Pátek 29. březen 2024 08:12
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader

Akcie AMD vzrástli po zverejnení hospodárskych výsledkov 📈

02.11.2022 11:13  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Výrobca čipov Advanced Micro Devices (AMD.US) včera po uzavretí burzy na Wall Street zverejnil výsledky za tretí štvrťrok. Správa bola slabšia, ako sa očakávalo, ale prekonala „slabé“ vyhliadky, ktoré spoločnosť zdieľala v októbri a signalizovala rýchlo klesajúci dopyt po osobných počítačoch. Akcie rástli o takmer 5% pred otvorením trhu:

Príjmy: 5,57 miliardy USD oproti prognóze 5,62 miliardy USD (Refinitiv)

Zisk na akciu: 0,67 USD oproti prognózam 0,68 USD (Refinitiv)

Príjmy z dátových centier: 1,61 miliardy USD v porovnaní s prognózami 1,64 miliardy USD (Street Account) (nárast o 45 % r/r)

Výnosy z hier: 1,63 miliardy USD oproti prognóze 1,63 miliardy USD (Street Account) (nárast o 14 % r/r)

Príjmy z Embedded: 1,3 miliardy USD oproti 79 miliónom USD v 2. štvrťroku, v súlade s prognózami (Street Account)

Prognóza príjmov na rok 2022: 23,5 miliardy USD oproti 26,3 miliardám USD (odhad za august) oproti prognóze 23,88 miliárd USD (Refinitiv)

  • Zisk na akciu bol mierne pod očakávaniami. Príjmy zaostali za očakávaniami približne o 50 miliónov dolárov. Čistý zisk spoločnosti za rok klesol o 93 % na 66 miliónov USD. Je to však predovšetkým vďaka obrovskej akvizícii spoločnosti Xilinx zo Silicon Valley, exkluzívneho svetového výrobcu čipov nazývaného „field-programmable gate arrays“ za 49 miliárd dolárov. Spoločnosť tiež poukazuje na to, že dopyt po čipoch používaných v konzolách Microsoft a Sony zostáva silný.
  • V databázovom segmente AMD tento rok získalo aj startup Pensando za 1,9 miliardy dolárov, výnosy zo segmentu naďalej rastú veľmi rýchlym tempom 45 % ročne. Výrobca uviedol, že dopyt po serverových čipoch „Genoa“ zostáva zdravý a 10. novembra spoločnosť plánuje predstaviť úplne nové čipy Epyc;
  • Napriek spomaleniu na trhu s technológiami a vnútorným problémom na trhu s polovodičmi spôsobenými exportnými obmedzeniami USA do Číny, tržby medziročne vzrástli o 29 %. Výsledky štyroch hlavných segmentov AMD boli lepšie, ako očakávania z októbrového oznámenia. AMD očakáva rast čipov používaných v serveroch v nasledujúcich štvrťrokoch. Spoločnosť však očakáva ďalšie spomalenie trhu s PC vo štvrtom štvrťroku a pokles hrubej marže na 52% v porovnaní s 54% prognózou na konci 2. štvrťroka. Spoločnosť AMD zároveň očakáva pokračujúci rast v podnikaní v oblasti cloud computingu.

„Urobili sme veľmi dobrý pokrok s poskytovateľmi cloudu v Severnej Amerike a naďalej veríme, že aj keď môže dôjsť k určitým krátkodobým, nazvime to optimalizáciám u jednotlivých poskytovateľov cloudov, v strednodobom horizonte... v roku 2023 očakávame rast tohto trhu... vzhľadom na silu nášho produktového portfólia a celkový rast.“

 

Podľa analytika trhu s polovodičmi Stacyho Rasgona z Bernsteinu, sú výsledky AMD lepšie ako tie, ktoré nedávno zdieľal Intel. Spoločnosť neuviedla, že v poslednom štvrťroku tohto roka očakáva nižšie výsledky. Akcie tohto výrobcu polovodičov by sa mohli ukázať ako citlivé na výsledok strednodobých volieb do Kongresu v USA. Republikáni, ktorí v súčasnosti vedú vo voľbách do Snemovne reprezentantov, kritizovali „zákon o čipoch a vede“, ktorým chcú demokrati podporiť amerických výrobcov čipov a poskytnúť im finančné prostriedky v hodnote desiatok miliárd dolárov. Peniaze sa majú použiť na výskum a výstavbu tovární na výrobu čipov na pôde USA po tom, čo sa Taiwan, kľúčová časť globálneho trhu s čipmi, stal geopoliticky neistým miestom ohrozeným čínskou vojenskou expanziou.

  • Medzi spoločnosti, ktoré by sa mohli potenciálne ukázať ako zraniteľné voči ďalšiemu osudu zákona a postojom republikánov, patria aj Intel (INTC.US), Nnvidia (NVDA.US) a Texas Instruments (TXN.US).

Advanced Micro Devices (AMD.US), interval D1. Akcie sú od začiatku roka v klesajúcom trende. Fundamentálne ocenenie AMD možno považovať za atraktívne. Pomer P/E je 14 bodov s pomerom PEG menším ako 1, čo ilustruje pretrvávajúci vysoký pesimizmus trhu voči odhadom budúcich ziskov spoločnosti. Kotácie v premarkete naznačujú otvorenie v blízkosti 62 USD na akciu. Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Amazonu se vrací na úroveň před pandemií
    Akcie Amazonu výrazně klesly ze svých historických maxim, klesly o 41 %. Poslední čtvrtletní zpráva ukázala čistou ztrátu 3,8 miliardy dolarů.
  • Akcie Amazonu udělali z jeho šéfa na 1 den nejbohatšího muže na světě
    Ve čtvrtek odpoledne sředoevropského času se akcie Amazonu obchodovaly za zhruba 1 071 dolarů za kus. Zaznamenaly tak 1,8procentní nárůst a vyšvihly hodnotu Bezosova majetku přes 91 miliard dolarů.
  • Akcie Ambarella klesají po horším výhledu
    Akcie společnosti Ambarella (AMBA.US) ve středu klesly asi o 4 % poté, co výrobce čipů vydal neuspokojivý výhled pro druhé čtvrtletí, když uvedl, že její očekávání na nejbližší období poškodily čínské lockdowny.
  • Akcie AMC dále rostou
    Akcie společnosti AMC (AMC.US) prodlužují růstový trend už do třetího týdne. Dnes přidávají více než 3 % (po růstu až o 19 %) a pohybují se nad úrovní $56. Dnešní růst pohánějí spekulace o startu short squeeze pro spekulanty na pokles. Dle agentury Reuters věří někteří účastníci trhu, že institucionální investoři vytváření složitý komplex opcí, který jim dovolí profitovat z poklesu a zároveň zajišťují riziko pro případ pokračujícího růstu.
  • Akcie AMC raketovo vzrástli o viac ako 300%, ale predajcovia neustupujú
    Zatiaľ čo sa širšie akciové trhy obchodujú pod tlakom, vybrané akcie zaznamenávajú astronomické zisky. Akcie spoločnosti AMC Entertainment v skorých hodinách dnešného obchodovania na krátku dobu vyleteli o viac ako 300%. V pondelok generálny riaditeľ AMC oznámil, že spoločnosť bola zachránená pred bankrotom po tom, ako spoločnosť získala financovanie vo výške 917 miliónov dolárov. Na stránkach Reddit, Facebook a Twitter spustila skupina ľudí kampane typu „save AMC“ s cieľom zvýšiť cenu akcií Je to zaujímavé poučenie o sile sociálnych médií a o tom, ako ľahko môže byť akciový trh manipulovaný.
  • Akcie AMC se propadly o téměř 10 % navzdory dobrým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti AMC Entertainment (AMC.US) během dnešní seance prudce klesly, a to i přesto, že řetězec kin zveřejnil lepší než očekávané čtvrtletní výsledky.
  • Akcie AMD – přijde další vzestup?
    Akcie AMD (Advanced Micro Devices) v poslední době zažily explozivní nárůst. Od dubna 2018 se jejich cena zvý...
  • Akcie AMD se po snížení ratingu společnosti Bernstein propadají
    Akcie AMD (AMD.US) se v úterý propadly o více než 3,0 % poté, co společnost Bernstein snížila rating výrobce čipů z outperform na market perform a snížila cílovou cenu z 95 USD na 80 USD s odkazem na pokračující slabost trhu s PC.
  • Akcie AMD už letos přišly o 40 %, dnes čekáme hospodářské výsledky
    Cena akcie AMD otestovala minima z července 2021. Stále se však nachází v uptrendu narozdíl od Intelu, jehož akcie se pohybují v širokém pásmu už 4 roky.
  • Akcie AMD v premarketu rostou, protože tržby za 4. čtvrtletí překonaly očekávání
    Akcie společnosti AMD (AMD.US) vyskočily před zahajovacím zvoněním o více než 3,0 % poté, co výrobce čipů zveřejnil optimistické údaje o zisku a tržbách a očekává, že se jeho hospodaření ve druhé polovině roku zlepší, na rozdíl od svého hlavního konkurenta Intel, který vykázal neuspokojivé výsledky a uvedl, že klesající poptávka po osobních počítačích bude tlačit na marže a bude mít negativní dopad na krátkodobé zisky.
  • Akcie AMD vzrostly v tomto roce o více než polovinu!
    Akcie AMD (AMD.US), jednoho z největších světových výrobců čipů, vzrostly za poslední měsíc o více než 30 % a od začátku roku se zásluhou nedávného růstu dostaly do zisku ve výši 64 %. To znamená takřka trojnásobek růstu indexu S&P 500. Akciím AMD pomohly v závěru roku velmi dobré výsledky za třetí kvartál, které ukázaly 54% růst tržeb a 134% růst zisku ve srovnání se situací před rokem. K růstu výrazně přispěly prodeje čipů jako EPYC, Ryzen a Radeon. V tomto roce se čeká růst zisku na akcii o 105,1 %, přičemž celé odvětví by mělo přidat pouze 43,5 %. Meziroční růst cash flow dosáhl 97 %, což je mnohem více než u srovnatelých společností. V posledních 3 - 5 letech růst cash flow společnosti dosahoval k 50 %. Růst cash flow celého odvětví byl v průměru 11 %.
  • Akcie AMD – můžeme očekávat jejich další vzestup?
    Akcie AMD (Advanced Micro Devices) v poslední době zažily explozivní nárůst. Od dubna 2018 se jejich cena zvýšila z $10 na $33, to je nárůst o více než 230 % za pět měsíců. To je u akcií zavedených firem dost nevídané. Trh sice následně oslabil a spadl na $25, ale i tak akcie AMD přitáhla velkou pozornost, což se odrazilo ve vyšším proobchodovaném objemu. AMD je docela navíc často citována ve spojení s tématy, které jsou aktuálně v trendu, jako je umělá inteligence, gaming akcie, nebo kryptoměny.
  • Akcie American Airlines rostou díky pozitivního výhledu tržeb
    Akcie American Airlines (AAL.US) ve čtvrtek prudce vzrostly poté, co letecký dopravce zaznamenal nižší čtvrtletní ztrátu, než se očekávalo. Zároveň poskytly pozitivní výhled pro aktuální čtvrtletí.
  • Akcie American Airlines vyskočily o 10 %
    Akcie společnosti American Airlines (AAL.US) se během úterní seance obchodují o více než 10 % výše. Akcie vyskočily poté, co společnost neočekávaně oznámila růst tržeb, který by měl být o 12 % vyšší, než tržby ve stejném období v roce 2019, navzdory většímu počtu zpožděných nebo zrušených letů. Společnost dále očekává zvýšení poptávky po prázdninových letech.
  • Akcie American Express klesají navzdory pozitivním čtvrtletním výsledkům
    Akcie American Express (AXP.US) v pátek klesly téměř o 5 % navzdory skutečnosti, že společnost poskytující finanční služby vykázala lepší než očekávaná čtvrtletní čísla.
  • Akcie: Americké akcie na vrcholu?
    Americký akciový trh je pravděpodobně na svém vrcholu a bude to možná vrchol býčího trendu, který trval o...
  • Akcie: Americké akcie pokračují v růstu, budou pokračovat dál?
    Americké akcie zakončily v pátek většinou v černých číslech a od počátku roku vykazují velmi silný růst. Nákupní aktivita zpomalila v odpoledních hodinách, po varování, že sněhová bouře zasáhne New York a velkou část severovýchodu Spojených Států. Technologický index zakončil na dvanáctiletém vrcholu, širší průmyslový index na pětiletém vrcholu. Růst podpořily technologické tituly a silná data zahraničního obchodu.
  • Akcie: Americké akcie po otevření klesají
    Hlavní americké akciové indexy po otevření oslabují, index DJIA ztrácí 0,31% na 13 936,26 bodů, index S&P 500 o 0,28% ...
  • Akcie: Americké akcie zakončily v pátek růstem
    Americké akciové indexy obnovily v pátek růst v očekávání, že dojde k vyřešení složité situace na Kypru. Obchodníci uvedli, že zprávy během dne naznačovaly, že bude dohoda o finanční pomoci Kypru dříve či později dosažena. Index DJIA v pátek zakončil se ziskem 0,63% na 14 512,03 bodů. Dvacet dva z třiceti titulů zakončilo v plusu v čele s Hewlett- Packard, nejztrátovějším titulem byl UnitedHealth Group a beze změny zakončil Alcoa. V průběhu týdne DJIA odepsal méně než 0,1%. Širší index S&P 500 posílil o 0,72% na 1 556,89 bodů, za celý týden ale ztratil 0,2%.Technologický Nasdaq Composite index stoupl o 0,7% na 3 245,00 bodů a v průběhu týdne poklesl o 0,1%. Index tržní volatility CBOE (VIX) v pátek klesl o 0,42 bodů, nebo 3% na 13,57 bodů a v průběhu týdne si připsal 20,1%.
  • Akcie: Americké akcie zakončily v pátek smíšeně
    Po počáteční slabosti zakončily americké akciové trhy v pátek smíšeně. Pozdní nákupní aktivita vytáhla hlavní a širší ...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FXDD
Sunbird FX
Capital.com
reklama
Dukascopy new