menším měřítku, protože sami experimentují s tím, jak se krypto může nebo nemusí integrovat do jejich podnikání. 

S tím, jak se do prostoru NFT dostávají módní domy jako Gucci nebo adidas, se slevy v rámci kryptoměn na nákupy nebo zvýšené možnosti nákupu mohou brzy stát běžnějším jevem.

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoliv finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

Autor: Simon Peters, eToro analytik trhů s kryptoměnami

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • ETH / USD – 25. 2. 2020
    ETH/USD se obchodovalo -2,42% na úrovni 259,00 v 10:13 GMT. Dvojice se v asijské seanci propadla uprostřed obecného výprodeje kryptoměn na trhu, když včera na některých trzích uzavřela o 8% níže.
  • ETH / USD – 29. 1. 2020
    ETH/USD konsoliduje zisky z předchozí seance, pár s největší pravděpodobností bude testovat silný odpor na 200-DMA (195,5). Pár se odrazil od silné podpory na 21-EMA a denního cloudu a je zde pravděpodobnost dalšího zisku. Cena prodlužuje rally nad 21 W EMA (165.09) a technické ukazatele jsou aktuálně býčí. Hlavní a vedlejší trend, podle GMMA, je býčí a snaha býků prolomit 200-DMA bude pohánět pár výše. Další silný odpor leží na 38,2% fib. Retrac. na 210,68.
  • ETH / USD – 3. 2. 2020
    ETH/USD rozšiřuje rally v zelených číslech a pohybuje se nad hranicí 190 dolarů, což nabízí prostor pro další růst. Pár se aktuálně obchoduje +4,70% na úrovni 190 (0935 GMT). Hybnost je býčí, Stochs a RSI jsou otočený směrem k vyšším hodnotám. MACD a ADX podporují dálší potenciální zisky.Volatilita roste, dvojice testuje 200-DMA. Překoupené oscilátory mohou způsobit určitou korekci.
  • ETH / USD – 6. 12. 2019
    ETH / USD pozastavil růst a obchodoval se nepatrně níže na 147,56 v 07:00 GMT. Pokusy o zotavení v páru byly omezeny n...
  • eToro Aktivita bitcoinu klesá
    Po dalších poklesech v aktivitě bitcoinu došlo po týdnu k poklesu. Minulý týden začal nad úrovní 26 000 amerických dolarů a na začátku týdne vykazoval volatilitu, zatímco investoři vyhodnocovali makroekonomické údaje.
  • eToro, Ben Laidler: Komentář k oslabování eura a potenciální paritě s americkým dolarem
    „Parita EUR/USD je největší hranicí na světových devizových trzích a nebyla překonána již 20 let. Šance jsou však nyní stále více v neprospěch eura, protože se zhoršují jeho relativní fundamenty a jeho ocenění není v žádném případě levné.
  • eToro: Bitcoin je na šokujícím ústupu
    Bitcoin dnes ráno zažil šokující ústup, kdy po dalším výjimečném týdnu pro největší světovou kryptoměnu ztratil asi 5 %, než se trochu vzpamatoval.
  • eToro: Bitcoin vyletěl přes 41 000 USD
    Bitcoin o víkendu překvapil a potěšil, když překonal hranici 41 000 amerických dolarů a pokračoval tak ve své dosavadní silné formě na trhu.
  • eToro: Blíží se "breakout" bitcoinu?
    Cena bitcoinu měla obtížný začátek měsíce, kdy se propadla až o 9 % na minimum 64 500 USD.
  • eToro: Cena Bitcoinu se zvedá a očekávaný upgrade Etherea se stále více přibližuje
    Po několika bouřlivých týdnech na trzích s kryptoměnami, jež nastaly po schválení spotových bitcoinových ETF, se situace rozhodně zpomalila.
  • eToro: ETH přesahuje 2 000 USD
    Bitcoin měl další silný týden, co se týče výkonnosti, a za sedm dní vzrostl o 5,6 %. Kryptoměna zaznamenala na začátku týdne prudký nárůst, který ji na eToro vynesl až na 37 440 amerických dolarů, než zase mírně ustoupila. V druhé polovině týdne však cena zůstala pevná a v současné době se obchoduje kolem 36 600 dolarů, což je více než před týdnem, kdy dosahovala 34 600 dolarů. Bitcoin za posledních 12 měsíců vzrostl o 126 %.
  • eToro: Fed se dostává do centra dění, trhy s kryptoměnami jsou poměrně utlumené
    Kryptotrhy zažily minulý týden z hlediska cenových výkyvů poměrně klidný týden, jelikož do popředí zájmu se dostalo rozhodnutí Federálního rezervního systému o úrokových sazbách a tisková konference.
  • eToro: Komentář Breta Kenwella ke včerejšímu zasedání FEDU
    „Podle očekávání Fed na svém posledním zasedání úrokové sazby neupravil. Fed stále počítá se třemi sníženími během letošního roku, ačkoli členové očekávají mírně vyšší sazby v roce 2025 oproti tomu, co předpovídali v prosinci.
  • eToro: Obchody s bitcoinem probíhají v nervozitě, ale bez výraznějších změn
    Bitcoinu se v uplynulém týdnu nepovedlo znovu načerpat sílu a obchodoval se v nervózním tempu těsně nad úrovní 40 000 USD. Kryptoměna se za týden propadla o téměř 6 %, zatímco obchodníci očekávají další potvrzení, které pravděpodobně na konci roku 2023 již nepřijde, o schválení bitcoinových ETF.
  • eToro prodlužuje sponzorství SK Slavie Praha
    Obchodní a investiční platforma eToro a SK Slavia Praha společně oznamují, že po působivém vítězství v Českém poháru v minulé sezóně dochází k obnovení sponzorské smlouvy na další sezónu.
  • eToro přidává další kryptoměny Storj, Balancer, Loopring a Gala
    Sociální investiční síť eToro dnes oznámila, že do své investiční platformy přidala další čtyři nová aktiva.
  • eToro přidává 11 nových kryptoměn, a k dnešnímu dni jich nabízí celkem 100
    Obchodní a investiční platforma eToro dnes uvedla, že přidala 11 nových kryptoměn, čímž se celkový počet obchodovatelných kryptoměn na platformě zvýšil na 100.
  • eToro: Půlení bitcoinu je za rohem!
    Tento týden se chystá halving bitcoinu. Zjednodušeně řečeno, snížení odměny za úspěšnou těžbu bitcoinového bloku na polovinu efektivně sníží nabídku nových bitcoinů - a to by podle zásady vzácnosti mělo vést k vyšším cenám. Čím méně bitcoinů se vytěží, tím je bitcoin cennější. Co je to ale "půlení" a proč k němu dochází?
  • eToro reakce na prohlášení Elona Muska
    „Zakladatel společnosti Tesla Elon Musk opět naznačil, že největší světový výrobce elektromobilů bude možná muset sám těžit klíčový materiál pro baterie, lithium, aby zajistil svůj dodavatelský řetězec a zvládl prudce rostoucí náklady. To se snáze řekne, než udělá, ale odráží to obavy, že nekontrolovaný růst cen baterií zpomalí přechod na elektromobily.
  • eToro: Schválení spotového ETF pro bitcoin
    Tento týden se zapíše do historie trhů s kryptoměnami, když Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ve středu schválila bitcoinové spotové ETF, čímž ukončila ságu, která trvala celé desetiletí.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
Purple Trading
AVAFX
reklama
Dukascopy new