Úterý 19. březen 2024 05:22
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024

Evropské akcie navyšují svá maxima, komoditní měny i JPY naopak opět ztrácejí

09.05.2017 15:46  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Úterní seance zatím z režimu minulých dní nijak nevybočuje. Na trzích panuje klid a akciové indexy dál opatrně navyšují svá historická maxima. Nic jiného jim zdá se ani nezbývá, když je ochota medvědů vstupovat do větších pozic i nadále naprosto minimální. Ve finančních médiích a na finančních twitteru se dnes mluví hlavně o extrémně nízké implikované volatilitě, která se v případě amerického VIXu dostala pod hranici 10b. a drží se na nejnižších úrovních od roku 2007. Trhy čekají na nový stimul, kterého se ale nedostává, takže se DAX pomalu ale jistě blíží hranici 12 800 euro a 13 000 je na dohled.

Dnešek mnoho fundamentů nepřinesl a za pozornost stálo pouze následující:

  • Australské maloobchodní prodeje klesly minulý měsíc o 0,1 %, zatímco trh počítal s růstem o 0,3 %.
  • Německá průmyslová produkce klesla o 0,4 %, zatímco trh počítal s pádem až o 0,6 %.
  • Německá obchodní bilance skončila v přebytku 19,6 mld. euro proti konsenzu 21,2 mld. euro.
  • Italské maloobchodní tržby vykázaly nulový růst proti konsenzu 0,2 %.
  • Kanadské stavební povolenky klesly o 5,8 % proti konsenzu, který počítal s růstem o 4,2 %.

Evropská data dnes na trzích žádnou stopu nezanechala a Spojené státy jsou dokonce celou úterní seanci bez dat. Zaujaly tak pouze výsledky z Austrálie, které znovu podpořily medvědy na AUD a přispěly na australském dolaru k dalším výprodejům. Australská měna již téměř kompletně zlikvidovala zisky, které od začátku roku nabrala a potvrzuje, že především komoditní měny trendují (slábnou) poslední dobou na devizovém trhu nejvíce z hlavních světových měn.

Co se ostatních měn týká, pod solidním tlakem je dnes také JPY, který doplácí na pokles rizikové averze a pozvolný růst dluhopisových výnosů v Evropě i v USA, kde rostou výnosy o poznání rychleji než v Japonsku. JPY – jakožto klasický bezpečný přístav – tak zůstává pod tlakem a dokud se nálada na finančních trzích nezačne znovu zhoršovat, bude to právě japonská měna, jejíž vyhlídky zůstanou podle nás nejvíce negativní.

Ve velmi podobné situaci jsou přitom také drahé kovy, které zůstávají pod prodejním tlakem. Cena zlata se již propadla na 1 220 dolarů za unci a ztrácí také stříbro, které ráno prolomilo úroveň 16 dolarů a 20 centů.

Odpolední seance je bez důležitého makra a vzhledem k celkově velmi optimistickému sentimentu na trzích očekáváme pozvolné pokračování výprodejů zejména na bezpečných přístavech, jako jsou drahé kovy a JPY.

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Evropské akcie na růstovou vlnu nenavázaly, dolar posiluje
    Pátek sice přinesl čísla z amerického trhu práce, která byla ještě nedávno naprosto nepředstavitelná, ale na nakonec nebyla horší, než se čekalo. Právě to, že investoři byli připraveni na velmi špatné údaje a hledí opravdu hodně do budoucnosti, rozhodlo o celkem mírné tržní reakci. Optimismus z trhu rozhodně nezmizel a ani lehká korekce začátkem nového týdne zatím neukazuje na podstatnou změnu očekávání.
  • Evropské akcie na sedmiletých minimech. Zaostávání za USA pokračuje
    Aktuální výprodej na akciových trzích jen dokazuje, jak obrovská propast v poslední době panuje mezi výkoností amerických a evropských indexů. Jak S&P500 tak Stoxx Europe 600 se díky koronaviru propadly v posledních pár týdnech o přibližně 30 %. Zatímco ale S&P500 vymazal své zisky za rok 2019, evropský index se díky kolapsu dostává na svá sedmiletá minima.
  • Evropské akcie následují americké. DAX se vrací na 10 800b.
    Jedním z charakteristických rysů obchodování na nízkých objemech je skutečnost, že během klidných obchodních seancí akcie většinou zůstávají stabilní, nebo pomalu rostou. Dnešek je toho důkazem, když se evropské akciové indexy, zjevně inspirovány solidním růstem v USA, dostávají do zelených čísel a od brzkého rána své zisky ve velmi stabilním růstovém trendu navyšují. Německý DAX tak přidává zhruba procento a vrací se na dosah hranice 10 800b. Podobné zisky si přitom připisují také ostatní evropské indexy.
  • Evropské akcie navazují na páteční růst, ropa naopak výrazně ztrácí
    Nový týden začala na finančních trzích podle očekávání ve velkém klidu. Absence klíčových dat a vyčkávání na důležité ...
  • Evropské akcie navazují na růst z minulého týdne, výprodej na ropě zatím nebere konce
    Evropské burzy v pondělí navazují na konec minulého týdne a drží se v zelených číslech. Zisky jsou ale relativně malé ...
  • Evropské akcie navazují na včerejší růst v USA, ropa WTI poprvé od srpna pod 40 USD
    Evropské akciové indexy zatím pouze dohání včerejší Ameriku, kde indexy dokázaly výrazně vzrůst po zveřejnění minutes ...
  • Evropské akcie navazují na včerejší růst, zisky dál sbírá i koruna
    Zatímco Asii se dnes nedařilo, evropské akcie navazují na růstový včerejšek. Tempo je ovšem nižší; DAX a CAC 40 si připisují kolem půl procenta, ostatní z hlavních indexů se zatím musejí spokojit pouze se skromným růstem. Americké futures momentálně naznačují mírný pokles Wall Street v úvodu.
  • Evropské akcie navazují na včerejší výprodej a společně s nimi ztrácí i euro
    Výprodej na evropských indexech od včerejška nepolevil a vypadá to, že tento týden evropské akciové trhy zakončí v čer...
  • Evropské akcie na vysokých objemech mírně rostou, ropa i JPY naopak navazují na výprodej z minulých dnů
    Trhy pokračují v zavedeném režimu posledních týdnů a ani začátek nového měsíce na tom zatím nic nemění. Nálada na trzích zůstává klidná a mírně pozitivní. První zářijový den s sebou nese přeskupování investičních portfolií, které se zatím na trzích projevuje zvýšenými objemy. Ty jsou na evropských burzách přibližně o třetinu až polovinu vyšší než bylo běžné v posledních třiceti obchodních seancích a dobrou zprávou je, že i na takto aktivním trhu zatím evropské akcie mírně rostou. Daří se přitom finančnímu sektoru, což tlačí vzhůru především italský a španělský akciový index.
  • Evropské akcie na vysokých objemech začínají znovu ztrácet, EURUSD na dosah zajímavého supportu
    Pozitivní efekt zasedání americké centrální banky na ocenění akciových trhů zdá se definitivně vyprchal. Po včerejší k...
  • Evropské akcie navyšují zisky, dluhopisy otočily pozitivním směrem
    Do pondělního obchodování se kvůli svátku nezapojují američtí hráči, ale to Evropě nebrání v pokračujícím růstu. Akcie navýšily zisky, DAX už je +1,1 pct, AEX +1,2 pct, CAC 40 přidává procento a FTSE 100 je výš o 0,8 procenta. Vedle toho se zlepšila kondice dluhopisů, jejichž výnosy klesly po dopoledním růstu. Momentálně se většina trhu nachází znovu poblíž pátečních hodnot. Eurodolar po lehkém poklesu pouze čeří vodu a obchoduje se na 1,1865. Ropa nahradila intradenní ztráty a vrátila se na úrovně z pátku. Zlato dnes pozvolna klesá.
  • Evropské akcie navzdory dobrým zprávám z EU klesají
    Hlavní evropské akciové indexy ve středu klesly navzdory čerstvým statistikám, které naznačují, že inflace v eurozóně zrychluje méně výrazně, než trh předpokládal. Investoři navíc pozorně sledují zprávy předních evropských společností o výsledcích hospodaření za třetí čtvrtletí roku 2022.
  • Evropské akcie nejvýše od března, euro zisky ztratilo
    Evropské akcie se ještě během odpoledne dokázaly vzchopit natolik, že široký index Stoxx 600 se odpoledne vyšplhal nejvýše od 6. března. Na Wall Street ale už takový optimismus nepozorujeme, hlavní indexy se obchodují smíšeně (DJIA v mínusu, technologický Nasdaq v plusu) a aktivita je před výsledky velkých firem očekávanými v průběhu týdne nevalná. Nahoru ale zamířily akcie Noble Energy, kterou za 5 miliard dolarů v akciích přebírá Chevron. Slibné výsledky úvodní studie pak v Evropě podepřely akcie farmaceutiky AstraZeneca.
  • Evropské akcie níže skoro o procento, největší "zásluhu" mají banky
    Evropské akcie zažívají další sešup a klesají v průměru o necelé procento. Evropa navazuje na asijské trhy, kde další lockdowny tlačí akcie směrem dolu. Největší zásluhu na špatné náladě v Evropě má především bankovní sektor. Dopady války budou mít pravděpodobně větší vliv na ekonomický výkon jednotlivých zemí a projeví se tím i ve výsledcích bank. Náladě nepřidala ani zpráva o prodeji většího podílu významného investora v německých bankách Deutsche Bank (-9,1 %) a Commerzbank (–8,5 %).
  • Evropské akcie obracejí dolů, dluhopisy nastoupily už s předstihem, euru se daří
    Úterní dopoledne je na hlavních trzích převážně negativní. Zatímco včerejšek zakončily americké akcie růstem a dnes navázala ještě Asie, evropské akciové indexy se nacházejí více či méně v záporu. V případě Londýna je to jen těsně, španělský trh však ztrácí jedno procento. Německý DAX je -0,6 pct.
  • Evropské akcie obrátily dolů. Italské dluhopisy rostou i přes problémy
    Vstup do dnešního dne byl pro evropské akcie velmi dobrý, ale jejich zisky ještě ráno vyprchaly a později se hlavní indexy shodně zanořily do červeného. Stoxx Europe 600 ztrácí jedno procento, zatímco americký S&P500 klesá pouze mírně. Technologiím, které včera zaostávaly, se navíc daří růst. Pražská burza se nevymyká vývoji v Evropě při poklesu většiny titulů.
  • Evropské akcie obrátily znovu vzhůru, zatímco Amerika se drží zpět
    Evropské akcie zvládly otočku po neúspěšném dopoledni a hlavní indexy se propracovaly slušně do plusu. DAX , FTSE 100 a CAC 40 přidávají zhruba procento, AEX si připisuje už 1,4 pct. Amerika otevřela do plusu, načež své zisky naopak odevzdává a hlavní indexy se nyní nacházejí jen mírně nad nulou. Ropa dnes lehce klesla, ovšem energetický sektor kráčí v čele růstu. Daří se i bankám nebo cyklické spotřebě. Na opačné straně stojí komunikace.
  • Evropské akcie od začátku roku rostou již třetí den v řadě
    Francouzská vláda začala již během předešlého měsíce postupně rušit slevy na pohonné hmoty, což vedlo k očekávání ekonomů, že tamější hodnota indexu spotřebitelských cen dosáhne meziročního nárůstu o 7,1 %. Před otevřením trhů starého kontinentu však tato druhá největší ekonomika pevninské Evropy pozitivně překvapila, jelikož v 8:45 byla zveřejněna cenová hladina vyšší pouze o 6,7 %, a pomalejší tempo růstu bylo možné zaznamenat právě u cen energií a služeb.
  • 📉 Evropské akcie opět klesají! 🔽
    Evropské akciové trhy prohlubují na počátku čtvrteční seance poklesy. DE30 propadl až na 12 350 bodů, kde poklesy zastavil a následně kupci smazali část ztrát. Důvody nejistoty na trzích zůstávají stále stejné - rychlý nárůst případů Covid-19 a nejistý výsledek jednání o americkém stimulu. Ve 3. hodiny ráno (v pátek) začíná poslední prezidentská debata. Obchodníci by tak měli být připraveni na možné abnormální pohyby, které v tomto čase nejsou na trzích obvyklé.
  • Evropské akcie opět výrazně ztrácí, na vině je hlavně sílící euro
    Téma dnešní seance je celkem jasné. Po necelých třech týdnech se v noci ze včerejška na dnešek připomněla znovu Severn...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank