Pátek 29. březen 2024 00:56
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Swissquote Bank
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

Evropské akcie následují americké. DAX se vrací na 10 800b.

13.02.2017 15:43  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Jedním z charakteristických rysů obchodování na nízkých objemech je skutečnost, že během klidných obchodních seancí akcie většinou zůstávají stabilní, nebo pomalu rostou. Dnešek je toho důkazem, když se evropské akciové indexy, zjevně inspirovány solidním růstem v  USA, dostávají do zelených čísel a od brzkého rána své zisky ve velmi stabilním růstovém trendu navyšují. Německý DAX tak přidává zhruba procento a vrací se na dosah hranice 10 800b. Podobné zisky si přitom připisují také ostatní evropské indexy.

Untitled

Pondělní seance zatím žádná zajímavá data nepřinesla a tak se zobchodované objemy pohybují na přibližně 70 % průměrného dne. Stejné platí také o bondech, kde si dnes ale výnosy ve většině případů své ceny z minulého týdne pouze udržují. Dnešní makrokalendář zatím nabídl pouze výsledky japonského HDP, které se v posledním čtvrtletí minulého roku zvyšovalo o 0,2 %, zatímco trh doufal v přírůstek ještě  desetinu vyšší. Dopad na trhy a na JPY však nebyl téměř žádný, když i v případě devizového trhu na všech dolarových párech čekají obchodníci především na zítřejší seanci a na projev Janet Yellenové na půdě amerického Senátu.

Na FX si tak většina měn své pozice drží. Pod mírným tlakem jsou zatím hlavně AUD a NZD, které ale ztrácí pouze tři desetiny procenta.

Untitled1

Po růstu z konce minulého týdne je pak pod tlakem znovu také ropa, která ztrácí procento a půl a v případě americké ropy typu WTI klesá její cena zpět na 53 dolarů za barel. Jedním z důvodů jejího pádu jsou zřejmě i zprávy o tom, že podle některých zdrojů by snižování ropné produkce OPEC mělo být výrazně nižší, než co signalizují oficiální čísla ropného kartelu.

Untitled1

Dnešek ale zatím svým průběhem nijak nevybočuje a situace by na trzích měla zůstat klidná i během americké obchodní seance. Jedno varování ale přeci jen máme. Na devizovém pozor na měnovém páru USDCAD. Dnes se totiž poprvé setkají americký prezident s kanadským premiérem, a podle posledních vyjádření  ekonomických poradců Donalda Trumpa by mohlo být dnešní setkání pro CAD potenciálně dobrou zprávou. Obavy ze zhoršení ekonomických vazeb mezi USA a Kanadou držely v minulých týdnech CAD pod mírným tlakem a pokud se je dnes podaří rozptýlit, mohl se CAD dočkat dalšího růstového stimulu.

Untitled2

Americké akciové indexy zahájily pondělní seanci růstem o tři desetiny procenta.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Evropské akcie nadále rostou
    Na konci středečního obchodování se hlavní akciové indexy v EU v souvislosti s rostoucím rizikovým apetitem pohybovaly směrem vzhůru. Kromě toho účastníci trhu čekali na výsledky zasedání FOMC. Nadále také sledovali zprávy o rusko-ukrajinském konfliktu.
  • Evropské akcie nakonec zavírají se ziskem
    Evropský index Stoxx 600 vstoupil do nového týdne poklesem o 0,6 %, nicméně se mu podařilo v průběhu prvních dvou hodin všechny ztráty vymazat. Od té doby se pohybuje na úrovni pátečního zavíracího kurzu. V ziscích otevřely americké burzy. Index S&P 500 si připisuje v úvodní hodině zhruba dvě třetiny procenta, a to za podpory všech hlavních sektorů. Trhy reagují na informace, že Donald Trump hodnotil pozitivně poslední kroky ve vyjednávání obchodní dohody. Přitom asijské trhy ještě ráno negativně reagovaly na předchozí zprávy o vzájemném uvalování a navyšování cel mezi USA a Čínou. Je skutečně fascinující, jak americký prezident je schopen lomcovat trhy z jedné strany na druhou. Čeho se dočkáme zítra?
  • Evropské akcie na nízkých objemech dál pozvolna rostou
    Úterní seance zatím na finanční trhy příliš vzrušení nepřinesla. Akciové trhy v Evropě jsou od rána v naprostém klidu a na výrazně podprůměrných objemech se drží v úzkém bočním trendu. Objemy na většině evropských burz jsou 30 % pod třicetidenním průměrem a na eurostoxxu jsme dokonce na pouhé polovině. Nízké objemy a absence důležitých fundamentů akciím častokrát pomáhají a výjimkou není ani dnešek, kdy evropské indexy rostou o několik desetin procenta.
  • Evropské akcie na nízkých objemech mírně ztrácí, libra silnější díky vyjádření šéfa BoE
    Po včerejší úspěšné seanci dnes optimismus střídá nezájem. Evropské akcie jen mírně ztrácí, ale úterní obchodování jin...
  • Evropské akcie na nízkých objemech přešlapují na místě, DAX se vyhoupl nad 13 000 euro
    Začátek týdne se zatím na trzích nese podle očekávání v klidné atmosféře. Důležité makro chybí, takže si akciové indexy v Evropě své vysoké ocenění na nízkých objemech udržují. Německý DAX dokonce prolomil hranici 13 000 euro, i když nutno dodat, že růst probíhá na objemech, které jsou více než 30 % pod dlouhodobým průměrem.
  • Evropské akcie na nízkých objemech v zelených číslech
    Máme před sebou potenciálně důležitý týden, ale jeho začátek se zatím nese ve velmi poklidném duchu. Dalo se to čekat. V USA je dnes svátek a ekonomický kalendář je na nové makro velmi chudý. Evropské indexy se dnes dostávají do červených čísel, ale objemy na burzách jsou zhruba třetinu pod dlouhodobým průměrem. Dnešní korekci proto nemá smysl přisuzovat hlubší význam a považujeme ji proto za technický pohyb v rámci standardní intradenní price action.
  • Evropské akcie na nízkých objemech začátkem týdne mírně ztrácí
    Evropské akciové trhy sice zahájily pondělní seanci pádem, své původní ztráty však rychle zlikvidovaly a během odpoled...
  • Evropské akcie napodobují Ameriku, která se dokázala po propadu zvednout
    Včerejší úvodní výprodej na Wall Street nakonec trval jen krátce a akcie se vydaly vzhůru. Hlavní indexy své ztráty buď smazaly, nebo aspoň výrazně redukovaly. To vše po zápisu z jednání Fedu, který naznačil, že někteří jeho zástupci jsou otevření debatě o budoucím ústupu z QE. To je přitom věc, která by akciím svědčit neměla, jakkoli Fed nadále zdůrazňuje přechodnost inflace, na niž tedy netřeba reagovat. Nižší ceny však zřejmě znovu přilákaly peníze investorů.
  • Evropské akcie na růstovou vlnu nenavázaly, dolar posiluje
    Pátek sice přinesl čísla z amerického trhu práce, která byla ještě nedávno naprosto nepředstavitelná, ale na nakonec nebyla horší, než se čekalo. Právě to, že investoři byli připraveni na velmi špatné údaje a hledí opravdu hodně do budoucnosti, rozhodlo o celkem mírné tržní reakci. Optimismus z trhu rozhodně nezmizel a ani lehká korekce začátkem nového týdne zatím neukazuje na podstatnou změnu očekávání.
  • Evropské akcie na sedmiletých minimech. Zaostávání za USA pokračuje
    Aktuální výprodej na akciových trzích jen dokazuje, jak obrovská propast v poslední době panuje mezi výkoností amerických a evropských indexů. Jak S&P500 tak Stoxx Europe 600 se díky koronaviru propadly v posledních pár týdnech o přibližně 30 %. Zatímco ale S&P500 vymazal své zisky za rok 2019, evropský index se díky kolapsu dostává na svá sedmiletá minima.
  • Evropské akcie navazují na páteční růst, ropa naopak výrazně ztrácí
    Nový týden začala na finančních trzích podle očekávání ve velkém klidu. Absence klíčových dat a vyčkávání na důležité ...
  • Evropské akcie navazují na růst z minulého týdne, výprodej na ropě zatím nebere konce
    Evropské burzy v pondělí navazují na konec minulého týdne a drží se v zelených číslech. Zisky jsou ale relativně malé ...
  • Evropské akcie navazují na včerejší růst v USA, ropa WTI poprvé od srpna pod 40 USD
    Evropské akciové indexy zatím pouze dohání včerejší Ameriku, kde indexy dokázaly výrazně vzrůst po zveřejnění minutes ...
  • Evropské akcie navazují na včerejší růst, zisky dál sbírá i koruna
    Zatímco Asii se dnes nedařilo, evropské akcie navazují na růstový včerejšek. Tempo je ovšem nižší; DAX a CAC 40 si připisují kolem půl procenta, ostatní z hlavních indexů se zatím musejí spokojit pouze se skromným růstem. Americké futures momentálně naznačují mírný pokles Wall Street v úvodu.
  • Evropské akcie navazují na včerejší výprodej a společně s nimi ztrácí i euro
    Výprodej na evropských indexech od včerejška nepolevil a vypadá to, že tento týden evropské akciové trhy zakončí v čer...
  • Evropské akcie na vysokých objemech mírně rostou, ropa i JPY naopak navazují na výprodej z minulých dnů
    Trhy pokračují v zavedeném režimu posledních týdnů a ani začátek nového měsíce na tom zatím nic nemění. Nálada na trzích zůstává klidná a mírně pozitivní. První zářijový den s sebou nese přeskupování investičních portfolií, které se zatím na trzích projevuje zvýšenými objemy. Ty jsou na evropských burzách přibližně o třetinu až polovinu vyšší než bylo běžné v posledních třiceti obchodních seancích a dobrou zprávou je, že i na takto aktivním trhu zatím evropské akcie mírně rostou. Daří se přitom finančnímu sektoru, což tlačí vzhůru především italský a španělský akciový index.
  • Evropské akcie na vysokých objemech začínají znovu ztrácet, EURUSD na dosah zajímavého supportu
    Pozitivní efekt zasedání americké centrální banky na ocenění akciových trhů zdá se definitivně vyprchal. Po včerejší k...
  • Evropské akcie navyšují svá maxima, komoditní měny i JPY naopak opět ztrácejí
    Úterní seance zatím z režimu minulých dní nijak nevybočuje. Na trzích panuje klid a akciové indexy dál opatrně navyšují svá historická maxima. Nic jiného jim zdá se ani nezbývá, když je ochota medvědů vstupovat do větších pozic i nadále naprosto minimální. Ve finančních médiích a na finančních twitteru se dnes mluví hlavně o extrémně nízké implikované volatilitě, která se v případě amerického VIXu dostala pod hranici 10b. a drží se na nejnižších úrovních od roku 2007. Trhy čekají na nový stimul, kterého se ale nedostává, takže se DAX pomalu ale jistě blíží hranici 12 800 euro a 13 000 je na dohled.
  • Evropské akcie navyšují zisky, dluhopisy otočily pozitivním směrem
    Do pondělního obchodování se kvůli svátku nezapojují američtí hráči, ale to Evropě nebrání v pokračujícím růstu. Akcie navýšily zisky, DAX už je +1,1 pct, AEX +1,2 pct, CAC 40 přidává procento a FTSE 100 je výš o 0,8 procenta. Vedle toho se zlepšila kondice dluhopisů, jejichž výnosy klesly po dopoledním růstu. Momentálně se většina trhu nachází znovu poblíž pátečních hodnot. Eurodolar po lehkém poklesu pouze čeří vodu a obchoduje se na 1,1865. Ropa nahradila intradenní ztráty a vrátila se na úrovně z pátku. Zlato dnes pozvolna klesá.
  • Evropské akcie navzdory dobrým zprávám z EU klesají
    Hlavní evropské akciové indexy ve středu klesly navzdory čerstvým statistikám, které naznačují, že inflace v eurozóně zrychluje méně výrazně, než trh předpokládal. Investoři navíc pozorně sledují zprávy předních evropských společností o výsledcích hospodaření za třetí čtvrtletí roku 2022.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
OctaFX
Patria Finance
reklama
Dukascopy new