Úterý 19. březen 2024 08:11
reklama
Instaforex Dakar
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Ranní komentář: Akcie likvidují ztráty ze začátku týdne, dnes zasedá Fed

01.02.2023 08:21  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance přinesla hned několik korporátních výsledků,. v čele s GM, AMD, SNAP, nebo SPOT. Dnešek nebude jiný a večer po uzavření burz nás čekají hlavně výsledky společnosti Meta. Ještě předtím ale pozor na zasedání Fedu, který by měl zvednout sazby o 25bp.

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky, dnes zasedá ECB
    Nálada na finančních trzích včera mírně poklesla a akciové indexy v Evropě, USA i dnes ráno v Asii zamířily do červených čísel. Ke korekci přispívají, vedle vysokých valuací, pravděpodobně také obavy ze zpomalování tempa růstu světové ekonomiky, která se stále potýká s delta variantou covidu a problematickou situací v rámci dodavatelských řetězců, která tlačí na marže řady společností.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky. WTI klesla na 62 dolarů a ztrácejí i další komodity
    Akciové trhy včera korigovaly část svých vysokých zisků. V USA klesal S&P 500 o 0.68 %, zatímco Nasdaq odepsal 0.92 %. Mezi nejvíce ztrátové sektory se přitom i tentokrát zařadily energie, které postupně likvidují část vysokých zisků, které nabraly během prvního čtvrtletí letošního roku. V Evropě pak byly ztráty o něco vyšší, když řada indexů klesala o více než dvě procenta. Korekcí si pak procházela také ropa a další průmyslové komodity.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější zisky, ztrácí také USD
    Včerejší seance přinesla na finanční trhy návrat risk-off sentimentu. Pomohly k tomu hlavně zprávy o tom, že USA zavádí nová cla na zboží z Francie a že Čína již brzy zveřejní seznam „nespolehlivých entit“, který by mohl vést k sankcím na některé americké společnosti v reakci na americkou podporu Hong Kongu. Indexy v Evropě i v USA se tak dostaly výrazně do červených čísel a pod značným tlakem byl po delší době také americký dolar, který slábnul na většině měnových párů.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější ztráty, dnes zasedání ECB
    Akciové indexy včera zamířily výše a částečně korigovaly ztráty z minulých seancí. Tahounem růstu byly technologie, které přitom v minulých dnech ztrácely nejvíce. Nasdaq si tak připsal 2.71 %, zatímco S&P 500 a Dow Jones rostly o 2.01 % a 1.60 %. Nálada na trzích je relativně stabilní také během dnešního rána, kdy si futures na americké i evropské indexy své pozice drží. Risk-on sentiment pak viditelně pomohl i rizikovým měnám, jako je AUD, NZD a CAD, zatímco dostal pod tlak bezpečné přístavy v čele s JPY a USD.
  • Ranní komentář: Akcie korigují dřívější ztráty, výnosy dál rostou
    Akcie za sebou mají další úspěšnou seanci. Indexy v USA včera přidaly procento, v Evropě rostly ještě o něco více. Vůbec nejvíce se ale včera dařilo hlavně čínských technologickým titulům, které povzbudilo v růstu znovuotevření čínských burz, na kterých se několik dnů kvůli svátku neobchodovalo. K pozitivnímu sentimentu na trzích pomohly zprávy z Washingtonu, kde se demokraté s republikány dohodli na krátkodobém navýšení dluhového stropu, kterým se podařilo odsunout případný default Spojených států až na začátek prosince.
  • Ranní komentář: Akcie korigují, nezachránila je ani Nvidia. VinFast a jeho šílený maket cap
    Akciové indexy včera klesaly. Nezachránily je ani silné výsledky Nvidia, nebo solidní makro z USA. Nálada na trzích je ale i nadále stabilizovaná. Prostor k růstu na rizikových aktivech se však zdá být omezený, a to hlavně díky vysoké úrovni dluhopisových výnosů. Dnes pozor na projevy centrálních bankéřů v Jackson Hole, které mohou více napovědět o dalším směřování měnové politiky.
  • Ranní komentář: Akcie korigují zisky ze začátku týdne, dnes kanadská inflace
    Na akciových trzích včera znovu zavládla nervozita, i když tentokrát korekce nebyla doprovázena růstem dluhopisových výnosů. Strach z vyšších sazeb, a jejich dopadu na ekonomiku, na trzích ale i nadále trvá a v týdnu jej přiživil jak středeční zápis ze zasedání Fedu, tak včerejší snížení výhledu Bank of America pro americký trh s bydlením. VIX tak včera znovu vystoupal nad hranici 20b. a zvýšená volatiltia nás pravděpodobně jen tak rychle neopustí. I dnes bude mít dění na trzích v rukou hlavně sentiment, přičemž pozor i na kanadskou inflaci a její dopad na CAD.
  • Ranní komentář: Akcie korigují zisky z minulého týdne, libra nejsilnější od letošního února
    Nálada na trzích se včera viditelně zhoršila a akciové indexy se dostaly do červených čísel. Pod tlakem přitom byly především technologické akcie na čele s největšími jmény, jako Google, Facebook, nebo Amazon. Sentiment na trzích je nervózní i během dnešního rána, kdy se v červených číslech drží futures na americké i evropské akcie, přičemž je to opět technologický sektor (NASDAQ), který ztrácí nejvíce.
  • Ranní komentář: Akcie korigují ztráty z minulého týdne, krypto pokračuje v korekci
    Akciové trhy včera korigovaly část svých pátečních ztrát. Nejvíce rostl hlavně americký Dow Jones, který přidal 1.76 %, zatímco indexy S&P 500 a Nasdaq rostly o 1.40 % a 0.79 %. Sektorově se dařilo hlavně energetickým společnostem, kterým pomohl další růst cen ropy. Silnější byly tentokrát i banky, které pozitivně reagovaly na návrat desetiletých výnosů zpět ke hranici 1.5 %. Mírnou korekcí si pak prošel dolar, který si ale většinu svých zisků z konce minulého týdne udržuje.
  • Ranní komentář: Akcie likvidují část ztrát z minulých dnů, Micron na tržbách -47 %
    Po několika neúspěšných seancích začaly včera akcie opět růst a připsaly si solidní zisky v USA i v Evropě. K lepší náladě pomohlo makro z USA, kde příjemně překvapila vyšší spotřebitelská důvěra. Za pozornost stály také výsledky Micronu, jehož tržby se propadly o 47 %. Trh ale s propadem počítal a reakce v after-marketu byla poměrně vlažná.
  • Ranní komentář: Akcie mírně klesají, BTC zpět na 40 tis. Dnes zasedá Fed
    Akciové trhy včera zamířily do červených čísel, a to jak v Evropě, tak v USA. Pod tlakem byly i navzdory velmi slušnému makru z USA. To jen potvrdilo sílu zotavování americké ekonomiky, která je tažena vysokou důvěrou spotřebitelů.
  • Ranní komentář: Akcie mírně rostou, další sada korporátních čísel a klesající inflace v eurozóně
    Evropa včera zveřejnila výsledky inflace, která i nadále zpomaluje. Je však stále příliš vysoká na to, aby centrální bankéři začali signalizovat ochotu bavit se o možném uvolňování měnové politiky. Pokračuje také výsledková sezóna, která i včera nabídla několik zajímavých jmen. Dnes pozor na zasedání Fedu, který by měl sazby ponechat beze změny.
  • Ranní komentář: Akcie mírně ztrácejí, trhy čekají na americkou inflaci
    Akciové trh včera mírně klesaly, ale ztráty se ve většině případů vešly do několika desetin procenta. Včerejší seance mnoho nových fundamentů nepřinesla. Velkým tématem zůstává dění v Británii, kde tamní centrální banka potvrdila, že příští týden přestane s podporou dluhopisového trhu. Na to reagoval ministr financí, podle kterého bude jakákoliv případná krize na trhu její zodpovědností.
  • Ranní komentář: Akcie mírně ztrácí kvůli dění okolo Číny, na FX pokračuje konsolidace
    Akciové trhy včera zaznamenaly mírnou korekci, ke které přispěly informace o tom, že by americký prezident měl podepsat v Senátu schválený zákon na podporu Hong Kongu. To pravděpodobně vyvolá odvetná opatření ze strany Číny. Ta by se však nutně nemusela týkat obchodních jednání, což včera naznačil i čínský hlavní vyjednavač, který uvedl, že je ohledně dosažení dohody stále opatrně optimistický. Indexy tak sice včera ztrácely, i tak si ale svá vysoká ocenění zatím drží.
  • Ranní komentář: Akcie na nízkých objemech udržují pozice, dolar mírně ztrácí
    Včerejší seance probíhala na nízkých objemech, které byly na amerických a evropských burzách o pětinu až třetinu pod dlouhodobým průměrem. Nálada na trzích zůstává pozitivní, i když nervozita ani zdaleka zcela nemizí. Téma koronaviru, nebo komplikovaných vztahů mezi USA a Čínou může akciové indexy znovu zasáhnout prakticky kdykoliv.
  • Ranní komentář: Akcie na nižších objemech likvidují část ztrát z minulého týdne
    Začátek týden se na finančních trzích vydařil. Pomohly k tomu i výrazně lepší výsledky rozjednaných prodejů domů v USA, které po dřívějším kolapsu rostly v minulém měsíci o rekordních 44,3 %. Akciové indexy se navzdory obavám z druhé vlny koronaviru dokázaly dostat do zelených čísel, i když nutno dodat, že obchodování probíhalo na podprůměrných objemech.
  • Ranní komentář: Akcie opět rostou, dolar slabší na většině párů, dnes výsledky NFP
    Akcie v Evropě i v USA za sebou mají úspěšnou seanci a i nadále zůstávají na poměrně vysokých valuacích. Včera jsme se dočkali výsledků evropské inflace. USA pak zveřejnily výsledky z amerického výrobního sektoru a trhu práce. Dnes pozor na americké NFP, které v posledních několika měsících nepřetržitě překonávají konsenzus. Na FX byl včera pod tlakem americký dolar, který slábnul na páru s většinou měn.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci, dolar silnější na většině měnových párů
    Po úterním zklidnění se na akciové trhy včera znovu vrátila nervozita. Indexy v USA tak zamířily do červených čísel, když S&P 500 odepsal 2,37 % a Nasdaq klesal dokonce o více než 3 %. Pod mírným tlakem přitom zůstávají americké futures také dnes ráno, zatímco futures na evropské indexy odepisují po včerejším růstu okolo jednoho procenta.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci dřívějších ztrát, dnes zasedá Fed
    Akciové trhy za sebou mají klidnou seanci, během které dokázaly postupně navyšovat své pozice a likvidovat ztráty ze začátku tohoto měsíce. Sentimentu pomohla absence důležitých fundamentů v kombinaci s příznivým makrem, jako byly například výsledky z britského trhu práce, nebo německý ZEW index.
  • Ranní komentář: Akcie pokračují v korekci, zlato a bitcoin rostou. Foxconn a vyšetřování v Číně
    Minulý týden byl na akciových trzích nervózní. K nervozitě pomáhalo několik faktorů, ale těmi hlavními byla asi geopolitická situace a pokračující růst dluhopisových výnosů. Obě dvě témata budou přitom velmi důležitá také pro nadcházející týden. Ten pak přinese i několik důležitých makrodat, zasedání ECB a sérii korporátních výsledků, v čele s velkými technologickými společnostmi, jako je Microsoft, Alphabet, Meta, nebo Amazon.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank