Úterý 19. březen 2024 08:28
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

Lufthansa měla rekordní ztrátu 1,7 miliardy eur

06.08.2020 11:29  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Německá společnost Lufthansa vykázala za druhé čtvrtletí rekordní provozní ztrátu 1,7 miliardy eur (44,3 miliardy Kč), a to navzdory snižování nákladů. Jde o nejhorší výsledek za 67 let existence podniku. O rok dříve měla firma zisk 754 milionů eur. Největší letecká společnost v Evropě v dnešní výsledkové zprávě uvedla, že odvětví letecké dopravy se na úroveň před koronavirovou krizí patrně nedostane dříve než v roce 2024.

Propad poptávky po letecké dopravě kvůli pandemii vedl k tomu, že Lufthansa od dubna do června přepravila o 96 procent méně pasažérů než ve stejném období loni. Tržby pak firmě klesly o 80 procent na 1,89 miliardy eur (49,3 miliardy Kč).

"Nečekáme, že by se poptávka po leteckém cestování vrátila na úroveň před krizí dříve než v roce 2024," uvedl šéf podniku Carsten Spohr. Dodal, že skupina se nevyhne "dalekosáhlé restrukturalizaci".

V červenci Lufthansa oznámila, že seškrtá pětinu vedoucích pozic a 1000 míst v administrativě. Tato další úsporná opatření mají firmě pomoci krýt výpadky příjmů způsobené koronavirovou krizí.

Firma uvedla, že v Německu se už nevyhne nucenému propouštění. Na polovinu též sníží investice do nových letadel, do roku 2023 si jich pořídí nejvíce 80. Lufthansa na konci června zaměstnávala zhruba 129.400 lidí.

Dopravce má ve třetím čtvrtletí v plánu zvýšit kapacitu letů na krátké a střední vzdálenosti asi na 40 procent loňského stavu, kapacitu dálkových letů pak na 20 procent.

Společnost čeká, že kvůli omezenému provozu dálkových letů uzavře druhé letošní pololetí s provozní ztrátou a že za celý rok vykáže výrazný pokles provozního zisku.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • LTC / USD – 7. 1. 2020
    LTC/USD v ranním obchodování přešlapuje na místě a zdá se, že konsolidace pozastaví 4denní rally okolo hladiny 55-EMA. Výhled však zůstává býčí. Pár se dnes obchodoval v značně utlumeném režimu okolo 45,43, -1,07% (08:00 GMT). Cena konsoliduje po prolomení nad 21-EMA, rostoucí volatilita by mohla vnést novou dynamiku a podpořit nárůst ceny.
  • LTC / USD – 8. 1. 2020
    LTC/USD rozšiřuje sérii zisků poté, co býci v úterý prolomili tuhý odpor 55-EMA. Pár se obchodoval na 47,71 (0900 GMT), což je zisk okolo 3,4% a výhled zůstává býčí. Cena se pohybuje nad 55-EMA, proniká do denního cloudu. Rostoucí volatilita by mohla růst ceny podpořit. Oscilátory ukazují vzestupnou dynamiku. RSI je nad 63 a je tu další prostor pro běh vzhůru. MACD a ADX také naznačují možnost dalšího růstu ceny.
  • LTC / USD – 9. 12. 2019
    LTC / USD se obchoduje do strany, pohybuje se okolo 200 HMA, intraday výhled zůstává neutrální. Cena se udržovala nad ...
  • LTRO od ECB sa vyparuje, problémy sa kopia
    Hoci Gréci pomaly každý deň zdôrazňujú, že držia osud...
  • Lúčenie s QE
    Fed v decembri prišiel s obmedzením mesačného objemu nákupov aktív z trhu. O celom QE napísal pre denník Telegraph výborný komentár...
  • Ľudia stále vo veľkom veria Bitcoinu, bublinu nevidia
    Bitcoin v pondelok prekonal magickú hranicu 8,000 USD a vytvoril nové historické maximá, pričom celková trhová hodnota všetkých Bitcoinov dosiahla 130 mld. USD. Prieskum spoločnosti Pollfish realizovaný v USA však ukázal, že až ¾ všetkých ľudí investujúcich, alebo obchodujúcich Bitcoin nedokázalo podložiť svoje investičné rozhodnutia žiadnym reálnym finančným fundamentom, alebo dôvodom. Dve tretiny investorov ešte svoje pozície nezatvorilo a stále drží nakúpené Bitcoiny, aj napriek veľkej volatilite. Prieskum bol realizovaný na 543 obchodníkoch s touto digitálnou menou.
  • Lufthansa chce přijmout nové zaměstnance
    Společnost o tom informovala v pondělí, jelikož v době pandemie Covidu-19 zrušila hodně pracovních míst a na konci září měla cca 108 000 zaměstnanců. Před příchodem pandemie zaměstnávala Lufthansa více než 138 000 lidí. 
  • Lufthansa je díky nákladní dopravě zpět v provozním zisku
    Německá letecká společnost Lufthansa se ve třetím čtvrtletí poprvé od začátku pandemie vrátila k zisku. Pomohl jí k tomu příznivý vývoj v nákladní dopravě a také oživení poptávky po osobní letecké dopravě po zmírnění koronavirových restrikcí. Očištěný provozní zisk za červenec až září činil 17 milionů eur (434,5 milionu Kč) ve srovnání se ztrátou téměř 1,3 miliardy eur ve stejném období loni, uvedla dnes firma.
  • Lufthansa má kvůli koronaviru čistou ztrátu dvě miliardy eur
    Německá letecká společnost Lufthansa vykázala ve třetím čtvrtletí kvůli koronavirové krizi čistou ztrátu dvě miliardy eur (53,7 miliardy Kč), tedy ještě více, než se čekalo. Ve svém dnešním sdělení varovala před dopadem dalších restrukturalizačních nákladů ve čtvrtém kvartálu. Kvůli stále slabé poptávce bude i v závěrečném čtvrtletí nabízet nanejvýš čtvrtinu letů obvyklých v této části roku.
  • Lufthansa má za kvartál ztrátu 1,3 mld. eur, čeká slabou poptávku
    Německá letecká společnost Lufthansa vykázala ve třetím čtvrtletí kvůli pandemii covidu-19 provozní ztrátu 1,26 miliardy eur (34,2 miliardy Kč). Největší evropské aerolinky se zveřejněním hospodářských výsledků varovaly před slabou poptávkou po zbytek roku. Minulý rok měla Lufthansa ve stejném období zisk 1,3 miliardy eur. V porovnání s předchozím kvartálem jí provozní ztráta klesla díky obnovení některých letů a omezení nákladů.
  • Lufthansa vykázala za rok 2020 rekordní ztrátu 6,7 miliardy eur
    Německé aerolinky Lufthansa vykázaly za loňský rok kvůli dopadům pandemie covidu-19 rekordní ztrátu 6,7 miliardy eur (175,5 miliardy Kč). V roce 2019 měly zisk 1,2 miliardy eur. Šéf podniku Carsten Spohr předpokládá, že letos bude mít letecká společnost provozní ztrátu nižší. Nabídka letů podle něj tento rok dosáhne 40 až 50 procent úrovně z roku 2019. Předchozí prognóza přitom počítala s 60 procenty. Společnost letos opět nevyplatí dividendu.
  • Lufthansa zhoršila výhled, její akcie výrazně oslabily
    Největší německá letecká společnost Lufthansa zhoršila odhad celoročního zisku, a to zejména kvůli tlaku na snižování cen letenek v Evropě. Akcie podniku po zhoršení prognózy ztrácejí více než deset procent.
  • Luis de Guindos: ECB sníží sazby, až si bude jistá splněním inflačního cíle
    První den tohoto na události bohatého týdne byl ve znamení projevu viceprezidenta ECB Luise de Guindose. Kromě něj vystoupili i dva jeho kolegové (Kazimir a Centeno), ale jejich komentářům byla věnována mnohem menší pozornost. I když se Kazimir i Centeno vcelku zajímavě vyjadřovali k úrokovým sazbám (mimochodem každý jinak), trh se víc soustředil na Guindosův projev.
  • Lukašenko řekl Putinovi, že Minsk chce naleziště ropy v Rusku
    Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko se obrátil na ruského prezidenta Vladimira Putina s návrhem, podle kterého by si Bělorusko přálo získat v Rusku naleziště ropy. Tato myšlenka zazněla ve středečním telefonickém rozhovoru obou prezidentů, uvedla agentura TASS s odvoláním na sdělení Lukašenkovy kanceláře.
  • Lukašenko vyčetl Rusku ztrátu miliard, slíbil dvojnásobné platy
    Bělorusko vinou sporů s Ruskem o dodávky ropy přišlo o 1,5 miliardy běloruských rublů (asi 13,5 miliardy Kč), prohlásil dnes běloruský prezident Alexandr Lukašenko. Vyzval také Rusko, aby "přestalo lhát" ohledně skupiny zadržených Rusů, kteří jsou podle běloruských vyšetřovatelů podezřelí, že se jako žoldnéři chystali destabilizovat zemi. Lukašenko ve svém poselství adresovaném parlamentu a lidu a předneseném pět dnů před nedělními prezidentskými volbami slíbil mimo jiné, že během příštích pěti let se průměrná mzda v Bělorusku zdvojnásobí.
  • Lukašenkovy hrozby zdražují Evropě plyn, hrozí další krachy firem typu Bohemia Energy. Češi si kvůli tomu připlatí (nejen) za městské služby, třeba v Budějovicích zdraží MHD až o 50 procent
    Hned při začátku dnešního obchodování se velkoobchodní ceny zemního plynu v EU vrátily poprvé od minulého pondělí nad úroveň 80 eur za megawatthodinu. Podle dat Bloombergu vykázaly úroveň až 81 eur za megawatthodinu. A to přesto, že Rusko právě již od minulého týdne dodává Evropě více plynu v rámci krátkodobých smluv.
  • Lukáš Kovanda nově hlavním ekonomem Trinity Bank, podílet se bude i na zahraniční expanzi dalších společností Radomíra Lapčíka
    Lukáš Kovanda, jeden z nejznámějších a současně nejcitovanějších ekonomů v českých i slovenských médiích, přijal nově pozici hlavního ekonoma české banky Trinity Bank. Jeho úlohou je především vyhodnocování investičních příležitostí a podílení se na rozhodnutích týkajících se dalšího rozvoje a směrování strategie Trinity Bank. V rámci spolupráce s Radomírem Lapčíkem, zakladatelem Trinity Bank, se bude Lukáš Kovanda podílet i na další expanzi společností ze skupiny Radomíra Lapčíka.
  • Lululemon plánuje v příštích pěti letech zdvojnásobit tržby
    Společnost Lululemon (LULU.US) odhalila ambiciózní plány. Prodejce sportovního oblečení očekává, že do roku 2026 zdvojnásobí své tržby z roku 2021 na 12,5 miliardy dolarů, a to díky silné poptávce po oblečení na cvičení. Vedení se snaží zčtyřnásobit mezinárodní prodeje, zdvojnásobit příjmy z mužských prodejů a zvýšit digitální prodeje. Společnost uvedla, že třemi hlavními faktory, které pomohou dosáhnout těchto cílů, budou inovace produktů, zákaznická zkušenost a expanze trhu.
  • Luna Foundation si pořídila 4 130 BTC čímž jeho celková hodnota vzrostla na 39 897 BTC
    Luna Foundation pokračovala ve hromadění BTC nákupem dalších 4 130 Bitcoinů. Po nedávném nákupu vlastní 39 897,98 BTC. Tato částka se převádí na přibližně 1.7 miliardy dolarů, přičemž zbývá koupit BTC v hodnotě 8.3 miliardy dolarů, aby se dosáhlo cílové hodnoty 10 miliard dolarů. Primární kryptoměna pokračuje v konsolidaci nad 42 000 dolarů a zpráva o nákupu Luna Foundation nezpůsobila zvýšení její ceny.
  • LUNA, kryptomince s největší tržní kapitalizací
    LUNA token Terry má devátou největší tržní kapitalizaci 30 miliard dolarů. Popularita této kryptoměny a růst pochází hlavně z asijsko-pacifické oblasti světa.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI