Čtvrtek 28. březen 2024 23:55
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader

Týdenní zpráva z finančního trhu: Český i německý HDP vykáží za druhé čtvrtletí další silný růst

14.08.2017 09:00  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Tento týden přinese smíšená data ze světové ekonomiky. Zatímco očekáváme, že statistici zveřejní velmi silná čísla růstu HDP v Německu, Itálii, Japonsku ale i Česku, zklamání přinesou údaje o ekonomické aktivitě v Číně a slabší by se měl ukázat i maloobchod v USA. Do diskuze ohledně rozpouštění rezerv Fedu a prodloužení programu odkupu aktiv ECB přispějí zápisy z jednání obou centrálních bank.

Údaje z evropského průmyslu vykáží smíšené výsledky

Vzhledem ke slabším výsledkům z Německa a Francie ekonomové SG očekávají, že se průmyslová produkce v eurozóně snížila o 0,6 %. I přes tento předpokládaný pokles by se průmyslová produkce za celou eurozónu zvýšila za celé druhé čtvrtletí o 1,2 % q/q. Průmysl tak nejenom potvrzuje velmi slušnou dynamiku HDP eurozóny ve druhém čtvrtletí, ale podporuje i náš odhad, že za celý letošní rok by HDP eurozóny měl přidat přes 2 %. Vpředhledící indikátory zatím ukazují, že i třetí čtvrtletí je pro ekonomiky zemí platící eurem velmi dobré.

Předběžný odhad německého HDP by měl ukázat na silný mezičtvrtletní růst o 0,9 %. Dynamika v průmyslu byla totiž ve druhém čtvrtletí velmi silná a ani maloobchodní tržby za ní nezaostávaly. Na solidním růstu se podle nás podílely všechny hlavní složky HDP v čele se soukromou spotřebou. Ekonomika českého západního souseda by měla ve slušné dynamice pokračovat i ve druhé polovině letošního roku. Zatím to naznačují předstihové indikátory.

Maloobchodní tržby v USA v posledních měsících vykazovaly spíše špatná čísla a velkou výjimkou nebudou ani výsledky za červenec. Ačkoliv očekáváme slušné zvýšení prodejů aut a pohonných hmot, tento nárůst byl v červenci kompenzován jinými položkami jako je elektronika nebo oblečení.

Očekáváme, že růst HDP eurozóny bude potvrzen na 0,6 % q/q. Soukromá spotřeba podle všeho zůstala hlavním tahounem dynamiky, když byla podpořena nízkými úroky, snižováním daní a nižší mírou úspor. I investice podle nás pokračovaly ve zdravém trendu, zatímco čistý vývoz a tvorba zásob podle všeho působily neutrálně.

Zápis z červencového zasedání Fedu by měl odhalit, do jaké míry se v americké centrální bance diskutovalo rozpouštění aktiv nahromaděných v průběhu programu kvantitativního uvolňování nebo jestli se o načasování tohoto kroku dokonce rozhodlo.  

Inflace v eurozóně by měla potvrdit předběžné odhady statistiků. Cenový růst v eurozóně se zatím drží výrazně pod cílem centrálních bankéřů a utlumená zůstává i jádrová inflace. Nejinak by tomu mělo být i po zbytek letošního roku.

Na inflační čísla naváže zápis z červencového jednání ECB. Výstup z tohoto zasedání se nesl v holubičím tónu. Prezident Draghi se vyhnul větší diskuzi o omezování programu odkupu aktiv. Naopak znovu zdůraznil slabý inflační výhled pro eurozónu. Vidíme tedy riziko, že ECB odloží své rozhodnutí oznámit omezování programu odkupu aktiv ze září na říjen, až si bude jistější inflačním vývojem. Jednou z překážek k vyšší inflaci je v současnosti silné euro. Pokud se společná evropská měna udrží silná a ropa nezačne výrazněji růst, inflační tlaky v eurozóně zůstanou ještě nějakou dobu slabé. Zatím očekáváme, že ECB v září oznámí prodloužení programu odkupu aktiv o půl roku, ale jeho objem by se měl snížit z 60 mld. EUR na 40 mld. EUR.  

Průmyslová produkce v USA v červenci podle našeho odhadu rostla přibližně stejně jako v červnu a přidala tak 0,4 % m/m. Celkovou výrobu brzdí automobilový průmysl, který se přizpůsobuje slabší poptávce. Na druhé straně celkové číslo podporuje sektor utility, který v červenci podle odhadu ekonomů SG výrazně přidal. Růst průmyslové produkce by se měl projevit ve zvýšení využití kapacit. Nicméně ani tak toto číslo nedosáhne na svůj dlouhodobý průměr (měřený od roku 1980) a ukazuje tak, že je ještě prostor pro další expanzi, než přijdou inflační tlaky. 

Forex: Americká inflace zklamala a oslabila tím dolar

Začátek minulého týdne přinesl nepříznivé statistiky z německého průmyslu a zahraničního obchodu za červen. Produkce nečekaně silně poklesla. Důvodem podle nás může být dřívější zahájení celozávodních dovolených v automobilovém průmyslu. Rozhodně se tedy nejedná o obrat v růstovém trendu německé ekonomiky. Francouzská průmyslová produkce v červnu také mírně zklamala, nicméně zde se nepříznivé zprávy víceméně vyhnuly zpracovatelskému sektoru, což rozladění nad celkovým číslem trochu mírní.

Horší data se netýkala pouze Evropy, ale zklamání přinesly i statistiky z USA. Ze začátku týdne sice ještě dolar podpořila vyšší důvěra malých podnikatelů a vysoký počet otevřených pracovních pozic mimo zemědělský sektor. Nicméně konec týdne ukázal na slabý cenový růst v USA. Nejdříve na něj ukázaly statistiky PPI, ke kterým se posléze přidaly i spotřebitelské ceny, jejichž růst také zaostal za tržními očekáváními. Potvrzuje se tak náš pohled, že zvýšení amerických sazeb bude na pořadu dne až na konci letošního roku.

V průběhu týdne euro proti dolaru mírně ztratilo, nicméně po nepříznivých údajích o americkém cenovém vývoji, se kurz společné evropské měny proti dolaru vrátil zpět nad hladinu 1,1800 EUR/USD a v celotýdenním hodnocení si připsal přibližně třetinu procenta.

Český HDP vykáže za druhé čtvrtletí další silný růst

Bilanci běžného účtu v červnu podle našeho odhadu výrazně snižoval odtok dividend do zahraničí, protože v červnu je obvykle dividendová sezóna v plném proudu. Na druhou stranu působí vysoké přebytky zahraničního obchodu. Celkově zůstává vnější pozice České republiky silná.

HDP České republiky si podle našeho odhadu zachovalo velmi silný růst. Průmyslová produkce i přes své škobrtnutí v červnu vykazovala v průběhu druhého čtvrtletí velmi dobrou kondici a oživení jsme zaznamenali i ve stavebnictví. Dobrou poptávku signalizoval silný růst maloobchodních tržeb a slušné výsledky zahraničního obchodu. Vnější poptávku navíc dokumentuje překvapivě silný růst HDP v eurozóně, který v druhém čtvrtletí ještě vylepšil svou solidní dynamiku z toho prvního. Domácí HDP by tak měl být podpořen rostoucí domácí poptávkou a vzmáhající se investiční aktivitou. I když tvorba fixního kapitálu ještě nebude vykazovat vysoká růstová čísla, současné investice do infrastruktury budou schovány do kategorie tvorba zásob a do investic se přesunou až po svém dokončení. Ve druhém čtvrtletí tak podle nás ještě zůstanou výsledky investic relativně slabé, ale očekáváme další tvorbu zásob. Celkově předpokládáme, že růst HDP ve druhém čtvrtletí znovu vykáže velmi dobrou dynamiku, když se zvýší o 1,3 % q/q. Slušný růst by si měla udržet i polská ekonomika, která podle ekonomů SG přidala 0,8 % q/q. Hlavními tahouny byly soukromá spotřeba a investice.

Ceny v průmyslu podle nás v červenci ještě pokračovaly v mírném poklesu. Jejich meziroční dynamiky by měla dosáhnout svého lokálního dna na 1 %. Po zbytek roku by ceny průmyslových výrobců měly zase růst.

Růst hrubé mzdy v Polsku by měla v červenci oproti červnu zpomalit. To by měla být neutrální zpráva pro centrální bankéře. Ze střednědobého pohledu nadále vidíme rizika, že mzdy ke konci roku výrazně zrychlí, když je podpoří nový zákon, který snižuje věk odchodu do důchodu. Stabilní by měl zůstat i růst zaměstnanosti. V červenci ho podpoří zejména sezónní faktory. 

Polská průmyslová produkce za červenec podle nás přinese pozitivní překvapení i přes horší vpředhledící indikátory. Za zhoršením předstihových indikátorů totiž podle nás stojí vyostření politické situace, které ale nemělo vliv na výrobu. Ceny v průmyslu by měly zůstat stabilní. Částečně se o to zasluhuje snížení cen plynu pro korporátní klienty. Dynamika maloobchodu by měla zaznamenat další zlepšení, za kterým stojí zejména silné prodeje aut v červenci. 

Domácí inflace překvapila silnou akcelerací

Začátek minulého týdne byl, podobně jako v Německu, ve znamení slabých čísel z červnového průmyslu a propadu dynamiky zahraničního obchodu. Domníváme se, že tento pokles souvisí s dřívějším zahájením celozávodních dovolených v automobilovém průmyslu v Česku i v Německu, protože dodavatelé velkých automobilek pravděpodobně utlumovali svou produkci již na konci června. V souladu s očekáváním trhu se pak zvýšil podíl nezaměstnaných. Jeho růst souvisí se sezónními faktory, když v červenci na pracovní trh vstupují čerství absolventi.

Nejzajímavější statistikou uplynulého týdne však byla domácí inflace. Cenová hladina v červenci překvapila vysokým růstem o 0,5 %, o který se postaraly zejména jádrové ceny a ceny potravin. Meziroční inflace dosáhla 2,5 %. Cenový růst byl v červenci zcela v souladu s prognózou ČNB. Silný cenový růst spolu se stagnujícím kurzem koruny vracejí do hry zvyšování sazeb ještě v letošním roce. Nicméně vzhledem k nedávné prognóze ČNB vidíme velká rizika, že k dalšímu zvyšování sazeb dojde až v příštím roce. I přes silná inflační čísla měla koruna v průběhu týdne tendenci nepatrně oslabovat.

Tendence oslabovat měly i polský zlotý s maďarským forintem. Zlotý v průběhu týdne ztratil 1,1 % a jeho kurz se vyšplhal na 4,291 PLN/EUR. Forint byl o něco úspěšnější, když ztratil pouze čtvrt procenta a jeho kurz se na konci týdne pohyboval na 305,4 HUF/EUR.

Zdroj: Komerční banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Týdenní zpráva o koruně: Sýrie a příprava na Fed
    Ani tento týden nepřinesl koruně nakonec žádný posun kurzu. Za intradenními pohyby stály domácí zprávy i vývoj na hlavních trzích, ve výsledku ale česká měna zůstává na hladině odrážející lepší ekonomický výhled, ale zároveň i opatrnost ohledně kroků ČNB. Maďarský forint registruje lehké ztráty po prodloužení nestandardního programu MNB, zlotý naopak slušně posílil, když ustoupily obavy z penzijní reformy a politické zprávy ho nezasáhly.
  • Týdenní zpráva o koruně: Trhy se soustředí na měnovou politiku
    Koruna v průběhu týdne nepředvedla téměř nic. Její kurz k euru se velmi dlouho držel mírně nad 24,50 a až v závěru si česká měna polepšila. Stejně ale zůstává na podobné úrovni jako týden zpět. Z periferie eurozóny přišly negativní zprávy, vyšla série amerických dat, ale hlavní pozornost trhů se začala upírat na centrální banky...
  • Týdenní zpráva o koruně: Výprodeje po Fedu
    Za končící týden koruna registruje další ztráty, za kterými stojí především vnější faktory. Česká měna nakonec oslab...
  • Týdenní zpráva o koruně: Zklamání z regionu, naděje z Německa
    Koruna zakončuje další klidný týden, kdy se její kurz k euru příliš nevychyloval od 25,60. Stabilitě napomohla absen...
  • Týdenní zpráva o koruně: Znovu bez intervencí
    Koruna za tento týden posílila. První dny jí sice přinesly oslabení, když se zapojila nervozita před jednáním ČNB, jeho výsledek ale následně rozhodl, že koruna končí silnější a výkonnostně tak překonává zlotý s forintem. Vývoj těchto měn se tento týden obešel bez větších změn.
  • Týdenní zpráva o kryptoměnách: Bitcoin se přiblížil dvouletému minimu
    Shrnutí: Bitcoin už téměř smazal všechny své zisky z někdejšího býčího trhu a přiblížil se dvouletému minimu. Jistou úlevu přináší těžařům aspoň dlouho očekávané snížení hash rate.
  • Týdenní zpráva: Vyjednávání o brexitu naplno začínají
    Odlehčený kalendář zveřejňovaných čísel jak v USA, tak v eurozóně dá vyniknout politickým událostem. Na setkání Euroskupiny uvidíme, s jakou vervou se nový francouzský prezident E. Macron vrhne do reformování EU. Navíc hned v pondělí začne vyjednávání o brexitu. Předstihové indikátory by měly naznačit, jestli se silná hospodářská dynamika z prvního čtvrtletí přesunula i do toho druhého.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu
    Finanční trhy budou ve zbytku roku spíše než ekonomický kalendář sledovat pandemickou situaci a vývoj na geopolitické scéně. Aktuální vlna covid-19 ekonomiky opět negativně ovlivní, i nadále ale platí, že průmyslové země na tom budou relativně lépe. Spíše než diskuse nad krátkodobějšími ekonomickými dopady současné vlny bude důležitější debata nad dlouhodobějším vývojem, kde, doufejme, proočkování povede ke zklidnění situace a návratu k normálu. Ten ale bude jiný, než před koronavirem. Aktuálně trhy straší zmutovaná forma viru ve Velké Británii. I ve zbytku roku bude trhy trápit geopolitika – v centru dění zůstává nekončící příběh brexitu (ani včerejší deadline nakonec deadlinem nebyl) či americký fiskální balíček.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Americká ekonomika nepřetržitě tvoří nová pracovní místa
    Politika se nevytratí z hledáčku investorů ani v tomto týdnu, když v Itálii budou pokračovat jednání o nové vládě. Pozornost bude také na inflaci. Zatímco americký cenový růst vykáže zpomalování, evropská inflace podle všeho zrychlí. Obrázek zdravého hospodářského růstu v USA v pátek potvrdí zpráva z tamního trhu práce.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Česká inflace na lokálním maximu, nezaměstnanost na minimu
    Americký ekonomický kalendář je v tomto týdnu spíše lehčí, pozornost trhů se bude ubírat k americkému Kongresu, kde bude probíhat diskuse nad balíčkem daňových změn. Z Evropy se dočkáme představení prognózy Evropské komise a prvního ohodnocení fiskální pozice evropských zemí pro rok 2018. Z dat očekáváme potvrzení předběžných PMI. Ta indikují růst ekonomiky eurozóny během Q4 17 o 0,6 % q/q. Česká inflace se v říjnu přiblížila horní hraně tolerančního pásma. V dalších měsících budou inflační tlaky mírně polevovat. K 2% cíli se inflace vrátí až koncem příštího roku. Česká nezaměstnanost zůstane rekordně nízká. Zářijová data z reálné ekonomiky potvrdí zrychlení ekonomické aktivity po slabých prázdninových měsících.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: ČNB ve čtvrtek opět zvýší úrokové sazby
    Vypadá to, že tento týden podpoří trendy, které v globální ekonomice pozorujeme již od loňského roku. Prvním z nich je solidní růstová dynamika. Tu by měl potvrdit první odhad HDP eurozóny za Q4 17. Druhým trendem je naopak stále utlumený růst spotřebitelských cen. Na nízké inflační tlaky ukáží předběžná lednová čísla z Německa i eurozóny či americký PCE deflátor. Nadále bude třeba sledovat politickou scénu. O stavu unie poprvé pohovoří prezident D. Trump, z Katalánska se dozvíme jméno prezidenta, kterého bude volit tamní parlament, a jednání o Brexitu se dostávají do fáze, kdy se bude řešit přechodné období. Z regionu bude klíčovou událostí zasedání ČNB. Ta zvedne sazby a představí novu prognózu včetně očekávaného vývoje kurzu.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Dnešní inflační data napoví, kdy je možné čekat další zvýšení sazeb ČNB
    Pozornost hráčů na trhu se v tomto týdnu zaměří na inflační statistiky. Dosavadní série pěti slabších měsíčních čísel inflace v řadě v USA vznáší otazník nad předpokládaným prosincovým zvýšením dolarových úrokových sazeb. Z Evropy bude zajímavý středeční projev J. C. Junckera o stavu ekonomiky eurozóny. Očekává se, že by mohl odhalit záměry týkající se vyjednávání o brexitu. Červencová data průmyslové výroby za eurozónu naváží na již známé výsledky z Německa, Francie a Itálie a potvrdí slabý vstup sektoru do třetího čtvrtletí. Z domova se dnes dočkáme srpnové inflace. Výsledek pod předpokladem ČNB ve výši 2,6 % y/y by měl utnout spekulace na zvýšení sazeb ke konci září a podpořit náš předpoklad, že sazby půjdou nahoru počátkem listopadu.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Důvěra v ekonomiku doma i ve světě naznačí pokračování ekonomické expanze
    Velké množství předstihových indikátorů z eurozóny by mělo potvrdit, že ekonomický růst v zemích platících eurem bude pokračovat, nicméně by měl ve třetím čtvrtletí mírně zpomalit. Tento růst však nepřináší inflaci a na to budou reagovat centrální bankéři ve svých vystoupeních na tradiční konferenci v Jackon Hole, kde vystoupí J. Yellen i M. Draghi.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Důvěra v evropských ekonomikách mírně zkoriguje
    Tento týden nebude tak nabitý důležitými údaji jako ten minulý. Čeká nás celá řada indikátorů důvěry v Evropě. Ty by měly všechny vykázat určité zpomalení. Projeví se na nich nedávná korekce na trzích, ale i nejistota ohledně sestavování nového německého kabinetu. Zajímavostí tohoto týdne bude zveřejnění zápisu jak ze zasedání Fedu, tak ECB. Zatímco ECB pravděpodobně nic nového nepřinese, zápis z Fedu bude velmi zajímavý, protože americká centrální banka je ve fázi, kdy upravuje svou rétoriku ohledně inflace. Z domova nás nic velkého nečeká. Všechna zásadní data už zveřejněna byla. Můžeme se pouze těšit na optimistické údaje z Polska.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: ECB ve čtvrtek oznámí prodloužení a omezení programu odkupu aktiv
    Tento týden přinese klíčové zasedání ECB. Na něm bychom se s nejvyšší pravděpodobností měli dozvědět detaily o pokračování programu odkupu aktiv. Podle nás bude prodloužen o devět měsíců a odkupovaný objem snížen na 25 mld. EUR. V USA bude zveřejněna dynamika HDP za Q3. Ta podle našeho odhadu mírně zpomalila, ale růst je rovnoměrně rozprostřen mezi sektory. Doma budeme sledovat povolební vyjednávání. Zdá se, že to bude vzhledem k přítomnosti rekordních devíti stran v Poslanecké sněmovně složité.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: ECB zacílí na koronavirus, prostor snížit sazby jako Fed ale nemá
    Svět vstupuje do dalšího týdne boje proti koronaviru COVID-19, a to s poměrně značnou panikou (ropa je již u 30 dolarů za barel). Po razantním snížení dolarových sazeb v minulém týdnu zasedá tento čtvrtek ECB. Jak jsme již diskutovali, měnová politika je v řešení současné situace málo účinná, fiskální politika má možnost přesněji zacílit na problémy konkrétních sektorů, potíže s cash-flow či posílit kondici zdravotního sektoru. Navíc ECB má prostor pro snížení sazeb dost omezený. Očekáváme od ní, že podpoří financování malých a středních podniků, případně zvýší odkupy korporátních dluhopisů. Snížení sazeb předpokládáme až v Q2 20 v případě, že se zvýší hrozba nenaplnění scénáře „V“, tedy rychlého oživení v dalších měsících po současném útlumu.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Evropská i česká ekonomika se dočká dalších dobrých výsledků
    Tímto prázdninovým týdnem, který nepřináší ta nejsledovanější data či události, se bude linout červená linie údajů o průmyslové výrobě za červen. Německé údaje dnes silně zklamaly. Italská data by ale solidní tempa růstu vykázat měla. Tempo francouzského průmyslu bude sice korigovat ale pouze mírně. Slabou korekci zaznamená i průmysl v ČR, ačkoliv výroba aut v červnu vzrostla. Tempo české spotřebitelské inflace by nemělo polevit především díky jádrovým cenám a cenám potravin.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Evropská inflace ke změně rétoriky ECB nepovede
    Nadcházející týden bude na nové ekonomické ukazatele spíše chudý. Finální hodnoty německé a evropské inflace těžko povedou ke změně rétoriky ECB. Navzdory silným datům z reálné ekonomiky stále zůstávají inflační tlaky spíše utlumené. Ze Spojených států by měl pokračovat příliv solidních reálných čísel, tentokráte v podobě prosincové průmyslové výroby. Nervozitu investorů bude zvyšovat blížící se konec týdne a tím vypršení dočasných opatření týkající se financování federálních výdajů. Z domova se dočkáme pouze méně důležitých statistik listopadové platební bilance a prosincových cen v primárních okruzích. Polská data z konce loňského roku budou negativně ovlivněna kalendářním efektem a vysokou bází pro meziroční srovnání.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Evropský průmysl v srpnu akceleroval
    Evropský průmysl v srpnu podle očekávání ekonomů SG akceleroval. Toto očekávání se týká nejen celku ale i Francie. Německo pozitivním očekáváním už dostálo dnes ráno. Euroskupina bude dnes diskutovat budoucnost Evropského stabilizačního mechanismu a katalánský parlament v úterý zase výsledky referenda a vyhlášení nezávislosti. Zápis z posledního jednání FOMC by měl ukázat, že důvodem ke zvyšováním sazeb jsou spíše více uvolněné finanční podmínky než nárůst inflace. Česká spotřebitelská inflace v září akcelerovala především kvůli pohonným hmotám a potravinám.
  • Týdenní zpráva z finančního trhu: Fed nechá sazby beze změny a trh práce ukáže na nová pracovní místa v USA
    Po dlouho očekávaném zasedání ECB v minulém týdnu se pozornost trhů přesune zpět na statistiky z ekonomiky. Inflační čísla ukáží na zpomalení cenového růstu v eurozóně i v jejích hlavních zemích, zatímco indikátory důvěry budou i nadále naznačovat jejich solidní ekonomickou kondici. Na konci týdne budou všechny oči směřovat do Spojených států. V pátek totiž budou zveřejněny statistiky z trhu práce. Ty sice podle nás nevykáží tak dobrý výsledek, jak očekává trh, ale i tak potvrdí, že americká ekonomika stále pracovní nabídky vytváří. Drama očekáváme na zasedání ČNB ve čtvrtek. Ta podle nás zvýší sazby o 25 bb na 0,5 %, ale očekáváme, že se najdou i centrální bankéři, kteří se vysloví pro navýšení úroků o 50 bb.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader